Armiannikki

Lapset isommalla ikäerolla

31 posts in this topic

Meillä ainakin isompi suhtautunut tosi hienosti, mutta toisaalta hän alkoi itse kysellä jo pikkusisaruksen perään ennen kun olin edes raskaana, niin ehkä se vaikutti jonkun verran :) Nyt kuopus on 9kk ja jonkun verran puhuttu jo 1v synttäreistä, niin siinä yhteydessä eka kertaa tullut jotain mustasukkasuutta kun meinaa että sinne kutsuttais hänen kavereita yms :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun miehellä ja siskollaan on just joku 5,5v ikäero ja ovat kyllä lapsenakin leikkineet jonkun verran yhdessä, ja näin aikuisina ovat kyllä tosi läheisiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tuli ikäeroksi 13v. Helposti on tietyllä tavalla mennyt mitä nyt teini välillä koki, että vauva saa kaiken ja hän ei mitään.

Sisaruksista on tullut todella läheisiä ja jos maailma kolhii on isosisko turvana ja myöskin opastamassa. :lipsrsealed:

 

Ainoa miinuspuoli ehkä oli kun eräs ulkopuolinen äiti luuli, että minä olen kuopukseni isoäiti. :ph34r: Enkä mä nyt niin vanha vielä ole. :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ja mun veljellä on ikäeroa lähes 6 vuotta. Meistä ei oo koskaan tullut mitään kavereita eikä vieläkään juurikaan vietetä aikaa keskenämme. Toimeen kyllä tullaan, mutta ei todellakaan olla mitään kavereita. Ehkä sukupuolierotkin vaikuttavat tähän, mutta varmaan ikäero ja tietenkin meidän omat persoonat. Itse ajattelen että olisi ihanaa saada pienempi ikäero, mutta ainahan ei saa mitä haluaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin tulee lapsille väh. 4 vuoden ikäero, jos toinen joskus on tullakseen.

 

Meille läheisellä perheellä on kahden lapsen ikäero 6 vuotta ja jotenkin nyt, kun sitä on saanut parisen vuotta seurata vierestä, niin ikäero tuntuu tosi hyvältä. Näen siinä enemmän hyviä kuin huonoja puolia, enkä laittaisi ollenkaan pahakseni, jos meidänkin lapsilla olisi samanlainen ikäero.

 

Tällä hetkellä ajattelen, että ideaali ikäero olisi noin 5-6 vuotta, vähintään 4,5v. Meidän lapsi on ollut aika vaativa, on paljon allergioita ja nukkumisongelmia, vieläkin vajaa 3v:nä valvottaa ja elämä ei sen suhteen ole oikein tasaantunut ja nyt vielä puskee uhmakin päälle. Haluaisin myös, että esikoinen olisi omatoimisempi, kun toinen lapsi olisi ajankohtainen. Eli pukisi, riisuisi, söisi itse, ei tarvitsisi rattaita, puhuisi paremmin ja olisi muutenkin isompi ja omatoimisempi. Ja saisi olla rauhassa pieni, päästäisiin allergioiden kanssa niskan päälle jne. Kyllähän näitä syitä löytyy, kun alkaa miettimään. :girl_sigh:  Mietin asiaa myös sen kannalta, että olisi ihanaa olla kotona pienemmän kanssa, kun esikoinen menisi eskariin ja ekalle. Näin myös säästäisi päivähoitomaksuissa, kun olisi vain yksi lapsi kerrallaan maksettavana, meillä kun hoitomaksu on kuitenkin suhteellisen iso osa tuloista. Ja suurin syy on se, että me vanhemmat tarvitaan tässä välissä hengähdystaukoa ja ainakaan itse en jaksaisi toista valvottajaa ja allergista lasta tähän perään, kun ensimmäisen kanssakaan ei ole päästy vielä täysin ehjiin öihin ja oikein puusta pitkälle ruokavalion kanssa.

 

Itsellä on paljon samoja ajatuksia kuin Emnillä tässä yllä. Eli ikäeroksi (jos toinen lapsi on tullakseen) tulee ainakin 5 vuotta, mutta ainakin taloudellisesti se on suuri helpotus ja milteipä välttämättömyys. Esikoisen tosin on kaverit hommatava muualta kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tulisi ikäeroksi noin kuusi vuotta kakkosen ja kolmosen välille. Itse ajattelen ikäeron vahvuutena; kuopus saa olla koko perheen lemmikki ja isompiensa silmäterä, kun kilpailuasetelmaa ei niin ole. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now