Shoshanna

Jäsen
  • Content count

    20
  • Joined

  • Last visited

About Shoshanna

  • Rank
    Tavis
  1. Usva on kaunis nimi, vaikka en omalleni antaisi, kun pidän erityylisistä nimistä. 9. Silja?
  2. ^Näinhän se taitaa valitettavasti monella mennä. Kyllä minunkin lähipiirissä on noita selviän helpommalla- miehiä. Onneksi meidän tilanne on se, että vaikka tulisin heti raskaaksi (tuskin tapahtuu), niin lasten ikäeroksi tulisi siltikin viisi vuotta, jolloin esikoinen olisi jo koulussa toisen ollessa pari-vuotias, joten käytännössähän mies olisi kotona vaan yhden lapsen kanssa.. Toivossa on hyvä elää
  3. Pari ekaa vuotta täyttelin tosi ahkeraan, esim. lapsen osaamia sanoja kirjoitin koko sivun täyteen, ristiin rastiin... Ekan joulun ja synttärin taisin täyttää, mutta jotenkin olen aina tykännyt enemmän kuvata sitä arkielämää ja sen tapahtumia. Nykyään tulee valitettavan harvoin täyteltyä, lähinnä jotain lapsen kertomia hauskoja juttuja ja sitten kerhon aloitukset ja sen sellaiset. Voisikin itse asiassa taas täytellä jotain...
  4. Mies oli synnytyksessä mukana. Miehen roolista synnytyksessä keskusteltiinkiin, mies halusi selkeästi olla tukihenkilö, häntä ei napanuoranleikkaukset kiinnostaneet. Mulle itselle oli tärkeintä, että hän oli mukana, halusin synnytykseen nimenomaan ihmisen, joka ymmärtää mua puolesta sanasta ja on mun puolella siinä tilanteessa. Joten molempien toiveet siis kohtasi ja homma toimi (ja tietty halusin sen perhehuoneen myös )
  5. Tuskin alle vuosikkaan kanssa, mutta ehkä taaperon kanssa voisi jo hyvinkin jäädä. Esikoisen kohdalla oli pohdinnassa, että mies jäisi kotiin vanhempainvapaan jälkeen, mutta tämä oli enemmänkin olosuhteiden pakosta. Jos toinen lapsi saadaan, niin uskoisin miehen voivan jäädä lapsen kanssa kotiin, kun luottamusta omaan vanhemmuuteen on enemmän. Taloudellinen kysymys tämä ei sikäli ole meillä, sillä palkka on molemmilla yhtä huono
  6. Ensimmäistä raskautta yrittäessä tunsin lähinnä epäonnistumisen tunteita ja vähän kateuttakin. Koen, että nuo tunteet tulivat paljon myös siitä, että oli pettynyt itseensä, kun keho ei toiminutkaan halutulla tavalla +epätietoisuus siitä, että tuleeko raskaaksi lainkaan. Jälkikäteen ajatellen plussattiin kuitenkin nopeasti ja siitä olen ollut kiitollinen. Nyt, kun on jo lapsi, niin toisten raskausuutiset eivät satuta, vaikka toisesta lapsesta vähän haaveillaankin. Voi johtua ihan siitä, että sovimme miehen kanssa jo ensimmäistä yrittäessä, että jos joskus lapsi saadaan niin ollaan onnellisia siitä yhdestäkin eikä aleta stressaamaan siitä, ettei ehkä saada muita lapsia.
  7. Mekään ei varsinaisesti yritetä, enemmänkin tjot-fiiliksillä mennään. Tämä sopii meille hyvin, koska kummallakaan ei ole mitään kovin suurta vauvakuumetta, mutta pikkuhiljaa on alkanut tuntua siltä, että toinen lapsi voisi olla ihan jees, ehkä. Mitään stressiä en aio asiasta ottaa, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan
  8. Meidän nelivuotias menee nukkumaan kahdeksan ja yhdeksän välillä yleensä, nyt kesällä tuntuu, että pitäisikö nukkumaanmenoa myöhentää, mutta toisaalta syksyllä pitää nousta jo kuuden jälkeen, joten rytmiä ei varmaan liiaksi kannata muuttaa. Päiväunia lapsi ei ole nukkunut enää pariin vuoteen.
  9. Meillä on myös herra hakkarais-pastelleja, juurikin siksi, että niissä on vähiten ainesosia. Välillä kyllä lapsi syö purkkaakin, saman merkkisiä nekin.
  10. Lapsi ei pääse vielä yksin ulos. Kovasti hän jo haluaisi mennä, mutta on toistaiseksi tyytynyt siihen, ettei voi vielä olla yksin ulkona. Kerrostalossa asutaan ja parkkipaikka on ihan leikkialueen vieressä. Meidän asunto sijaitsee vielä niin, ettei leikkialueelle näe, joten tosiaankaan ei pariin vuoteen edes harkita, että lapsi saisi olla yksin ulkona.
  11. Meillä lapsi istui selkä menosuuntaan reilusti yli kolmevuotiaaksi. Kasvot eteenpäin siirryttiin matkustamaan siinä vaiheessa, kun turvaistuin jäi pieneksi ja piti hankkia uusi.
  12. Esikoinen syntyi 36+5, pre-eklampsian vuoksi käynnistetty.
  13. Otso on mukava nimi ja sopii mielestäni hyvin eri-ikäisille, 8 1/2. Entäs Eevi?
  14. Meillä ei ollut varsinaisesti kumpiakaan vaan enemmänkin tervetulojuhla vauvalle. Nimi oli kaikilla tiedossa jo etukäteen eikä mitään seremonioita vietetty. Emme tunnusta mitään uskontoa, joten tämä oli meille sopivin vaihtoehto. Kummit lapsella on, lähinnä ajatuksella, että lapsella on nimetyt, erityiset aikuiset ystävät. Kummin tehtäviin valittiin henkilöt, joilla on samanlainen maailmankuva kuin meillä.
  15. Minusta tämä on hyvä uudistus. Vaukkaroin muutama vuosi sitten ja silloin oli vain tämä 10 viestin sääntö. Tuo 100 viestin vaatimus joihinkin ketjuihin on todella hyvä eikä lainkaan mahdoton vaatimus. Eli kiitos tästä parannuksesta ylläpidolle.