Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Paula82

Kouluikäisen painajaiset

3 posts in this topic

Meillä siis 7v tyttö on alkanut nähdä painajaisia. Näitä painajaisia on nyt ollu kolmisen viikkoa muutamana yönä viikossa. Tyttö siis alkaa unissaan itkeä ja pyöriä levottomana sängyssään. Ei siis herää vaan alkaa unissaan reagoida uneen. Herää yleensä vasta, kun minä tai mies ollaan huoneessa jo rauhoittelemassa. Monesti herättyään ei enää meinaa nukahtaa vaan menee pitkään ennen kuin nukahtaa uudelleen. Yleensä suunileen 1-2tuntia. Painajaiset tulevat yleensä yöllä yhden ja neljän välillä. Yleensä tyttö ei muista mitä unessa tapahtui, kun ollaan koitettu kysellä. Ollaan mietitty, että onko tämä joku ikään liittyvä juttu mikä menee ohi vai pitäisikö tästä huolestua ?

Ollaan myös mietitty, että voisiko tyttö reagoida näin tuleviin vauvoihin? Pitäisikö ottaa yhteyttä johonkin ja alkaa selvitellä asiaa ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 8v ollut aina kova näkeen painajaisia, kuten minäkin. Unet on aivojen tapa käsitellä asioita. Nyt kun tyttö kuuli vauvauutisen niin heti seuraavana aamuna kertoi nähneensä painajaista että en enää huolehdi hänestä vaan huolehdin vain vauvasta. Itse uskon että kun pyrkii aina asiat keskustelemaan lapsen kanssa lapsentasoisesti niin voi vähentää painajaisia, mutta ei niiltä täysin voi välttyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0