Emilia88

Aktiivijäsen
  • Content count

    259
  • Joined

  • Last visited

About Emilia88

  • Rank
    Aktiivi

Recent Profile Visitors

790 profile views
  1. No siis mitä ilmeisimmin (en ole alan asiantuntija) biokemiallinen liikatoiminta on enemmänkin pahoinvointia aiheuttava eikä ole sikiölle vaaraksi, ja tila on useimmiten itsestään ohi menevä eikä vaadi hoitoa (pahoinvointi/oksentelu lakkaa viimeistään puolivälissä). Kun sit taas varsinainen liikatoiminta (T4V selkeästi yli viitteen) vaikuttaa raskautumiseen ja keskenmenoihin, mutta siihen ei varsinaisesti kai voida pahoinvointia liittää. Eli voi olla/tulla liikatoiminta ilman pahoinvointia.
  2. Pahoinvointi ei aiheuta liikatoimintaa vaan on sen (biokemiallisen liikatoiminnan) oire. Hcg:n nousu alkuraskaudessa piiskaa kilpirauhashormooneja, jolloin hetkellisesti THS laskee ja T4v nousee, tämä tapahtuu kyllä kaikilla, mutta joillain (harvoilla) se aiheuttaa biokemiallisen liikatoiminnan josta seurauksena on nimenomaan voimakasta pahoinvointia + muita liikatoiminnan oireita. Voit flex laittaa yksärinä arvoja
  3. ^Jos sulla on lastentabletteja niin kannattaa ottaa joka päivä puolikas lisäksi (eikä joka toinen pv kokonainen), vaikka puoliintumisaika onkin pitkä silti on parempi mitä tasaisemmin lääkettä annostellaan. Ja toki se että miten helposti menee vajaa- tai liikatoimintaan vaikuttaa lähtöarvot ja annosnoston suuruteen annostus ennen raskautta.
  4. Utu, mä kävin ottaa insuliiniarvon ja glukoosin yksityisen lähetteellä TYKSin labrassa n. vuosi sitten, laskussa oli eriteltynä: Insu 6,60e, Gluk 1,70e, näytteenotto 8,00e ja toimitusmaksu 8,00e (eli yht. maksettavaa tuli 24,30e). Terv.keskuksen lähetteellähän en olisi maksanut mitään. KELAsta en tiedä, mutta tuonkin laskun lähetin tpk:n sairauskassaan muiden ohella ja kyllä ne muistaakseni tuostakin jotain korvas, en muista kyllä että mitä.
  5. Voipi käydä poistamassa: http://www.vauva.info/foorumi/topic/22209-matkaan-jos-l%C3%A4htee-niin-matkalla-haavoittuu/
  6. Mutta siis voihan (EHKÄ) olla et kroppa ois sivuuttanu pregnylin ja päättäny toimia ko itte haluaa. Eli ovis tapahtuis noinkin paljon jälkeenpäin, mutta pregnylillä ei enää tuossa vaiheessa olis sen kanssa mitään tekemistä. Mitään tietoa ei moisesta ole, mut periaatteessahan se niin vois olla? Eihän se pregnyl kai sen 36tunnin jälkeen munasarjoja "sammuta", tapahtu ovis tai ei.
  7. Jos on julkisella hoidoissa (jonossa) ja haluais käydä yksityisellä "kokeilemassa" inssiä niin miten homma toimii, siis että jos on selvät sävelet että OI+IUI mennään tekemään niin millaset käynnit pitää suorittaa siellä yksityisellä puolen? Suunnittelukäynti (jotta saa reseptit jne.?) + inssin käynnit? (hintaa ajatellen siis kyselemässä...) Selviäis toki varmaan soittamalla klinikalle mut joskos täältä joku osais vastata, kun en vielä tiedä onko moiselle tarvetta/kannattaako edes mennä...
  8. Meillä nyt ei sinänsä tuota tuo miehen kyydittäminen ja mukana olo ongelmaa kun oma yritys niin on pois kun on, mutta ihan yleisesti aateltuna onkohan punktion jälkeen sitten mahdollista saada taksilappu, jollei mies kerta sais sairaslomaa loppupäiväksi/pystyisi olemaan/tulemaan kyydittämään.
  9. Golden Eagle: Aika nopeasti se sitte näköjään saadaan lääkityksellä kuriin. Tosin tua mun TSH 3,0 oli terveyskeskuksen tulos jota ne ei polilla sit käynnin yhteydessä ees noteerannu ja vaikka neuvolan testin ja polin lähetteen kanssa tehtyjen testien välillä ei ollut kuin muutama päivä eivät pitäneet tuloksia ihmeellisinä(?), polin kokeissa TSH 2,2 - joten sen mukaan eivät ainakaan kokeneet sitten tarvetta lääkitykseen. Ensiviikolla on seurantaultra ja ajattelin asian ottaa puheeksi niin että jos lähetteen laittaisivat ja katottais missä se nyt sitten menee. Edellisen kerran testattu siis lokakuussa.
  10. ^En usko että sille mitään estettä on. Itse olisin aukkarin polilta saanut mutta lähetteen palauduttua halusin jouduttaa toimia ja saada selvyyden asioihin, joten varasin ajan yksityiselle.
  11. Scarpetta: Hutikierto koska mitä ilmeisimmin en ovuloi ollenkaan, huolimatta clomeista. Ainoa mahdollisuus enää on että testi antoi virheellisen plussan, tuskin LH-huippujakaan monesti voi tapahtua ja eiköhän sen huipun vaikutus ole jo mennyt ohitse. CB:n plussasta siis jo 4pv ja lämmöt edelleen alhaalla (kun pitäisi nousta ovulaation tapahduttua se n. 0,5 astetta).
  12. Kp9-10 liuskaan haaleet viivat, kp11 CB hymynaama ja kp12-13 CB näyttäny tyhjää. Nyt kp14 enkä enää viittiny CB:n testejä tuhlata. Minkäänlaisia tuntemuksia ei ole ollut, eikä sen puoleen ole lämmötkään nousseet... eli tais olla huti tämä kierto.
  13. Kaikkiallahan sanotaan että ovulaatio tapahtuu ovisplussasta 24-48h kuluessa, mutta onko joku mahdollisesti bongannut vielä tämänkin ajan jälkeen?
  14. Mä en kanssa koskaan ole sen kummemmin muiden lapsista välittänyt, kumma kyllä muiden lapset hakeutuvat väkisin aina kuitenkin minun seuraani. Tuttavaperheen pojatkin kyselevät kuulemma vähän väliä että koska mä tuun niiden kanssa leikkimään Ja siis kyllä mä nyt viihdyn niiden seurassa, mutta emmä mitenkään sen kummemmin niitä kauheen kivoina/ihmeellisinä (siis rakkaina tms.) pidä. Ihan pieniä ei tässä viimeisen 5v aikana tuttavapiirissä niinkään ole näkynytkään, mutta niitä mä kyllä varmaan vierastaisin edelleenkin aika paljon, osittain luulen että siinä on syynä se että musta tuntuu etten osaa olla sellaisten kanssa, pelkään tiputtavani ja että jos itkee niin osaanko tehdä mitään sen rauhoittamiseksi. Mutta kyllä mä uskon että oman lapsen kohdalla ajatus on aivan toinen, onhan mulla koirienkin kanssa niin että en tod. välitä muiden koirista (edes miehen koirat eivät kiinnostaneet mua, lähinnä ärsyttivät haukkumisellaan jne.), mutta omat ovat tärkeintä maailmassa