Posted September 27, 2011 · Report post Joo, eli siis jos katson paljonko siinä on kofeiinia voisin periaatteessa purkin juoda silloin tällöin. Kiitos Nadda. Toi vaan on todella hyvää, ihan siis muutenkin kuin energia juomana, mutta sitähän toi on. Kannattaa myös tsekata, ettei juomassa ole mitään kiellettyjä maketusaineita tms. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2011 · Report post Mites pastöroidusta juustosta tehty raejuusto? Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2011 (edited) · Report post ^Mä olen ainakin popsinut pastöroidusta maidosta tehtyä raejuustoa ihan urakalla. Edited September 29, 2011 by Arby Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2011 (edited) · Report post ^Huoh, en siis ole ainoa. Niin ja meinasinkin pastöroitua _maitoa_. Edited September 29, 2011 by Lei Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2011 · Report post Huh, luin koko viestiketjun läpi, ei mennyt kuin "pari" iltaa... Tästä ketjusta on ollut paljon hyötyä ja oon alkanut miettimään muutamia juttuja... Jotkut kyselivätkin jo turkkilaisesta jogurtista, mutta huutelisin vielä sitä, että kuinka monena päivänä uskaltaisitte syödä avatusta (turkkilaisesta) jogurttipönikästä? Mulla on ollut yleensä kilon jogurttipurkki, jonka tyhjentämisessä on mennyt n. 4-6 pvää, mutta tuli nyt mieleen, että mitähän bakteereja siihen ehtii kertyä. Listeriavaaraa ei taida kuitenkaan olla. Nyt tulikin ostettua pienempiä purkkeja. Niin ja toinen herkku on (itsepoimitut) marjat, kuten mustikat, vadelmat ym. Niitä on (oma ja äidin) pakaste täynnä, mutta eihän me olla marjoja purkitusvaiheessa sen kummemmin pesty, mutta voisi varmaan kuvitella, että ei niissä ole mitään vaaraa? Joku tätä kyselikin jo aiemmin, mutta jäin vaan tätäkin pienessä päässäni miettimään. Tietty olen syönyt mm. aika monta viipaletta pellavansiemeniä sisältävää leipää ihan päivittäin, täytyy vähentää tai lopettaa ja siirtyä vaikka luomuruisleipään, jos se sopis mulle. Mä olen perushygienian suhteen ollut aina aika vainoharhainen, mutta saattaahan tässä vahingossa jotain suurempaa mokata. Pelkään että unohdan "säännöt" ja löydän itseni joku ilta vetämässä autuaana graavilohi-tuorejuustomössöä tms., huoh! No lakua on tietty tullut syötyä ja suklaata melkein joka ilta, kun mikään muu ei ole oikein maistunut. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2011 · Report post Pakastemarjojen riski liittyy tietääkseni ulkomaisten marjojen kasteluveteen, ja siksi niitä ei pitäisi syödä kuumentamattomana. Sama koskee pakastevihanneksia, tosin en tiedä, tuleeko riski niissä nimenomaan kasteluvedestä vaiko mistä. Syön itsekin paljon turkkilaista jugurttia, ja olen syönyt sitän ihan samoin periaattein kuin ennenkin. Listeriariskiä siinä ei ole, mutta jos sitä kovin pitkään kaapissa pitää, kasvaa ruokamyrkytyksen riski, mikä nyt ei ole raskauden kannalta suurempi riski, epämiellyttävää vain. Mutta kokemukseni mukaan tuo pysyy syömäkelpoisena ihan tosi pitkään. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2011 · Report post Mullakaan ei ole ongelmia välttää noita kiellettyjä ruokia, kun en niitä muutenkaan syö Mutta mutta.. oon tässä alkanut miettimään, enkä huomannut, että tässä ketjussa olisi siitä kirjoiteltu, että mitä mieltä olette noista E-koodeista? Itse olen alkanut vältellä niitä tuotteita, joissa on enemmän kuin kaksi. En sitten tiedä, voiko niistä oikeasti olla jotain haittaa? Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2011 · Report post Anoppi toi graavattua poronlihaa tullessaan Lapista. Näyttäisi tulleen jostain lihatiskiltä, ei siis ole vakuumipakattua. En varmaan tästä huolimattakaan saa tuota ihanuutta syödä? Maistoin kyllä vähän, vaikkei varmaan olisi saanut . Minä söin pikkujouluissa ravintolassa poron sisäfileetä, ja se olikin keskeltä todella raakaa. Esikoista kun odotin, kehittelin sitten luonnollisesti jälkikäteen joululoman ajan kauheaa paniikkia. Joulun jälkeen neuvolassa pyysin päästä verikokeeseen toksoplasmoosin varalta, ja sainkin lähetteen, vaikka sekä th että lääkäri olivat sitä mieltä, että kotimaisessa poronlihassa ei ole pienintäkään riskiä tokson suhteen. Verikokeen tulos vahvisti, että huoli oli turha eikä multa siis vasta-aineita löytynyt (tosin sitä suurempi huoli, kun mulle se tokson saaminen raskausaikana on riski, kun vasta-aineita ei ole). Vitsi, kun alkoikin tehdä mieli kunnon poronlihaa. *slurps* Mä menin sitten tänään syömään Picnicissä uuniperunan, ja vasta jälkikäteen aloin miettiä, mitähän se valkoinen kastike siinä oikein onkaan... Netissä lukee, että kastikkeessa on valkosipulituorejuustoa ja tuoretta persiljaa. Jaa-a, kuinkakohan turvallista tuo tuorejuusto sitten on? Ihmettelen kyllä hieman kastikkeen koostumusta, ei se ihan tuorejuustolta vaikuta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2011 · Report post Mullakaan ei ole ongelmia välttää noita kiellettyjä ruokia, kun en niitä muutenkaan syö Mutta mutta.. oon tässä alkanut miettimään, enkä huomannut, että tässä ketjussa olisi siitä kirjoiteltu, että mitä mieltä olette noista E-koodeista? Itse olen alkanut vältellä niitä tuotteita, joissa on enemmän kuin kaksi. En sitten tiedä, voiko niistä oikeasti olla jotain haittaa? Lisäaineiden välttelyn periaatteessa ymmärrän (siis einesruokien yms.) mutta ihmiset pelkää mun mielestä turhan paljon noita E-koodeja. Se koodihan kertoo nimenomaan siitä, että se lisäaine on testattu, turvalliseksi todettu, ja koodattu selkeyden vuoksi. Tietysti aina kannattaa suosia mahdollisimman pitkälle itse tehtyä ruokaa Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2011 · Report post Scarlet, no sillä vähän kyselinkin, kun toisesta suunnasta kuuluu toista ja toisesta toista. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2011 · Report post Niinpä, ei noista taida mitään selkeitä ohjeita ollakaan Itse olen syönyt nyt raskauden aikana ihan samalla tavalla kuin ennenkin (toki huomioiden neuvolan ohjeet), enkä ole sen kummemmin vältellyt lisäaineita kuin muutenkaan. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2011 · Report post Mä olen vältellyt lähinnä natriumglutamaattia, mutta en lisäaineita noin muuten. Mieluummin syön itse tehtyä ruokaa kuin eineksiä, mutta joskus on kiire ja joutuu eineksiin turvautumaan, enkä ole siitä sen kummemmin mitään huonoa omaatuntoa potenut. Aika samalla linjalla menen kuin ennen raskauttakin, kun silloinkin oli pyrkimys melko terveellisesti syödä. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2011 · Report post Minusta noita E-koodeja sinällään ei kannata tuijottaa, koska ne on vain tapa ilmaista eri aineita lyhyesti tuotteen kyljessä. Minusta tuo alkuvuodesta julkaistu uutinen oli erityisen hauska. Siinä siis Evira oli tutkinut suomalaisen metsäpuolukan sisältöä, ja siitäkin paljastui viisi eri E-koodia: Osa lisäaineista on täysin luonnollisia, ja niitä esiintyy myös luonnosta suoraan hankituissa tuotteissa. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira esimerkiksi purkanut metsästä poimitun puolukan tuotesisällön. Puolukka sisältää vettä, sokeria, kuituja, kivennäisaineita, happoja (E 200, E 210), hyytelöimisainetta (E 440), väriaineita (E 160a, E 163) ja aromeja. (lähde) Juttu kannattaa kyllä lukea muutenkin, siinä on mielestäni aika hyvin selitetty ja avattu eri lisäaineiden merkitystä. Itse pyrin välttelemään lähinnä eineksiä, ja kovin sokeripitoisia tuotteita koitan olla syömättä turhan usein, mutta välillä joutuu turvautumaan pakastepitsaan jos nälkä on olevinaan karmiva, ja harvoin suklaastakaan kieltäydyn. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2011 · Report post Johtuuko mädin syöntirajoitus vain listeriariskistä? Meillä oli töissä muikkuja, joiden sisällä oli mätiä. Muikut ovat siis kypsennettyjä, joten listerian pitäisi ainakin olla kuollut valmistuksessa. Onko mäti siis turvallista kypsennettynä? Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2011 · Report post Johtuuko mädin syöntirajoitus vain listeriariskistä? Meillä oli töissä muikkuja, joiden sisällä oli mätiä. Muikut ovat siis kypsennettyjä, joten listerian pitäisi ainakin olla kuollut valmistuksessa. Onko mäti siis turvallista kypsennettynä? Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 23, 2011 · Report post Yritän rajoittaa karkin ja makeiden herkkujen syömistä. Karkkia ja jätskiä pystyisi syömään, vaikka olisi huono olo. Olen asettanut ihan tietoisesti rajat herkuille, koska muuten niitä menisi joka päivä ja paljon. Muuten ei ole tarvinnut itseään rajoittaa, paitsi tietenkin etten syö noita listeriavaarallisia ruokia. Se on sitten oma lukunsa, koska tuntuu että listeriaa liikkuu niin monissa elintarvikkeissa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 · Report post Olen hämilläni, nauvola-täti sanoi minulle että liivatetta tulisi välttää!!! Mutta eihän se ole edes millään listalla? Mitähän muuta mun pitäisi välttää mitä ei ole listoilla, mutta en ole tajunnut kysyä? Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 · Report post Liivatetta? En ole koskaan kuullut tuollaisesta! Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 · Report post No kuulostaa tosi omituiselta kyllä! Tulee lähinnä mieleen, että neuvolantäti on joku kasvissyöjä ja haluaisi muidenkin olevan . Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 · Report post Onko ollut puhetta sushista? Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 · Report post Niin, sanoi jotain että "ei se nyt terveellistäkään ole" ja että ei kannata syödä... Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 · Report post Ai niin, ja onneksi en muuten kysynyt sushista. Viikko sitten sushin himo kävi sietämättömäksi ja kävin ostamassa kasvissushia ja grillattua ankeriasta...Siitäkin olisin ihan varmasti saanut satinkutia. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 · Report post Minä olen saanut sellaisen kuvan että saa vähän syödä jos ottaa niitä kasvissusheja tai sellaisia joissa on kypsennettyä kalaa. Merileväkin on periaatteessa vältettävä jodipitoisuuden takia, mutta jos ei ole kauheasti verenpaineen kanssa ongelmia ja ei jatkuvasti syö niin ei sekään varmaan kauheasti haittaa. Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2011 · Report post Jenny-Maria: Ootko maitohappobakteerien lisäksi kokeillut esim. asidofilus-bifidus -jugurttia? Jep, mutta ei apua. Ilmavaivatkin taitavat kuulua tähän "elämän parhaaseen aikaan"... Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 1, 2011 · Report post Terveellä järjellä mennään välttäen kuitenkin kaikista vaarallisimpia ruokia eli tyhjiöpakattua kalaa yms. Share this post Link to post Share on other sites