Thingumy

Hiusten värjäys raskaana ollessa

398 posts in this topic

Minä värjäsin eilen tumman ruskealla, sen huomasin vaan ettei pää kutissut tai kirvellyt niin kuin "yleensä", tosin tukkaa lähti aika sikana viemäriä kohti. En usko että värjään piitkään aikaan, kun tulee nämä pipo kelitkin kohta :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Värjäsin tai no yritin värjätä eilen hiukset sellaisella keskiruskealla kevytvärillä. Kevyin mitä kaupasta löytyi koska haluan pikkuhiljaa kasvatella omaa väriä ja nuo on sellaisia jotka lähtee pesussa pois jossain vaiheessa. No, eihän tuo väri tarttunut yhtään tyvikasvuun eikä siis minnekään muualle. :girl_mad: Aiemmin värjäsin hiukset ja silloin tarttui(eri väri kylläkin), mutta ei enää. Silloinkin tuli tummempi kuin piti.

 

Eli kampaajalle tai sit annan vain kasvaa. Olisi vain ollut kiva että tukka näyttää kivalle kun on miehen sukulaisen häät kohta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tässä pohtinut samaa, koska ennen plussausta olin varannut jo ajan kampaajalle, mutta sitten jouduin perumaan ajan muista syistä, muutama päivä myöhemmin plussasinkin, joten värjäysreissu jäi tekemättä. En ole ainakaan vielä ajatellut kampaajalla värjäyttää tukkaa, mutta alkaa pää olla jo aika kauhean näköinen, etenkin kun aurinko on vielä päälaelta vaalentanut...

En jaksanut koko ketjua lukea läpi, oisko ollut tietoa aiempaa, eli tietääkö kukaan, onko mikään itse laitettavista väriaineista turvallisempi, kuin kampaajan melko voimakkaat aineet? Siis esim. jokin hennaväri, värjäävät shampoot tai vaahdot tai ihan perus kaupasta saatava, kaikkein kevein kevytsävyte tai jokin luonnonväri tms. mikä ei sisällä ammoniakkia? Jos jollain "kevyemmällä" uskaltais värjätä alkuun ja harkitsisi sitten myöhemmin, vaikka toisella kolmanneksella, kampaajavärjäystä..

 

Itseasiassa monet kaupasta saatavat värit voivat olla voimakkaampia, kun kampaajan käyttämät. Kampaajahan valitsee hapetteen toivotun lopputuloksen/värin mukaan, ja ammattilainen osaa valita sen oikean. Kaupasta saatavissa se on tuotteittain "vakio", ja jopa hennassa on jotain minkä takia väri tarttuu,samoin kevytväreissä. Väri jossa ei ole mitään hapetetta ei tartu hiukseen. Jos värjäys epäilyttää voi kampaajakin tehdä kevytsävyillä, itse pitäisin sitä turvallisempana, kun kotona itse laitettavia sävytteitä, ja lopputuloskin todennäköisesti kampaajalla toivotun mukainen. Kampaaja osaa myös valita värin, jossa lopputulos on mahdollisimman luonnollinen, ja värjäysvälin voi pitää pitkänä, ja näin altistua värjäyksen kemikaaleille harvemmin.

 

Jokainen tietysti valitsee itse mitä käyttää raskausaikana, ja pitää muistaa, että kampaajathan saavat työskennellä ihan sinne äitiysloman alkuun (ei siis ole vaaralliseksi laskettava ammatti), vaikka altistuvat jatkuvasti väreille, yms. muille aineille (permanenteissa käytettävät yms.). Vaikka suojakäsineitä käyttääkin, joutuu värejä välttämättä myös iholle, ja esim. pestessä paljaisiin käsiin. Kannattaa keskustella oman kampaajan kanssa omista toiveista, ja ammattitaitoinen kampaaja osaa varmasti suositella sopivaa käsittelyä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kävin tänään koekampauksessa ja juttelin oman kmpaajani kanssa hiusten värjäyksestä raskaana ollessa. Hän meinasi että ehdottomasti imeytyy päänahkan kautta jotain verenkiertoon ja vauvalle. Mutta ehdotti, että esim. raitojen laitto on turvallisempaa, koska ne eivät tule juureen, ja ne kestävät pitkään, ilman että alkaa pää näyttää yhdeltä juurikasvulta.

 

Eli meikä ehkä laittaa sitten raitoja, niitä mulla ei oo ollukaan. Sitten kun alkaa ahdistaan juurikasvu, jos alkaa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse käynyt värjäyksessä kampaajalle edelleen 8vkon välein koko raskausajan kuten sitä ennenkin. Punaisten raitojen kohdalla huomattu ettei väri enää pysy yhtä hyvin kuin ennen raskautta ja värien koostumustakin vähän kevennetty. Muuten kaikki kuten ennenkin. Oma kampaajanikin totesi ettei heillä ole värjäysten suhteen mitään kieltoja raskauden aikana, itsekin hän yrittäjänä oli töissä koko raskautensa aikana ja käsitteli niitä kemikaaleja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä varmaan menen kampaajalle kun nt-ultrassa käyty. Kai tässä voi olla itsekin rauhallisemmin mielin kun minimoi hetkeksi turhat kemikaalit kun hurja keskenmenohistoria kuitenkin takana. En kuitenkaan usko, että hiustenvärjäys raskausaikana keskenmenoja aiheuttaa, vaan niihin vaikuttaa monta eri tekijää samanaikaisesti. Myös iho on alkuraskaudessa mulla vähän herkempi kuin muulloin, joten pahimman hormonimyrskyn tasaannuttua ihokin voi paremmin. Ja muutenkin on kivempi rentoutua kampaajalla kun pahin pahoinvointi on takana päin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon koittanut kulkea ns. kultaista keskitietä tämän asian kanssa raskausaikana. En normaalistikaan värjää päätäni kuin 3-4 vuodessa ja raskausaikoina kerrat ovat vähentyneet 1-2 riippuen siitä, onko pitänyt olla miten siistin näköinen (esim. juhlia tulossa). Tässä raskaudessa laitoin kevytvärin (vaikka aika tymäkkäähän sekin on), kun aiemmin olen muistaakseni värjännyt ihan kestovärillä.

 

Eiköhän kokonaisuudessa ratkaise kuitenkin se, kuinka paljon muita kemikaaleja käyttää. Hiusväri on varmasti yksi pahimmista, mutta jos toisaalta käyttää päivittäin melkoisen arsenaalin muita kemikaaleja, niin muutama värjäyskerta raskauden aikana tuskin on se suurin haittavaikuttaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä siirryin jo talvella, kun vauva oli vasta yrityksen asteella, ekokampaamon asiakkaaksi ja olen sittemmin värjäyttänyt hiuksia pariin otteeseen kasvipohjaisilla väreillä. Lopputulos on tähän asti ollut ihanan luonnollinen olematta pliisu, enkä ole kärsinyt mistään iho-oireista tai ongelmista päänahan kanssa. Samalla kampaajalla aion käydä nyt odotusaikanakin ja värjäyttää hiuksia aina tarpeen tullen, ainakin parit juhlat on tiedossa vielä ennen helmikuun laskettua aikaa. Kasviväreistä kun voin olla varma, että ovat kemikaalittomia, eikä radikaaleille värimuutoksille ole muutenkaan tarvetta. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensä ku väestöön hiukset vaalennusaineella, niin lähtee jopa päänahka pois päästä niin miettikää mitä se tekee vaaville? Voi vaan kuvitella,.... Uskoisin, että raidat ja tummat värit on ok, muttei vaalennusaine, eika ekoissa kolmessa kk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en viime raskaudessa värjännyt kertaakaan enkä aio nytkään värjätä. Mutta tuskin muutamasta värjäyskerrasta lapselle kamalia haittoja saisi aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä uskon lääkäreitä jotka sanoo ettei siitä ole haittaa. Värihän pestään pois! Värjäsin nimittäin viikko sitten oman tukkani (11+jotain) ja ainoa huoli oli tuleeko siitä vihreä :grin: Jokainen tyylillään, mutta samoin voi rueta miettimään voiko käyttää dödöä, meikata, syödä valmisruokia..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mielestäni myös kohtuus kaikessa, kuten tässäkin asiassa. Luotan kyllä itse esim teratologisen tietopalvelun kantaan hiustenvärjäyksestä, eli että voi värjätä kunhan se ei ole ihan jokaviikkoista ym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä kuin edelliset. Värjään kyllä juurikasvun normaaliin tapaani, mutta ehkä vielä vähän pidemmällä värjäysvälillä kuin aikaisemmin. Eli vähintään pari kuukautta yritän pitää värjäysten välissä. Olisin kyllä mielelläni ollut koko ensimmäisen kolmanneksen värjäämättä, mutta pakko oli peittää melkein 5 sentin juurikasvut viikolla 9 ennen tärkeää asiakaspalaveria. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perusväri on isketty päähän jo keväällä (juurikasvu ei näy, hyvin lähellä omaa väriä) ja siitä lähtien raidoitettu n. kuuden viikon välein ja samaa suunnittelen jatkavani edelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raskauden alussa meinasin, etten värjää hiuksiani koko raskauden aikana, mutta nyt olen kumminkin ensi viikolla menossa kampaajalle raitoja laitatuttaa. Aattelin, ettei näin raskauden lopussa olisi niin paljon haittaa, kun kaikki elimetkin on jo muodostunut..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäiset 15 viikkoa taisi mennä värjäämättä ihan varmuuden vuoksi, sen jälkeen olen värjännyt kerran.

 

Jotenkin tuon juurikasvu ei muka näy niin hyvin nyt kuin aikaisemmin... :girl_sigh:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Värjään normaalisti 5 viikon välein, raskausaikana sama tahti jatkuu. Juurikasvu on niin kamala, ettei ole tullut vähennettyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En näe mitään syytä ottaa yhtään ylimääräisiä riskejä, joten oma valintani on jättää hiukset värjäämättä raskausajalta. Se on kuitenkin mielestäni suhteellisen lyhyt aika ja voin kyllä varmuudenvuoksi tinkiä turhamaisuudestani,vielä muutaman kuukauden. Kampaajanikin siihen vaan totesi,että eihän siitä nyt ainakaan haittaa ole,tuleepahan hiuksen parempaan kuntoon:grin: Jokainen tekee omat valintansa ja minusta on aivan turhaa arvostella muiden tekemisiä.Kuitenkin pitää muistaa,että se jota sinä kannat sisälläsi,on sinun,eikä kenenkään muun äidin lapsi ja sinä,teet häntä koskevat päätökset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuraskauden välttelin hiusten värjäystä, eli suunnilleen viikolle 12 asti. Sen jälkeen värjäsin normaalisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä (tänään rv20+0) en ole värjännyt kertaakaan, mutta nyt tekisi vähän mieli kun juurikasvu alkaa olla melkoinen. Ehkä toisen kerran vielä sitten lähempänä synnytystä. En usko että muutamasta kerrasta on kummemmin haittaa.

Edited by Mimsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kyllä värjännyt ihan normaalisti. Taisin olla rv 8 kampaajalla ja joulukuussa varmaan seuraavan kerran menen. Sen verran tulin vastaan, että enää blondilla ei vedetty..

Share this post


Link to post
Share on other sites

En aio värjätä, kuin ehkä aivan loppusuoralla. Taidanpa leikata vähän useammin, niin hiukset näyttävät pirtsakammilta vaikka väri onkin aika kirjava ja juuresta harmahtava. Tuntuu, että lapsi saa semmoisen perinnöllisen alttiuden jo allergioihin ja yliherkkyyksiin etten halua mitään suurempaa kemikaalialtistusta raskausaikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now