Nadda

Keskenmenot vs. onnistuneet raskaudet

124 posts in this topic

Ensimmäinen raskaus päättyi keskenmenoon noin viikoilla 6-7. Kyseessä oli keskeytynyt keskenmeno, ja tehtiin lääkkeellinen tyhjennys. Toisesta raskaudesta syntyi ihana esikoistyttäremme. Kummassakaan raskaudessa minulla ei ollut juurikaan raskausoireita ihan alkuraskaudessa, keskenmeno oireili vain pienellä ruskehtavalla tuhruvuodolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuuden keskenmenon jälkein vihdoin ja viimein elävä vauva sylissä! Keskenmenot rv 6-21 väliltä, varhaisiin ei löytynyt syytä, myöhäisiin syynä heikko kohdunkaula.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ultrassa käyty ja sitä sulatellaan. Aloittele ultraaja (olin hänen kolmas "raskausultra") löysi sykkeen! Mutta. Koko heitti 10pv. Hän ei osannut käyttää laitetta eikä tarkentaa ei zoomata. Sormet ristissä toivon että nyt menisis hyvin. Olen koittanut saada kotidopplerilla sydänääniä kuulumaan. Toissapäivänä "sain" kuulumaan vai liekö ollut oma. Eilen en enää löytänyt.

alkuviikosta neuvola jossa tuskin vielä yritetään kuunnella sykettä. Parin viikon päästä ois niskapoimu. Jännittää kamalasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viisi raskautta joista; kaksi lasta kotona, yksi keskiraskauden keskenmeno ja kaksi kemiallista/ varhaistakeskenmenoa

Edited by Gabriel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla 4 spontaania keskenmenoa, 1 keskeytynyt keskenmeno, 1 tuulimuna ja 6 synnytystä. Maksimissaan kaksi peräkkäistä raskautta on päättynyt keskenmenoon, ja tutkimuksiin pääsemiseen tarvitaan se, että kolme peräkkäistä raskautta päättyy keskenmenoon, joten minun keskenmenoni jäävät mysteereiksi ikuisiksi ajoiksi.

 

Jos omiin tuntemuksiini on yhtään luottamista, niin yksi iso tekijä minun keskenmenoissani on ollut stressi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä saldo on nyt neljä raskautta, joista kaksi ovat olleet keskeytyneitä keskenmenoja, yksi rypäleraskaus ja yksi lapsi syliin asti koeputkihoidon avulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla 3 raskautta, joista eka ihanteellinen, toinen syntyi keskosena (muuten kyllä terve) ja viimeinen päättyi keskeytyneeseen keskenmenoon 7+6. Vielä jos uskaltaisi kuitenkin yrittää...

Edited by Suukkosiili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällä hetkellä tilanne on 4 raskautta. Ensimmäisestä suloinen poika, kaksi seuraavaa kesken ja nyt jännitetään miten käy neljännen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekat kolme raskautta keskeytyneitä keskenmenoja rv 7-10. Neljännestä klexane lääkkeen avulla onnistunut raskaus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä tuulimunaraskaus todettu 05 / 11, onnistunut raskaus ja synnytys 08 / 12, keskeytynyt keskenmeno todettu 09 / 13 ja toinen tuulimunaraskaus todettu 01 / 14 eli neljä raskautta ja yksi lapsi.

 

En huomannut suurta eroa onnistuneen raskauden ja keskenmenneiden raskauksien välillä. Keskeytyneessä keskenmenossa oireita oli kuitenkin vähiten ja ne vähenivät kuudennen raskausviikon aikana; rintojen arkuus ja väsymys ei ollut yhtä kovaa, mutta alaselän särkyä oli enemmän kuin muissa raskauksissa. Tuulimunaraskauksissa oli samanlaiset oireet kuin onnistuneessakin raskaudessa. Jokaisessa raskaudessa olen oksentanut aamuisin seitsemänneltä raskausviikolta alkaen, vaikkakin onnistuneessa raskaudessa oksennus tuli ehkä hieman voimakkaampana heti aamulla ylösnoustessa.

 

Suurin ero, jonka huomasin raskauksissa oli unien määrä ja sisältö. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta pitää paikkansa. Onnistuneessa raskaudessa näin alusta lähtien paljon todella kummallisia unia ja monia vauvaan liittyviä unia. Keskenmenneissä raskauksissa en taas nähnyt paljoakaan unia ja kahdessa viimeisimmässä näin unta, että keskenmenovuoto alkoi. Todellisuudessa mitään vuotoa minulta ei tullut vaan keskenmenot todettiin alkuraskauden ultrassa. Omituisinta on se, että keskeytyneessä keskenmenossa näin tuon unen suunnilleen samoihin aikoihin kun alkion kehitys oli pysähtynyt :o

 

Olen myös tässä raskauksien aikana tehnyt paljon raskaustestejä. Onnistuneessa raskaudessa ja keskeytyneessä keskenmenossa raskaustestin testiviiva on ollut täysin kontrolliviivan vahvuinen heti pari päivää menkkojen poisjäämisen jälkeen ja myös vahvistunut hyvin nopeasti. Tuulimunaraskauksissa viiva oli haaleampi, vaikka kuitenkin ihan selkeä (ei siis mikään haamu). Ekasta tuulimunasta en testaillutkaan enempää, mutta tästä viimeisimmästä testailin ja viiva vahvistuikin hitaammin. Tietysti raskaushormonin määrä on yksilöllistä ja riippuu ovulaation ajankohdasta, mutta itse olen varmistanut ovulaation testeillä ja ovulaation aikana minulla on ollut muutenkin kovia vatsakipuja.

 

Tällaisia eroja siis olen itse huomannut eli eipä mitään kovin huomattavaa. "Mielenkiinnolla" odotan, millaisia oireita seuraavasta raskaudesta tulee jos vielä joskus uudelleen raskaudun :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on ollut kaksi raskautta, ensimmäinen kohdunulkoinen ja toisesta sain lapsen. Seuraavaa kertaa ei ole vielä tullut..

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 raskautta, 1 keskenmeno, 1 kemiallinen, 1 tuulimuna. Nyt jälleen raskaana, toivottavasti parempi onni tällä kertaa. Ainakin testit ovat näyttäneet paljon vahvempia plussia huomattavasti aiemmin kuin noissa km-raskauksissa, niissä kaikissa yhteistä oli se, että testiviiva tuli tikkuun tosi myöhään ja hailuna. Mutta katsotaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

6. raskaus meneillään, joista 2 syntynyttä, elävää lasta, 2 keskeytynyttä keskenmenoa (rv11-12), yksi raskauden keskeytys (rv20) ja tästä kuudennesta kerrasta ei vielä osaa sanoa miten päättyy, mutta toivottavasti hyvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 raskautta, ensimmäinen keskenmeno - syytä ei tutkittu, 2 tervettä täysiaikaista lasta, nyt neljännestä pidetään peukkuja pystyssä.

 

Oireellisesti jokainen raskaus on jonkun verran eronnut, mutta keskenmennyt ja esikoisen odotus ovat olleet oireettomimmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolme raskautta, joista yksi kemiallinen raskaus, yksi jossa toinen alkio osoittautui tuulimunaksi ja toisesta kehittyi normaali sikiö. Tuo osittainen tuulimuna aiheutti vuotoa 15.rv:lle saakka.

Nyt menossa rv5+, joten lopputuloksesta ei voi sanoa mitään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now