Sign in to follow this  
Followers 0
kiikaroi.haikaraa

Jälkitarkastus aina km:n (tyhjennyksen) jälkeen?

67 posts in this topic

Mulle tehtiin kaavinta (kun piti sulkea kohdunulkoistakin pois). Mitään jälkitarkatusta ei kuulemma tarvita. Muutoinkaan ei mielestäni henkinen puoli tullut edes sairaanhoitajien puolesta huomioitua, saati lääkärin. Kolme päivää saikkua tuli tosta kaavinnasta ja sitten pitäisi olla hormonimyrskyjen keskellä työkunnossakin... :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

minulle tehtiin vuosi sitten marraskuussa kaavinta keskenmenon jälkeen. kuukauden päästä soitin ehkäisyneuvolaan jatkoista (minulle meinattiin asennuttaa kierukka). Sieltä hoitaja vaan kyseli minun tilaa ja totesi, ettei tarvitse tulla gynelle näyttämään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla tehtiin Kättärillä kaavinta ja ohjeeksi annettin mennä avopuolelle jälkitarkastukseen. Aikaa varatessani julkisella olivat sitä mieltä, että verikoe ja terveydenhoitajan tapaaminen ovat tuo jälkitarkastus. Itse olisin odottanut lääkärintarkastusta. Minkälainen jälkitarkastus teillä on ollut? Mitä ideaa on pelkässä verikoejälkitarkastuksessa, kun raskaustestikin osoittaisi sen hormoniarvon alenemisen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla kesällä kkm ja tyhjennys tapahtui cytotecillä. Luojan kiitos eka satsi toimi. Polilta sanoivat, että jos vuoto ei lakkaa, niin sitten sinne yhteys, muussa tapauksessa oman kunnan terveyskeskukseen. Ei annettu mitään ohjeita raskaustesteistä tai yhtään mistään muustakaan.

Ihan ensimmäiseksi soitin neuvolaan ja sieltä sain kyllä kunnallisen psykologin yhteystiedot, jolle olisin voinut halutessani varata ajan, tai vaihtoehtoisesti käydä neuvolassa juttelemassa. Tuo henkinen jälkihoito siis olisi ollut hoidossa, mutta muu hoidollinen jäi vähän vaillinaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä teen tyhjennyksen kotona lauantaina.

 

Mulle annettiin ymmärtää, että jos alkaa huolettaa, saan ajan Hyvinkäälle. Näitten juttujen lukemisen jälkeen ajattelen, että varmaankin vuodon määrästä riippumatta jossain vaiheessa tyhjennyksen jälkeen hakeudun ultraan varmuuden vuoksi, vaikka viimeksi päivystysultraan jonotinkin 3h. Mielummin kuitenkin teen tyhjennyksen kotona, enkä siellä, missä on miljoona ja yksi naista maha pystyssä.

 

Minulle sattui todella ihanat lääkärit ja hoitajat. Kaikki olivat myötätuntoisia ja kohtelivat todella huomaavaisesti, kun tilanne oli minulle aika rankka. Yksi hoitajista kävi kyselemässä vointia, kun odotimme seuraavaa hoitajan aikaa odotushuoneessa. Molemmille, minulle ja miehelleni jäi hyvä olo palvelusta, vaikka asia olikin tuskallinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun pitäis tehdä huomenna kotona lääkkeellinen tyhjennys...kuukauden päästä verikokeisiin.

 

Eilen oli elämäni eka ultra rv 11+1, ja siellä sitten ei sikiön sykettä näkynytkään ja sikiö vastasi kooltaan rv 8.. Oli kuollut kohtuun eikä ole tullut itsestään ulos :( Eka raskaus ja vuoden yritys takana, päälle vielä pco ja epäsäännöllinen kierto sekä ikää jo +30.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Khadeija, mä oon niin pahoillani sun puolesta. :girl_cry:

Toivotaan, että tyhjennys menee fyysisesti hyvin. Mähän sen tein viime tiistaina. Enemmän siitä tuolla lääkkeelinen kohdun tyhjennys.. -osiossa.

Paljon voimia sinulle, ja muillekin suru-uutisen kohdanneille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisiko jotain vinkkiä siihen, kuinka pitkän ajan päästä alkaneesta keskenmenosta esimerkiksi varmistusultrassa kannattaisi käydä?

Yksityiselle varmasti tie vie, koitan vielä omalta terveysasemalta ruinata kontrollia, vaikka epäilenkin ettei se onnistu. Yrittänyttä ei laiteta.

 

Mulla tuli yllätysplussa lauantaina, viikkoja kasassa arviolta 6+3 tai sitä luokkaa. Sunnuntai-iltana, siis eilen, alkoi ihan puskista spontaani ja runsaahko vuoto. Soittelin Naistenklinikan ja Kätilöopiston päivystykset läpi, mutta kehottivat seuraamaan tilannetta kotona ja lääkärin näytille vain jos tulehduksen merkkejä ilmenee.

 

Kuitenkin haluaisin saada varmuuden. Vuoto alkoi vasta eilen, se oli vain hieman tavallisia kuukautisia runsaampi ja siteeseen verta jäi vain hyvin vähän, ainakin tuntui siltä että lähinnä wc:ssä ollessa sitä tuli kuin hanasta. Suurimmilta osin kirkasta, muutama hassu hyytelömäinen pala. Tästä on siis nyt reilu puoli vuorokautta, mutta vuoto alkaa olemaan jo loppu. Tosi niukkaa enää, kipuja ei myöskään ole juuri nimeksikään, ei niitä ole ollut sen ihmeemmin missään vaiheessa. Jos en olisi lauantaina testiä tehnyt, hämmästelisin nyt vain hieman tavanomaista runsaampia kuukautisia.

 

Mutta siis.. Voisiko tämä vielä antaa aihetta epäillä esimerkiksi keskeytynyttä keskenmenoa? Missä vaiheessa aikaisintaan kannattaisi ultrassa käydä?

 

Paljon kiitoksia jo etukäteen, jos joku osaa vastata tai ottaa jotain kantaa  :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun tyhjennys meni ihan hyvin, vuoto kesti noin 12 päivää. Tosiaan mitään jälkitarkastusta ei ole paitsi verikoe. Jelena, mulla näkyy vieläkin r-testissä kaksi viivaa vaikka tuosta KKM:stä on jo aikaa. Hankala siis sanoa, että onko mennyt kesken vai ei.. Eli kyllä varmaan yksityiselle kannattaa nyt varata aikaa alkuraskauden ultraan, että onko siellä kaikki ok..

 

Nyt mulla on lisäksi alkanut valkkari haisemaan jotenkin pahalle, toivottavasti ei oo mikään tulehdus. Joku kyllä sanoi, että se voi olla sitä kudosnestettä mikä haisee. No ensi maanantaina on aika yksityiselle jos saisin terojen lisäksi clomit niin pitää samalla pyytää jos katsoo että kaikki on ok, eikä kohtuun ole jäänyt mitään.

 

Mullahan tuosta keskenmenosta ei ollut mitään merkkejä, eli mulla ei spontaanisti / itsestään se vuoto alkanut. Sitten kun laitoin tyhjennyslääkkeet sisuksiin, niin siitä kolmen tunnin päästä alkoi kauheat kivut ja supistelut ja kohtu tyhjeni parin tunnin sisällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä koin km:n n. kk sitten. Rv arviolta 6-8. Tätä samaa minullekkin nlassa,naikkarilla ja tk:ssa. Näin käy monille. Ikävää. Koita kestää. Öö..Mikä jälkitarkastus? Ei mulle sellasesta puhuttu! Vuoto alkoi,ei kipuja juur ollenkaan,vuoto kesti 6pv ja vuodon loppumisesta 4pv pääsin lääkärille joka katsoi kohdun suun ja paineli kohtua ja sanoi että en ole raskaana. ÄLÄ! :dash2: Kai mää nyt sen tajuan. Halusin vaan että tehdään se mitä luulin sen tekevän eli laittavan mut eteenpäin esim ultrattavaks tms. Mut ei. Kotiin vaan ja uutta sisään tyylillä. :grin:

 

No mutta uskon että jos sinne olisi jotain jääny niin vuotoa olisi tai kohtutulehduksen oireet..Eikö??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tehtiin tyhjennys eilen sairaalassa.

Vuoto ei minusta missään vaiheessa ollut runsasta kuukautisvuotoa runsaampaa. Eikä ne hyytymätkään mahdottoman suuria olleet.

Hyytymät ja itse raskausmateriaalin kyllä erottti selkeesti ja hoitajakin aina kaikki klöntit tarkasti.

Lääkäri vielä ennen kotiinlähtöä ultrasi ja teki sisätutkimuksen. Sisätutkimuksessa näkyi, et siinä kohdunsuulla on jotain istukan osasta tulossa ja sen jollain pihdeillä millä lie kaivoi pois.

Ultrassa näkyi kohdun sisäpuolella vielä jotain, jonka lääkäri sanoi kyllä olevan ihan tulossa pois.

Lupa kotiin lähdölle tuli. Tuon sisätutkimuksen ja ultran jälkeen lorahti vielä verta vähän, mut sen jälkeen väheni reippaasti.

Sitä klönttiä mikä siellä näkyi ei oo tullut ulos ja vuoto TODELLA MINIMAALISTA!! Hyvä, et siteeseen tulee.:-o :-o

Nyt mä täällä huolehdinkin, et onko se joku jäänyt jumiin kohdunsuulle ja ei pääse vuotamaan sit ihan veri verikään pois...

Soitin gynepolille ja käskivät seurailla, et normaalia, et vuoto alkaa parin päivän päästä uudelleen ja sit tulee loput sinne jääneetkin raskausmateriaalit ulos...

 

Mulle ei määrättäy tai sanottu mitään muuta jälkitarkastuksia.

Vain verikokeet kolmen viikon päähän tyhjennyksestä.

 

Musta on aika älytöntä, että ei ultrata just esim parin viikon päästä tai vaikka jopa viikon päästä, et nähtäs, et kaik on ulos tullut.

Ylipäätään musta on hullua laittaa tyhjennys tekemään kotona.

Onneksi mä pääsin sairaalaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta olisi hyvä, jos keskenmenon jälkeen ultraan pääsisi helposti tarkastamaan tilanteen. Sillä olisi henkisesti valtavan suuri merkitys, kun ei tarvitsisi pelätä oman toipumisen etenemistä. Itse olen kyllä ihan tyytyväinen kotona tehtyyn tyhjennykseen. Sairaalat ahdistavat minua, joten kotona oli henkisesti helpompaa. Pääsin ultraan kolmen päivän päästä lääkkeiden laitosta, koska vuoto oli sen verran niukkaa, että oli epäilys, ettei kohtu ollut tyhjennyt kunnolla. En havainnut yhtään hyytymiä (paitsi yhden pikkurillinpään kokoisen kudospalan) eikä vertakaan tullut kovin paljoa kuukautisia enempää. Ultrassa ei kuitenkaan näkynyt muuta kuin limakalvoa, joten aika hyvältä vaikuttaa. Negatiivista raskaustestiä vielä odottelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lehtevä! Eli mahdollista tosiaan on selvitä ihan vähäisemmälläkin vuodolla.

Mä, kun tätä hyvin vähäistä vuotoa ihmettelen tai loppui niin nopiaan.

Ultraaja sanoi limakalvoistakin jotain sairaalassa, et hyvälle näyttää.

 

Mä tässä mietinkin, kun se ultraaja kaiveli sieltä sitä istukan riekaletta ja sai sen pois ja sen jälkeen ultrasi ja sanoi, ett kohdun suulla sisäpuolella on vielä jotain. 

Et jos se olikin joku verikertymä?! Eikä ollut mitään raskauskudosta...

Kun mä nousin siitä, niin lorahti verta kunnolla reisille ja siihen tutkimuspöydälle ja sen jälkeen ei oo tullut kunnon vuotoa. Et jos se istukan riekale minkä repi pois oli siinä edessä ja se oli jotenkin veri siihen kertynyt ja näkyi ultrassa. Mene ja tiiä...

Toisaalta, jos on istukkaa vielä sisällä, niin en oo ainakaan nähny, et olis ulos tullut ja vuoto on TOOOSI niukkaa.

 

Kyllä vaan mun mielestä keskenmeon jälkeen. Oli se sitten kotona tai sairaalassa tehty se kaavinta pitäs AINA ultraan päässä. Mä nyt pääsin ennen kotiutusta, mut jäi aikasta epävarma olo.

Mut vaikka viikon päästä tai kahden olis hyvä ja ihan rutiininomaisesti KAIKILLE!

Näin vältettäs varmasti monet tulehduksetkin, kun havaittas ajoissa, et jotain on jääny sisälle.

 

Sitä vähän aikaa sitten toivoi niin sitä positiivistä r-testin tulosta ja oli niin iloinen, kun se tuli.

Nyt odottaa kovasti, et se näyttäs negaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla myös vuoto oli ihan tosi tosi niukkaa koko ajan. Km todettiin julkisella ja sain sinne viikon päästä päähän tyhjennyksestä kontrollin kun tosiaan vuoto oli niin niukkaa että tyyliin vaan paperiin jäi vessareissuilla.. Kontrollissa todettiin kohdun tyhjentyneen vaikka jotain, ilmeisesti verta, siellä näkyi. Lääkäri sanoi että kaikki radkausmateriaali oli siis poistunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kesti keskeytyneessä km vuoto sellasen 4 viikkoa, tsekkauksena oli silloin n. Kuukauden päästä verikoe,josta mitattiin hormoniarvot.Hyvin oli tyhjentynyt.

 

Keskeytyksen jälkeen, kun lopulta piti tehdä kaavinta sen vuoksi että istukka ei irronnut, ei ollut mitään tsekkauksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla varmistettiin kkm 20.12 (oli mennyt kesken 8+2, tossa vaiheessa viikkoja olisi pitänyt olla lähemmäs 10), sain heti pe sairaalassa Mifygenen ja kotiin 4kpl Cytotecejä. Su laitoin ne aamulla. Vuoto oli vähäistä, kivut kohtuulliset kaiken kipulääkkeen jälkeen. Koko seuraavan viikon odottelin, että vuoto voimistuisi. Olo oli kohtuuinha kun tiesi ettei sieltä ole tullut kaikki ulos. Mistään jälkitarkastuksista, verikokeista, raskausteista yms. jälkitoiminnasta ei ollut mitään puhetta. Viikon päästä ma 30.12 soitin naistenpolille ja sainkin ajan heti seuraavalle päivälle. Uudenvuoden aattona siis gynelle ja ultrassa löydettiin vielä istukan palasia, lääkäri kokeili imulla saada niitä ulos, ei onnistunut. Ei muuta kun osastolle odottamaan kaavintaa. Eli heti sain jäädä. Kahden jälkeen leikkaussaliin, siellä nukutus ja kaavinta. Heräilin aika nopeesti, kipuja ei ollut, ja pääsinkin kahdeksan aikaan illalla kotiin. mukava vuodenvaihde!

 

Kuitenkin tuo kaavinta oli suuri helpotus, lääkäri ei edes ehdottanut uusia lääkkeitä (enkä olisi kyllä huolinutkaan). Nopeasti ja kivuttomasti oli ohi ja sen jälkeen fiilis, että tästä se toipuminen alkoi. Mulle ei tullut edes kaavinnan jälkeen minkäänlaisia jälkivuotoja! Eli uuden vuoden pääsi aloittamaan "puhtaalta" pöydältä..

 

Kannattaa siis soitella ja pyytää ultraa jos tuntuu, ettei kaikki ole tullut ulos..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän sen vuodon loppumisesta tietää, että tyhjennys on ollut täydellinen ja silloin ei ultraa tarvita. HCG-mittausta pitäisin tärkeämpänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0