Ellastiina

Rekisteröitynyt
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Ellastiina

  • Rank
    Aloittelija
  1. Vanhemmista toisella on psoriasis, jonka perin sitten isältäni. Lapsuudesta saakka myös reagoin suolistolla sekä iholla. Maito, siitepölyt, muutama ruoka-aine ja aika vahvana epäilynä nyt myös keliakian oireet. Toinen omista lapsista on vielä toistaiseksi kärsinyt vain vauva-aikana huonon ihon sekä maito-allergisuutta, mutta kahden vuoden iässä ne loppui aivan yhtäkkiä. Kun taas nuorin lapsista on saanut sitten osakseen turhankin paljon - vaikea atopia, suoliperäisiä oireita sekä nyt puolisen vuotta sitten atopia toi mukanaan myös astman.
  2. Voisin ottaa sitä enemmänkin, mutta on hyvä juuri näin. Tällä hetkellä sitä nyt ei vaan tule vietettyäkään, mutta en sitä liiemmin kaipaisikaan. Käyn nimittäin vuorotyössä, haluan olla vapaapäivinä kotona perheen kanssa. Iltavuoroon lähtiessäni saan omaa aikaa pari kolmekin tuntia, jolloin ehdin hyvin käydä kaupungilla tai ihan vaan lenkillä. Tai pistää sohvalle kuulokkeet päässä torkkumaan.
  3. Kiva huomata myös täällä muita atopiaperheitä. Meillä on viisivuotias astmaatikko-atoopikkotyttö. Tällä hetkellä on käynnissä vasta astmalääkityskokeilu, joka on todettu todella hyväksi. Atopiaan hän sairastui aivan pienenä, jo ihan vauva-aikana noin parisen vuotta iho pysyi hyvänä ja pelkästään perusrasvaukset riitti hoitamaan ihoa. Sitten oikeastaan pikkuhiljaa alkoi oireita tulla lisää, iho kukki ja läiskiä oli päästä varpaisiin. Kokeiltiin oikeastaan kaikki käsikauppatavarana myytävät voiteet, joista ei ollut apua talven aikana - viime keväänä pahimman siitepölyajan tyttö oli aivan tukossa, hengitys oli vaikeaa ja se iho. Iho märki, haisi ja vuoti. Yksityisellä puolella käytiin ja heti saatiin uusilla voiteilla sekä Kefexin-kuurilla tyttö toipumaan. Nippu reseptejä erityyppisille hoitovoiteille oli helpotus. Tällä hetkellä arkikäytössä on ihan Decubal sekä Miniderm ja Fucidin-kortisoni. Suihkussa ollaan käytetty Sebamediä. Siitä se oliiviöljypohjainen on aivan huippu! Pyykinpesuaineista ja käsisaippuoista huomaa heti, ettei sovi vaihtaa muuhun. Vasta kokeilin ihan mietoa käsisaippuaa (kivan purkin vuoksi ) ja PAM, kädet heti kuivu korpuiksi. Niillä ollaan selvitty, mutta odottelen oikeastaan kauhulla mitä tämä tuleva siitepölyaika tuopi tullessaan. Viime kevään kokemus oli aika vaikea.
  4. Pomppaan mukaan tähän ketjuun, itselläni on kaksi lasta (8v. ja 5v.) ja miehelläni kolme lasta, jotka kyläilevät meillä joka toinen viikonloppu. Haasteellistahan tämä on ollut nyt puolen vuoden ajan, mutta pikkuhiljaa arki on asettumassa uomiinsa - toivon ainakin niin. Lapsista nuorimmaiset pikkutytöt, kuten heitä kutsutamme ovat sopivasti vain vuoden ikäerolla, joten heillä sujuu jo mallikkaasti leikit ja yhteiselo. Pojankosseista vanhin on murkkuikäinen, sitten on varhaismurkku ja kakkosluokan vilpertti. Hieman kismaa heidän välillään tuntuu vähän väliä olevan, mutta hyvin sitten loppujen lopuksi kaikki toimii. Oman tilan puute tuntuu olevan se haasteellisin näillä vanhemmilla, koska olohuonemajoitus ei ehkä ole se mitä kaipaisivat, mutta tällä hetkellä kaikkeen on pitänyt sopeutua. Tapaamiset olemme sopineet niin, että lapset ovat kaikki samaan aikaan viikonloppuisin luonamme ja omat lapseni tapaavat isää sitten myös joka toinen viikonloppu. Näin saamme myös yhteistä aikuisten aikaa arjen hulinoiden keskelle, joista vähäisistäkin hetkistä valtaosan vietänkin töissä Asunto on kolmekerroksinen rivarinpätkä, noin 80 neliötä asuinpinta-alaa. Siinä ja siinä on aina, että riittääkö, mutta sopu sijaa antaa. Isompaa autoakin ollaan harkittu, mutta meillähän on pian oltava sellainen minibussi, että kaikki mahtuu eikä vauvakuumeeltakaan ole vältytty. Yrittämiseksi tätä ei voi sanoa, vaikka vuosi sitten jätin ehkäisyn pois, tulee jos on tullakseen. Ei siitä stressiä aleta ottamaan, ainakaan vielä
  5. Aika tasan vuosi sitten lopetin e-pillerit. Tulee jos on tullakseen.
  6. Kolmikerroksinen rivarinpätkä, neliöitä 80. Mukavan rauhallisella alueella kaupungin laitamilla, kaikki tarpeellinen (päivähoito, kaupat ja koulu) löytyy ihan läheltä.
  7. Viisilapsinen perhe, joista kaksi on omaa ja kolme miehen. Onhan siinä touhua joka toinen viikonloppu Omat lapseni asuvat kanssani, kun taas miehen lapset on parin tunnin ajomatkan päässä. Ikäjakauma on neljästä neljääntoista. Kolme poikaa ja kaksi tyttöä, tytöt ovat mukavasti vuoden ikäerolla, joten yhteinen sävel leikkeihin ja touhuihin löytyi heti, mutta sitten pojilla taas ikäero tuntuu hiertävän.. murkkuikäinen, varhaismurkku ja kakkosluokan vilpertti.