Sign in to follow this  
Followers 0
KooKosTa

IVF/ICSI-alkuisesta raskaudesta keskenmeno, tärppäsikö uudestaan?

12 posts in this topic

Siinäpä tuo kysymys, eli lääkkeellisen tyhjennyksen alkua ootellessa tässä mietin jo jatkoja, vaikka surutyö onkin nyt pääasia vielä varmaan pitkään. Varsinkin kun takana jo 5 ICSIä ja jokaisesta vain tuoresiirto, 8 vuoden yrityksen tuloksena nyt siis tämä oli ensimmäinen raskaus joka todettiin menneen kesken rv 10+3 (kehitys tosin oli pysähtynyt jo rv 7+6). Kemiallisiakaan ei ole minulla ollut aiemmin. Nyt kun kuitenkin tulin raskaaksi, ei sielu anna periksi jättää hoitoja tähän, mutta pelottaa tietysti, että onnistuuko se koskaan enää.. eikä tietentahtoen haluaisi keskenmenoja kohti pyrkiä.. :girl_to_take_umbrage2:

 

Lääkäreiltä (sekä omalta lapsettomuuslääkäriltä että keskussairaalan polin lääkäriltä eilen) sain kyllä rivien välistä pientä toivonkipinää, että raskauden alkaminen jo sinänsä ja sekin että vuoto ei itsestään ole alkanut, ovat hyviä merkkejä jatkoa ajatellen: Keho otti raskauden vastaan ja halusi vahvasti pitää siitä kiinni! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelut keskenmenosta, Kookosta!

 

Ekan ICSI:n 2. PAS:sta tuli meidän eka plussa. Oltiin tietysti tosi innoissaan siitä, mutta ar-ultrassa ei löytynyt sykettä. Pariin kertaan tarkistettiin vielä tilanne, diagnoosi tuulimuna.

 

Lääkkeellisen tyhjennyksen takia meni joitain kuukausia seuraavaan PAS:iin, josta tuli taas plussa. Pelko oli alusta asti mukana, ja taas todettiin ar-ultrassa tuulimuna! Lääkäri totesi tähän, että aika harvinaista, että kaksi kertaa näin käy, mutta joskus vaan näitä sattuu.

 

Seuraavalla ICSI-kierroksella saatiin 1. PAS:sta plussa, joka aika pian vuoti pois -> kemiallinen

 

3. ICSI:ssä vaihdettiin lääkitystä ja otettiin käyttöön PICSI. Alkiolaatu ilmeisesti parantui, koska tuoresiirrosta tuli kemiallinen, ekasta PAS:sta nega, toisesta PAS:sta kemiallinen ja kolmannesta PAS:sta plussa, jonka jatkoa nyt 6+4 jännitetään.

 

Yhteenvetona: Keskenmenon jälkeen voi tulla uusia plussa, mutta toistaiseksi en itse pysty sanomaan, onko lopullinen tärppi mahdollista kaikissa tapauksissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy vielä lisätä, että meilläkin lääkäri sanoi samaa positiivista kuin teidänkin lääkäri noista tuulimunista ja kemiallisista: On hyvä, että jotain on yrittänyt tapahtua ja että se tuo toivoa siitä, että vielä voidaan onnistua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PICSI:ssä käytettävät siittiöt valitaan jotenkin tarkemmin, en osaa sanoa paremmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pahoittelue keskenmenosta KooKosTa :(

 

En valitettavasti osaa oman kokemuksen perusteella vastata kysymykseesi, mutta kyllä meillekin on kovasti vakuutettu, että keskenmenon jälkeen on uuden raskauden alkamiseen paremmat mahdollisuudet. Meillä alkoi raskaus ensimmäisestä tuoresiirrosta, mutta rv 12 todettiin keskeytynyt keskenmeno (noin viikolla 9 oli kehitys pysähtynyt, vielä 8+5 näkyi ultrassa elävä sikiö). Me ei olla päästy vielä yrittämään uudestaan, kun meidän ainoa pakkasalkio ei selvinnyt sulatuksesta. Toivottavasti nyt kevään aikana ehdittäisi vielä uusi IVF yrittää.

 

Keskenmenosta toipuminen on ainakin itselleni ollut yllättävänkin hankalaa :( Fyysinen puoli meni kyllä hyvin ja sehän se vähän katkeralta tuntuukin, että kun raskauden alkaminen oli niin vaikeaa, niin miksi se sitten loppui niin "helposti". Meillä oli lääkkeellinen tyhjennys ja vuoto alkoi heti ensimmäisellä lääkeannoksella. Uusi hoito jännittää ihan tosi paljon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tulin raskaaksi ensimmäisen IVF-hoidon tuoresiirrosta, mutta valitettavasti se jouduttiin keskeyttämään sikiön vakavan kehityshäiriön vuoksi. Keskeytys tapahtui kesäkuussa 2013 ja jo heinäkuussa tehtiin sitten PAS siirto, josta tulin myös raskaaksi. Nyt tuo pieni 11 kk poika nukkuu tuolla huoneessaan :).

 

Muoks. Varsinaisestihan kyseessä ei mulla ollut keskenmeno, mutta kehityshäiriö oli sellainen, että olisi mitä todennäköisimmin mennyt kesken.

Edited by Catalina

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. ICSI 2/2009 plussa, mutta oli tuulimuna, jonka takia tyhjennys.

1. PAS 4/2009 kemiallinen

 

Kesätauko

 

2. ICSI 11/2009 plussa, josta terve vauva

3. ICSI 11/2012 plussa, josta toinen terve vauva

Näiden jälkeen vielä yksi PAS 11/2014, josta toivottavasti terve vauva tulevaisuudessa.

 

Tuon ensimmäisen tuulimunan jälkeen lääkäri kovasti oli positiivisella asenteella, sillä raskaus oli kuitenkin alkanut. Toinen kerta oli tosiaan kemiallinen, testasinkin "liian" ajoissa ja sain haalean, mutta selvän plussan. Meni kuitenkin ihan heti alussa siis kesken. Näiden jälkeen pidettiin taukoa ja unohdettiin koko hoidot hetkeksi. Lääkärit myös päättivät, että siirrymme pitkän kaavan hoitoon, tuo ensimmäinen hoito kun oli ns. lyhyellä kaavalla. Muistaakseni alkioita myös viljeltiin pidempään ja katohan siinä kävikin. Tokasta ICSIstä ei siis mitään pakkaseen ja tokastakin vaan kaksi (joista tosin ainakin toinen selvisi sulatuksesta ja on kasvamassa kovaa vauhtia masussa). Eli toivoa on :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksistanne! Tuosta allekirjoituksesta voittekin lukea tämänhetken tilanteen :girl_to_take_umbrage2:. Surulliset uutiset kuulimme siis viime keskiviikkona, aamulla oltiin oltu punktiossa ja vielä sieltä pois lähtiessä eläteltiin toiveita alkionsiirtoon pääsystä. Nyt tuo tämänkertainen punktiosaalis (ja osittain edellinenkin kuulemma, vaikka raskaus siitä alkoikin) viittais lääkärin mukaan mahdollisesti siihen että miun munasoluvarasto on ehtymässä jo nyt! ..33-vuotiaana. Miun on ymmärrettävästi vaikee uskoo tätä, varsinkin kun vasta olin ensimmäisen kerran raskaanakin! Ennen raskauteen johtanutta hoitoa miulle aloitettiin kilpirauhaslääkitys lievään kilpirauhasten vajaatoimintaan ja mietinkin nyt mm. sitä, olisiko turhan korkean TSH:n syy sittenkin jossakin muualla.. onko kilpirauhaslääkitys voinut aiheuttaa sen että stimulaatioon valikoituu paljon sellaisia follikkeleita kasvuun, joissa ei ole munasolua..? Mene ja tiedä. Lääkärin mielestä kyse ei voi olla huonosta tuurista, kun sitä asiasta kuultuani kysyin.

Uutta icsi:ä meidän lääkäri ei kuulemma enää suosittele :( , Saattaisi kuulemma johtaa siihen, että miulla tästä kaikesta palkintona alkaisi vaihdevuodetkin paljon aikaisemmin! (tää munasolutuotannon hiipuminen ei ilmeisesti sitten ole sama asia..?)

Lääkäri suositteli seuraavaksi lahja-alkiohoitojen miettimistä, koska siittiöissäkin on vikaa. Ehkä kokeilemmekin sitäkin vielä.

Nyt vaan jotenkin nämä huimat äkkikäänteet näissä hoidoissa (4 kk raskauden alkamisesta ja 1,5 kk keskenmenosta tuomio munasolujen loppumisesta ja realisoituva uhka ikuisesti biologisesti lapsettomaksi jäämisestä) tuntuu jotenkin niin uskomattomalta, että alan kohta uskoa siihen luomuihmeeseenkin! :unsure:  Ymmärrätteköhän.. Tavallaan että kun kaikki toivo viedään, se ikäänkuin johtaakin toivon lisääntymiseen.. Monimutkaista..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi itku KooKosTa :girl_cry: Lohduttomia uutisia :( Oletko ajatellut selvittää tuota munasarjonen toimintaa vielä tarkemmin tai kysyä toisen lääkärin mielipidettä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastaan omaan ketjuuni :)

 

Lahja-alkionsiirtoja on meille tehty nyt 2. Ensimmäisestä ei raskaus alkanut, mutta toisesta saatiin plussa nyt joulukuussa, kuitenkin siitäkin tuli keskenmeno nyt maanantaina rv 7+4. Mutta ainakin siis raskaaksi tuleminen onnistui vielä uudestaan ja onneksi nyttenkään ei näyttäisi tarvittavan tehdä kaavintaa vaan lääkkeellinen tyhjennys vaikuttaisi lopulta toimivan. Nyt vaan toivutaan taas ja odotellaan hcg-kontrollia joka on edessä 3 viikon päästä. Jälkitarkastus klinikalla 6 viikon päästä, jolloin varmaan voidaan jo vähän keskustella jatkostakin lääkärin kanssa...

 

Voi kuinka Utun tarina toikaan toivonkipinän! <3 Uskomattoman ihana 'työvoitto' teillä!

Edited by KooKosTa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi kurjuus KooKosTa :( Paljon jaksamista keskenmenosta toipumiseen :( Ja toivon kovasti että seuraava hoito toisi teille pysyvän plussan.

 

Meillä meni keskeytyksen keskenmenon jälkeen melkein vuosi ennen seuraavaa plussaa. Vuoden aikana tehtiin kaksi tuoresiirtoa ja yksi PAS, mutta niistä ei ollut edes kiinnittymisyrityksiäkään. Yllättäen sitten toisesta PASista tuli plussa mutta vielä ei ole tietoa miten tässä käy. Nyt on meillä vasta 6+1 joten paljon on vielä jännitettävää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0