uhra

Millaisesta kerrasta tärppäsi?

515 posts in this topic

Kaksi ensimmäistä yrityskierrosta oltiin aktiivisia ja laskettiin päiviä, mutta tuloksetta. Kolmannessa kierrossa ei oltu niin katiivisia, mutta sattumalta olimme yhdynnässä päivää ennen ovulaatiota. Tein ovulaatiotesti, jonka tuloksesta en kylläkään ollut varma. Ovulaation lähellä siis vain tuo yksi yhdyntäkerta ja siitä se sitten lähti! Suurin innostus oli jo mennyt, joten kun menkat ei alkanutkaan, olin ihan ihmeissäni. Alkoholiakin tuli juotua pikkujouluissa ym, mutta heti kun menkat ei alkaneetkaan tuli sillekin tietysti loppu. Kolme positiivista raskaustestiä tein ennen kuin uskoin sen positiiviseksi. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kummankaan kohdalla ehditty varsinaisesti yrittää. Esikoisen kohdalla riitti se että kortsu unohtui kerran. Nuoremman kohdalla oltiin päätetty että saa tulla sitten kun tulee. Raskaus alkoikin heti seuraavasta kierrosta sen jälkeen kun menkat esikoisen jälkeen alkoivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän nuori nainen sai alkunsa "juhlapäivän kunniaksi"... Mentiin ko. päivänä kihloihin ja todettiin että juhlapäivän kunniaksi ei käytetä kumia, että jos nyt tulee pieni niin se on sitten tarkoitettu tulevaksi. Ja tulihan se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei varsinaisesti yritetty raskautua vaan enemmän tjot-meiningillä, mutta ekasta kierrosta vaavi sai alkunsa :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikko tärppäs viidennestä yrityskierrosta, siinä kierrossa pidettiin taukoa yrityksestä ja peuhattiin vaan kerran koko kierron aikana :D

 

Tämä kakkonen sitten tärppäs tokassa kierrossa kierukan poiston jälkeen ja sekin kierto oli semmonen et tulee jos tulee, eli ei edes yritetty....

 

Kaippa se sitten ainakin meidän kohdalla pitää paikkansa et sillon tärppää kun ei ajattele koko asiaa pahemmin eikä stressaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tärppi tuli vaikeimman kautta, eli reilun viiden vuoden yrittämisen jälkeen kolmannen IVFfän toisesta PASsista (pakastetun alkion siirto). Nyt menossa "jo" 10+6 :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kävi uskomaton tuuri :) . Olin syönyt pillerereitä viisi vuotta ja niiden lopettamisen jälkeen tärppäsi ihan heti :) Toivottavasti tiitiäinen vaan jaksaa pysyä mukana, viikkoja vasta 8+4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tärppäsi heti ekasta kierrosta, ja varmaan ekasta yrityksestä.

 

Olin henkisesti valmistautunut vuosien yrittämiseen, ja jopa siihen ettei ehkä ollenkaan saada omia bio-vauvoja. Tähän ei ollut mitään syytä, yritin vaan asennoitua niin että jos niin käy, ei pettymys olis maailmaa kaatava asia.

 

Ja sitten yllätykseksi kävikin niin, että kun miehen kanssa sovittiin että jätetään ehkäisy pois ja katsellaan mitä tapahtuu, niin heti tuli plussa. Neljä päivää oli menkat myöhässä ja jalat tuntui kamalan paksuilta. Eka testi näytti hailakan viivan, mies vaati vielä viikon päästä tekemään uuden testin. Toisen testin plussa oli niin vahva, että asiasta ei ollut enää epäilystäkään. Sitten alkoi etominen ja ellotus, rinnat turposi palloiksi ja kipeytyi. Rv10 alkoi oksentelu jota olenkin harrastanut edelleen (nyt rv13+5). Kusettaa, väsyttää ja oksettaa.. Tissit on niin kipeet että suihkussa käyminen sattuu jos en suojaa rintoja käsillä vedeltä. Ja neuvolan täti kehotti nauttimaan raskaudesta. Minähän nautin, suorastaan täysin rinnoin :D!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tärppäsi toisessa kierrossa. Ja siis sellaiseen aikaan, jolloin olin ihan varma, ettei tässä kierrossa tule tapahtumaan mitään, kun suurin osa "otollisesta ajasta" vietettiin työreissujen sun muiden vuoksi erossa toisistamme. Luulin jo oviksen menneen, joten seksiäkin harrastettiin ihan muuten vaan, ei "yritysmielessä" :P

Olin kaverin häissä kaasona, ja häiden jatkoilla sitten löytyi sattumalta tyhjillään oleva aitta... ;) Ja niin sitten siinä häähumussa sai meidän junnu alkunsa :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tärppäsi tokasta yrityskierrosta. Ehkäisyrenkaan olin jättänyt pois jo pari kuukautta aiemmin ja ehkäisy oli häihin hoidettiin kumilla. Häiden jälkeen sitten jätettiin kaikki pois. Oviksia en testaillut mitenkään, vaan laskin päivistä suunnilleen ajankohdan, jolloin sitten vietettiin tiiviimmin aikaa sängyssä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli takana yritystä jonkin verran päälle vuosi, siihen vuoteen sisältyi pco- ja ovuloimattomuus -diagnoosi ja reilu puoli vuotta ennen plussaa minimiannoksilla kokeiltu clomifen-kuuri ilman minkäänlaisia tuloksia. Hoitoja ei jatkettu yhtään sen pidemmälle, koska ne vaan ei meidän kohdalla tuntuneet oikealta vaihtoehdolta. Alettiin yrittää sopeutua vaihtoehtoon, että meille ei sitä lasta ehkä koskaan tule...

 

...mutta sitten olin kesällä viikon verran työreissun takia kotoa pois ja siitä jälleennäkemisen ilostahan se sitten sai vauva alkunsa B)

 

Ensimmäinen raskausoire näin jälkikäteen ajateltuna oli reilut pari viikkoa ilman vuotoa jatkunut tunne, että menkat alkaa ihan justiinsa. Kuukautiset oli "myöhässä", mutta kierto on minulla aina ollut mitä sattuu. Testin tein varoiksi mökkiviikonlopun edellä, jotta voin rauhallisin mielin ottaa siiderit saunan päälle. Juomattahan ne sitten jäi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tärppäsi ekasta kierrosta e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Yllätys oli suuri, kun oltiin valmistauduttu, että yli 10v:n pillereiden käyttö on saattanut jättää jälkensä ja raskautuminen voisi kestää kuukausia/vuosiakin...

 

Vau.fi:n mukaan esikoinen siis sai alkunsa 31.12.07! :wub: Samaisena päivänä juhlittiin kosteasti vuoden vaihtumista. Sen jälkeen ei tullutkaan juotua, kun olin päättänyt ihan huvin (ja laihiksen) kannalta viettää tipattoman tammikuun, josta tulikin sitten tipaton 9kk, hih! Kun kuukautisten piti puolessa välissä kuuta alkaa, niin tulikin vähän vuotoa ja varauduin tietenkin kuukautisiin normaaleilla varusteilla. Myöhemmin samana päivänä ihmettelin, kun vuotoa olikin tullut vaan aivan vähän. Kolmen päivän kuluttua tein positiivisen raskaustestin, itseasiassa 2 peräkkäin, kun en ollut uskoa plussaa todeksi... :rolleyes:

 

Pikkukakkonen on jo kovasti toiveissa ja kuume 100astetta, mutta varsinainen yritys alkaa vasta helmikuisten häiden jälkeen. Saas nähdä kuinka tällä kerralla käy, kun kierto näyttää olevan pitkänlainen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 kk kunnon yritystä, kiertojen tarkkailua ovistestien kanssa ja kp 25 eteenpäin aina hirveetä hermoilua. Tämä kierto meni vähän harakoille, tuttu ovis aika käytettiin hyödyksi ja sit unohdin koko jutun (asunnon ostojuttuja mielessä) ja kappas joulun aikaan kp 24-> rupes tulee oireita jotka nyt tunnistan raskausoireiksi (silloin ajattelin että joko taas saan kehiteltyä itselleni feikkioireita). Tapanin tansseissa kävin vielä ja siitä 3 päivää myöhemmin testasin kp 30/29 pirun vahvan plussan :wub:

Ja mähän olin aivan varma että ne testit on rikki kunnes sitten seuraavana päivänä digitaalinen testi näytti Gravid raskaana :wub::lol:

 

Huomenna menkat "myöhässä" 2 viikkoa :lol: Neuvola 2 viikon päästä ja ultra viikon päästä <3

 

 

Eli todellakin pitää heittää kirves kaivoon :lol:;) ja sitten se napsahtaa. (ainakin meillä!)

Edited by ritsku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoista yritettiin 3kk, tai oikeastaan juuri oltiin päätetty lykätä sittenkin vielä hetki sitä yritystä työasioiden vuoksi. Sitten mentiin kuitenkin yöksi vanhempieni luokse, kumit oli kotona, mutta laskeskelin että tärppipäivät meni jo.. no ei ollut mennyt! Mutta ei se mitään, ihana asia. :)

 

Nyt tällä toisella kerralla (joka on siis haamu-testi vasta, mutta aika selkeä sellainen) ollaan yritetty 7kk. Tai yrittäminen on aika väärä sana, nimenomaan ei olla yritetty, mutta ei siis käytetty ehkäisyä. Esikoinen on huono nukkuja ja vuorotyöt sotkee parisuhteen arkea, joten ne "yrityskerrat" ei ole olleet mitenkään usein toistuvia.. Kunnes tässä vuoden vaihteessa mentiin taas vanhempieni luokse.. :lol: Ei me näköjään osata lapsia kotona saada alulle. :lol:

Oikeastaan nyt oli ensimmäinen kuukausi kun EN ajatellut olevani ehkä raskaana, kaikkina muina kuukausina elin oletetusta ovulaatiosta pari viikkoa sillä oletuksella että olen ehkä raskaana.. Nyt en jotenkin jaksanut, ajattelin etten varmaan taaskaan ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei varsinaista yritystä edes ollut, lähinnä siis tulee jos tulee meiningillä mentiin. En siis missään vaiheessa laskenut parhaita päiviä tai testaillut ovulaatiota.

Noin 4 kk ehdin olla ilman pillereitä ennen kuin tärppäsi. Silloinkin luulin kierron vain olevan jotenkin (pillereiden jälkeen kierrot venyi noin 40 päiväisiksi) pielessä kun ensimmäinen raskaustesti näyttä negatiivista. Lääkärissäkään ultrassa ei vielä raskautta näkynyt. Pieni sai siis alkunsa joskus ensimmäisen raskaustestin ja lääkärikäynnin aikoihin. Nyt ollaan viikolla 12+4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusi suhde ja miehellä kauhea vauvakuume. Muutaman kuukauden ylipuhumisen jälkeen suostuin jättämään ehkäisyn pois. Ajattelin, että menee siinä hyvinkin muutama kuukausi, mutta heti kertalaakista tärppäs. Ensimmäistä siis odotellaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kumpikin raskaus on alkanut sitten, kun ollaan lopetettu stressaaminen asian suhteen.

Esikon kohdalla meni 0,5 vuotta, toisen kanssa 2 vuotta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmannesta yrityskierrosta tärppäsi. Alusta saakka tikuttelin ovista ja mittailin aamulämpöjä, koska mulla se vähensi stressiä (päin vastoin kuin monella). Ei nyt silti mitään hirmuahkeria oltu, tarkistin fertility friendin muistiinpanoista, että tärppikierrossa heiluteltiin peittoja kerran just ennen ovista ja kahtena päivänä sen jälkeen (siihen päälle lähes viikko ilman actionia).

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä kanssa tärppäsi heti ekalla yrityksellä. Ajatus oli, että lapsi tulee jos on tullakseen ja ekasta kierrosta tärppäsi. En olisi uskonut, mutta aivan mielettömän onnellinen olen :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ensimmäistä yritettiin tosi tiukasti kalenterin mukaan, 5 kk tärppiin meni ja tuli sellaisesta kierrosta ettei olisi pitänyt olla mahdollistakaan.

 

Toisesta olin sitten viisaampi ja oletin että ovikseni on kalenterin antamaa aikaa myöhemmin ja se tärppäsikin ekasta kierrosta (ei ollut myöskään yrityksestä puutetta :D ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

TJOTtailulla olimme, vaikka emme kovinkaan paljon ole siihen viime aikoina keskittyneet. Kaikenlaista stressiä on ollut ihan työasioidenkin tiimoilta, mutta kiitollisia toki olemme että tulin raskaaksi näinkin 'helpolla'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now