Lioni

Alkuraskauden hermoilijat

979 posts in this topic

Ultrassa oli kaikki niinkuin tässä kohtaa pitää ja voi nähdä. Alkio oikeassa paikassa ja sydän sykki, vastasi päivälleen oviksesta laskemaani 7+1 :) <3

 

Kyllähän tuo huojensi mieltä hetkeksi ainakin :)

 

Onnea kasvavista digituloksista MiniM :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heip!

 

Olen ihan uusi foorumilla ja tämä kuulosti ihan mun "ryhmältä"..

 

En itseasiassa ole edes varma olenko enää edes raskaana  :(

 

Tässäpä koko tarina.. 

Hormonikierukka poistettiin 5.6 torstaina ja saman viikon sunnuntaina alkoi reilun viikon kestänyt tyhjennysvuoto. Sekstailtiin ilman ehkäisyä heti kun kierukka läks, tyhjennysvuotoon asti ja sen jälkeen myös vähintään joka toinen päivä. Menkat alkoi sitten 11.7 ja kesti tuhruineen n. 5pv, joka on mun mielestä aika vähän. Lähdettiin reissuun 16.7 ja sieltä palatessa 21.7 yöllä tein huvikseni elämäni ekan ovistestin. Olin vähän yllättynyt että se täräytti heti plussaa. "Aika hyvä ajoitus!" ajattelin. Seuraavana päivänä tein sitten kuitenkin Pregcheckin r-testin ja sehän olikin plussaa. En oikein tiennyt mitä ajatella mutta iloinen olin :D

Seuraavana päivänä tein CB:n viikkodigin joka näytti "raskaana 1-2". Ainoa mikä mielessä ihmetytti oli se että milloin raskaus oikein on alkanut koska vasta oli ne menkatkin, ja voiko hedelmöityksestä olla vasta viikko. Viikon päästä digi näyttikin jo sen "raskaana 2-3".

 

Neuvolaankin soitin koska en ollut varma hedelmöitysajasta ja täti antoikin ajan jo samalle viikolle. Sielläpä hän sitten veikkasikin viikoiksi mahdollisesti jopa 7+3, jostain syystä laski tyhjennysvuodosta viikot. Päädyttiin sitten varaamaan yksityiseltä varhaisultra (jossa käytiin 1.8 pe) koska sitä ei julkiselta saa. Järkytys olikin suuri kun ultrassa viikot vastasi ehkä n. 4-5 eli juuri mitään ei näkynyt. Pelkkä musta rinkula eli alkanut raskaus ja oli se onneksi kohdunsisäinen. Uusi ultra varattiin 19.8, jos silloin jo jotain näkyisi.

Ultraa seuraavalla viikolla tiistai-iltana oli menkkamaisia kipuja, voimakkaita kuten mulla yleensä onkin menkkojen aikaan. Keskiviikkona sama ja lisäksi tuli rusehtavaa melkein huomaamatonta tuhrua. Torstaina illalla oli taas menkkakipuja ja työhousuihin olikin tullut ihan kirkasta verta läikkä ihan läpi asti. Kotiin päästyäni selvisin illan ja yön yhdellä siteen vaihdolla. Illalla pyttyyn tuli joku pitkähkö hyytymäriekale ja hyytymähiutaletta. Seuraavana päivänä eli pe vuotoa ei juurikaan enää ollut, ihan jotain pientä. Ei kipujakaan. La tuli vielä ihan huomaamatonta tuhrua pyyhkiessä, su ei mitään. Mulla olis ollut tuona ajankohtana normikierron mukaan menkat jos raskautta ei olisi.

 

Soitin pe aamuna neuvolaan, sieltäkään ei osattu muuta sanoa kuin että tehdä parin viikon päästä testi ja jos se näyttää negaa niin kesken on mennyt. Argh, miten jaksaa odottaa??

 

Olen tässä nyt miettinyt viikon että oliko se edes keskenmeno, menikö se muka noin "helposti"? Vuotoa ei ollut älyttömiä määriä ja kestokin oli vain sen yhden illan runsaampana.Ei kyllä kokonaisuudessaan vastannut normimenkkoja. Mutta se hyytymä huolettaa.. Todella epätietoinen olo on koko ajan, en tiedä onko siellä enää ketään..Olen tässä viikolla tehnyt pari liuskatestiä josko ne lähtis haalistumaan mutta päinvastoin, vahvaa viivaa näyttää. Tiedän kyllä että keskenmenossa ei välttis heti viiva haalistukkaan. Yksi asia joka huolettaa on tuo Cb:n digi jonka tein tänä aamuna.. se näyttää edelleen "raskaana 2-3" ja viikkoja olisi nyt kai tasan 6. Ehkä. Kun en oikein tiedä mistä edes laskea.. terkkarin mielestä tämä olisi alkanut jo ennen niitä 11.7 menkkoja. Se nyt toisaalta ammuttiin alas jo siinä ultrassa. Rinnat on edelleen todella arat ja isommat ja välillä etoo niinkuin aiemminkin.

 

Nooh ensi viikon tiistaina on se toinen varhaisultra jossa nyt sitten selviää mikä on tilanne.. tekeekö joku siellä pesää vai onko ihan tyhjä.. Heinäkuun menkkojen mukaan nyt olisi 5+0, edellisen ultran mukaan 5+0 tai 6+0. Toisaalta onko tämäkin liian aikainen ajankohta ultralle.. jotenkin sitä vaan kaipaa jonkinlaista varmuutta ja näkeepä ainakin jos se on tyhjentynyt kokonaan.

 

Olen koko ketjun lukenut läpi ja löytänyt myös helpottavia kertomuksia.. Olen kyllä niin hermona tilanteeni kanssa  :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Pikisilmä, kuulostaakin jännittävältä ja täysin ymmärrettävää, että hermoilet! Mikäli sulla olis nyt rv 5+0 niin sillonhan se digin tulos 2-3 olisi ainakin vielä täysin normaali, se kun tarkoittaa 2-3 viikkoa hedelmöityksestä. Ja muutekin hcg-hormonin nousu on niin yksilöllistä, siinähän voi olla isoja vaihtelujakin.

Monilla on varsinkin alkuraskaudessa vuotoja ja joillakin ihan ns. "valemenkatkin" ja silti kaikki saattaa olla hyvin. Mutta varmasti se on raastavaa, se epätietoisuus. Tsemppiä sinulle tiistain ultran odotteluun!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Mesi =)

 

Pitkältä tuntuu päivät tiistaihin asti!

 

Tuo 2-3 on ollut sama jo 18pv, tuntuu vähän oudolle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

No onpa todella jännitettävää sinulla pikisilmä, toivotaan parasta!

 

ON: Mun tunnelmat ne vaan seilaa eestaas. Välillä iskee ihme hepulit tämän vähäoireisuuden vuoksi, vaikka samanlaistahan se oli viime kerrallakin. Huoh. Ar-ultraankin on vielä kaksi viikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikisilmälle voimia odotteluun!

 

Itellä on vähän samankaltanen tilanne. Ts, että ootellaan ootellaan... Mulla alko viime ti (rv 5+4) vuoto, ensin kirkasta vähäsen ja sen jälkeen muuttu sellaseks ruskeeks tuhruks. Jatkunut siitä saakka, välillä tuhru ollut punaisempaa, mutta harvemmin. Keskiviikkona kävin lääkärissä, laitto mut verikokeisiin sen suurempia tutkimatta. Verikokeessa hcg-arvot korkeat, eli sen mukaan raskaus jatkuu. Maanantaina kontrolliverikokeeseen, jonka tulokset saan maanantaina iltapäivällä. Raskausoireet jatkuu (hetkeen en oo tosin oksennellut, mutta edelleen etoo ja yököttää jotkut jutut). Kiusasin itteäni vielä cb:n digiviikkonäyttötesteillä: lääkärin jälkeen ennen verikoetta näytti 3+, seuraavana päivänä 2-3. Ei pitäs liikaa nyt ottaa stressiä tuosta, varsinkaan kun ei oo ollut kunnon vuotoa. Vaikea silti rentoutua :/

 

Nyt vaan jotenkin toivois, että menis nyt ryminällä kesken jos on mennäkseen. Tosi uuvuttavaa tää oottelu ja epävarmuus ja jatkuva vähäinen vuotaminen. Välillä oon täysin vakuuttunut siitä, että raskaus jatkuu, hetken päästä on taas ihan epätoivonen olo :S 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naani, i can feel you <3

 

Jännää kuplintaa tuntuu välillä mahan sivuilla.. ei tunnu kuitenkaan miltään perusilmavaivoilta =D Rinnat on niiiin tuskaset ja hyvä ku liiveihin mahtuu.

 

Vielä 3 yötä ja pääsee ultraan tsekkaan onko siellä Hippunen kotona.. jännittää ja pelottaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei tämä nyt hirveän hyvältä vaikuta..

 

Eilen tein pari aika haaleaa liuskatestiä ja tänään Cb:n digin viikot oli tippunu 2-3:sta 1-2. En tosin tehnyt sitä aamupissasta mutta silti.. :/

Eilen oli koko päivän maha kipeä ja tuli pari tippaa ruskeaa tuhrua.

Pahalle tuntuu :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Pikisilmä :(

 

Mulla alko eilen kovat kivut ja yöllä kunnon vuoto. Nyt vaan odottamaan että vuoto loppuu ja päästään yrittämään uudelleen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenna varhaisultra, en perunut sitä niin näkeepähän miten on käynyt.. ei kyllä hirveästi enää luottoa löydy tämän raskauden jatkon puolesta :/

Ahdistaa olla töissä ku itkettää ja pelottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin..

Peruin sen varhaisultran koska sitä edeltävänä yönä alkoi verinen vuoto. Ei mitään hirmu runsasta mutta kirkasta verta kuitenkin. Kävin eilen hcg-verikokeessa ja tulos oli 400. Eli kesken on mennyt..

Kauankohan sen nollaantumisessa lie kestää.. vuotoa on nyt ollut 3tta päivää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikisilmä, voi höh :( Mulla oli hcg kunnon vuodon alkamisesta seuraavana päivänä 70, kun viikkoa aikasemmin se oli yli 1000.  Varmaan vaihtelee tosi paljon se nollaantumisaika :S Onko sulla vielä kontrolli joskus myöhemmin, mulle lääkäri pisti lähetteen että 3 viikon päästä kävisin vielä verikokeessa :) Tsemppiä, kyllä se siitä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle sano että heti ylihuomenna tai ma kontrolliin niin näkee laskeeko se..

 

Kiitos <3 tosiaan, kyllä tämä vielä tästä iloks muuttuu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä uus hermoilija..

Ensimmäistä kertaa tod.näk. raskaana, hope so!

9.8. ja 10.8. tuli molempina päivinä hyvin vähän verensekaista vuotoa pyyhkiessä, mutta suojaan ei tullu mitään.

Kierto on ollu aika epäsäännöllinen, joten luulin menkkojen alkavan aikasten, mutta eipäs ole edelleenkään kuulunu (nyt kp 30).

Samoihin aikoihin alko aamutukkoisuus, eli nenä lähes joka aamu tukossa, mutta muuten ei mitään flunssaan viittaavaa.

En osannu edes epäillä raskautta ja noille oireille löyty muut selitykset, kunnes tuli matkapahoinvointia autossa ja huomasin hajuherkkyyttä. Oon muutenkin aika tarkkanenäinen, mutta se alko korostumaan.

Lomamatkalla hotelliaamiaisilla söin huomattavasti enemmän ku normaalisti, mutta silti kohta oli jo nälkä :o

Vähitellen alko hälytyskellot soimaan, että entäpä jos.. ;)

Heikotusta on ollu muutamana päivänä ja eilen röyhtäistessä tuli oksennuksen maku suuhun.

Välillä on melkonen jano ja mm. kämmeniä kutisee niin p*rkuleesti. =?

Rinnoissa tai mahassa ei oo ollu kipuja, mutta rinnat on vähä turvonneet (on tosin aina vähä ennen menkkojaki).

Röyhtäily ja ilmavaivat ei oo mitenkään erityisen naisellisia.. röyhtäilyä on jatkuvasti, ihan sama onko maha tyhjä vai täys ja sama mitä on syöny tai juonu. Vedenjuonnin jälkeenki röyhtäyttää :o

En edes muista millon ois pitäny yöllä nousta vessaan, mutta viime yönä piti käydä 2 vessareissua.

Jos on niin onnekkaasti käyny, että ois tärpänny, niin vielä ei kuitenkaan näkyny testissä =?

Lueskelin, että ei hormonitaso vois olla vielä sen verran alhanen ettei välttämättä vielä testit näytä. =?

Koira tykkää loikoilla usein vieressä, mutta nyt on kyhnyttäny normaalia enemmän ja tykkäis nuolla vähän väliä. Sille tuli valeraskausoireita, joten tiedä sitte johtuuko siitä vai aistiiko se jotain.

Ei malttais odotella uutta testausta, mutta ei kai se muukaan auta..

Osalle oireista löytyis kyllä muitaki selityksiä, mutta kun kaikki on tullu nyt yhtäaikaa, joten toiveikkaana täälä ollaan. <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua pelottaa ja jännittää aivan älyttömästi, mitään oireita ei nännikipeyden lisäksi ole, paitsi alavatsakivut. Koko ajan pakko juosta vessassa katsomassa että alkoiko vuoto. Hämärä muistikuva esikon alkuraskaudesta on että silloin oli samantapaista kipua kun menkkojen olisi pitänyt alkaa, mutta silti olen varma että kesken menee.. Ensimmäiseen ultraankin on se reilu 2kk, tässähän kerkiää tulla hulluksi:s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen ekaa kertaa raskaana ja kovasti jännittää myös. Viikot tällä hetkellä arviolta 5+3 ja koko ajan pelottaa että jos tulee km tai alkio ei kehitykään normaalisti. On niin vaikeeta olla murehtimatta ja sitä vaan toivoo että aika kuluis nopeesti.

Typeräähän tää on. Todennäköisempää on että kaikki menee hyvin eikä murehtimisesta ole mitään hyötyä. Tuntuu ettei ole oikein ketään jolle puhua joka ymmärtäis. Ens viikolla eka neuvola niin ehkä siellä voi vähän purkaa ajatuksia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo aiempi oli tod.näk. kemiallinen. Oireet loppu ku seinään ja sitte seuraavana päivänä alko menkat. Nyt seuraavasta kierrosta tärppäsi ja 3 testiä näyttäny plussaa. :)

Vielä ei uskalla hurrata ja mietityttää, että kunhan ei ois tuulimuna tms. Voi ku menis kaikki hyvin <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanha ketju, mutta osui ja upposi. :) rv7, ensimmäistä lasta yritetty melkein vuosi ja tämä olisi eka jonkinmoinen tärppi. Näinköhän sitä kestäisi nt-ultraan asti näkemättä sykettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi lisää hermoilija ilmoittautuu! Ensimmäinen odotus meneillään ja RV 6 eli alussa ollaan. Epätodellinen fiilis ja panikointi aiheella "olen jo 34 eli "vanha" ensisynnyttäjäksi. Raskausoireet hyvin selkeät (olen muutenkin kyllä tosi herkkä oman kehoni suhteen eli tuntui että testiä ei edes tarvita): ei kuukautisia, lämpö koholla (37), rinnat KIPEÄT, jäätävä nälkä, väsymys, pissatus, onnellisuussuruvitutusvihaisuss ja muut mielialasekoilut sekä ihme möyhintää tuntuu tuolla alavatsassa. Ensimmäinen terkkari käynti vasta 1kk kuluttua (PIINAAVAA, miksi sinne ei pääse heti aarghh).

 

Onhan se kaiken kaikkiaan jännä tilanne kun koko elämäni olen stressannut tulevani vahingossa raskaaksi (äitiys ei kiinnostanut pitkään aikaan), aina ollut huojentunut olo kun kuukautiset alkavat mutta nyt homma on mennyt ihan päälaelleen kun tämä (toivottu) (löysin Hyvän ja Kiltin Miehen jonka kanssa tämän jakaa) raskaus pistää ihan hermoheikoksi että "no milloin se km sieltä tulee" ja "kesken menee kuitenkin" samanaikaisesti kun tietää ettei stressaaminen asiaa ainakaan auta.

 

Tänään vielä ilmaantunut uusi huolenaihe: pientä vuotoa :// Huoli ja stressi MITTAAMATONTA. Yritän pitää itteni kasassa. Haluan löytää sisältäni pienen rauhan äänen joka tyynnyttelee että "tätä asiaa et pysty kontrolloimaan, joten ole vaan ja seuraile tilannetta, yritä nauttiakkin välillä". Miten jotkut osaakin olla sellasia "kyllä elämä kantaa - kaikki järjestyy- omalla painollaan"- tavoitteena itsekkin joku päivä luottaa tähän eläään, maailmaan, itseeni, kaikkeen etten enää stressaa asioita joihin en voi vaikuttaa. Huoh.    

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin yksi hermoilija. Ensimmäinen raskaus menossa ja vasta 5 + 4 menossa. Toisaalta  tuntuu että niin monet asiat liittyen ensimmäiseen raskauteeni jännittää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa hermot pinnassa. Ensimmäinen raskaus ja viikkoja siis olisi nyt n. 4+2 kasassa. Lauantaina tein digitestillä Raskaana 2-3 viikkoa ja jos parissa päivässä olen kerennyt kehittämään miljoona stressinkohdetta. Menisi viikot äkkiä ja pääsisi sinne ultraan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä on nyt niiiiin mun ketju!

Taustalla lapsettomuutta, kemiallisia ja km. Hoidoilla on jo yksi lapsi saatu ja nyt odotellaan toista. Viikkoja noin 4+3 ja alkuraskauden ultraan kolme viikkoa aikaa. Miten sinne saakka pysyy järjissään kun koko ajan on pelko perseessä??!! Oireita on tissikipu, paineen tunne ja vihlaisut, joita ei tosin ole ollut pariin päivään. Samoin tissioireet vaihtelee.

Ruokaa tekee mieli mutta toisaalta ei.

En yhtään muista miten ekan kohdalla mulla nämä oireet meni...eipä silti ne toisessa raskaudessa samoin menisikään.

Voitte luottaa että käyn täällä hermoilemassa tasaisin väliajoin. :D

Edited by Retiisi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt löytyi mulle sopiva ketju! :D

 

Täällä ensimmäistä odotetaan vko 4+2. Mulla on herttamainen kohtu, joka voi lisätä keskenmenon riskiä ja yksi tuulimunaraskaus toissa kierrossa takana. Mahan olotilaa kuulostelen paniikissa koko ajan. Kova turvotus on päällä ja menkkajomotuksia välillä. Tissit alkaa olla aika super kipeät. Raskaustestejä (one stepit liuskoja) on tullut tehtyä aamuin ja illoin viime torstaina ilmestyneestä haamusta lähtien. Sunnuntaina tein myös digitestin, joka ilmoitti, että "raskaana 2-3". Koko ajan paniikki siitä, että testit alkavat haalenemaan, tai lakkaavat tummumasta. Tähän asti mennyt vielä hyvin. Tuulimunaraskaudessa testien viivat eivät lähteneet tummumaan oikein, vrmaan siitä aiheutui pieni trauma noita testejä kohtaan. :D Ar-ultraan olen menossa ihan varmasti, jos tässä vielä pari-kolme viikkoa selviän eteenpäin. Pakko saada tietää, onko kyydissä mitään elollista, ja toki minun tapauksessa on aika tärkeä juttu, että missä alkio on kiinni.

 

Tsemppiä kanssahermoilijoille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hassua kun muutamassa päivässä mieli muuttunu hermoilusta tyyneksi ja rauhalliseks. Luin että jos vuoto vähäisempää kuin menkkavuoto niin ei olisi huolta. Tympäsee vaan odotella miten käy. Miksei naisen kropassa oo juuri mitään selkeää merkkiä mihinkään :D?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now