Guest Noose

Tyhmät kysymykset pulloruokinnasta

331 posts in this topic

Täällä taas. 6 vko ikäinen poika on nyt ja edelleen ongelmana, että poika ei tunnu tunnistavan kylläisyyden tunnetta, vaan juo kaiken maidon mitä vaan annetaan. Eli antoi sitten 100 ml tai 200 ml niin juo pullon aina tyhjäksi ja ihan yhtä tyytymätön on ruokailun jälkeen eli jää itkemään. Ja lisäksi juo maitoa aina jos sitä tarjotaan, vaikka tuskin on aina nälkäinen. Ei olla tunnistettu mitään tiettyä nälkäitkua, koska tosiaan maito kelpaa aina, vaikka sitä on varmasti tarjottu muihinkin itkuihin kuin todelliseen nälkäitkuun.... Ongelmana nyt siis se, että miten saataisiin lapsentahtinen ruokailu onnistumaan, kun pällit esikoisen vanhemmat eivät ymmärrä koska pojalla on nälkä, ja miten paljon maitoa kannattaa kerralla tarjota ja sen jälkeen päättää että nyt poika on kylläinen, vaikka itkee edelleen. Vai onko turha edes yrittää mitään lapsentahtisuutta... Poika syö nyt jonkin verran enemmän vuorokaudessa kuin mikä on suositus (suositus on 600-800 ml/vrk, usein syö yli 900 ml), mutta itkeskelee myös paljon ja varmasti söisi enemmänkin, jos vain annettaisiin. On kasvanut hyvin, joten varmasti ei ole nälkiintynyt, pikemminkin päinvastoin. Usein itkuisuudesta huolimatta nukahtaa hyvin vaunuihin ulos ja nukkuu pitkiä pätkiä, joten tuskin on ihan hirveän nälkäinen. Ollaan ihan hukassa sen kanssa, miten paljon ruokaa pojalle pitäisi antaa ja miten usein :( Onko kohtalotovereita tai vinkkejä?

 

Muoks. Tutti on käytössä mutta kelpaa vain satunnaisesti.

Edited by Souls

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on molemmat lapset olleet käytännössä alusta asti pulloruokittuja. Esikoisen kanssa yritettiin pari kuukautta opetella myös imetystä mutta ei sujunut. Kuopuksen kanssa harjoiteltiin vielä vähemmän. Esikoiselle pumppasin 5kk omaa maitoa, toisen kanssa siihen ei vaan ole ollut aikaa eikä hermoja, sen verran rankkaa se näin jälkikäteen ajateltuna oli.

 

Mä katson melkolailla kellosta milloin syötän/milloin vauvalla pitäisi olla nälkä. Näin on ollut kummankin kanssa. Toisaalta jo synnäriltä asti kumpikin on itse halunnut syödä tasan kolmen tunnin välein joten se on ollut vauvantahtista. Toki siis annan maidon ennen kuin 3h on täynnä jos vauva sitä vaatii ja jos vauva on tyytyväinen tai nukkuu niin väli pitenee. Korvike on myös hitaammin sulavaa kuin äidinmaito, joten ainakaan alle kahden tunnin välein ei edes kannattaisi syöttää kun silloin saanee aikaiseksi vaan mahanpuruja, ainakin ihan pienen kanssa ja olettaen että on siis syönyt kunnon annoksen. Oonkin huomannut että meidän elämä on molempien lasten kanssa mennyt sen EASY-menetelmän mukaisesti, vaikken sitä aktiivisesti ole yrittänyt järjestää niin. Eli ensin syödään, sitten leikitään ja sitten nukutaan. Ja sama homma uudestaan ja uudestaan. Silloin on ollut helppo tietää että kun vauva herää niin sillä on nälkä.

 

Mä käytän jauhemaista korviketta ja teen aina sen verran että varmasti riittää. Mieluummin niin, että pulloon jää kuin että vauva olisi vielä ottanut vähän. Koska sitten kun alkaa lämmittämään uutta satsia niin ei sille enää kuitenkaan kelpaa. En juurikaan katsele noita suositusmääriä. Vauva syö minkä syö ja sit huolestutaan jos se ei kasva kunnolla. Ja jos on oikeesti syönyt liikaa niin sitten pulauttaa. Nyt tulee meillä uusi haaste kun aloitetaan kiinteät ja niiden määrä vaikuttaa sitten myös maidon menekkiin. Menee ennustettavuus pieleen ;)

 

Souls voisiko tuo syömisen jälkeinen itku johtua röyhtäisytarpeesta? Tai jos se maito aina uppoaa niin onko maha kipeä sen takia että syö liikaa? Vai mites teillä nykyyän menee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

zallu, meillä edelleen sama tilanne kuin aiemmassa viestissä. Itkuisuus jatkuu, mutta ei liity pelkästään ruokailutilanteisiin. Me ollaan nyt yritetty katsoa vähän kellosta niitä ruokailuvälejä ja lisäksi rajoitettu ruoan kertamäärää 160 ml:aan, jolla ollaan saatu ehkä vähiten itkua aikaiseksi.... Röyhtäytetään aina ja pidetään muuten pystyasennossa syömisen jälkeen. Välillä vauva pulauttaa runsaastikin, välillä ei ollenkaan. Toivotaan että tilanne helpottaisi kun nämä itkut ehkä muuten vähenee 3 kk iän paikkeilla.

 

Muoks. Meillä ruokailuvälit on olleet 3-5 tuntia mutta just sain neuvolasta kritiikkiä että ruokailuväli saisi olla max 3 tuntia, että ei tulisi mahavaivoja. Nyt kokeillaan sitten sitä, mutta ei ole tuntunut vaikuttavan itkuisuuteen muuten kuin että vauva on nyt alkanut raivota pullolle, ennen kuin alkaa imeä.

Edited by Souls

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisikohan joku auttaa rintapumppuihin liittyvässä asiassa. Meidän vauva joutuu olemaan useita viikkoja sairaalassa eikä voi imeä, joten joudun hankkimaan pikaisesti kunnon sähköpumpun. Mietin, että jos ostan käytetyn niin miten se pestään, putsataan ja steriloidaan että on varmasti hygieeninen. Onko siis pesu+keittäminen riittävä operaatio?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eiköhän se riitä. Onhan niitä vuokrattaviakin jossain niin veikkaan et samat toimenpiteet niillekin tehdään kuten myös sairaalassa (mutua tosin). Itse vaihdoin omaan manuaaliseen esikoisen jäljiltä jotain kumisia osia kun sattui varaosia olemaan muuten en olisi varmaan vaihtanut. Pumpussa se maito ei kuitenkaan usein viivy kauaa ja aina huuhdon heti jos en samalla pese.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päädyin kuitenkin vuokraamaan Ameda-pumpun kotiin. Hyvä ratkaisu; hiljainen ja molemmat rinnat saa pumpattua samanaikaisesti (kaksi settiä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now