Inari

Jäsen
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

About Inari

 • Rank
  Tavis
 1. Tulin tänne pohtimaan samaa asiaa - oletko löytänyt ratkaisua/tietääkö joku muu? En löytänyt. Lyhyellä googlauksella tuli vastaan yksi keskustelu samasta aiheesta, jossa kukaan ei tiennyt mitään. Piristävää, että jollakin on sama epärelevantti ongelma:) Ilmeisesti tämä on sen verran harvinaista, että tätä ei ole tajuttu missään ohjeistaa tai edes pohtia. Toistaiseksi olen ratkaissut asian ostamalla kaupasta viilit. Täytyy kysyä neuvolasta ekalla käynnillä, vaikka suuresti epäilen tietävätkö siellä sen enempää.
 2. KirsikanKukka: Mulla oli vastaavan tyyppinen tilanne omassa lapsuudessani. Tietenkin ikäerosta johtuen kuopus on "eri sarjaa", mutta en koe, että hän olisi ulkopuolinen. Itse hän osaisi parhaiten vastata onko kokenut niin, mutta tuskin ainakaan nyt aikuisena. Häneen pidän eniten nyt aikuisiällä yhteyttä ja tavallaan me vanhemmat sisarukset yhä "katsotaan" nuorimman perään, vaikka tuskin sitä kaipaisi. Eli jos tulee jotain juttua, jossa tarvitsee apua, asunnonhankintaa, opiskelujen kanssa, työpaikan etsintään, yritetään aina antaa vinkkiä ja auttaa. Tämä varmaan myös ärsyttää häntä hieman. Sanoisin siis, että luonteista riippuu paljon.
 3. Mulla on ilmeisen poikkeuksellinen kokemus pudendaalipuudutuksesta: Mulla se ei toiminut ollenkaan, mutta toiveikkaana annoin laittaa sen vielä toistamiseen. Vaikka siitä ei ollut kummallakaan kertaa mitään hyötyä, sen laittaminen sattui järjettömästi. Piikistä ei mitään havaintoa, mutta oksitosiinin voimistamat jatkuvasti tulevat supistukset tekivät kivut infernaaliseksi, kun piti yrittää maata paikallaan asennossa. joka oli äärimmäisen tuskallinen ja kivut olivat sitä tasoa, ettei kroppaansa pystynyt enää kunnolla hallitsemaan, vaikka yritti olla. Mulla ei ollut kivutonta vaihetta ollenkaan, joten se laitettiin kivuista huolimatta.
 4. Muualta osui silmiin artikkeli jodin merkityksestä raskausaikana, ja toisaalta liikasaantiakin pitää välttää. Ainakin omissa raskausvitamiineissani jodia näyttää olevan. Kannattaa varmaan tarkastaa omat vitamiininsa, jos arvelee, ettei jodia muuten tule riittävästi ravinnosta. http://www.vauva.fi/artikkeli/raskaus/raskausaika/riittava_jodin_saanti_on_tarkeaa_raskaana_olevalle
 5. Meillä oli helppoa: Haluttiin suvussa kulkeva nimi, yksi sellainen oli selvä jo ennen kuin lasta edes alettiin hankkia. Nimestä oli käytetty useita eri variaatioita, ja pari niistä oli hyvin mieluista, joten oli helppo laittaa toinen niistä lapselle yhdeksi nimeksi.
 6. Kahdelle kaverille olen kertonut. Kummatkin sellaisia, ettei meillä ole pahemmin yhteisiä kavereita muualle, joten voin olla varma, ettei asia leviä sitä kautta. Ei sillä, näistä kahdesta olisin varma muutenkin. Ekaa suunniteltaessa ei oltu kerrottu kenellekään.
 7. Kiitos Ekaterina. Täytyy vielä tehdä lähipäivinä toinen testi ja saada tänne kymmenen viestiä täyteen.
 8. Minä teen kotona itse viiliä, tavallisesta pastöroidusta kaupan maidosta siis. Maito itsessään ei ole ongelma, mutta voiko viilin tekeytyessä tai jääkaappisäilytyksessä niihin saada jonkun pöpön? Sattuuko joku tietämään, onko tuossa kasvanutta riskiä raskauden kannalta? Tähän aiheeseen en ole koskaan törmännyt, en edes edellisen raskauteni aikana, vaikka luin silloin kaikki löytämäni suositukset.
 9. Minä olen syönyt jo aiemmin säännöllisesti D3-vitamiinia ja kalsiumia tilanteen mukaan. Kun aloimme puhumaan yrittämisen aloittamisesta, aloitin foolihapon hyvissa ajoin. Nyt kun ehkä olen raskaana hankin helppouden vuoksi Ladyvita Mamaa, jotta saan helposti nuo ja muutakin yhdestä tabletista. Lisäksi syön maitohappobakteereita ja Omega 3:a. Tässäkin ketjussa mainittiin, että Omegoissa saattaa olla riski verenvuototaipumuksen lisääntymisestä, joka huonolla tuurilla voisi olla ongelma esim. synnytyksessä tai muussa tilanteessa, jossa olisi tulisi yllättävää suurta verenvuotoa.. Ladyvitassa oli lisäksi K-vitamiinia, joka taas pitäisi auttaa siihen. (Yleensä tätä verenvuotoriskiä ei kai pidetä merkittävänä kuin verenohentajalääkkeitä käyttävillä tms, joten tuskin tarvitsee huolestua vaikka noita söisikin. Mutta olipahan pieni plussa tuon vitamiinin puolesta, että K-vitamiini oli lisänä.) Ladyvitassa annostus on 3 tablettia per päivä, joka vaatii enemmän vaivaa, mutta toisaalta annostus tulee tasaisemmin päivän mittaan ja jos haluaa esim. pienentää annostusta, se onnistuu helpommin. Farmaseutti suositteli ottamaan tabletit aamusta ja iltapäivästä, sillä vauhdittavat aineenvaihduntaa ja sitä vaikutusta ei välttämättä halua yöksi.
 10. Meillä ei ole kuin yksi lapsi ja jos mahdollinen toinen saadaan, väliin tulee "isompi" ikäero. Omassa lapsuuden perheessäni, sukulaisissa ja naapurustossa tyypillisiä olivat 4-15 vuoden ikäerot. Jopa niin, että kahden perättäisen sisaruksen välissä oli kymmenisen vuotta. En ole koskaan siis osannut ajatella viittä kuutta vuotta isona ikäerona. Toisaalta kun ei ole kokemusta, en osaa verrata tilanteeseen, jossa olisi ollut sisarus lähellä omaa ikää. Omista sisaruksista läheisin suhde nyt aikuisena on häneen, johon oli pidempi ikäero. Vaikka toiseen oli paljon pienempi ikäero ja pienenä leikkejä jonkin verran yhdessä, olemme olleet aina niin erilaisia luonteita, että ikäero on osoittautunut pienemmäksi tekijäksi läheisyydessä kuin luonne-ero. Omalla kokemuksellani en stressaisi ikäerojen suuruudesta, olivat ne mitä vain. Lapselle tuntuu luontevalta juuri se ikäero mihin hän on tottunut.
 11. Pitää tulla tänne kertomaan, kun minnekään muualle en vielä kehtaa: Tänä aamuna ilmestyi raskaustestiin hyvin hyvin haalea viiva kontrolli viivan viereen. Ekan minuutin jälkeen ei näkynyt mitään ja viisi minuuttia testistä nappasin sen käteeni heittääkseni sen roskiin ja mietin mielessäni, että pitääkin sitä olla idiootti ja testailla liian aikaisin. Nostaessani sitä testi heilahti eri kulmaan, jossa näkyi kuin näkyikin hyvin hyvin haalea viiva. Piti tuijottaa sitä minuuttikaupalla, mutta ei se siitä kadonnut vaikka miten päin olisi katsonut. Jos en olisi hermoillessani jo yhtä negatiivista testiä tehnyt, en olisi uskonut sitä viivaksi, mutta nyt kun on vertailukohta, pakko sitä on kai uskoa, että meille olisi tulossa pikkuinen kakkonen. Ihan pikkuisen edes. Jos tämä nyt oikeasti oli plussa eika aamuisten silmieni rähmää, tärppäsi ekasta kierrosta. Tätä toivottiin, mutta ei uskallettu uskoa, kun ei kumpikaan olla mitään nuoria:)