Sign in to follow this  
Followers 0
Dominicana

Päikkärit

117 posts in this topic

Nosto.

 

Täällä yksi päiväkukkujan äiti. Tuo aloitusviestissäkin mainittu 3 x 30 min. päiväunia ei ole harvinaisuus täälläkään. Onko muita "kohtalotovereita"? Kiinnostaisi myös kuulla, jos jonkun vauva on ollut samaa lajia, mutta alkanut jossain vaiheessa nukkua kunnon päikkäreitä ja että oletteko nimenomaan itse saaneet joillain konsteilla sen aikaan vai tapahtuiko ns. itsestään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli juuri tällainen tapaus. Meidän pelastus oli vaunulenkit ja parvekevaunut. Heräsi kyllä vaunuissakin aina puolen tunnin jälkeen, mutta viihtyi onneksi vaunuissa hyvin hereilläkin, joten nukahti uudelleen tarpeeksi pitkän kävelylenkin aikana. Kun oppi nukkumaan aika hyvin vaunulenkeillä, alkoi parvekkeella nukahtaminenkin tuon puolen tunnin jälkeen sujua, vaikka vaunuja saikin heilutella ihan reippaasti. Nykyään nukutaan parvekkeella ihan ilman vaunun heilutteluja pitkät päikkärit. Tämä siis toimi ainakin meillä, kun vauva viihtyy hereilläkin vaunuissa, mutta sisäpäikkäreitä en ole saanut pidennettyä tuosta puolesta tunnista millään. Meillä nukutaankin kaikki päikkärit edelleen ulkona vaunuissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on päikkärit vaihdellu tosi paljon. Pari kk iässä nukuttiin vaan n. puolen tunnin pätkiä. Sitten yhtäkkiä alettiin nukkumaan parit 1-2h ja yhet jopa 4h päikkärit päivässä. Sitten ne väheni kolmiin 1-2h päikkäreihin ja sitten yhtäkkiä nukuttiin taas puolen tunnin unia. Saatto nukkua viidet päikkärit ja silti oli kiukkunen koko ajan kun väsy ei lähteny miniunilla :girl_mad: 8,5kk iässä neiti oppi nousemaan seisomaan ja siirryttiin sisäpäikkäreihin (ei enää millään pysyny rattaissa ja hirvee sota jos yritti valjailla pitää paikoillaan..). Alkuun nukku yhet 1-1,5h päikkärit ja yhet tai kahet 0,5h päikkärit. Nyt sitten yhtäkkiä nukkuukin taas vaan 20-30min päikkäreitä.. Saattaa nukkua vaan kahet 20min päikkärit päivässä. Rankkaa mammalle kun ei yhtään omaa aikaa ja pitäis jaksaa viihdyttää neitiä, joka ei oo parhaimmillaan noin vähillä unilla... Mielenkiinnolla nyt vaan odotellaan, että millanen vaihe seuraavaks tulee :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika nukkui ekat puoli vuotta tosi huonosti päiväunia. Vaunuissa se saattoi toisinaan nukkua pitkäänkin (1,5 tuntia) kunhan vaunuja työnsi koko ajan eikä mennyt lainkaan sisätiloihin. Toi oli tosi ärsyttävää etenkin huonoilla talvikeleillä, mutta tulipahan ainakin liikuttua. :P Sisällä nukahtaminen oli tosi hankalaa, poika nukahti ainoastaan meidän sänkyyn rinnalle (eikä aina edes siihen) ja nukkui siinä maksimissaan 30-45 minuuttia, itse pääsin irtautumaan joskus vartin päästä pojan nukahtamisesta sillä muuten poika alkoi aina huutamaan jos rinnan otti pois suusta.

 

Joskus reilu puolivuotiaana pojan päiväunet kuitenkin paranivat ihan kertaheitolla! Ensin poika alkoi nukkua sisällä tunnin unia, sitten ne pidentyi puoleentoista tuntiin ja nykyään kun lapsi on lähes vuoden ikäinen, hän nukkuu jopa yli kaksituntisia päiväunia! Ainoa muutos joka tehtiin oli se, etten imettänyt poikaa enää päivisin vaan hänelle syötettiin sylissä maito tuttipullosta ja sitten laskettiin sängylle nukkumaan, mutta muuten rutiinit pysyi samoina. Musta tuntuu, että liikkeelle lähteminen aiheutti sen, että poika sai väsytettyä itsensä paremmin ja samaten kiinteiden syöminen jotenkin alkoi rytmittää päivää paremmin niin, että poika tiesi milloin nukutaan ja oli myös tarpeeksi väsynyt silloin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen aihe ja itsellä niin ajankohtainen.

 

Meillä pahimmillaan oli yksi päivä siten että nukkui 3x10 min päiväunet eikä millään muotoa nukahtanut uudelleen! Meillä on aina haasteellista ollut päiväunille nukuttaminen. Tai siis nukahtaa helposti mutta herää usein ja uudelleen nukuttaminen on yhtä tuskaa ja harvemmin siinä onnistutaan. Vaunuissa ei nuku, ainoastaan meidän sängyssä tai kehdossa. Nukkuu yöt kyllä hyvin, kellon ympäri helposti ja siinä välissä syö pari kertaa. Että saako hän sitten siitä yöstä niin hyvät unet ettei tarvitse enempää.. Olen tosin sitä mieltä että voisi nukkua edes yhdet noin tunninkin unet päivässä. Tyytyväinen tyllerö on kyllä, vaikkakin sitten väsyy aika nopeasti..

 

Viljatuulen antama linkki osoittautuikin hyödylliseksi! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kans pienokainen joka nukkuu päivällä "huonosti".

Kaks kolme päiväunikertaa joskus 10min torkut ja joskus sitten tunnin.

välillä tosi harvoin kun on jotain menoa ollut aamusta tai päivästä on saattanut sen jälkeen nukkua jopa kolmen tunnin tirsat, että melkoisen epäsäännöllistä on tuo nukkuminen! :)

eikä meillä toisaalta ole edes "rytmiä" tuohon päivällä nukkumiseen. Silloin yritetään kun näyttää väsyneeltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minkä ikäisenä on muilla vauvat alkaneet nukkua vain kaksia päiväunia?

Meidän vauva 2,5 kk, ja nyt tämä viikko on menty tosiaan vain kaksilla päiväunilla. Ekat sisällä n. 45 min, toiset ulkona vaunuissa n 4h. Tätä ennen menty yleensä 3-4:llä unilla per päivä, joista yhdet pidemmät (n 3h, joskus kuitenkin jopa 5h) ja illalla joskus ihan pikku torkutn. 20 min. Välillä tietty ollut päiviä jolloin vain noita 45 min pätkiä, mutta silloin unia usein 5-6 kpl. Meillä on nyt kyllä selvästi alettu yönille aiemmin kuin ennen. Ennen nukahti klo 22-23, ja nyt 20.30-21, että johtuukohan sitten siitä... Aamulla heräilee yleensä 7.30-8.30.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin kuulutaan tänne, päivänukkuminen on ollut meillä ihan alusta saakka varsin olematonta. Alkuun nappula nukkui noita max. puolen tunnin unia 0-5 kertaa päivän mittaan, jossakin vaiheessa saattoi olla yksi pidempi unipätkä, noin puolesta tunnista kolmeenkin tuntiin, mutta täysin sattumanvaraisesti tyyliin jos tänään nukutaan, ei todellakaan nukuta esimerkiksi huomenna päikkäreitä. Nyt 10 kuukauden lähestyessä nukkuminen on taas palannut alun puolen tunnin uniin, niitä vetelee säännöllisen epäsäännöllisesti 0-2 kertaa päivän aikana. Yöt ollaan pääsääntöisesti menty alusta saakka yhdellä-ei yhdelläkään heräämisellä niin, että yöunta on kertynyt 8-12 tuntia. Mitään rytmiä tähän päivisin nukkumiseen ei ole vieläkään tullut, onneksi yöunet menevät selkeällä aikataululla. Oma aika päivisin, mitä se on?

Edited by Grenada

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt pikkuhiljaa viimeisen kuukauden aikana hivuttauduttu kans siihen puolen tunnin rytmiin- päikkäreitä on yleensä kolmet (tänään oli neljät kun heräs aamulla niin aikaisin). Öisin syö pari kertaa.

Takapakkia ollaan siis menty sekä öiden että päivien kohdalla.

Meillä on kyllä sinänsä selkeä rytmi päivässä, mutta ei tunnu auttavan. En tiedä mikä olisi avuksi...

Toivottavasti tää on vaan joku vaihe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nukuttiin ekat 2½ viikkoa. Sitten lakkasi nukkumasta päivisin käytännössä kokonaan. Parin kuukauden ikäisenä alkoi ihan yhtäkkiä taas nukkua, ja nukkuikin sitten kunnolla, eli pääsääntöisesti yhdet pitkät 3-4,5 h päikkärit. Reilun 3 kk ikäisenä nukkuminen loppui taas kuin seinään, eikä ole sen jälkeen juuri nukkunut. Viime viikkoina oon tajunnut, että tyttö nukkuu syödessään (jotenkin ajattelin, että se vaan lepuuttaa silmiään...), ja kun oon alkanut kiinnittää siihen huomioo ja yrittänyt enemmän pitää hereillä ja syöttää kun on virkeä, nukkuu hyvinä päivinä 3 x 30-45 min. Mutta enempää ei nuku liikkuvissa vaunuissa, ei paikallaan olevissa vaunuissa, ei pinnasängyssä, ei meidän sängyssä... Tissin jos ottaa pois suusta tulee vaan huutoa. Jos huudattamalla saan hänet syömään hereillä, ei senkään jälkeen saa millään nukkumaan. Oli se ihanaa silloin kun nukkui kunnolla päikkärit, kerkesi tehdä kotityöt ja oli omaakin aikaa, mutta nyt tuntuu että nuijanukutus ja unilääkkeet on enää kokeilematta :(. Ainoastaan vauvauinnin jälkeen nukkuu pidemmät päikkärit, mutta vain jos saa jäädä autoon kaukaloon nukkumaan.

Yöt on aina onneksi nukkunut ihan ok hyvin, ja nukkuu edelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä päikkäreiden nukkuminen on aina ollut melko mystistä puuhaa.. Ihan vauvana torkahteli vaan tissille ja nukkui siinä vartin-puolen tunnin pätkiä. Parikuisena alkoi nukkua vaihtelevan pituisia unia vaunuissa kun ulkoilutin samalla koiraa. Mutta ei suostunut nukkumaan muualla eikä nukkunut kuin max tunnin kerrallaan. 5kk:n iässä sain yhtäkkiä jäbän nukkuun vaunuissa pihassa ja nukkui siellä välillä jopa parin tunnin unia, joskin puoltoista tuntia oli se melko normaali aika. Nyt (jäbä 6 kk) tilanne on taas se, että nukutaan max. puol tuntia kerrallaan eikä millään nukahdeta takaisin.. Yönukkumiset sen sijaan sujuu ongelmitta, jäbä nukahtaa itsekseen ja vetää yleensä n. 9 tuntia unta (ei enää syö yöllä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitys tuohon edelliseen viestiin.. Pikkumies nyt 7kk ja nukkuu parin tunnin päikkäreitä hienosti omassa sängyssä :). Aloitettiin sisällänukkumiskokeilut kuukausi sitten nukuttamalla meidän sängyssä viereen. Nukahti ilman mitään ongelmia ja sit viikko sitten päätettiin kokeilla nukuttaa omaan sänkyyn. Vähän ollaan unikoulua jouduttu ottaan avuksi nukahtamisessa mut parina viime päivänä on nukahtanut alle kymmenessä minuutissa. En olis ikinä uskonut että tähän päästäis :)! Tsemppiä siis muillekin saman asian kanssa kamppaileville, joskus saattaa yllättyä positiivisesti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko nostaa tätä, kun totesin, että taitaa olla aika yleinen tilanne tässä puolen vuoden hujakoilla  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän esikoinen oli tällainen huono nukkuja, maailmassa on liikaa tapahtumaa ei ehdi nukkua..

Nukkui siis vauvana yleensä max 30 min.. välillä oli vaiheita et vain liikkuvissa vaunuissa ja tasan 30 min.. ja sitten lopulta 1v jälkeen kun ois saattanu nukkua jopa yli tunnin, hups piti alkaakin herättelen koska yö unet meni pipariksi liian pitkistä päikkäreistä. Nykyään 2v6kk napero lopeti kokonaan päikkärit kesällä ennenko täytti kaks vee. Nyt hoidon alotettua siellä alettu nakuttaan taas päikkyjä, joista näyttää et täytyy reippaasti lyhentää/luopua koska nukahtaminen illalla ei vaan sit onnistu ja aamulla on hankala herätä..  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huojentavaa huomata ettei ole ainoa, jolla ongelmia saada lapsi nukkumaan päivisin. 2kk nukkuu yöt suht hyvin, mitta päivisin ei haluaisi nukkua kuin lyhyitä pätkiä. Ehkä se helpottaa iän kanssa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsi täyttää kohta 7 kk eikä koskaan nuku yli 30 min unia, ja näitä 15-30 min unia on yleensä kolmet tai jopa viidet päivässä. Parhaiten nukkuu liikkuvissa vaunuissa tai autossa, sillon saattaa nukkua tunninkin, mutta herää kyllä siinä 30 min kohdalla "tarkistamaan tilanteen".

 

Pienenpänä saattoi nukkua hurjat 45 min ja joskus tositosi harvoin enemmän, mutta vain liikkuvissa vaunuissa. Itse en myöskään lapsena nukkunut päivisin enkä aikuisena etenkään. Eli oletan tämän olevan ominaisuus. :)

 

Yö on meillä klo 20-8 ja yöllä herätään 3-20 kertaa. :D

Edited by airua

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ päivitys: reilun vuoden iässä meillä piteni päikkärit 60-90 minuuttiin, mutta edelleen tarkistaa tilanteen 30 min välein. :D Nukun aina vieressä ja annan maidon tai tutin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0