uhra

Kalaöljykapselit

55 posts in this topic

Onko kukaan syönyt Vapaa kierto-kalaöljykapseleita? Voikohan niitä turvallisesti käyttää raskauden aikana? En ole uskaltanut ottaa niitä kun en oikein tiedä ovatko hyväksi vai ei.

 

Jep. Tuli tilattua kapselit ennen raskautta, ja positiivisen testin jälkeen otin tarkemmin selvää niistä. Tämä on Vapaan Kierron sivuilta:

 

Voinko ottaa Vapaa Kierto-kapseleita raskauden ja imetyksen aikana?

Sekä äiti että sikiö tarvitsevat hyvän terveyden ylläpitämiseksi Vapaa Kierto-kapselissa olevia pitkäketjuisia rasvahappoja. Ne ovat erityisen tärkeitä lapsen aivojen kehityksen kannalta. Äidinmaidossa on runsaasti näitä rasvahappoja. Naisilla, joiden ruokavaliossa ei ole näitä rasvahappoja, niitä tuotetaan elimistön omista varastoista ja siten äidinmaidossa on joka tapauksessa Omega-3:a. Tämä merkitsee sitä, että luonto on tarkoittanut Omega-3:n tärkeäksi kasvavalle lapselle.

 

Suuri tanskalainen tutkimus osoitti, että Omega-3 -ravintolisää saavilla äideillä oli pidempi raskaus (4 päivää) ja lapsi kasvoi suuremmaksi (100 grammaa) kuin ravintolisää saamattomilla äideillä. Raskauden aikana ei missään nimessä ole vaarallista ottaa Omega-3:a. Hyvin monien mielestä siitä on päinvastoin hyötyä.

 

Vähän tökkii tuon viimeisen lauseen "hyvin monien mielestä", joka ei kuullosta kovin tieteelliseltä argumentilta. Uskon kuitenkin että tutkittu on, ja edut ovat todennäköisemmät kuin haitat.

 

http://www.vapaakier...yksen%20aikana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä minullekkin neuvolassa suositeltiin, koska kalan syönti on todella minimaalista. Terkkari mainitsi Möllerin tuplan, mutta siinä onkin A-vitamiinia, kun aloin tutkimaan asiaa. Miten toi Möllerin Sydämelle- valmiste, kun käytän kuitekin Multitabsin Raskaus ja imetys-lisää myöskin. Sydämelle-valmisteessahan on B-vitamiineja lisättynä. Taidan apteekkin mennä ja kysyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä kalaöljytablettien syömisessä tulisi huomioida? Paitsi ettei lisättyä A-vitamiinia saisi olla? Voiko niistä siis olla haittaa? Mulla on jotain kapseleita kaapissa ja jokseenkin harvanlaisesti on tullut syötyä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen itse alkanut syödä nyt vimeisen kolmanneksen aikana, koska niistä on tutkimusta että atoopikko perheessä vähentäisi syntyvän lapsen iho oireilua. Lisäksi tuo sikiön aivojen kehitys asia, ja oma mielenterveys, aion jatkaa imetysajan myös. Vaikka ensin julkaistiin tutkimus, että omega 3 vähentää synnytyksen jälkeistä masennusta ja sitten toisessa tutkimuksessa ei tosettu eroa, niin jos joillekkin siitä on ollut apua masennus oireiden ehkäisemisessä niin toki otan sen vastaan!

 

Meillä syödään kalaa ja terveellisiä margariineja mutta silti en usko että saan ravinnosta tarpeeksi. Olisin halunnut että lapset alkaisi syömään myös, koska atoopikkoja kaikki ovat talvea vasten omegaa, ja ostinkin sellaisia Disney omega3 kapseleita.... Eivät suostuneet syömään vaikka mielestäni eivät maistu miltään. Ellei puraise kapselia, ja eihän ne osaa purematta niellä.

 

Syön nyt sitten itse nuo lasten omegat, 2 kapselia päivässä. Onko kellään vinkkiä lapsille helpommin uppoavista omega 3 valmisteesta? Tuosta tolosen E-epasta olen lukenut paljon hyvää, mutta on vaan tosi kallista. Siis itselle meinasin nyt raskaus&imetysaikana.:girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen syönyt Lysin Forte kapseleita tai "nautiskellut" Lysin sitruunanmakuista kalaöljyä nestemuodossa jo ennen raskautta ja aion jatkaa koko raskauden ajan. Ja varmaan sen jälkeenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kanssa ottanut lusikallisen Lysin omega3 lemon:ia. Apteekissa olivat sitä mieltä, että kaikissa kapseleissa on säilöntäaineena E-vitamiinia (kai se E:tä oli?) ja kun syön myös monivitamiinia, niin en halunnut E:tä tuplana.

 

Jostain syystä nyt raskausaikana kala tökkii ja pahasti, vaikka normaalisti pidän kalasta. Outoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse lopetin kalaöljykapseleiden oton plussaamiseen sen A-vitamiinin takia. Noh, olen sitten unohtanut syöttää niitä miehellekin, joka ei itse ota purkista mitään mutta ottaa jos minäkin otan. Nyt kun on kuukauden oltu ilman kalaöljyjä, on miehen atooppinen iho selkeästi pahempi. Ei liene sattumaa. Taidanpa siis painella apteekkiin ja etsiä käsiini jotain, missä ei ole lisättyä A-vitamiinia. Enkä kyllä missään nimessä haluaisi herkkäihoista lasta, jos nyt jotain sen eteen voi tehdä. Noita omega3-rasvahappoja saa kyllä jostain seesamiöljystäkin tai muusta vastaavasta, ja varmaan kylmäpuristetusta rypsiöljystä, ja mistä kaikesta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen syönyt Lysin kalaöljykapseleita edellisessä ja nykyisessä raskaudessa 1-2 kpl/päivä.

Lysin kapseleissa on se hyvä puoli, että ne röyhtäyttävät vähemmän kuin Möllerin vastaavat kapselit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan kuullut, että omegat olisi kielletty viimeisen kolmanneksen aikana lisääntyvän verenvuotoriskin takia? blink.gif

 

Tällaista sanottiin tänään apteekissa, mutta ostin silti Ratiopharmin paketin, koska niissä pitäisi olla eniten omegoita (paras hinta-laatusuhde). Yritin googlettaa tuota ja luin tuon lääkelaitoksen (Fimean) opuksenkin, mutta mistään en kyllä löytänyt tuollaisesta puhuttavan. Tuossa lääkelaitoksen oppaassakin viitattiin johonkin tutkimukseen, jossa tällaista verenvuotoriskiä ei ollut todettu. Olikohan apteekin tytöllä siis jotain vanhaa tietoa vai mistä tällainen neuvo on lähtenyt liikkeelle?

 

Ymmärrän kyllä nuo teratologisen neuvot ja riskit, jos luontaistuotteissa on A-vitamiinia tai raskasmetalleja, mutta uskoisin, että ei noita ole näissä isojen lääkefirmojen tuotteissa.

 

En ole aiemmin omegoita syönyt, kun olen yrittänyt paikata vajetta rypsiöljyllä yms. mutta nyt ajattelin aloittaa, kun ymmärsin että raskauden puolivälin jälkeen alkaa vauvan aivojen kehitys, joka tarvitsee paljon omegoita. Vauvahan kyllä saa ne otettua minun kropasta, mutta tuo omien aivojen rappeutuminen ja ihon huonontuminen ei oikein kiinnosta.

 

Eli siis minä ainakin aion syödä niin kauan kunnes joku tuo tutkimuksen, jossa todetaan, että näistä on haittaa. Minulle ei riitä syyksi se, että asiaa ei ole tutkittu, joten kannattaisi varoa. Kertokaa toki, jos olette tällaisesta kuullut, niin osaan itsekin varoa loppuraskaudesta, jos tässä on jotain perää...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oon kanssa törmännyt tällaiseen tietoon ja ihan luotettavalta taholta (tosin en ole alkuperäisjulkaisuja lukenut). Olen toistaiseksi syönyt kapseleita, mutta ajattelin lopettaa ne nyt synnytykseen saakka (taikka vähentää annostusta kahdesta kapselista yhteen).. Kyse ei siis ole sinänsä mistään tuotevirheestä tai vastaavasta, vaan jossain tutkimuksessa oli havaittu omega 3:n vaikuttavan veren hyytymiseen. Muistaakseni girl_sigh.gif Sori tää mutuilu, pitäis varmaan kaivaa ihan oikeaa infoa aiheesta..

 

Toin tohon alle nyt yhden artikkelin (tosi laittomasti tietysti), jonka mukaan kohonnutta riskiä ei ole noissa tutkimuksissa järjestelmällisesti havaittu. Kuitenkin olen kuullut, että joillain leikkaussalissa työskentelevillä taas on ollut kokemusta siitä, että verenvuoto on ollut suurempaa. Tiedä häntä. Ainakin teoreettinen mahdollisuus suurempaan verenvuotoriskiin on olemassa, koska Omega 3:t vaikuttaa muistaakseni verihiutaleisiin. Se on tietty oma asiansa, että onko kapseleiden syönnin ravitsemukselliset edut suurempia, kuin mahdolliset riskit girl_sigh.gif Ehkä mäkin pysyttelen sit siinä yhdessä kapselissa/pvä..

Edited by mei

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Omega-3 fatty acid

Expert Opinion: Omega-3 Fatty Acids and Bleeding—Cause for Concern? William S. Harris PhDREcor.gif, a, REemail.gif

 

aSanford School of Medicine of the University of South Dakota, Sioux Falls, South Dakota, USA.

 

 

Available online 29 November 2006.

Omega-3 fatty acid ethyl esters have well-known triglyceride-lowering properties and were shown >30 years ago to inhibit platelet function. With the recent US Food and Drug Administration (FDA) approval of these agents for treating severe triglyceride elevations, concerns about excess bleeding naturally arise. However, an objective assessment of the evidence for clinically significant bleeding reveals that such concerns are unfounded. As such, the benefits of triglyceride lowering with omega-3 fatty acids more than outweigh any theoretical risks for increased bleeding.

 

 

Article Outline

ReferencesAs the health benefits of omega-3 fatty acids become clearer, interest in defining the potential adverse effects of these nutrients naturally increases. In the review by Bays1 in this supplement, the possibility of increased risk for bleeding with omega-3 fatty acids is addressed. Bays clearly describes the role of omega-3 fatty acids in eicosanoid metabolism, which forms the biochemical basis for the concern for increased bleeding with omega-3 fatty acids. He concludes that although there is little evidence for increased risk for clinically significant bleeding with omega-3 fatty acid supplementation, clinicians should be mindful of this as a theoretical possibility. This commentary provides a more detailed discussion of the evidence supporting this conclusion.

 

The relevant clinical question is the following: What is the evidence that taking long-chain omega-3 fatty acids in doses of 1–4 g/day causes clinically significant bleeding? To answer that question, studies were examined in which these doses (and typically even greater doses) were provided to patients who underwent major vascular surgery (coronary artery bypass grafting or endarterectomy) or femoral artery puncture for either diagnostic cardiac catheterization or percutaneous transluminal coronary angioplasty.

 

There have been 2 studies in which patients who underwent coronary artery bypass grafting were given omega-3 fatty acids, 2 trials including carotid endarterectomy, and 15 trials in which omega-3 fatty acids were tested in patients who underwent femoral artery catheterization. These studies are summarized in Table 1,[2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19] and [20] along with the concomitant medications and findings with regard to bleeding complications. In these studies, the risk for clinically significant bleeding was virtually nonexistent.

 

Table 1. Summary of reports of the effects of omega-3 fatty acids on bleeding complications ProcedureEPA + DHA Dose (Product)Pretreatment (days)Duration (mo)Patients (n)Concomitant MedicationsBleeding ComplicationsCABG23.4 g (Omacor)204e.gif212610Aspirin or warfarin“The bleeding time increased moderately in both groups, and there was no group difference”CABG34.3 g (unnamed) fish oil28To surgery30Heparin during CABG“The patients … did not have significantly increased bleeding at or after surgery compared to matched controls”PTCA43.6 g (MaxEPA)012108NoneNo patient had undesirable bleeding effects, and the combination appears quite safePTCA53.0 g (MaxEPA)1–26120Aspirin, dipyradimole, CCB, nitratesOnly adverse events reported were: nausea (n = 4) and diarrhea (n = 1)PTCA66.9 g (NIH Fish Oil)§12–146447Aspirin“No difference in clinically significant bleeding was noted. … All bleeding times were within the normal range”PTCA75.4 g (MaxEPA)7682Aspirin and dipyradimole“We did not observe a significant prolongation of bleeding time”PTCA83.15 g (Ameu)2016.gif04.5204Aspirin“None of the patients demonstrated or reported on bleeding complications”PTCA94.5 g (Promega)06194AspirinNo specific mention of bleeding, but stated that “six months of therapy appears safe”PTCA105.4 g (MaxEPA)64.5814Aspirin (all); 50% also taking low-molecular-weight heparin“Bleeding less frequent in fish oil group”PTCA113 g (MaxEPA)14108Aspirin“No patient suffered from bleeding complications”PTCA123 g (MaxEPA)4.36107Aspirin and CCB“No patients suffered from bleeding complications during follow up”PTCA134.5 g (MaxEPA)216205Aspirin“None of the patients reported bleeding … attributable to the fish oil supplements”PTCA146 g (Super EPA 500H or Promega2016.gif)5.44.5242Aspirin and dipyradimole4 events in 124 patients in the omega-3 group: at PTCA, 2 at puncture site; on study, 1 gastrointestinal bleed requiring transfusion and 1 heme-positive stool (nonsignificant vs placebo)PTCA155.1 g (Omacor)204e.gif146388Aspirin, nitrates, heparin, and nifedipine, all during procedureBleeding not mentioned: “no obvious adverse effects to the capsules were noted”PTCA165.1 g before, 2.6 g after (Esapent)204e.gif306257Aspirin“Lack of any significant side effect [on] bleeding”Endarterectomy171.4 g/day (MaxEPA)42Through surgery170Aspirin (100% of patients)“No bleeding complications were noted during the intervention period or in the immediate period post-surgery” (P. Calder, personal communication)Endarterectomy1816–21 g/day (MaxEPA)Median 30Through surgery29None listed“There were no clinically significant bleeding complications” (J. Rapp, personal communication)Coronary angiography193.3 g for 3 mo; 1.6 g for 21 moNone24223Aspirin (91% of patients)“Minor hematoma, but no other complication, was associated with the second episode of coronary angiography”Coronary angiography204.8 g (Promega)HNone2859Aspirin (95% of patients)“There were no serious adverse events related to bleeding. This was not an issue for the cardiologists doing the caths” (F. Sacks, personal communication)Full-size tableCABG = coronary artery bypass grafting; CCB = calcium channel blocker; DHA = docosahexaenoic acid; EPA = eicosapentaenoic acid; EPA and DHA composition of products used (ee = ethyl ester; tg = triglyceride): Esapent: trade name of Omacor in Italy at that time; MaxEPA (or Ameu): 30% EPA + DHA tg; ratio = 1.5:1.0; NIH Fish Oil: 80% EPA + DHA ee; ratio = 1.5:1.0; NIH fish oil (fish oils test materials-now defunct); Omacor: 84% EPA + DHA ee; EPA/DHA ratio = 1.2:1.0; Promega: 50% EPA + DHA ee; ratio = 2.3:1.0; PTCA = percutaneous transluminal coronary angioplasty; Super EPA 500: 56% EPA + DHA ee; ratio 1:1; Unnamed fish oil; 43% EPA + DHA ee; ratio 2.3:1.0.

 

204e.gif Pronova Biocare, Oslo, Norway

PGE Technologies, Marblehead, MA

Seven Seas Health Care, Hull, United Kingdom

§ National Institutes of Health, Office of Dietary Supplements

2016.gif Omega-Pharma, Berlin, Germany

Parke-Davis, Morris Plains, NJ

H Pharmacaps Corporation, Elizabeth, NJ.

View Within Article

 

Several years ago, Knapp21 reviewed the published research regarding omega-3 fatty acids and human thrombosis and hemostasis. In addition to noting the lack of significant bleeding with omega-3 fatty acid supplementation in cardiovascular studies to date, he also referred to studies in pregnant women in which supplementation with omega-3 fatty acids 2.7 g/day did not lead to increased blood loss at delivery,22 and he noted that supplemented dialysis patients were not at increased risk for bleeding.[23] and [24] There had been 1 report that fish oil (5 g) caused increased risk for nosebleeds in children with hypercholesterolemia,25 but this could not be replicated in a later trial in children on dialysis.26

 

Thus, the experience has been virtually unanimous: omega-3 fatty acid supplements do not increase the risk for clinically significant bleeding, even in patients also being treated with antiplatelet or antithrombotic medications. Anecdotal reports of an increased bruising tendency have not been tested in a controlled setting, nor has the possible adverse interaction between omega-3 fatty acids and newer antiplatelet drugs (eg, clopidogrel) been examined directly.

 

Given our present knowledge, I would agree with Bays1 that we are “confident” that omega-3 fatty acids do not increase risk for adverse bleeding episodes. However, I would consider the evidence to be at the “A” (well designed randomized controlled clinical trials)—instead of “C” (reports to regulatory agencies; multiple case studies; strong trends; prospective cohort studies; metabolic or clinical surrogate studies)—level, given the number of randomized, controlled clinical trials in which these agents were found to be safe, bearing in mind that more studies are still needed to determine the combined effects of glycoprotein IIb/IIIa inhibitors and omega-3 fatty acids. Nevertheless, in considering the risks and benefits of omega-3 fatty acids for cardiovascular risk reduction, the latter continue to outweigh the former.

 

References

1 H.E. Bays, Safety considerations with omega-3 fatty acid therapy, Am J Cardiol 99 (suppl) (2007), pp. 35C–43C.

 

2 J. Eritsland, H. Arnesen, K. Gronseth, N.B. Fjeld and M. Abdelnoor, Effect of dietary supplementation with n-3 fatty acids on coronary artery bypass graft patency, Am J Cardiol 77 (1996), pp. 31–36. Article | icon_pdf.gif PDF (697 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (151)

 

3 R. DeCaterina, D. Giannessi, A. Mazzone, W. Bernini, G. Lazzerini, S. Maffei, M. Cerri, L. Salvatore and B. Weksler, Vascular prostacyclin is increased in patients ingesting omega-3 polyunsaturated fatty acids before coronary artery bypass graft surgery, Circulation 82 (1990), pp. 428–438. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (50)

 

4 E.R. Nye, M.B. Ablett, M.C. Robertson, C.D. Ilsley and W.H. Sutherland, Effect of eicosapentaenoic acid on restenosis rate, clinical course and blood lipids in patients after percutaneous transluminal coronary angioplasty, Aust N Z J Med 20 (1990), pp. 549–552. Full Text via CrossRef | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (25)

 

5 C.M. Bellamy, P.M. Schofield, E.B. Faragher and D.R. Ramsdale, Can supplementation of diet with omega-3 polyunsaturated fatty acids reduce coronary angioplasty restenosis rate?, Eur Heart J 13 (1992), pp. 1626–1631. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (16)

 

6 A. Leaf, M.B. Jorgensen, A.K. Jacobs, G. Cote, D.A. Schoenfeld, J. Scheer, B.H. Weiner, J.D. Slack, M.A. Kellett and A.E. Raizner et al., Do fish oils prevent restenosis after coronary angioplasty?, Circulation 90 (1994), pp. 2248–2257. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (145)

 

7 G.J. Dehmer, J.J. Popma, E.K. van den Berg, E.J. Eichhorn, J.B. Prewitt, W.B. Campbell, L. Jennings, J.T. Willerson and J.M. Schmitz, Reduction in the rate of early restenosis after coronary angioplasty by a diet supplemented with n-3 fatty acids, N Engl J Med 319 (1988), pp. 733–740. Full Text via CrossRef | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (96)

 

8 D. Franzen, M. Schannwell, K. Oette and H.W. Hopp, A prospective, randomized, and double-blind trial on the effect of fish oil on the incidence of restenosis following PTCA, Cathet Cardiovasc Diagn 28 (1993), pp. 301–310. Full Text via CrossRef | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (25)

 

9 M.R. Milner, R.A. Gallino, A. Leffingwell, A.D. Pichard, S. Brooks-Robinson, J. Rosenberg, T. Little and J. Lindsay Jr, Usefulness of fish oil supplements in preventing clinical evidence of restenosis after percutaneous transluminal coronary angioplasty, Am J Cardiol 64 (1989), pp. 294–299. Abstract | icon_pdf.gif PDF (725 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (31)

 

10 J.A. Cairns, J. Gill, B. Morton, R. Roberts, M. Gent, J. Hirsh, D. Holder, K. Finnie, J.F. Marquis, S. Naqvi, E. Cohen and EMPAR Study, Fish oils and low-molecular-weight heparin for the reduction of restenosis after percutaneous transluminal coronary angioplasty, Circulation 94 (1996), pp. 1553–1560. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (116)

 

11 L.E. Grigg, T.W. Kay, P.A. Valentine, R. Larkins, D.J. Flower, E.G. Manolas, K. O’Dea, A.J. Sinclair, J.L. Hopper and D. Hunt, Determinants of restenosis and lack of effect of dietary supplementation with eicosapentaenoic acid on the incidence of coronary artery restenosis after angioplasty, J Am Coll Cardiol 13 (1989), pp. 665–672. Abstract | icon_pdf.gif PDF (932 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (40)

 

12 U. Kaul, S. Sanghvi, V.K. Bahl, V. Dev and H.S. Wasir, Fish oil supplements for prevention of restenosis after coronary angioplasty, Int J Cardiol 35 (1992), pp. 87–93. Abstract | icon_pdf.gif PDF (690 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (30)

 

13 I. Bairati, L. Roy and F. Meyer, Double-blind, randomized, controlled trial of fish oil supplements in prevention of recurrence of stenosis after coronary angioplasty, Circulation 85 (1992), pp. 950–956. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (66)

 

14 G.J. Reis, T.M. Boucher, M.E. Sipperly, D.I. Silverman, C.H. McCabe, D.S. Baim, F.M. Sacks, W. Grossman and R.C. Pasternak, Randomised trial of fish oil for prevention of restenosis after coronary angioplasty, Lancet 2 (1989), pp. 177–181. Abstract | Article | icon_pdf.gif PDF (691 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (58)

 

15 O. Johansen, M. Brekke, I. Seljeflot, M. Abdelnoor and H. Arnesen, N-3 fatty acids do not prevent restenosis after coronary angioplasty: results from the CART [Coronary Angioplasty Restenosis Trial] study, J Am Coll Cardiol 33 (1999), pp. 1619–1626. Article | icon_pdf.gif PDF (207 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (74)

 

16 A. Maresta, M. Balduccelli, E. Varani, M. Marzilli, C. Galli, F. Heiman, M. Lavezzari, E. Stragliotto and R. De Caterina, Prevention of postcoronary angioplasty restenosis by omega-3 fatty acids: main results of the Esapent for Prevention of Restenosis (ITalian Study ESPRIT), Am Heart J 143 (2002), p. E5. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (23)

 

17 F. Thies, J.M. Garry, P. Yaqoob, K. Rerkasem, J. Williams, C.P. Shearman, P.J. Gallagher, P.C. Calder and R.F. Grimble, Association of n-3 polyunsaturated fatty acids with stability of atherosclerotic plaques: a randomised controlled trial, Lancet 361 (2003), pp. 477–485. Article | icon_pdf.gif PDF (123 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (273)

 

18 J.H. Rapp, W.E. Connor, D.S. Lin and J.M. Porter, Dietary eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid from fish oil: their incorporation into advanced human atherosclerotic plaques, Arterioscler Thromb 11 (1991), pp. 903–911. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (35)

 

19 C. von Schacky, P. Angerer, W. Kothny, K. Theisen and H. Mudra, The effect of dietary omega-3 fatty acids on coronary atherosclerosis: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial, Ann Intern Med 130 (1999), pp. 554–562. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (254)

 

20 F.M. Sacks, P.H. Stone, C.M. Gibson, D.I. Silverman, B. Rosner and R.C. Pasternak, Controlled trial of fish oil for regression of human coronary atherosclerosis, J Am Coll Cardiol 25 (1995), pp. 1492–1498. Abstract | icon_pdf.gif PDF (815 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (118)

 

21 H.R. Knapp, Dietary fatty acids in human thrombosis and hemostasis, Am J Clin Nutr 65 (suppl) (1997), pp. 1687S–1698S.

 

22 S.F. Olsen, J.D. Sorensen, N.J. Secher, M. Hedegaard, T.B. Henriksen, H.S. Hansen and A. Grant, Randomised controlled trial of effect of fish-oil supplementation on pregnancy duration, Lancet 339 (1992), pp. 1003–1007. Abstract | Article | icon_pdf.gif PDF (676 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (219)

 

23 S.M. Donnelly, M.A. Ali and D.N. Churchill, Effect of n-3 fatty acids from fish oil on hemostasis, blood pressure, and lipid profile of dialysis patients, J Am Soc Nephrol 2 (1992), pp. 1634–1639.

 

24 K.D. Lempert, J.S. Rogers II and M.J. Albrink, Effects of dietary fish oil on serum lipids and blood coagulation in peritoneal dialysis patients, Am J Kidney Dis 11 (1988), pp. 170–175. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (4)

 

25 J.T. Clarke, G. Cullen-Dean, E. Regelink, L. Chan and V. Rose, Increased incidence of epistaxis in adolescents with familial hypercholesterolemia treated with fish oil, J Pediatr 116 (1990), pp. 139–141. Abstract | icon_pdf.gif PDF (286 K) | View Record in Scopus | Cited By in Scopus (15)

 

<A href="http://www.sciencedirect.com.ezproxy.utu.fi:2048/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T10-4MFTTD2-F&_user=952947&_coverDate=03%2F19%2F2007&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=gateway&_origin=gateway&_sort=d&_docanchor=&view=c&_acct=C000049221&_version=1&_urlVersio#bbib26">26 A. Goren, H. Stankiewicz, R. Goldstein and A. Drukker, Fish oil treatment of hyperlipidemia in children and adolescents receiving renal replacement therapy, Pediatrics 88 (1991), pp. 265–268. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (9)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Itse olen kuulluut erikoislääkärin luennolla saman suuntaista infoa. Muistaakseni homma meni niin, että massiiviset verenvuodot synnytysten yhteydessä ovat lisääntyneet viime vuosina ja yhdeksi syyksi epäiltiin omegoiden lisääntynyttä käyttöä. Ja vastahan uutisoitiin, ihan tutkimuksiin perustuen, että omegoiden käyttö lisää tihkuvuotojen riskiä leikkauksissa. Itse ajattelin jättää kalaöljykapselit pois viimeisen komanneksen ajaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen vähän tätä ketjua, kun tulin juuri ostaneeksi uuden paketin (entistä vahvempia) kalaöljykapseleita, kun luontaistuotemyyjä suositteli niitä kovasti juuri sen takia, että vauva imee äidin aivoista kaikki rasvahappovarastot juuri viimeisen raskauskuukauden aikana, kuten täällä jo mainittiinkin. Ainakin synnytyksen jälkeen aion jatkaa kapseleiden syöntiä, mutta mietin tässä nyt, että uskaltaako noita syödä ihan viimemetreille tuon tässäkin ketjussa mainitun kohonneen verenvuotoriskin takia?!

 

Joten kuulisin mielelläni lisää infoa aiheesta. Onko jollakin omakohtaisia kokemuksia? Oletteko keskustelleet tästä neuvolassa, ja onko sieltä annettu tietoa tuosta verenvuotoriskistä? (Aion itse toki kysyä seuraavalla neuvolakäynnillä.) Mutta juuri nyt vähän arveluttaa, että uskaltaako noita sitten ihan loppuun asti syödä. Toisaalta tuntuu aika isolta asialta sekin, että noilla kalaöljykapseleilla olisi vaikutusta synnytyksen jälkeisen masennuksen ehkäisyyn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni lopetin kalaöljykapseleitten popsimisen muutamaa viikkoa ennen laskettua aikaa (kuten rautatabletitkin, joiden lopettamisesta vinkattiin neuvolassa). Synnytys päättyi sektioon, ei ongelmia verenvuodon kanssa. Jatkoin taas synnytyksen jälkeen kapseleiden syömistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syön pellavapohjaisia omega3 -öljykapseleita nyt yritysaikana ja tarkoituksena on jatkaa kapseleiden/öljyn syömistä myös raskausaikana. Olen kalalle erittäin allerginen, joten muuta hyvää rasvahappojen lähdettä ravinnossani ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arby, se on totta, että omegoita saa myös margariinista. Sellainenkin on päivittäiskäytössä, mutta margariinia saisi syödä hirveästi, että siitä saisi kaiken tarvittavan. Pähkinöissä olisi hyviä rasvahappoja myös, mutta olen niillekin allerginen.

 

Omegakapseleiden annostuksesta: purkin ohjeena on 2-4 kapselia vuorokaudessa. Syön itse annosta vähän vaihdellen, toivoen, että annostus muistuttaisi edes vähän luonnollista rasvahappojen saantia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalaöljyn sijaan allerginen voi valita myös mustaherukkaöljyn. Vuosi sitten Turun yliopisto teki tutkimuksen atopian siirtymisestä äidistä lapseen ja tuolla öljyllä nimenomaan saatettiin sitä jopa estää. Jollei saatettu estää niin atopia oli selkeästi paljon lievempää kuin vertailuryhmässä. Itse atoopikkona yritän nyt noita ahkerasti syödä kalaöljyn ohella. Margariiniin en kyllä koske ja on hieman kyseenalaista mitä hyvää omegaa siitä teollisuus väittää saatavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla on myös käytössä iho-omega mustaherukansiemenkapselit. Tuon pupuankan mainitseman tutkimuksen perusteella minäkin niitä popsin, sillä tuleva isä on atoopikko. Toivottavasti tällä pienennettäisiin vaavin riskiä atopiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysynpäs tätä samaa vielä tässäkin keskustelussa..

Mua alkoi noi öljyt nyt mietityttämään, kun nyt on ollut paljon tapetilla se, onko kalaöljyt tarpeellisia vai ei, ei pelkästään raskaana oleville vaan kaikille ylipäänsä. Itse syön nyt Möllerin sydämmelle-kalaöljykapseleita, ja valkkasin sen jo aikaa ennen raskautumista täydentämään ruokavaliota. Ja tuon juuri siksi, että ei sisällä A-vitamiinia, eli voi jatkaa raskauden aikanakin, plus tuossa on B6 ja B12-vitaamia ja foolihappoa. Ja tuossa on vielä pellavansiemenöljyäkin.

Tarttisko tuon lisäksi vielä jotain kasviperäistä öljyä? Vai riittääkö tuo?

Tuo möllerin sydämmelle ei paljoa sisällöltään eroa rasvojen suhteen multi-tabsin raskaus omegasta, paitsi mölleristä on ilmoitettu lisäksi foolihappo ja B6, B12 ja E-vitamiini.

Olen siis satunnaisesti kalaa syövä kasvisyöjä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellaista pohdin, että riittääkö raskauden aikana tuollainen Multitabs Raskaus -vitamiini? Mitä muuta kaikkea pitäisi syödä? Ilmeisesti rautalisää ei vielä?

En oikein voi syödä noita omegoita tai kalaöljytabletteja verenvuotojen takia (nenäverenvuodot jne.). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luin koko ketjun läpi ja aika ristiriitaista tietoa tuntuu kalaöljykapseleista liikkuvan. 

Etsin täällä mainitun lääkelaitoksen ohjeistuksenkin: Lääkkeet raskauden ja imetyksen aikana ja siitä löytyi kyllä paljon kiinnostavaa tietoa asioista, joita on tullut pohdittua.

http://www.fimea.fi/download/17161_raskaus2r.pdf

 

Tuollakin varoitettiin, että markkinoilla on myös huonolaatuisia valmisteita.

Mistähän sitä nyt tietäisi, mikä on luotettava valmistaja ja mitä uskaltaa syödä?

 

Olen syönyt aiemmin Bioteekin kapseleita ja odottamassa olisi Vitaplexia. Molemmat on ostettu tavallisesta kaupasta, ei apteekista.

Vertasin niitä netissä johonkin apteekin raskaus-omegaan ja koostumus oli kyllä erilainen, mutta erilaisia ne tuntuvat olevan valmistajasta riippuen muutenkin.

 

Minkä merkkisiä kalaöljykapseleita te olette raskaana ollessanne syöneet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now