avena

Turvakaukalot ja -istuimet

1024 posts in this topic

^ Mullakin oli mielikuva palkki-istuimesta.

 

MUOKS: Cybex Pallas taitaa lopulta olla pelkkä koroke.

Edited by NeNNNi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiks pallas ole 36kg saakka, eli ilman alustaa+palkkia vyöistuin? Sitten taas esim junofix on 18kg saakka eli ei muutu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joo on, mutta ei siitäkään saa sentään koko yläosaa irti, eli ei tule pelkkää koroketta. Noita, joista tulee vyöistuin mutta silti jonkunlaisilla sivusuojillakin nyt löytyy enemmänkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
MUOKS: Cybex Pallas taitaa lopulta olla pelkkä koroke.

 

Cybexin nettisivulla ainakin näyttäisi, että olisi selkänojakin loppuun asti. Tai sit tosta vaan puuttuu vielä viimeinen kuva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Aa, okei, en niin tarkkaan kattonukaan. Jossain keskustelupalstalla tais joku näin sanoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä katsoin, kun muistelin, että just jossain tuollaisessa oli se pelkkä koroke lopuksi. :grin: Veikkaan, että ehkä oli joku vanhempi malli, mutta sittemmin on todettu ei niin hyväksi ja nykyään on aina selkänojallinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä siis on Klippanin istuin pitkällä 7kk tytöllä ja ollaan oltu oikein tyytyväisiä! :)

Vaikka asento on pysty,niin ei se mielestäni ole yhtään liian pysty tuon ikäiselle. Istuuhan tyttö muutenkin.

Niskatuen ostimme lisäksi ettei pää retkota kun nukahtaa.

 

Myyjä sanoi istuinta ostaessamme että se menee max.135cm lapselle ja tosiaan vain pääntukea nostamalla.

Tuoli on myös tilava ja mahtuu pieneen tilaan silti!

 

Ostaisin istuimen yhä mikäli nyt pitäisi päättää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tuli pitkän mietinnän jälkeen Klippan triofix. Vähän mietitytti kun ei ole vielä testituloksia (oisko sittenkin pitänyt ostaa Besafe :) ).

Autoliiton testeissä Klippan tulee varmaan saamaan huonot arvostelut, koska tulevat arvioimaan nenä menosuuntaan ja painavammalla mahdollisella nukella. No meillä on tarkoitus matkustaa selkä menosuuntaan tuonne 18 kg asti.

 

Tyttö on niin siro, katsotaan meneekö tuo 18 kg:n raja rikki eskariin mennessä :D Sen jälkeen ehkä turvavyöistuimena menee tuo Klippan. Nyt ikää 1v, mahtuu vielä Britaxin turvakaukaloonkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Siis on istuimia joissa ikäraja on 9-18kg tai 9-25kg (eli jotain 3-6v välistä) ja jotka on tarkoitettu vain selkä/naama menosuuntaan tai sekä että. Yhtään istuinta ei ole, joissa olisi isofix, mutta vain selkä menosuuntaan. Koska selkä menosuuntaan on turvallisinta, niin mieluummin me jotka haluamme ehdottomasti ostaa oikean kokoisen istuimen erikseen jokaiseen ikään, tingimme isofixistä, eikä selkä menosuuntaan ominaisuudesta.

 

Haastan vielä vähän ;)

En ihan tajua, että millä perusteella Britax Max-way on sopiva "erikseen jokaiseen ikään", mutta mikään muu selkä menosuuntaan istuin ei ole? Jos haluaisi jokaiseen ikään sopivan, niin silloinhan pitäisi ostaa uusi aina kun vauvan koko muuttuu. Kyllähän esim. 9kk ja 4v. välille mahtuu monta eri ikää, eikä lapsi varmasti samoilla vyön säädöillä tai niskatuen kohdalla mahdu siihen 9kk vanhana, ja 4v. vanhana =) Esim. Besafen istuin ei muutu mitenkään, istui siinä 1v. tai 4v. lapsi selkä menosuuntaan. Ja kyllä, tunnen 4v. lapsen joka ko. istuimessa on istunut vielä selkä menosuuntaan. Kuten aikaisemmin sanoin, niin riippuu tietenkin lapsen koosta, minkä ikäiseksi mahtuu mihinkin istuimeen. Eihän ole missään sanottu, että myös Britaxin istuimeen mahtuu välttämättä 4v. asti. Ja tuon Max-Wayn mainostetaan menevän lapselle 6v. asti, eli en mitenkään tajua miten se on "ehdottomasti oikean kokoinen" sekä 9kk vanhalle, että 6v. vanhalle, ikähaitarihan on silloin 5v? Pakostihan se on liian iso 9kk vanhalle ilman, että siihen laitetaan jotain supistusosia tms.

 

En myöskään innostu noista istuimista, mitkä pilkotaan osiin sitä mukaan kun lapsi kasvaa, sellaista meille ei koskaan tule, mutta niissä istuimissa mitkä eivät muutu matkan varrella, niin en nää eroa. Sitten kun lapsemme ei mahdu Besafen istuimeen selkä menosuuntaan, ostamme uuden istuimen.

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enhän väittänyt, että Max-Way olisi ainoa oikea istuin! Mutta tässä oli nyt yhdistettynä ne näkemykset että 1) käännettävt istuimet eivät tutkimusten ja testien mukaan ole yhtä turvallisia kuin pelkästään selkä menosuuntaan olevat istuimet ja 2) alle 5v on (ruotsalaisten tutkimusten mukaan) turvallisinta istua autossa selkä menosuuntaan istuimessa, joka on suunniteltu sitä varten.

 

Jos BeSafe olisi VAIN selkä menosuuntaan istuin, olisi se mielestäni yhtä turvallinen kuin meidän Max Way. Muitakin selkä menosuuntaan istuimia on olemassa, mutta otin nyt vain esimerkiksi tuon Max Wayn, kun siitä oli toisten kanssa jo puhetta ja kyseltiin kokemuksia siitä. En väittänyt missään kohtaa, että BeSafe olisi turvaton! Mutta kuin noissa käännettävissä istuimissa usein on tuo 18kg raja, jonka jälkeen istuin ON käännettävä naama menosuuntaan, niin itse mieluummin valitsin istuimen, jossa SAA istua tämänkin jälkeen (25kg asti) selkä menosuuntaan.

 

Koska: Meillä ei ole siroa tyttöä vaan keskikäyrää menevä poika, tarvitsemme istuimen, jota ei tarvitse kääntää 18kg jälkeen, jolloin meidän poika ei välttämättä mahtuisi istuimeen 4v (saati 5v) asti.

 

Esim jo mainittu Maxi Cosin Mobi on selkä menosuuntaan 25kg asti, samoin Brion Zento.

Edited by merkinkantaja

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ottanut asiaa mitenkään henkilökohtaisesti, tai tulkinnut että IziCombi olisi mielestäsi huono istuin. Ja meilläkin on keskikäyrää kasvava poika, mutta uskon hänen silti istuvan selkä menosuuntaan 4v. asti. Ja olen samaa mieltä siitä, että turvallisinta on istuttaa lasta selkä menosuuntaan mand. kauan. Ja toisekseen, kyllä käännettävätkin istuimet ovat suunniteltu sitä varten, että niissä istutaan selkä menosuuntaan :grin: Ja olkoot istuin tarkoitettu olemaan vain selkä menosuuntaan tai kasvot menosuuntaan, niin tärkeää on se, että istuin on sitä käyttävälle lapselle sopivan kokoinen. Istuimen jostain ominaisuudesta ei ole paljon hyötyä, jos lapsi on siihen väärän kokoinen.

 

Aivan sama mikä istuin kenelläkin on, mutta kun yleisellä tasolla keskustellaan istuimista, mikä mielestäni on mielenkiintoista, niin haluaisin edelleen perustelun, että miten Max-Way on muka erikseen jokaiseen ikään sopiva (kun siinä on ilmoitettu iäksi 9kk-6v), toisin kuin muut ko. painorajan omaavat istuimet? Mikä tekee istuimesta "oikean kokoisen istuimen erikseen jokaiseen ikään", jos istuin kelpaa 9kk-6v. ajan. Silloinhan se on vähän epäsopiva koko ajan, ei koskaan täysin oikean kokoinen.

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turvallisuuteen en ota kantaa kun en ole asiantuntija mutta plussaa käännettävissä istuimissa on sekin että jotkut lapset tulevat huonovointiseksi autossa selkä menosuuntaan mentäessä ja tuolloin suunnan voi vaihtaa.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja meille myyjä sanoi että palkki-istuimia ei pitäisi myydä ollenkaan kuten ei myöskään kasvot menosuuntaan olevia pienten lasten istuimia. Tiedä sitten mikä se totuus on..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Tuo pahoinvointiasia on totta. On sekin kamalaa, jos lasta istutetaan 6v. asti selkä menosuuntaan vain koska se on turvallisinta, jos lapsi voi autossa pahoin ja asia helpottuisi sillä, että istuisi kasvot menosuuntaan.

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arby: Ei Max-Way ole parempi kuin vastaavat 9 kk -6 v istuimet, mutta parempi kuin käännettävät. Todellisuudessahan istuimeen mahtumisen määrittää pituus, ei paino. Ja BeSafen yhteydessä on useasti mainittu, että siihen ei lapsi mahdu noihin kilo- ja ikärajoihin, kun pituuus tulee vastaan. Sama esim. Gracon vastaavassa istuimessa. Max-Way on mielestäni todella hyvä jo heti turvakaukalosta siirrettäessä, sillä kuten jo aiemmin kirjoitin, lapsen pää ei ikinä roiku ikävästi hänen nukkuessaan. Siitä huolimatta Max-Wayhin mahtuu paljon pidempi lapsi kuin noihin BeSafen ja Gracon istuimiin. En ole tarkemmin tutkaillut istuimen mittoja ja muotoilua, mutta mutulla sanoisin, että yksi syy "paremmuteen" voisi olla se, että yhden suunnan istuimessa ei tarvitse tehdä kompromisseja vaan sen voi muotoilla parhaalla mahdollisella tavalla ottaen huomioon vain sen suunnan, miten päin istuinta on tarkoitus pitää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluaisin kyllä nähdä puolueettomia testituloksia siitä, miten ei-käännettävä istuin eroaa käännettävästä muotoilun osalta, ja miten se vaikuttaa turvallisuuteen.

 

Ja ainakaan meidän pojalla ei ole koskaan pää roikkunut tuossa istuimessa, vaikka siihen 10kk iässä siirtyikin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1) käännettävt istuimet eivät tutkimusten ja testien mukaan ole yhtä turvallisia kuin pelkästään selkä menosuuntaan olevat istuimet

 

Mä olen käsittänyt näiden tutkimusten perustuvan siihen, että käännettävät istuimet testataan sekä selkä, että kasvot menosuuntaan. Ja kasvot menosuuntaan testaaminen tietty laskee arvosanaa. Tai ylipäätään se, että istuin on mahdollista kääntää kasvot menosuuntaan.

Saa korjata, jos olen väärässä.

 

Muoks. Ja muakin kyllä kiinnostaisi sellaiset tutkimukset, joissa osoitetaan, että pelkästään selkä menosuuntaan istuimet olisivat turvallisempia, kuin käännettävät, silloin kun niitä käytetään selkä menosuuntaan.

 

Meillä on izi combi isofix, kun kriteereinä oli selkä menosuuntaan ja isofix.

 

noissa käännettävissä istuimissa usein on tuo 18kg raja, jonka jälkeen istuin ON käännettävä naama menosuuntaan, niin itse mieluummin valitsin istuimen, jossa SAA istua tämänkin jälkeen (25kg asti) selkä menosuuntaan.

 

Izi combi on max. 18kg:n asti, ja siihen asti voi siis pitää selkä menosuunnassa (tai kasvot menosuunnassa 9-18kg), ja niin meillä on tarkoitus. Eli sitten, kun 18kg tai pituus tulee täyteen, katsostaan paljon on ikää ja ostetaan sen mukaan seuraava istuin. Eli kasvot menosuuntaan ei todennäköisesti käännetä tätä istuinta ollenkaan.

 

Ehkä siis ennemminkin tuo izi combi on istuin "oikeeseen ikään", kun käy vain 18kg:n asti, eikä mahdollisimman pitkään. ;)

Ja tämä viimeinen ei ollut tarkoitettu kenellekkään henkilökohtaisesti, tässä vaan pohdin, kun tuostakin oli puhe. :)

Edited by Issa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen myös samaa mieltä siitä, että istuin joka ei käy mahdollisimman pitkään, on enemmän oikean kokoinen, kuin sellainen mitä voi käyttää suunnilleen vauvasta kouluikään asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Autoliiton mukaan esim Besafe kid x 3 (selkämenosuuntaan) ja Combi x 3 (sekä että) ovat yhtä turvallisia etutörmäyksessä, mutta sivutörmäyksessä kid x3 menestyi paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen myös käsittänyt tämän samalla tavalla kun Issa, että käännettävät istuimet eivät mitenkään automaattisesti ole huonompia kun ei käännettävät vaan niiden testituloksia heikentää myös naama menosuuntaan testaaminen. Aika hyvin mun mielestä pystyy vertailemaan istuimia keskenään (testitulosten lisäksi) katselemalla niitä törmäysvideoita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klippan Trifix ei tule koskaan näillä myyntimarkkinoilla pääsemään eurooppalaisiin testeihin (jotka Autoliittokin julkaisee) koska Klippania myydään vain Suomessa. Näin kertoi meille myyjä (joka muuten nurisematta kantoi tuolin autoon ja vielä kiinnittikin sen ennenkuin tehtiin ostopäätös). :)

Hmmm.... Tuo ei nyt kyllä ihan taida pitää paikkansa.  Tässä kun olen viikon verran googlaillut tuoleja, olen törmännyt Klippanin myyjiiin mm. Ruotsissa ja Briteissä (ks. esim. http://www.securatot.co.uk/rear-facing-car-seats).

Ai, no ei sitten myyjä tiennyt tätä. Enkä itsekään ollut vaivautunut asiaa tarkistamaan. Sori!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluaisiko joku selittää, miten turvakaukalo voi maksaa 300€? Parilta ihmiseltä kuulin paljonko heille maksoi. En ole sellaisen hintaluokan kaukaloita nähnyt, joten ihmettelen mitä erityistä sellaisissa on- verrattuna niihin aika perinteisiin malleihin. Meille tulossa yleisesti kehuttu Cabriofix, maksoi "vain" 109€ netissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Olisiko tuossa telakka mukana hinnassa? Kaukalot maksavat useinkin reilun satasen, telakka toisen satasen siihen päälle. En mä siitä vielä 300 saa, mutta jos sitten valitsee jonkun kalliimman mallin ja pyöristää vähän ylöspäin, ehkä sitten jotenkin onnistuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.