Sign in to follow this  
Followers 0
keijutiira

Raskausajan "pelastajat"

31 posts in this topic

Eli mikä esine tai asia on ollut sinulle suurimmaksi hyödyksi raskausaikana?

 

Varmastikin useimmille sellainen on kumppanin tuki ja turva, mutta entä muuten? Tukisukat jalkojen turvotukseen? Joku tietty ruoka tai juoma alkuraskauden pahoinvoinnissa? Todella hyvä raskausaikaa käsittelevä kirja, josta on löytynyt vastaus kaikkeen mieltä askarruttavaan?

 

Tuli mieleen aloittaa tällainen aihe viime yönä, kun heräsin vaihteeksi aivan hirveään korventavaan närästykseen, joka meni täysin ohi Rennie-tabletin otettuani. Mietin, miten ihmeessä olisin ilman Rennietä pystynyt elämään närästykseni kanssa jostain rv:lta 20, jolloin se alkoi. Kaikille se ei tietenkään auta, mutta mulle auttaa ja siksipä mulla on paketti aina matkassa, ja raskausaika olisi ollut paljon tuskallisempi ilman tuota "ihmelääkettä" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olikohan viikolla 36 kun kädet olkapäistä aina sormiin saakka alkoivat puutua turvotuksen takia, ensin öisin ja aika pian päivisinkin. Sain ohjeet hakea fysioterapeutilta rannetuet (ihan vastaavat, mitä esim. rullaluistellessa käytetään) yöllä pidettäväksi - ja on auttanut! Puutuminen ei valitettavasti ole hävinnyt kokonaan, mutta enää puutuu vain sormet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Coolment-geeli iskiakseen ja alaselän kipuun. On parempi teholtaa ainakin minusta kuin moni muu kipuihin käytetyt geelit. Laitan sitä päivisin sekä iltaisin nukkumaan mentäessä. Joudun lisäämään sitä öisinkin selkään riippuen mikä kohta selästä on ruvennut yöllä kipeytymään. Auttaa melko nopeasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No magnesium ihan karmeisiin suonenvetoihin. Ja loppuajasta meidän toisen sohvan sohvatyynyt, ne oli tarpeeks jämäköitä ja sopivan kokosia, että sai edes jotenkuten sopivaa nukkumisasentoo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paras apu oli mun Ugly Doll -pehmoleluista :lol: Mun maha painoi aina ihan hirveesti kyljellään maatessa, alkuviikoilta asti paheten kovasti loppua kohden. Tyynyjä eka koitin laittaa, mut meillä on ihan liian isoja tyynyjä. Ei ne tuntuneet lainkaan mukavilta. Kunnes tajusin, et mun pehmolelut on kaikki vähän littanan puoleisia ja sopivan pieniä. Niillä tuin aina mahan alle yhden ja selkään toisen. Apu oli todella suuri! Sairaalaan joutuessani ei nukkumisesta tullut mitään ja koitin laittaa sairaalan tyynyä mahan alle tai selkätueksi. Onneksi mies toi heti seuraavana päivänä mun avuliaat pehmolelut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

tähän aikaan vuodesta jääkaappikylmät satsumat olivat esikoista odottaessa ainoa mitä pystyi syömään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Itselläni taas tomaattikeitto oli lähestulkoon ainoa, mitä pystyin raskauspahoinvoinnin vaivatessa syömään :)

 

 

(Muita pelastajia ei nyt muistu mieleen, palaan asiaan jos muistuu, tai jos/kun tulen uudestaan raskaaksi ;) )

Edited by Rosetta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hapankorppua tuli syötyä hirmuisesti. Otin jopa ulkomaanreissulle mukaan hellittämään pahaaoloa.

 

Toinen asia oli tuubitopit. Niitä kiskoin mahani päälle päiviittäin ja sain näin käytettyä normivaatteita, jotka muuten olisivat voineet olla liian lyhkäsiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutamakin asia tulee mieleen:

 

- Weledan raskausajan hoitoöljy. Kummassakin raskaudessa olen käyttänyt alusta asti masuun aina suihkun jälkeen. Muuten mulla on kaikenlaisia arpia (kasvu ym) ja ihoni arpeutuu helposti, mutta mahaan ei ainakaan ekan raskauden aikana tullut ainuttakaan ja nyt menossa rv 31 samalla menestyksellä. Ekassa raskaudessa mahdolliset arvet ahdisti kovasti (oman äidin vatsanahka on ollut sen verran pelottava ilmestys :rolleyes: )

 

- El Naturalistan kengät. Kallis, mutta hyväksi osoittautunut hankinta. Ihanan leveä lesti ja muutenkin mahtavat jalassa! Jaloillani on taipumus turvota raskausaikana aikamoisiksi. Näissä popoissa on kuitenkin aina mukava kävellä.

 

- Juustosnacksit ja Nacho Cheese Balls:it. Mulla nämä on auttaneet sekä alkuraskauden pahoinvointikohtauksiin että loppuraskaudessa närästykseen! :o Näitä ei ehkä voi suositella kenellekään muulle, mutta mulla on jostain kumman syystä toimineet. Enkä edes muutoin kuin raskaana juurikaan välitä näistä. Mies veikkaili, että avulla ois jotain tekemistä tärkkelyksen kanssa, mutta tiedä sitten... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Vesimeloni ja lasten pienet mehujäät(juuri ne tosi halvat) olivat pelastus alussa kun voin pahoin. Cocis auttoi kanssa kesällä oloa kun piti saada viilennystä.

 

-Pierre Robertin pikkarit, aivan ihanat päällä ei kiristä eikä purista vaikka koko on normaali B)

 

Lisää tulee varmaan raskauden edetessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apu lihasten jumitukseen ja kipeään niskaan/selkää oli lämmitettävä vehnätyyny, pelasti monta iltaa kun ei meinannut uni tulla kauhean kolotuksen takia.

 

Ruisleipä oli paras viemään pahaa oloa pois. Mulla oli käsilaukussa ruikkaria aina mukana :)

Edited by Neiti.Aurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites
Todella hyvä raskausaikaa käsittelevä kirja, josta on löytynyt vastaus kaikkeen mieltä askarruttavaan?

 

"What to expect when you're expecting" kirja. Olen loytanyt jokaiseen vaivaan joko syyn tai neuvon tuosta kirjasta. En oikeasti tieda miten olisinkaan parjannyt ilman sita.

 

Ja tukivyo ehkaisemaan selkakipua/kasvukipuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alun pahoinvoinnin aikana pelastajia olivat jäiset mansikat, pienet mehujäät, salmiakki ja piimä, ihan tavallinen rasvaton gefilus-piimä. Sitä pystyin juomaan silloinkin kun mikään muu ei mennyt alas, ja sillä sai pois sen tyhjän mahan aiheuttaman kuvotuksen.

 

Ceridal-öljy on mainittava kanssa, se on ollut korvaamaton pinkeän masun ihon hoitajana ja myös intiimialueille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tukivyö on ollut korvaamaton selkäkipujen/liitoskipujen ehkäisijä, mutta sitäkin korvaamattomampi on ollut Levolac -lääke ummetukseen. Oudot selittämättömät vatsa- ja selkäkivut hävisivät muutamassa päivässä kun sain suolen toimimaan normaalisti vaikka en tietoisesti ummetuksesta kärsinytkään. Ne vihlonnat vatsassa olivat silti suolistoperäisiä vaikka ei aluksi yhtään tuntunut siltä. Lämmitettävä kauratyyny on ollut myös yksi suuri apu lähes mihin kolotukseen tahansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"pelastajat" kivennäisvedet joita menis litra tolkulla...ja maustamaton jukurtti iso purkki menee päivässä parissa jukurtiin kun lisätään vehnäleseitä ja mysliä niin vatsakin toimii paremmin..kiukku hetkien "pelastajana" parhaiten auttaa tummasuklaa ja lämminkaakao kermavaahdolla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesällä pahimmassa raskausoksentelukierteessä sipsit oli pelastus, kun piti saada jotain suolaista menemään alas, että pysyis edes jotenkin tolpillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoinvoinnin ollessa pahimmillaan auttoi 1-2 Ville Vallaton -jäätelöpuikon (vanilja/päärynä) syöminen. :lol: Sellaisen kun vetäisi kitusiin niin lähti pahin terä pahoinvoinnilta ja siihen päälle sai hetken kuluttua syötyä kunnonruokaakin. Päärynät (conference-merkki) on olleet toinen nopea pelastus äkilliseen pahoinvointiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heti kun näin kysymyksen, tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä: tukisukat!! Tai siis tuki-stay upit, jotka on ostettu Instrusta ihan mittojen mukaan, ja on siis niitä ns. oikeita, hoidollisia (kireysluokka 2) kalliita tukisukkia. Nyt on menossa rv34+1, eikä mulla ole yhtään turvotusta, kun esikoisesta jouduin ottamaan jo (normielämässä ihan liian löysät) sormukset pois rv32. Muuten raskaus on kuitenkin ollut ihan identtinen (painonnousuineen yms), joten ihan varmasti tuosta on ollut iso apu. Otin ne käyttöön joskus rv27, kun jalat alkoivat iltaisin turvota ja puutua, mutta eipä ole sitä riesaa enää, ei. Hyvin on jaksanut töissäkin tappiin asti porskuttaa.

 

Muita, mitkä on aika välttämättömiä (suht vähäoireisessa) raskaudessa, ovat olleet äitiysfarkut (paitoja ja alkkareita löytyis kyllä ihan normivaatteistakin tarvittaessa, mut farkut on liian epämukavia), Renniet, jotka auttavat enimmissä närästyskohtauksissa, ja canesten 2%-voide, jota joutuu joskus sipaisemaan, kun meinaa alapää mennä kuivuudesta ja herkästi iskevästä hiivasta halkeamille, eikä normirasva enää auta (tuo auttaa kertakäytön jälkeen). Coca cola zeroa on myös mennyt aika paljon, kun pitäis pysyä hereillä töissä(kin)... :P Muuta välttämätöntä ei nyt tuu mieleen, raskausvitamiineja yms syön kyllä, mutta enemmänkin ennaltaehkäisevänä enkä mihinkään "vaivaan", joten en osaa sanoa mitä elämä ois ilman niitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mullakin oli tokassa raskaudessa Instrusta hankitut vähän kunnolllisemmat tukisukat, tosin ihan hyllytavaraa ja polvimittaiset, mutta niiden vaikutus jalkojen turvotukseen oli häikäisevä verrattuna siihen, mistä kärsin esikoisen raskaudessa. Pidin sukkia jopa öisin:) Myös synnytyksen jälkeen pidin sukkia, ja turvotus lähti todella paljon nopeammin kuin ekalla kerralla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mehukeitto. Alkuraskaudessa vitamiinien kiskominen oli ihan tuskaa (jäi kurkkuun => ylös tuli), ennenkuin keksin huuhtoa ne alas mehukeitolla. Verensokerin pitäminen ylhäällä oli myös vähän helpompaa, kun pystyi hörppimään esim. ruoanlaiton lomassa mehukeittoa, ettei tule nälkäkiukku. Ja makeannälän yllättäessä lasillinen mehukeittoa toimii myös, niin ei tartte kiskoa karkkia tai suklaata. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt loppuraskaudessa appelisiinimehu, tuntuu vähentävän närästystä ja vielä auttaa raudan imeytymiseenkin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loppuraskaudesta mukavat, urheilulliset äitiysvaatteet (H&M!) ja crocsit jalassa. Turvotusta oli nimittäin niin paljon, että nuo tuntui parhaimmilta ja kun oli vielä alkukesäkin.

Myös tuore, jääkaappikylmä ananas maistui!tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuraskauden aikana kun pahoinvointi oli pahimmillaan tuli syötyä paljon hapankorppuja, ja turkinpippurit auttoi myös.

 

Ja äitiysfarkut on ollut tosi hyvä ostos, vaikka alunperin olinkin suunnitellut etten äitiysvaatteita hanki vaan pärjään jollain mekoilla ja hieman isoimmilla vaatteilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0