Mekku

Jäsen
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited

About Mekku

  • Rank
    Tavis
  1. Mulla on muutenkin tosi rajoitettu ruokavalio perussairauksien vuoksi, joten raskaus tuo siihen vielä lisää haasteita. Mietin vaihtoehtoja joilla saisi hillittyä painonnousua, vaikka ei varsinaisesti laihduttaisikaan. Ts kun lähtö bmi on korkea 33, niin ei tarttis enää nousta. Nyt ei kyllä näytä hyvältä, heti plussan jälkeen järkyttävä turvotus jo.
  2. Mulla bmi liki 34 eikä tullut mitään sanomista yksityisellä. Sanoi vaan että on alle rajan. Tosin otin itsekin sen puheeksi että pitäisi jokunen kilo tiputtaa
  3. Mulla on niin pitkät työvuorot ja työpaikka kaukana klinikasta että oli pakko puhua esimiehille. Töissä oltava työvuoroon määrätty aika, joten minkäänlainen töiden aikana käyminen tai liukuma ei onnistu. Käytännössä jos osuu työpäivälle yritän vaihtaa vuoron ja jos ei onnistu, joudun ottamaan palkattoman vapaan. Toki lääkärikäynnit ym varaan mahdollisuuksien mukaan vapaapäiville. Esimies suhtautui tähän ihan hyvin, yrittävät järjestää.
  4. Mä olen maksanut suoraan käynnin yhteydessä. Voisi maksaa myös kerralla kaikki tai muuten osissa
  5. Tulijan ne menkat Eli oikeassa oli testi
  6. Minä 38, mies 30 Ensimmäinen yhteinen toiveissa
  7. Sisko ja isä vaimoineen tietävät, sekä useampi läheinen ystävä. Meillä oli tiedossa että raskaaksi tuleminen voi olla vaikeaa ja aika avoimesti olen siitä puhunut
  8. Mulla ei yleensä oviksen jälkeen ole ollut arkuutta, välillä hiukan ennen menkkoja. Nyt rinnat olleet tosi arat jo viikon verran ovulaatiosta
  9. Aktiivista yritystä takana reilu vuosi. Ihan alusta saakka menty ovulaatiotestien kanssa, sillä tiedossa oli että raskaaksi tulo voi olla haastavaa.
  10. Mä olen juonut vähäisessä määrin, jouluna hiukan enemmän. Meillä tosin yritystäkin takana jo yli vuosi. Käytän siis kaikenkaikkiaan todella vähän alkoholia muutenkin. Ajattelisin niin että on se varmaan vähän eri asia kuitenkin juotko juhlissa lasin skumppaa vaiko kunnon kännit kerran viikossa. Siis ihan varhaisilla viikoillakin.
  11. Foolihappoa pitäisi käyttää jo 3kk ennen raskautta jotta varastot on täynnä raskaaksi tullessa. Ja sitten ekan kolmanneksen ajan eli sen minkä sikiön tärkeimmät elimet kehittyvät. Ei edesauta raskaaksi tulemista, mutta riittävän hyvä foolihappitaso ehkäisee mm joitain sikiön kehityshöiriöitä (kuten keskushermostoputken sulkeutumishäiriötä)
  12. Mä tein cb:n viikkonäytöllisen testin ennenkuin menkkojen olisi pitänyt alkaa, tulos ei raskaana. Ei myöskään menkkoja. Mies kävi eilen testikaupssa
  13. Murotaikina sopii hyvin leivottavaksi, tulee kivan näköistä kun tekee piparimuoteilla. Murotaikinasta saa helposti mahdottoman ja munattoman kun korvaa maidon laktoosittomalla margariinilla ja munan soijajauho+ vesi yhdistelmällä. Ja jos haluaa gluteenittomana voi vielä vaihtaa jauhot sopiviin gluteenittomiin, mutta silloin leivottavuus hiukan kärsii.
  14. Huhtikuun lopussa km, ja sen jälkeen kahdet menkat tulleet. Plussaa odotellessa...
  15. Me on kerrottu läheisille kavereille ja sukulaisille yrityksestä. Osin syynä on myös se että mulla on jo ikää ja perussairauksiakin ja alkoi uusperheen myötä ahdistaa kun kyseltiin että tuleeko vielä lapsia. On helpompi kertoa että toiveissa on, mutta en tiedä voinko enää saada lapsia. Ymmärtävät nyt olla kyselemättä liikaa.