blue.eyes

Hormonikierukka

314 posts in this topic

^Mä oon luullu et terveyskeskukset/neuvolat ei laita kierukoita! Mahtaako liittyä siihen et sulle se on "määrätty" hoidoksi??

 

Esikoisen jälkeen (eli 6v sitten) koko setti maksoi 200-250€. (Ei tarkempaa muistikuvaa :D )

Nyt vaan pohdin sitä et jos hinnat on paljonkin noussu, niin en taida ottaa sitä, koska mies haluaa pitää option kolmoseen.

Vakuutuksesta tietty vois vielä kysellä jos olis korvattava, niin vois laittaa lyhyeksikin ajaks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taas se ohjataan juuri ehkäisyneuvolan kautta täällä Etelä-Karjalassa :huh: Ja siis varasin vain ajan ehkäisyneuvolaan ja siellä vasta keskusteltiin eri vaihtoehdoista, joista päädyin kierukkaan. Pari viikkoa piti odottaa, kun lääkärille oli jono, mutta sekin tapahtui siellä neuvolan tiloissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maximus: Mulla kierukka maksoi jotain 150€, mutta sain siitä kelakorvauksen, koska tavallinen ei mulle sopinut. Ja sitten laittomaksu erikseen. Jotain tuon 200-250€ välillä oli vuosi sitten laitto. 

 

Ja neuvolan kautta mulle laitettiin tavallinen (kupari)kierukka, mutta hormonikierukkaa menin hoitamaan yksityiselle, kun oli pakko akuutisti poistattaa se edellinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hormonikierukka oli käytössä kuutisen vuotta (yksi vaihto siis 5 vuoden kohdalla), ja kaikista kokeilemistani ehkäisymenetelmistä ehdottomasti paras ja huolettomin (hormonaalisista ehkäisyistä testattu pillerit ja nuvaring). Menkat tosin tuli koko käyttöajan säännöllisesti ja samoilla vuotomäärillä kuin luomuna. Poiston jälkeen kierto on jatkunut yhtä täsmällisenä. Asennus ja poisto vihlaisivat hiukan ja molempien jälkeen kohtu hiukan protestoi ja muljahteli, mutta tasaantui nopeasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin tänään hormonikierukka. Asennus meni tosi helposti, vaikka sitä etukäteen jännitin. Mitään hormoniehkäisyä mulla ei oo ennen ollut, eli se toki nyt jännittää, miten tuo mulle sopii. Ajatuksena olis vielä kolmas lapsijoskus hommata, mutta ei nyt ainakaan pariin vuoteen.

 

Muoks. Niin ja täällä tuon sai neuvolan kautta ilmaiseksi synnytyksen jälkeen.

Edited by marabello89

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Oho :o ne ei halua teidän kuntaan lisää lapsia :D

 

No mä sain sen Mirenan kelakorvattuna, koska lekuri itse ehdotti että kirjoittaa sen runsaiden vuotojen hoitoon. Eli kierukka maksoi noin 100€ ja tuikkaus reilu 100€. Ja vakuutus on noi maksanut mulle jo takas :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei varmaan kukaan kerkeä ennen huomista ees lukemaan, mutta kirjoitetaas silti :D

Eli oon ennen lapsia syönyt cerazette-minipillereitä, lasten jälkeen sitten nyt 1,5v ollut ehkäisykapseli, joka lakuun toimi ihan hyvin. Sitten viime kesän lopulla lakoi tulemaan menkat, eka harvemmin, sitten loppuvuodesta kierto olikin semmoista 12 päivää ja tätä kesti semmosen 3-4kk. Varasin ajan kapselin poistoon, kun huumori loppui tohon hommaan. Nyt on ollut muutamat menkat 12-15pv kierrolla, ja kestää sen viikonkin.

Ehkäisyneuvolasta aikaa soitellessa ehdotti hormonikierukkaa ja siihen on nyt huomiselle kapselin poistolle kierukan laittamiselle aika varattu, mutta suomeksi sanottuna pelottaa.

Pelottaa että sattuu ja että taas menee rahat hukkaan (kuten kapselin kanssa nyt, kun ei se käykään). Normipillereitä en voi käyttää ja kuparikierukka näiden vuotojen takia on poissuljettu.

SItten kun on vielä endo-taustaa, niin minkään sortin livut ei kiinnosta, mitä ehkä kierukka aiheuttaisi. Mut siinäpä ne ehkäisyvaihtoehdot taitaa olla.

En nyt tiiä mitä tekis..

Onko kellään vaihdettu minipillereistä tai kapselista hormonikierukkaan, ja huomasiko siinä eroa? Mulla on ollut ongelmana nyt kapselin kanssa aikamoiset mielialanmuutokset, sekä älytön turvotus, joks liittyy kiertoon, 4kg saattaa tulla ihan viikossakin painoa, joka lähtee kun menkat alkaa, eikä tämäkään kivaa ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on nyt toinen hormonikierukka menossa - eka laitettiin esikoisen syntymän jälkeen ja tämä toka siis nyt reilut pari kuukautta sitten, puoli vuotta kolmannen synnytyksen jälkeen. Tämä toinen laitettiin opetustilanteessa valmistuvan kandin toimesta, ja toimenpide oli käytännössä kivuton. Mitään vuotoja ei ole asennuspäivän jälkeen näkynyt, ei edes pientä tiputtelua. Kierukka ei tunnu miltään eikä ole aiheuttanut mitään outoja oireita tai kipuja. Ekan kierukan asennus sattui enemmän ja sen jälkeen tiputtelikin pari kuukautta, ja nyt jälkeenpäin olen ajatellut, mahtoiko asennus mennä ihan täysin putkeen silloin (etenkin kun tällä kerralla lääkärit kuorossa ihmettelivät kohtuni pienuutta kolme lasta synnyttäneeksi).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otin sitten kapselin poiston yhteydessä hormonikierukan. Laitto ei mitenkään älyttömästi sattunut, vihlaisi pari kertaa ennemminkin. Menkkajomotuksia eilisen päivän ja tämän aamun, nyt helpotti. Vuotoa oli eilisen ja vähän vielä aamulla, mutta sekin loppui.

Kiinnostaisi tietää miten kauan kapselin vaikutus kestää elimistössä, milloin alkaa tiputtelu, ja tuleeko ns.tyhjennysvuotoa, kun kuitenkin kapselissa ja kierukassa sama hormoni, että miten se vaikuttaa, onko tiputtelua edes tiedossa (toiveajattelua..). Ja tuleeko kierukasta haittavaikutuksia, jos tämä kapseli/sama hormoni jo on ollut, vai olisiko tullut jo siinä tapauksessa kapselista, vai onko kierukassa itsessään jotain mikä aiheuttaa sivuvaikutuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt vois melkein kuukauden kokemuksella kertoo kokemusta. Eli menkat/tyhjennysvuoto alkoi reilun parin viikon päästä kapselin poistosta/kierukan laitosta, kesti 5pv ja pärjäsi pelkillä ph-suojilla (tosin varmuuden vuoksi käytin välillä sidettäkin, mut turhaan). Kp11 ovis tuntui ja näkyi (sattui ja maha turposi kuin ilmapallo), nyt siis kp12, katotaan millaiset seuraavat menkat on. Tiputtelua eikä muita vuotoja ole juuri ollut, ekan viikon aikana vessassa käydessä "saattoi näkyä jotain", eikä menkkojenkaan jälkeen jäänyt tiputtelemaan.

Paino tippunut 1-2kg (olen normaalipainoinen) nyt kierukan jälkeen. Pari finniä tullut otsaan hiusrajaan, joita nomaalisti ei ole. Tää on jännä, että miksi kierukka aiheuttasi niitä, kun ei kapselikaan, sama vaikuttava hormoni kuitenkin, ja kierukassa vaan paikallisesti.

Toivottavasti jatkuisi yhtä hyvin.

Hintaa tuli vissiin 113e ja terveyskeskuksen perhesuunnitteluneuvolassa laitettiin.

Edited by Sama vieras

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos mäkin laitan kokemukseni :) Mulle laitettiin hormonikierukka marraskuun lopussa, kun synnytyksestä oli reilu 3kk. Asennus tuntui epämukavalta, mutta ei sattunut. Asennuksen jälkeen tiputteli kolme viikkoa. Kunnon kuukautisia ei ole kierukan kanssa ollut ollenkaan, pari kertaa on vähän tiputellut 2-3 päivän ajan. Oviksista ei hajuakaan, luomuna ovuloin harvoin, joten tuskin on oviksia kierukan kanssa ollut. Maksoi 150e ja asennus tapahtui ehkäisyneuvolassa. Tyytyväinen olen ollut :)

Edited by anjusha

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 28.8.2013 at 7:28 PM, Chimelli said:

Minulle tosin myös sanottiin että se toimii 5-7 vuotta...

 

On 28.8.2013 at 7:31 PM, Anis said:

Mistähän sen tietää että se toimii?

 

On 28.8.2013 at 9:27 PM, mei said:

No siitä että ei tuu raskaaksi :D ja sen että ei toimi, tietää sitten varmaan lähinnä siitä, että, noh, tulee raskaaksi  :girl_sigh:

 

Ja näinhän se tosiaan meni :D Mirenan käyttöaikahan on virallisesti 5 vuotta, vaikka Tampereella kovasti vakuuttelivat että ehkäisytehoa riittää jopa 8 vuodeksi. En tiedä millä perusteella ovat käsityksensä saaneet, minä ainakin tulin raskaaksi, kun se 5 vuotta oli tullut täyteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on paljon käyttäjiä, joille Mirena/ muu kierukka on sopinut. 

Itse poistatin vajaan vuoden käytön jälkeen enkä sen jälkeen ole hormoneihin koskenut. Lihoin, kuivuin, mieliala meni hyvin matalaksi, jatkuvia alamahakipuja yms. Lisäksi lääkäri oli katkaissut langat niin lyhyeksi, että teekkari poisottaessaan sanoi että jos nyt ei lähde niin nukutuksessa täytyy ottaa pois. Asentaminen vihloi ja poistaminen sattui todella. 

Mutta helpoin ehkäisykeino kyllä ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now