Helmikuu

Aktiivijäsen
 • Content count

  1674
 • Joined

 • Last visited

About Helmikuu

 • Rank
  Addikti
 1. Piti tulla selailemaan tätä ketjua. Tätä on tullut luettua ennenkin keskimmäisen lapsen aikaan, mutta nyt taas ajankohtainen aihe. Nuorimman painonnousu laahaa ja painokäyrä on laskeva. Nyt oli 1,5kk aikana tullut 200g painoa ja joka kerta neuvolassa painosta puhutaan.
 2. Nosto!! MInkä ikäisenä teillä lapset leikattu?
 3. Meillä ei ole Tulaa, vaan Manduca, mutta sellainen ohut pyyherulla korjasi tuon ongelman. Siis se paneelin ja vauvan väliin. Oli musta helpompi kuin kiristää systeemiä. Mutta tosiaan paha sanoa kumpi toimii Tulassa paremmin. Manducan omistajia? Kokeilin tänään lonkalla kantamista, mutta musta tuntui, että toinen olkain (siis joka ei tule nyt olalle) ei pitänyt sitä paneelin reunaa tarpeeksi korkealla vaan vauva oli jotenkin hassusti siinä. Kokeilin laittaa monta kertaa tuota Manducaa, mutta miten saisin sen alemman olkaimen pysymään niin, että vauvan asento on hyvä.
 4. Esikoisen ja keskimmäisen välillä 2v7kk. Esikoisen ja nuorimman välillä melkein 8v. Keskimmäisen ja nuorimman välillä reilut 5v.
 5. Kolmas syntuyi keväällä ja nyt jälkikäteen voin kirjoittaa, että kolmas synnytys käynnistettiin sairaalassa kahdesta syystä, joista toinen oli edellisen synnytyksen nopeus. Synnytyksen kestoksi kirjattu tällä kertaa 2h 17min. Eli hieman hitaammin tuli tämä kolmas.
 6. Alkuun vauva puklaili ja oksenteli todella paljon ja isoja määriä. Vaatteita vaihdettiin useita kertoja päivässä. Helposti saattoi mennä 6 vaatekertaa. 3kk ikäisenä vaatekertoja menee päivässä noin 1-3.
 7. Po.P:n vaatteita on eniten, Lindexiä, Tuttaa, NameIt:ia ja Me&I:n vaatteita näyttäis olevan muut.
 8. Mulle tulee kans mieleen joku jumppavideo, jos housut on bodyn alla. Lisäksi sukkikset painaa musta ikävästi siellä bodyn alla kun joskus tytölle aikoinaan kokeilin. Pojilla harvemmin sukkiksia käytin, mut silloin kun käytin, nekin oli bodyn päällä. Puolipotkarit ja housut ehdottomasti päälle!
 9. Kolmannen muksun kohdalla painoarviot useissa ultrissa loppuraskaudesta laahasi alakäyrän tuntumassa ja 38+0 vauvan koko arvioitiin olevan 2600-2700g. Vauva syntyi seuraavana päivänä painaen 3125g, mutta oli lyhyt, joten nuo luiden mitat olivat hämänneet arviota tehdessä. Yksi lääkäri sanoikin ultratessa, että muut mitat näyttää laahaavan perässä, mutta vauvan vatsanympärys on normaali.
 10. Tuorein vauva painoi 3125g. Painoarviot laahasivat vauvasta alakäyrän tuntumassa ja synnytystä edeltävänä päivänä vauvan painoarvio oli 2600-2700g. Ponnistusvaihe kesti 17min tällä kertaa. Repeämiä mulle ei ole koskaan tullut, mutta ekassa synnytyksessä tehtiin eppari. Raskausarpia on tullut muutama hyvin haalea, jotka ovat jälkeenpäin vaalenneet lähes huomaamattomiksi. En usko että odottajan pieni koko aiheuttaisi välttämättä sen kummempia ongelmia.
 11. Normifarkut, toppi, neule + villakangastakki. Farkuissa hiuslenkki napin kiinni pitämiseen, kun ei mahtuneet normaalisti kiinni. Noita samoja farkkuja käytin koko raskausajan, kun olivat mukavimmat päällä.
 12. Kahden ekan muksun syntymän jälkeen ei liitoskipuja ollut, mutta nyt kolmannen synnytyksen jälkeen kyllä on ollut. Sängystä nouseminen etenkin yöllä on tuskaa, mutta nyt tilanne on ehkä helpottamaan päin...
 13. Esikoinen rv 41+1 Toinen käynnistettynä rv 38+3 Kolmas käynnistettynä rv 38+1
 14. Kolmas synnytys tuossa sairaalassa takana ja täytyy sanoa, että joka kerta kun olen sairaalassa ollut noissa merkeissä, on kokemukset sairaalasta parantuneet. Mulle jäi tästä kolmannesta reissusta erityisen hyvä mieli. Apua sai ja ohjaustakin olisi ollut tarjolla enemmän, kuin mitä esikoisen aikaan. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja pahaa sanottavaa ei ole tuosta ajasta. Erityisesti synnytyssalissa olleesta kätilöstä jäi tosi hyvä mieli.
 15. Kolmannella kerralla jälkisupistukset eivät olleet ihan yhtä kivuliaita kuin toisella kerralla. Jälkisupistuksia oli muutama päivä synnytyksen jälkeen.