TIME

Vauvavakuutuksesta!


269 posts in this topic

En vastannut vielä galluppiin, kun ei olla vielä tehty päätöstä. Tulen äänestämään kun tiedän. :girl_smile:

 

Eli otetaan Pohjolalta jos saadaan, mutta kun tosiaan myönteistä päätöstä ei sieltä ole saatu vaikka haettu on jo reilu kuukausi sitten.. Myönteinen päätös sen sijaan on Aktiasta, joten sieltä otetaan sitten jos ei Pohjolalta saada..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten vauvavakuutus eroaa sairaus- ja tapaturmavakuutuksesta?

 

Havahduin vasta nyt miettimään asiaa ja rv 26 menossa... :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vakuutus on Aktiasta, äänestin siis Veritasta. Samoista syistä päädyttiin tuonne kuin Jasmu tuolla yläpuolella. Lisäksi itselläni ja miehellä samaisesta paikasta omavastuuttomat sairauskuluvakuutukset, jotka on vuosien mittaan hyväksi todettu.girl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten vauvavakuutus eroaa sairaus- ja tapaturmavakuutuksesta?

 

Havahduin vasta nyt miettimään asiaa ja rv 26 menossa... :blush:

 

Nimi. :grin: Eikun: Lapsille suunnatut sairausvakuutukset ovat yleensä nimeltään lapsi- tai vauvavakuutuksia. Usein vauvavakuutuksella tarkoitetaan syntymättömälle lapselle otettavaa sairausvakuutusta, joka siis korvaa myös kaikki synnynnäisistä vammoista aiheutuvat sairauskulut. Jos vakuutusta ei ota syntymättömälle lapselle, vakuutus myönnetään aikaisintaan 2 kk iässä (ja tällöin tietenkin vakuutuksen ulkopuolelle suljetaan kaikki jo todetut vammat/viat/sairaudet).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin Aktian vauva/lapsivakuutus. Juuri tuo omavastuuttomuus oli todella suuri syy ja lisäksi todella hyvä korvauskattavuus. Täälläpäin ei tarvitse käydä kuin n. 4 kertaa yksityisellä lääkärillä hoidettavana niin vakuutus on jo maksanut itsensä takaisin! Itse kävin koko lapsuuteni samalla lastenlääkärillä yksityisellä lääkäriasemalla ja siitä tuli todella turvallinen tunne, kun tuttu lääkärisetä oli aina vastassa oli sitä sitten miten kipeä ja surkea olo tahansa.

 

Muut vakuutukset meillä on Tapiolasta, mutta heidän vakuutusehtonsa saivat lähinnä nauramaan huvittuneesti, koska siellä oli miljoona kohtaa lueteltuna, joita ei korvata. Esim. tietyt sairaudet/vammaisuudet pitää todeta tiettyyn ikään mennessä (esim.6kk) tai niitä ei enää korvata ja lisäksi pääkaupunkiseutulaisilta peritään korotettua vakuutussummaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me mieheni kanssa tutkittiin vaihtoehtoja, ja todettiin melko kalliiksi. Sitä paitsi kun julkisella kuitenkin hoidetaan suhteellisen hyvin, etenkin kun lapsesta on kyse, niin ajattelimme, ettei vakuutus sen enempää paranna lapsen mahdollisia sairauksia. Vakuutuksen vuosimaksun summalla kun käyttää lapsen parikertaa vuodessa yksityisellä jos on tarvis. Ärsytti myös omavastuudeen suuruus joka tapauksessa, ja se, että se koskee vain yhtä sairautta kerrallaan. Niinpä päätimme, ettemme ota vakuutusta, mutta kukin tietysti taplaa tyylillään, enkä väitä, etteikö siitä mitään hyötyjäkään ole. Me vain emme kokeneet hyötyjä riittävän suuriksi hintaan nähden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vakuutuksen ottaminen on meilläkin ajankohtaista, tosin vakuutusyhtiö on vielä avoinna, josta vakuutus otetaan. Vakuutuksissa ja hinnoissa tuntuu olevan jonkun verran eroja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjantähdestä otettiin, koska

- kattaa laajasti

- sairauskohtainen omavastuu (mikä on hyvä, jos todetaan joku pitkäkestoinen sairaus, kuten korvatulehduskierre, allergia)

- suurin plussa, että vakuutus on voimassa muistaaksi 65-vuotiaaksi asti, mikäli vain sairauskohtaiset vakuutussummat eivät täyty (yleensähän lapsivakuutukset loppuu, kun täyttää 18 vuotta, ja uudessa vakuutuksessa on luonnollisesti rajattu pois jo todetut sairaudet).

Share this post


Link to post
Share on other sites

IF, koska oli sieltä muutki vakuutukset. :) Vaikkei ehkä paras ollutkaan silloin, sillä jouduttiin se uusimaan kun tyttö oli 2kk, mutta omavastuu oli paras kun maksetaan vaan kerran vuodessa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista oonko jo vastannut tänne..

Me otettiin Pohjantähdestä, koska niillä korvataan maitoallergiassa erityiskorvikkeet ja lisäksi ihosairauksissa myös perusvoiteet, joita kait moni muu ei korvaa. Otettiin vakuutus vasta syntymän jälkeen. Sieltä sen saisi muistaakseni 8 päivän ikäiselle vauvalle jo. Mutta me taidettiin ottaa se vasta parin kuukauden ikäiselle, kun ei vaan saatu aikaiseksi ottaa sitä aiemmin. Siihen mennessä tyttö oli jo ollut pari kertaa sairaalassa mutta sitä sairautta (virustauti) ei kuitenkaan rajattu vakuutuksen ulkopuolelle. Meidän kaupungissa sairaalamaksuissa on joku käytäntö että alle 18-vuotiailta ei veloiteta kuin tietty määrä sairaalapäiviä/vuosi, ja loput päivät on ilmaisia, joten ihan älyttömiä hintoja ei joudu kuitenkaan itse maksaa vaikka lapsi joutuisi sairaalassa olemaan. Oon kyllä vähän miettinyt että onkohan tuo vakuutus miten turha, kun vakuutusmaksu on niin paljon/vuosi ja vaikka ne korvaa meille korvikkeet ja perusvoiteet, niin kyllä tuolla vakuutusmaksun hinnalla saisi niitä itsekin ostettua isot määrät... Varsinkin kun omavastuu on sairauskohtainen, niin ei joka sairaudesta viitsi tyttö viedä yksityiselle lääkärille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä molemmille lapsille on otettu Pohjolasta se vakuutus joka alkaa lapsen ollessa 2kk. Sekä miehellä että minulla on opintolainat OP:lla ja kaikki muutkin vakuutukset ovat Pohjolassa joten saatiin hyvät keskittämisedut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lasten vakuutukset Lähivakuutuksessa. Otettu jo raskausaikana. Oikeastaan kertaakaan ei olla vakuutuksia tarvittu, mutta "ei vara venettä kaada" :girl_wink:

Ja ihan varmasti jotain sattuisi, jos vakuutuksia ei olisi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä pyysin tarjouksen omasta vakuutusyhtiöstäni vauvavakuutukselle (nimenomaan siis syntymättömälle, ei lapselle) ja itse en kyllä näe sitä tarpeellisena investointina hintaan nähden kun mulla itsellä (ja vauva kun vielä on siellä mun mahassa) on hyvin kattava sairausvakuutus. Siellä vauvavakuutuksen ehdoissa pisti silmään että syntymän jälkeen omavastuu oli sairaalapäivissä ensimmäiset 30 päivää tms mikä on musta tosi paljon ja korvaus pysyvästä vammasta 10 000 EUR tms joka taas musta on hassua kun en usko että mikään raha sitä korvaa jos lapsella on hyvin vakava pysyvä vamma.

Edited by Serene

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oletteko saaneet syntymättömälle lapselle vakuutuksen, jos edellisen raskauden aikana on diagnosoitu raskausdiabetes ja/tai lapsi on syntynyt ennenaikaisesti ja joutunut olemaan osastolla? Esikoiselle otettiin vakuutus jo raskausaikana Tapiolasta, mutta jos meille joskus tulee kuopus ajankohtaiseksi, emme taida saada hänelle vakuutusta sieltä ennen kahden kuukauden ikää. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vauvavakuutus Pohjolasta, otettiin raskausaikana. Kaikki muutkin vakuutukset ovat keskitetty sinne, keskittämisedut ovat hyvät... Olemme kokeneet vauvavakuutuksen erittäin hyväksi!girl_smile.gif Jos siis joskus tulee lisää perheenlisäystä, otamme samat vakuutukset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä kuuluisi ehkä sittenkin tuonne toiseen osioon missä puhutaan vakuuttamisesta... No kopioin sen myös sinne.

 

Hmm... Sanottakoon että satun tietämään aika paljon aiheesta. Ensimmäiseksi sanoisin, että saatatte tehdä erittäin suuren virheen, mikäli otatte vakuutuksen lapselle periaatteella "siellä meidän muutkin vakuutukset on". Niissä on VALTAVIA eroja yhtiöiden välillä. Ja hintaa ei tosiaan kannata tuijottaa, vaan sitä mitä rahalla saa. Ja niinkuin moni sanoikin, niin ei vakuutus ole sijoitus, vaan paremminkin toivoo että sitä ei joudu käyttämään.

Ja mikäli et ota vakuutusta ennen syntymää, ei kannata pettyä mikäli käy niin, että sitten sitä ei enää myönnetäkään. Ei tarvitse olla mitään kovin ihmeellistä, mutta vaikuttaa silti.

Tuttavillani kävi niin, että lapsen paino ei alkanut nousta käytännössä lainkaan, eikä pituus ja pään ympäryskään kasvaneet. Suorastaan oksenteli ja ripuloi valtavasti. Ravasivat neuvolassa punnituksissa/mittauksissa ja lopulta saivat lähetteen sairaalaan. Epäilynä allergia ja/tai refluksitauti ainakin. Joutuivat odottamaan sairaalaan pääsyä useamman viikon ja kun vakuutusta ei ollut, eivät raaskineet hankkia lapselleen parasta(?)tai ainakin nopeaa tutkimuksiin pääsyä yksityiseltä heti! Lapsi nyt 2 kk ja tutkitaan edelleen. Ja vakuutusta eivät nyt saa millään ehdoin ainakaan ennen kuin saavat jonkun vahvistetun diagnoosin lapselleen.

Jokainen toki harkitsee asian itse, mutta osa ihmisistä vaan tuntuu katselevan tätä maailmaa vaaleanpunaisten lasien lävitse, jolloin heidän lapsellaan ei voi olla mitään sairautta tai vikaa, varsinkaan jos vanhemmat ovat itse terveitä.

Suuria eroja eri yhtiöiden välillä mm.:

1. Mihin ikään asti voimassa

2. Omavastuu3.

3. Korvaussummat

4. Kattaako esim. maidonkorvikkeet tai perusvoiteet

5. Onko voimassa vaan Suomessa

6. Hinnan muuttuminen lapsen kasvaessa

 

Anteeksi jos jotakuta ärsytti, mutta mielestäni kirjoitin vaan herättääkseni ajatuksia ihmisissä. Ja edelleenkin jokainen meistä tekee itse omat ratkaisunsa. Ratkaisuun saattaa monilla vaikuttaa myös omat kokemukset

julkisesta terveydenhoidosta...

Edited by lukaliini

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmissa on ottaa vakuutus jo raskauden aikana Pohjolasta, koska muutkin vakuutukset ovat siellä, mutta lukaliinin viestin luettuani taidan vielä pyytää tarjouksen myös muista vakuutusyhtiöistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lukaliinilla oli tosi hyviä pointteja, jotka mekin otettiin huomioon jo vertailuvaiheessa. Ei sitten lopulta tarvinnut edes pyytää tarjousta kuin yhdestä firmasta ja onneksi myös saatiin se :) Meillä on 2 kaveripariskuntaa samassa elämäntilanteessa, jotka otti vakuutuksen just tyyliin "no kun meillä on muutkin vakuutukset siellä". Olen heidän vakuutusehtojaan selaillut ja olen ihan :girl_impossible: sisällöistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now