Jenny-Maria

Mitä maksatte yksityisen pph:n hoidosta/kk, tukien jälkeen?

8 posts in this topic

Yksityisestä perhepäivähoidosta on keskustelua, mutta kaipailisin raakaa numerotietoa...

 

Mitä maksatte yksityiselle perhepäivähoitajalle, ts. mitä jää maksettavaksi saatujen tukien jälkeen?

Mitä tukia saatte (jos haluaa mainita)?

Millä alueella asutte, esim. ent. läänit?

Kuinka monta tuntia tenava on hoidossa per vk/kk?

 

 

Meillä on menossa esikoinen pph:lle ensi vuonna syys-lokakuulta ja "toisio" seuraa perässä muutaman kuukauden kuluttua isosiskostaan. Tässä kunnassa maksetaan Kelan yksityisen hoidon tuen ohella ko. hoidon kuntalisää, joka on alle eskari-ikäisestä lapsesta 260 euroa/kk, kun lapsi on hoidossa yli 25 h/vk. Kyseessä on suurehko kunta Pirkanmaalla.

 

Googletin hintasuosituksia, mutta tältä alueelta en löytänyt ja lähimpienkin vaihtoehtojen kohdalla tiedot olivat aika vanhoja, joten kaipaisin yleisen hintatason kartoitusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä menee poitsu lokakuussa yksityiseen ryhmäperhepäivähoitoon. Mutta siis sama asia aika pitkälti varmaan? 

 

Turussa asutaan ja täällä tulee hoitorahan ja mahdollisen hoitolisän lisäks kuntalisä. Jos oikeen muistelen (laput jossaan varmassa tallessa tähän hätään..) niin jäikö meille maksettavaa n. 230e/kk. Ja lapsi siis hoidossa yli 5h/pvä ma-pe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä maksaa noin 260/e kk

Ja muksu hoidossa 5 pv viikossa klo 8-17

Helsingissä ollaan.

 

Muoks, lisäyksiä

Edited by Zirppa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä yksityiselle pph:lle hinta on 264e /lapsi mutta vanhempien tulot vaikuttaa asiaan alentavasti. Eli tuo on maksimi mitä kuukaudessa maksetaan jos lapsi on täydet tunnit. Täällä Jyväskylässä kaupunki myöntää palvelusetelin, jotta hinta on sama kuin kunnallisella... ainakin tällä meidän pph:lla. Jotkut kai voivat pyytää 20-30e enemmän kuin mitä kunnallinen tulisi maksamaan. 

 

Tulen myöhemmin kertomaan mitä hinnaksi muodostui, vielä emme tiedä. Meidän pph muuten sanoi että yksityisen päivähoidon voi laittaa verotukseen vähennyksenä sitten (?)

 

Muoks. Maksettavaksi jäi kahden lapsen kokopäiväisen hoidon hinnaksi yksityisellä perhepäivähoitajalla reilu 300e / kk. Taisi olla 157e/lapsi/kk. Lapset ei kyllä ole koko viikkoa, teen lyhennettyä mutta hinta menee täysien päivien mukaan, en muista mikä se pienemmän hoitomaksun raja oli... (11päivää / kk?)

 

Ollaan oltu todella todella tyytyväisiä. Joustoa on todella hyvin ja jos hoitaja sairastuu, hän maksaa meille mll:n hoitajan meille kotiin tai hänen luokseen siksi aikaa. Lapset on tykänneet olla todella paljon.

Edited by Nattunen

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä poika oli viime kevään yksityisellä. Lahdessa. Tukia tuli 451€ kelalta ja me maksettiin 200€.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset on ryhmäperhepäivähoidossa (Turussa) 24h/vko, mutta tuo lasketaan kokopäiväiseksi koska ei mene enää puolipäiväisen rajoihin (max. 20/vko ja max.5h/pvä) ja välimuotoa ei ole. Maksetaan 265€ kaksivuotiaasta ja 245€ nelivuotiaasta. Tukina saadaan yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä.  Aika hurjaa, että menee yli 500€ kuussa päiväkotimaksuihin (varsinkin kun muutettiin vuosi sitten Saksasta, jossa yhden kaksivuotiaan hoito maksoi 35€/kk ja yli kolmivuotiaat käyvät ilmaiseksi...)!   :girl_impossible:

Edited by Smultron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Smultron, siis jääkö teille tukien jälkeen vielä maksettavaksi 265€ ja 245€? Onko siinä jotenkin otettu tulot huomioon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä vielä hieman "järkyttävämmät" hoitomaksut: meillä esikoinen on yksityisessä ryhmiksessä (2 hoitajaa, 8 lasta) 3 pv/vk ja maksamme tällä hetkellä itse 360 €/kk, kunta maksaa hoitorahan ja kuntalisän (joka on yli 3-vuotiaasta 300 €/kk). Hoitolisää emme voi saada, koska tulomme ovat liian korkeat. Vuodenvaihteessa myös kuopus menee tuonne hoitoon 3 pv/vk ja hänestä hoitomaksu olisi noin muuten 240 €/kk (alempi kuin esikoisesta, koska kunta maksaa kuntalisää alle 3-vuotiaasta 500 €/kk), mutta saamme sitten sisarusalennuksen 50 €/kk, jolloin hoitomaksu on "vain" 190 €/kk. Yhteensä siis 550 €/kk kahden lapsen hoidosta kolmena päivänä viikossa. :rolleyes: Mutta en kyllä sinänsä valita, koska kunnalliselta puolelta tarjotut hoitopaikat eivät olisi mitenkään sopineet meille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now