Sign in to follow this  
Followers 0
AvioPapu

Ulkomaanmatkat vauvan kanssa

9 posts in this topic

Vinkatkaa jos tällainen ketju on jo, en vaan ainakaan löytänyt.

 

Olemme lähdössä pian reissuun 9 kk vauvan kanssa, matkakohde on Nizza. Mitä kannattaa ottaa huomioon, onko joku vaukkari peräti käynyt Rivieralla vauvan kanssa ja haluaisi kertoa kokemuksestaan? Esim. millaista kohtelua vauvaperheet saavat ravintolassa? Onko syöttötuoleja hyvin saatavilla ja saako vauvan omia eväitä lämmittää/lämmityttää ravintoloissa? Miten ranskalaiset suhtautuvat imettämiseen julkisilla paikoilla tai onko olemassa jotain paikkoja joissa imettää huomaamattomasti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sori ma nyt vastaan tahan ketjuun kun en tieda minne muuallekaan.

 

Me tultiin just toissapaivana reilun 5kk vanhan vauvan kanssa Nizzasta ja matka sujui oikein hienosti.

 

Meilla oli kaytossa huoneisto joten syotiin ulkona vain lounasaikaan muuten kokattiin itse, iltaisin kaytiin usein aperitiiveilla ja tultiin sitten "kotiin" syomaan etta saatiin vauva unille. Me pidettiin vauva matkiksissa ravintoloissa ollessamme ja saatiin aina poyta kolmelle jotta vauva rattaineen mahtui hyvin poydan aareen, pari kertaa jouduttiin odottelemaan suht pitkaan etta sopiva poyta vapautuisi silla monissa ravintoloissa poydat on niin tiiviisti etta yhdet matkikset tukkii koko kulkuvaylan mutta aina se jotenkin jarjestyi.

 

Yleisesti ottaen ranskalaiset suhtautuvat vauvoihin tosi kivasti, ventovieraat kommentoivat lapsen sopoytta ja lepertelevat vauvalle kaupoissa ja kadulla, paastavat ohi jonoissa, pitavat ovea auki ja auttavat rattaiden kanssa pyytamatta.

 

Evaiden lammitykseen ei meilla ollut tarvetta mutta uskoisin etta se onnistuu.

 

Syottotuoleja en nahnyt missaan, meidan Tirppis ei sellaista tosin viela tarvinnutkaan mutta eipa niita kylla nakynyt muutenkaan.

 

Vaipat (Pampers) oli muuten ainakin Englannin hintoihin verrattuna ihan havyttoman kalliita ja valikoima musta huonompi kuin Suomessa ja Briteissa. Vauvan purkkiruokia oli sen sijaan hyvin saatavilla ja vaikka me vasta aloitellaan kiinteita niin halusin kokeilla paria vahan erikoisempaa kasvista jotka ainakin meidan vauvaan upposi kuin haka.

 

Ranskalaiset naiset imettavat aika harvoin ja yleensa todella lyhyen aikaa (max 3kk) joten imetys kannattaa hoitaa mahdollisimman diskreetisti ja varautua siihen etta paikalliset kohottelevat kulmiaan.

 

Vauvanhoitohuoneita on todella heikosti, loysin sellaisen ainoastaan Nice Etoilen ostoskeskuksesta ja lentokentalta. Ranskalaisissa taloissa (myos hotelleissa) on usein pikkuriikkiset hissit joihin ei valttamatta rattaita mahdu eika hisseja tai ramppeja ole valttamatta juna-asemilla ja muissa julkisissa rakennuksissa..

 

Bussit ja ratikat ovat matalalattiamallia joten niihin paasee helposti, junaan nouseminen vaatiikin vahan enemman sumplimista ja kaksi kasiparia. Lisaksi junassa rattaaat taytyy aina laittaa kasaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Fifi! Hyvä tietää että 9 kk vanhan vauvan imetys ei ole siellä niin tavallista (tai siis ihan järkkyä mun mielestä, jos pitää todella paikkansa että 3 kk jälkeen ei imetys enää ole yleistä!), niin osaa sitten hakeutua syrjemmälle lasta imettämään. En kyllä ajatellut reissun takia imetystä vielä lopettaakaan.

 

Kiitos myös infosta koskien rattaiden kanssa kulkemista. Meillä on onneksi kevyet Maclarenin sateenvarjorattaat, jotka saa tarvittaessa taiteltua nopeasti kasaan ja kannettua toisella kädellä vaikka olis vauva toisessa kainalossa. Ja vaippoja otetaan sitten varmaan koko viikon tarpeiksi kotoa mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imetys ylipaataan ei ole Ranskassa kovin yleista (tilastojen mukaan siella imetetaan vahemman kuin missaan muussa lansimaassa), silla rinnathan on miehia eika vauvoja varten :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ja naiset usein palaavat töihin kun vauva on 3kk vanha, siksikin imetys sen jälkeen ei ole yleistä.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä. Vauva la keskikesällä ja lokakuulle varattu lomaa ulkomaanmatkaa varten.

Vaikuttavatko rokotukset jotenkin tuon ikäisen (3-4kk) matkustamiseen? Eli pitääkö olla tietyt rokotteet saatuma että matkustamista suositellaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0