champ

Aktiivijäsen
 • Content count

  424
 • Joined

 • Last visited

About champ

 • Rank
  Aktiivi
 1. Mulla oli kans jaloissa turvotusta sektion jälkeen, mutta se taisi muutamassa päivässä häipyä. En ainakaan muista, että sitä olisi merkittävästi enää kotiutuessa ollut.
 2. Esikoinen 39+3 alateitse, toinen 27+3 kiireellisellä sektiolla.
 3. Ekassa synnytyksessä vedet meni sairaalassa supistusten välissä, toisella kerralla töissä ilman mitään ennakkovaroitusta. Molemmilla kerroilla vettä tuli kunnon lorahdukset samantien.
 4. Mä oon syönyt vuosia epilepsiaan topiramaattia ja oon siis käyttänyt sitä edellisen raskauden aikana ja nyt myös tässä raskaudessa. Epilepsiatyyppi on sellainen, ettei lääkkeen tauotus raskauden ajaksi tule kyseeseen. Mulla on ollut käytössä foolihappo 4 mg molemmissa raskauksissa vähintään ensimmäisen kolmanneksen ja ennen plussaa. Esikoisella ei ainakaan ole nyt kahdessa vuodessa ilmennyt mitään poikkeavaa. Häntä tosin seurattiin raskausaikana kasvun vuoksi ja syntyikin aika pienehkönä. Tosin mulla oli pre-eklampsia, enkä ole itsekään mikään isokokoinen, joten en tiiä oliko lääkkeellä vaikutusta. Tässä raskaudessa rakenneultraa ei ole vielä ollut, mutta edellisessä ultrassa nähtiin jo, että ainakin selkäranka oli säännöllinen ja vatsanpeitteet sulkeutuneet. Mua stressasi ekassa raskaudessa noi halkiot kaikista eniten. Ja sekin toisaalta, kun topiramaatin aiheuttamista haitoista ei oikein kovin paljon tiedetä. Mä imetin esikoista 1v 10kk. En muista mitä lääkepaketti sanoo asiasta, mutta imetystä ei neurologi kieltänyt.
 5. En meikannut.
 6. Yrityksen aloituksesta lapsen syntymään meni 2 v 3 kk.
 7. Ensimmäinen nimi päätettiin jo raskauden alkuvaiheessa. Mies taisi sanoa plussatestin nähtyään, että jos se on tyttö niin olisko se meidän ***. Kolmas nimi päätettiin raskauden lopussa ja keskimmäistä arvottiin vielä ristiäisviikolla.
 8. Me saatiin veikkaus tytöstä, mutta kovin tarkkaa näkymää ultrassa ei saatu. Tyttöolo mulla oli koko ajan ja tytöksi vauva paljastuikin.
 9. Kivunlievityksenä avautumisvaiheessa oli lämpöpussit selässä ja alamahalla sekä yksi annos Oxanestia. Lämpöpusseista oli hetki apua, mutta Oxanestista tuli ainoastaan väsynyt ja huono olo, eikä se auttanut kipuun. Pyysin näiden lisäksi kivunlievitystä, mutta siinä vaiheessa sainkin jo alkaa ponnistamaan. Ponnistusvaiheeseen laitettiin pudenduspuudutus, joka ei kuitenkaan ehtinyt juuri vaikuttaa. Toinen puoli oli puutumatta vielä tytön synnyttyä. Ponnistusvaihetta en pitänyt kivuliaana ja avautumisvaiheessakin tuntui vasta viime hetkillä, että en jaksa ilman kivunlievitystä.
 10. Mulla alettiin käynnistellä raskausmyrkytysoireiden vuoksi viikolla 39+0 ja tyttö syntyi 39+3. Tilanne oli tosi epäkypsä: kohdunsuu on täysin suljettu, kiinteä ja niin takana, ettei lääkäri meinannut edes ylettyä siihen. Käynnistys aloitettiin Cytotecillä suun kautta kahtena ekana päivänä, ja kolmantena päivänä sain lääkkeet alakautta. Toisen päivän iltana tuli ekat kipeämmät supistukset, jotka kestivät noin tunnin ja lopahtivat sitten. Kolmantena päivänä toisen lääkeannoksen jälkeen iltapäivällä alkoi supistella säännöllisemmin. Selkeästi kivuliaammiksi supistukset muuttuivat illalla ja edelleen kalvojen puhjettua. Mulla ei ole vertailukohtia eli en tiedä oliko supistukset kivuliaampia luonnollisesti alkaneeseen synnytykseen verrattuna, mutta en ehtinyt juuri kivunlievitystä saada ja hyvin silti siedin supistukset. Avautumisvaihe meni nopeasti noin 4,5 tunnissa ja ponnistusvaihe kesti 19 min. Olin kovin tyytyväinen synnytyksen kulkuun.
 11. Puen bodyn päälle oli housut minkälaiset tahansa. Jotenkin tuntuisi hassulta pukea toisin päin.
 12. Mulla oli kuvotusta muutamia viikkoja, mutta oksensin vain kerran. Tyttö tuli.
 13. Jakkaraa olin ennakkoon miettinyt haluavani kokeilla, mutta siinä tilanteessa ei ollut aikaa sen enempää kokeilla eri ponnistusasentoja. Kätilö kysyi kyllä, että haittaako kun/jos jakkara jää nyt pois. Ponnistin puoli-istuvassa asennossa ja se tuntui ihan hyvältä asennolta.
 14. Arvio meni vähän yläkanttiin: 38+0 arvioitiin vauvan olevan 3,2 kiloinen ja tyttö syntyi reilun viikon päästä 39+3 painaen 2840 g.
 15. Käynnistys aloitettiin 39+0 ja vauva syntyi 39+3.