Sign in to follow this  
Followers 0
dansku

IVF kokemukset

462 posts in this topic

Kiitos @Tinas ihanista sanoistasi, joilla kiitit kannustuksesta :lipsrsealed: Älä liikaa murehdi tuota oireettomuutta ja nopeaa toipumistasi, sillä en usko ollenkaan sillä olevan mitään korrelaatiota sen kanssa, että miten teidän hedelmöittyneiden munasolujen nyt käy. Todennäköisesti se sen sijaan johtuu täysin siitä, että punktio sujui sulla helposti ja kerättyjä munasoluja oli maltillinen määrä. Itselläni kivuliaampi kokemus johtui varmastikin siitä, että punktioitavia folleja oli 22 kappaletta ja varsinkin oikeassa munasarjassa niitä jouduttiin hiukan kivuliaasti nyhtämään, kun munasarja koitti "väistellä" keräystä :o Ja toisaalta, melkeinpä jopa pahemmat kivut mulla oli ekalla IVF-hoitokerralla (tai sit olin nyt vaan reippaampi, kun tiesin jo ettei se ole edes kovin kauheaa :D), mutta silti lopputulos oli silloin huonompi. Jäännään täällä sun uutisia taas, peukut pystyssä... :ph34r: Kai saat väliaikatietoja ennen viikonloppua!?

@Secretariat ja @Tinas jutustelivat noista kokemuksista hoitohenkilökuntaa koskien, joten tuonpa oman korteni kekoon. Mulla ei ole juuri pahaa sanottavaa meitä hoitaneella polilla lääkäreiden ja hoitajien toiminnasta sen suhteen, että olisivat esimerkiksi töksäytelleet mulle ikäviä. Pari pientä juttua on jäänyt ainoastaan mieleen, kuten se, kun meidän hoitojen alussa mua IVF-hoitoihin asti hoitanut, silloinen omalääkärini jankutti aina mun iästä. Alkoi jo vähän pännimään, kun se nyt on se varmin asia, jolle en saa itse enää siinä vaiheessa mitään. Ja toki se nyt oli itsellänikin jo silloin ihan kirkkaasti tiedossa, että tuskin 36-vuotiaana olen enää hedelmällisimmilläni, mutta mitä hitsiä siitä sen enempää jatkuvasti jauhamaan: siinä vaiheessa pelataan niillä korteilla, jotka kourassa ovat. Sitä paitsi siinäkin mielessä mulla @Tinas on sama tilanne kuin sulla, että tapasin nykyisen mieheni vasta selvästi yli 30-vuotiaana, joten sen jossittelun mahdollisuutta ei ollut, että olisiko pitänyt alkaa näihin hommiin jo nuorempana, joten sitäkin paremmalla syyllä pidin iästä jankutusta täysin tarpeettomana.

Toisekseen koko hoitohistoriani pensein hoitaja sattui kohdalle valitettavasti juuri silloin, kun kyselin ensimmäisen IVF-hoitokiertoni verikokeen tulosta ja negahan se oli. Missasin nimittäin kokouksen vuoksi varsinaisen IVF-hoitajan soittoajan ja jouduin soittamaan jälkikäteen polin kanslian hoitajalle. Tympeänä ja suorastaan ärtyneenä se äyski luuriin siihen tyyliin, että "et ole raskaana ja et myöskään mahdu enää mukaan IVF-hoitajalle soittopyynnön jättäneiden listalle, joten soita vasta ensi viikolla uudestaan jatkosta". Varmistus ensimmäisen hoitokierron pieleen menosta tuolla ilmoitustavalla ja päälle vielä viikonlopun yli lusiminen ilman hajuakaan jatkosta vaati kyllä sitkeyttä tilanteessa, joka on muutenkin jo rankka jokaiselle saman kokeneelle naiselle :skilletgirl: Onneksi olin silloin itse testailemalla jo ennen verikokeen tulosta tietoinen siitä, että vastassa on nega, joten osasin suhtautua asiaan suht tyynesti. Muuten olisi varmaan potuttanut vielä enemmän tuo kyseisen hoitajan "tunnekylmä liukuhihnameininki". Mutta tämän avautumiseni päätteeksi pääsen takaisin siihen alkuperäiseen pointtiini: näitä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Ehkä yleisenä linjauksena voisin oman kokemukseni perusteella sanoa, että erityisesti hoitajat olivat todella empaattisia ja lämpimiä. Lääkärit olivat etäisempiä, mutta asiallisia. Ja kaikki meitä hoitaneet lääkärit ja hoitajat olivat siis naisia, joten miehistä ei tässä kohtaa kokemusta.

@sarvis :lipsrsealed: Toivon todellakin kuulevani susta vielä hyvissä merkeissä!! :lipsrsealed: Olen toiveikas, sillä olet näköjään suunnannut jo kaasu pohjassa eteenpäin kohti uusia suunnitelmia ja se on myös mulla ollut aina tapa selvitä lapsettomuuden kanssa etappi kerrallaan eteenpäin.

Edited by Töhö

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sainkin ajan Väestöliittoon eli nykyiseen Mehiläinen Felicitakseen jo ensi viikolle, eli ei tässä ihan kelkasta pudota vielä. Katotaan sitten, mitä siellä mietitään. Ymmärtäisin, että luovuttajamunia täytyy jonottaa, joten jonotusaika voi varmaan vaikka duunailla jotain muita hoitoja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@sarvis en voi kuin ihailla sinun asenteestasi! Aika siirtyä askel eteenpäin - jos näyttää siltä, että jostain syystä me emme tätä polkua kulkemalla tule lasta saamaan, niin sinun neuvosi ja apusi tulee olemaan korvaamatonta! :lipsrsealed:

Jos siis vain mitenkään jaksat ja viitsit, kuulen tosi mielelläni, miten matkasi jatkuu ja mikäli siirryt kohti luovutettuja munasoluja, olen tästä myös tosi kiinnostunut. Toivon, että pääsemme vielä jakamaan niitä hyviä uutisia mekin tällä tiellä! :give_heart:

@Töhö voit uskoa, että jokaista sanaa tarkoitin. :lipsrsealed: Myös omat kokemukseni ovat kyllä olleet hyviä - lääkärin vastaanotto on ollut hyvin faktaperäinen, mutta rehellisyyden nimissä olen sitä kyllä itsekin siihen suuntaan kysymyksilläni ja todennäköisyyskeskusteluilla ohjannut. Hoitajat ovat tehneet kaikkensa vastatessani kyselyihin, soittaneet maahantuojalle selvittääkseen, voiko sitä Elonvaa käyttää, jos on typeryyttään unohtanut sen lämpimään ja olleet kaikella tavalla tosi välittäviä ja lämpimiä. Mutta ystäväpiiristä tiedän kyllä muunkinlaisia kokemuksia ja todella harkitsemattomia töksäytyksiä. Tuo hoitajan kommentti sinulle tuossa tilanteessa on kyllä osoittanut sellaista tilannetajun puutetta, ettei tosikaan - joku heikompi olisi voinut romahtaa todella pahasti ja varmasti on ollut kova paikka sinullakin, kun ymmärrys ja myötätunto tuollaisella hetkellä on ollut ilmiselvästi nolla. :girl_mad:

Omaa napaa sen verran, että sain tietää tänään, että kaikki hedelmöittyneet solut olivat lähteneet jakautumaan. :curtsey: Sen parempia uutisiahan en tässä kohdin olisi voinut labrasta saada. Mutta nyt on sitten piiiiiiiiitkä viikonloppu välissä ja maanantaina siirto, eli vasta maanantaina selviää, onko yksikään selvinnyt blastoksi asti. Aika raaka peli sinänsä, että kohdallani tuo 3. päivän kohdalla tehtävä siirto ei ole edes vaihtoehto viikonlopun vuoksi ja on ihan mahdollista, että koko sato on menetetty maanantaina. Nyt todella täytyy pitää kaikki sormet ja varpaat ristissä, että kaverit jaksaisivat tsempata maanantaihin! (Ja samalla yrittää jotenkin itsekin pysyä järjissään tässä. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas ei meillekään ole koskaan oltu epäkohteliaita. Kuitenkin on kiva jos lääkäri kohtelee kuin toista ihmistä Jan jos ultratessa irvistelee kivusta niin mulle tulee hyvä mieli jos etukäteen sanoo että nyt joutuu vääntämään kovempaa tms. Mikä kuitenkin tärkeintä, että lääkärilläkin olisi avoin mieli ja ei oltaisi kaavoihin kangistuneita tyylillä kyllä minä osaan kaiken eikä suostuta miettimään voisiko toisella henkilöllä muu hoito, esim se luteaalituki olla hyödyksi. Varsinkin kun progesteroni testattiin jo lähes pari vuotta takaperin matalaksi. Uusintatestiä letrojen ym jälkeen ei tehty. Itsellä aiemmasta elämästä paljon kokemusta lääkärien asenteesta, että jos he eivät keksi mikä on vialla niin mikään ei ole. Onhan oma tilanne siis loppusuoralla, ei sitä voi tietenkään kiistää. Oltiin valmistautumassa kolmanteen ivf-kierrokseen kun tuli ovitrelletärppi. Piikitön sitä siis koko luteaalivaiheen kiinnittymistä tukemaan. Kolmannella kierroksella olisi ollut elonva&pergoveris käytössä. 

Tinas, toivotaan että saatte blastoja myös pakkaseen! Hieno alku!

@sarvis, toivotaan että Felicitaksessa olisi vielä jotakin jippoja takataskussa tai joan lahjasoluihin päädytte niin se onnistuisi. Mehän niistä jo puhuimme alustavasti niin ehkä n 6kk prosessi, jono klinikan sisäinen. Felicitas oli meillä koko ajan mielessä kun harkittiin klinikan vaihtamista aika kauan. 

Minä aikoinaan kysyin Geofrey Sherin kysymys vastaus -palstalta mielipidettä protokollaan. Ihan mielenkiintoista kuulla jenkkilääkärin näkemys! Tietysti oli oma näkökantansa, mutta kyllähän Jenkeissä näitä hoitoja tehdään valtavasti. Hän oli sitä kieltä että meillä oli väärä protokolla kun tilanteemme omalla klinikalla tyrmättiin toteamalla että kaikki lääkkeet sisältää samaa fsh:ta ja sinä et niihin reagoi. Tämä yhden kokeilun jälkeen siis. 

Edited by Secretariat

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Secretariat olen kyllä ihan samaa mieltä kanssasi tuosta kommunikaatiosta, menee ihan peruskohteliaisuuden ja asiakaspalvelun piikkiin mielestäni. :girl_mad:Ja kyllähän sitä toivoisi, että hoitosuunnitelmaa voitaisiin ennakkoluulottamasti myös päivittää tilanteen mukaan. Maailmaltahan löytyy tosiaan tähän erilaisia hoitomuotoja ja protokollia, mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle. Onkohan näin, että täällä klinikat sitten tiukemmin edustavat tiettyjä protokollia vai onko tämä lääkärikohtaista?

Ja kiitos @Secretariat, sitä totisesti toivon minäkin, mutta samalla hirvittää vallan kamalasti, kun olen lukenut todella karuja tilastoja ja kertomuksia siitä, kuinka alkiot kupsahtavat ennen blasto-vaihetta. Että pidän täällä sormet ja varpaat ristissä tämän asian suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia tsempeistä. Ei tässä auta jäädä vellomaan synkkyyteen. Miehen kanssa asiasta keskusteltiin, ja hän on motivoitunut vielä hoitoihin hinnasta huolimatta. Tokihan se hoitokierros miehen kohdalla on fyysisesti kevyt verrattuna naiseen, mutta kyllä psyykkisesti raskaaksi käy miehenkin kohdalla. Hän ei asiasta edes keskustele kenenkään kanssa, toisin kuin minä: ystäville ja omalle äidilleni olen puhunut, ja lisäksi tämä foorumin vertaistuki on oikeasti ihan äärimmäisen tärkeää. :give_heart: Lääkäri on tarjonnut jo kahdella käynnillä psykiatrisen sairaanhoitajan tukea minulle (en tiedä saisiko mieskin sitä?!), mutta en koe ollenkaan, että tarvitsisin sitä, ehkä juuri siksi, että vertaistuesta saa niin paljon voimaa ja toivoakin. Mieshän ei toki edes halua puhua kenellekään. Täytyy aina itse yrittää keskustella asiasta, kun raukka menee muuten vähän siinä virran mukana ja oletan vaan, että tajuaa, mistä puhutaan. Kysyi mm., että mitä niillä sielä privaatissa on tarjota enemmän, vaikka luulin, että lahjasoluhomma oli jo selvää kauraa hänelle.

Mies on avoin lahjasoluhoidoille, ei koe sitä mitenkään hankalana, joten tuntuu, että olen hoitoihin lähtemisen velkaa puolisolle, koska ongelma nyt loppujen lopuksi on minusta lähtöisin. Mietin tilannetta toisin päin, jos olisi niin, ettei yksinkertaisesti olisi siittiöitä, varmaan haluaisin kokeilla myös luovutussoluja.
No, katsotaan nyt ensin, onko uudella klinikalla tarjota jotain ihmetemppuja. Entinen hoitava lääkäri sanoikin, että jos hoitokiertoja jatkettaisiin vain loputtomiin, mahdollisesti jossain vaiheessa saataisiin alkio aikaan. Se ei toki ole järkevää, mutta sinänsä ei toivoa ole täysin heitetty senkään suhteen (koska sitä tarkkaa syytä huonolle hoitovasteelle ei tietenkään edelleenkään tiedetä).

Stalkkailen täällä teidän tuloksia, ja informoin omasta polustani vielä jatkossa. Huomenna jännätään @Tinasin kanssa siirtoa, peukut pystyssä!

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, Kiki25 said:

Osako joku sanoa paljonko maksaa ivf hoito?Onko rahoutus lainaa?Kiitos

@Kiki25 jos olet käynyt lapsettomuusklinikoiden sivuilla, kannattaa katsoa sieltä hinnastot, jotka ovat klinikkakohtaisia. Sieltä löytyy myös tietoa maksuvaihtoehdoista. :) Hinnat eivät sisällä lääkkeitä, joiden hinta riippuu siitä, mitä lääkkeitä lääkäri määrää ja oletko oikeutettu kela-korvaukseen. Hinta riippuu myös hoitosuunnitelmasta, mutta jos soitat klinikoille he varmasti osaavat kertoa sinulle tarkimmin, paljonko sinun olisi klinikalla hoitoihin hyvä varata.

Edited by Tinas
täydennys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut sen verran puhki koko viikonlopun, että foorumille kirjoittelu on jäänyt vähiin. Palailen siis kirjoittelemaan pidemmin alkuviikolla ^_^ Nyt tulin kuitenkin pikaisesti onnittelemaan sua @Tinas hyvistä perjantain väliaikatiedoista sekä toivottelemaan mitä parhainta onnea huomiselle!! :lipsrsealed: Toivotaan, että siellä olisi vastassa neljä kaunista blastoa, yksi valmiina tuoresiirtoon ja loput kolme pakkaseen :give_heart: Ja vinkkinä omasta kokemuksesta, että jos juot nestettä useamman lasillisen ennen siirtoa, niin ainakin puolitoista tuntia ennen toimenpidettä voi vielä hyvinkin käydä vessassa ja rakko ehtii siltikin täyttyä sopivasti puolilleen H-hetkeen mennessä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Tinas said:

@Kiki25 jos olet käynyt lapsettomuusklinikoiden sivuilla, kannattaa katsoa sieltä hinnastot, jotka ovat klinikkakohtaisia. Sieltä löytyy myös tietoa maksuvaihtoehdoista. :) Hinnat eivät sisällä lääkkeitä, joiden hinta riippuu siitä, mitä lääkkeitä lääkäri määrää ja oletko oikeutettu kela-korvaukseen. Hinta riippuu myös hoitosuunnitelmasta, mutta jos soitat klinikoille he varmasti osaavat kertoa sinulle tarkimmin, paljonko sinun olisi klinikalla hoitoihin hyvä varata.

Kiitos vastauksesta! Toivotan,että on rahoitus ja maksan osamaksu.En tie vielä missä klinika soitan.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhteen IVF-hoitoon kuluva aika riippuu @Kiki25 siitäkin, tehdäänkö se lyhyellä vaiko pitkällä kaavalla. Lyhyt kaava kestää kutakuinkin noin kuukauden eli normaalin kuukautiskierron verran, mutta pitkään kaavaan meni ainakin itsellä kaikkineen puolisentoista kuukautta. Lisäksi jos päädytään myös pakastetun alkion siirtoihin, niin nekin taitavat olla suunnilleen kuukauden mittaisia per siirrettävä alkio.

Meilläkään @sarvis mies ei juuri ole keskustellut lapsettomuudesta tai hoitojen tuomista tunteista ainakaan omille kavereilleen. Jonkun verran hän on joskus puhunut niistä mun lähimpien ystävättärien kanssa, koska he tietävät missä mennään. Mutta aika pientä sekin on ollut. Miehet eivät poikkeuksia lukuun ottamatta taida keskimäärin näistä juuri jutella, sillä sama tilanne on myös hoitoja läpikäyvällä ystäväpariskunnallamme eli se mies on vaimonsa lisäksi jutellut hoitojen tuomista tuntemuksistaan ainoastaan mulle. Siinäkin suhteessa meillä on sama tilanne kuin teillä, ettei mies ole itse niinkään halunnut näistä kenenkään kanssa puhua ja hän on paljon enemmän pihalla hoitojen vaiheista ja toteutuksista kuin mä. Ei esimerkiksi ole etsinyt netistä tietoa etukäteen läheskään samaan malliin, vaan tuntuu luottavan siihen, että mä luotsaan tätä laivaa kulloinkin oikeaan suuntaan ja hän vain matkustaa mukana minne käsketään :P Toisaalta mies on silti tuntunut henkisesti jaksavan tätä prosessia hyvin, vaikkei olekaan juuri tästä puhunut ulkopuolisille. Mäkin olen tullut siihen tulokseen, että se johtuu sekä siitä, että hänen konkreettinen osuutensa koko hommassa on lähinnä se yksi siemensyöksy punktiopäivänä sekä toisaalta myös siitä, että meidänkin tapauksessa vika on erittäin suurella todennäköisyydellä mussa eikä hänessä.

Minä päivänä sulla on @sarvis tällä viikolla se Felicitaksen aika? Toivon vahvasti, että siellä olisi jotain hyviä valtteja hihassa teidän varalle. Samantyyppinen onnenkantamoinen "oikealla ärsytyksellä" kun voisi hyvinkin osua kohdallesi mitä @Secretariatilla, mutta ymmärrän kyllä hyvin ajatustasi siitäkin, ettei sitä voi jäädä loputtomiin odottelemaan. Mikäli päädytte lahjasoluhoitoihin, niin et ole kyllä siinäkään hommassa yksin: esimerkiksi toukokuisten ketjussa on kanssani tällä hetkellä yksi sellainen, joka odottaa jo toista lahjasoluvauvaansa :wub: Lisäksi odotuspuolella näytti olevan sellainen keskusteluketjukin kuin "Lahjasoluhoidoista plussanneet". Eli erityistä vertaistukea löytyy varmasti ihan siihenkin puoleen, näiden IVF-ketjujen tuen lisäksi :lipsrsealed:

Jännään täällä @Tinasin tämän päivän kuulumisia edelleen peukut ja pottuvarpaat tiukasti sojossa :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Töhö.Mutta en tiedä minkalläinen kaava.Osaatko sanoa,minun pitää valita lyhyt tai ei.Mistä riipuu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiki25, hoito suunnitellaan aina yhdessä lääkärin kanssa. Sun ei siis tarvitse etukäteen päättää kummalla kaavalla menet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Töhö ja @sarvis taitaa olla kyllä aika universaalia tuo miesten "puhumattomuus" vaikka meillä ensimmäinen kierto käynnissä, en oikein usko, että mies näistä tulee yhtään enempää kaveriensa kanssa juttelemaan. Ja @Töhö täsmälleen sama tilanne meillä kuin teillä, eli miehistö tässäkin paatissa seilaa sinne, minne "kapteeni" käskee. :lol: On ollut mukana aloituspalaverissa sekä silloin, kun on hoitanut oman osuutensa. Lisäksi on ollut ihan kiinnostunut kuulemaan etenemisestä, mutta todennut, että minä sitten varmasti kerron hänelle aina kaiken tarpeellisen. :d_tickle:

@sarvis kiinnostavaa kyllä kuulla, miten Felicitas näkee asian verrattuna julkiseen puoleen ja kokeiletteko vielä omilla soluilla luovutetun solun sijaan. Tulehan ihmeessä kertomaan, miten matka jatkuu!

Sitten omaa napaa nopsasti: Tänään siirrettiin yksi hyvin edennyt blasto, eli alkio kelluskelee nyt nätisti mukana - eli kiitos vain tsemppijoukoille, selkeästi auttoi tämän kaverin kanssa! :) Siirto meni hyvi ja tyyppi sujahti ongelmitta paikoilleen ja kohtukin näytti kauniilta 9 mm limiksellä. Tänään olenkin sitten hassua kyllä ollut vähän kipeä, eli tuntuu siltä, että kohtu on vähän arka. Ei mitään kuukautiskipuihin verrattavaa, mutta vähän sellaista tosi lievää menkkajomoa on ilmoilla. Alkoi jossain kohdin iltapäivää. Kellään muulla vastaavia tuntemuksia heti siirron jälkeen?

Ja muista alkioista vielä: yksi tyyppi oli hyytynyt viikonlopun aikana ja kaksi toista olivat blastovaiheessa, mutta selkeästi aikaisemmassa - kasilta olivat tilanteen labrassa tsekanneet ja kun kympin aikaan olin siirrossa, ei tilanne ollut muuttunut. Mutta seuraavat vielä huomiseen - en nyt ihan hirveän korkeita toiveita elättele, mutta sormet ristissä täällä visusti mennään. Huomenna aamusta tiedetään siis saatiinko mitään pakkaseen, eli tässä on nyt sitten tuplapiinailua tiedossa sen suhteen, jääkö tästä kierrosta mitään pakkaseen. Tosi harmillista, mutta tällä riskillä mennään blastojen kanssa, kun viljeltävää on vähän.

Multahan kerättiin se 7 solua ja 4 hedelmöittyi - tänään kysyin labrassa, mikä oli tilanne kolmen hedelmöittymättömän suhteen ja selvisi, että yksi oli hedelmöittynyt väärin, yksi solu oli ollut fragmentoitunut ja yksi solu oli ollut "tyhjä", eli pelkät kuoret.

Kyselin lääkäriltä jatkosta ja hän oli sitä mieltä, että jatketaan omilla soluilla mahdollisella uudella kierroksella, kun tulokset voisivat olla vielä hyvällä tsägällä paremmat pakkaseen saatavan saaliin suhteen. Jos siis tämä kierros ei nyt ota tulta alleen. Eli toistaiseksi ei suosittanut vielä lahjasolujen käyttöä.

Testipäivä pitäisi olla sitten ensi viikon perjantai, eli siihen asti luvassa piinaavaa jännitystä. :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Huppapuppa said:

Kiki25, hoito suunnitellaan aina yhdessä lääkärin kanssa. Sun ei siis tarvitse etukäteen päättää kummalla kaavalla menet.

Kiitos paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhhuh. Tänään aamulla pyyhkäistessä paperiin tuli sitten ihan vähän vaaleanpunaista tuhrua - siis todella vaaleaa. Soitin klinikalle ja kätilö oli sitä mieltä, että ihan normaalia todennäköisesti. Katetri on kuulemma saattanut hiukan raapaista kohdun kaulaa ja siitä saattaa tihkua ihan hiukkasen verta, joka selittäisi sitten tuon todella vaalean vaaleanpunaisen vuodon. :wacko: Mutta siis KLUP tämän johdosta. Toivotaan, että vuoto ei lisäänny / voimistu. Fingers crossed. 

Alan todella ymmärtää, mitä näillä piinapäivillä tarkoitetaan. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluan mielipide.Missä on parempi IVF hoito Ovumiassa,Dextrassa tai Mehilläisessä?Kiitos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nopeat kuulumiset labrasta, molemmat alkiot jatkoivat jakautumista ja pakkaseen meni siis 2 blastoa! :dancegirl: Ja punainen on nyt vähentynyt, joten toivotaan, että kyse ei ollut mistään vakavasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoa Tinas! Käyn tätäkin ketjua lukemassa ja oon hengessä mukana, vaikka aktiivisemmin osallistun tuohon "aktiivijäsenten" keskusteluun. Neljännen ja viimeisen ivf:n ekaa Pas:sia piinailen... pp 6, ei oikein mitään oireita. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hienoja uutisia, @Tinas! :dancegirl: Valtavasti onnea matkaan piinapäiviin!! :give_heart: Voisikohan ne lievät kohdun jomotukset ja vaaleanpunertava tuhru johtua tosiaan katetrin aiheuttamasta ärsytyksestä. Loogiselta sinänsä kuulostaisi. Mulla ei ole tullut mitään vastaavia seuraamuksia siirroista, mutta munatorvien aukiolotutkimuksessa se katetri hiukan ärsytti, johon toimenpiteen tehnyt lääkäri lohdutti, että kohdun limis vaan paksuuntuu, kun sitä hiukan käy rääpäisemällä ärsyttämässä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos @Töhö, tsemppiä kyllä tarvitaan! :lipsrsealed::lipsrsealed: Tuhru loppui onneksi eilen oikeastaan heti ja kipuilukin tasaantui. NYT tietenkin sitten iski pelko, että kun ei tunnu miltään niin ei tieteenkään mitään tapahdukaan ja ensi viikolla odottaa karvas pettymys. :wacko: Tässä pelissä sitä ei ilmeisesti voi voittaa, vaikka mikä olisi - jos on oireita, ne on vääriä ja tarkoittaa ilman muuta huonoa ja kun ei ole oireita niin se vasta sitten huono homma onkin. ;)

@Töhö seuraan myös matkaasi tuolla toisessa ryhmässä - sormet ja varpaat ristissä, että saat tällä viikolla lisää hyviä uutisia!  Ja toivottavasti olo helpottaa. :wub:

@Huppapuppa, olipas kiva, että kirjoitit täälläkin, kun vielä on minulla hiukkasen matkaa sinne aktiivipuolelle - on tosi mukava tietää, että myös joku muu täällä piinailee kanssani. :give_heart: Siirrettiinkö sulla miten vanha alkio tällä kertaa? Osuuko meillä testipäivä lähelle ensi viikolla? Myöskään täällä ei nyt siirto-oireiden helpotettua oireen oiretta. :unsure:  Tosin mulla ei alkukesän kemiallisessakaan (dpo 11 selkeä plussa, joka sitten haalistui siitä pois) ollut oireita, jos ei ihan vähän herkistyneitä rintoja lasketa. Pidän meille molemmille sormet ja varpaat ristissä, että hyviä uutisia toisi tämä kierto mukanaan! :girl_smile:

Onneksi viikonlopuksi on vaikka mitä rientoa ja siitä heti lähden muutamaksi päiväksi työmatkalle, josta palaan vasta loppuviikolla, että aikaa ei stressailuun pitäisi liiaksi olla. :)

Edited by Tinas

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Tinas mulla on testipäivä ensi keskiviikkona. Viikko pitäis siis vielä kärvistellä... Siirretty alkio oli nelipäiväinen, c50/75 (en oikein tiedä mitä tuo tarkoittaa, solumäärä ilmeisesti jollain tapaa), lääkärin mukaan ihan hyvä alkio. Tänään aamupäivällä oli lugemönjän seassa pieni määrä verta. Yksi pieni klimppi ja epämääräisen oranssihtavaa veristä mömmöä. Panikoiduin, mutta toisaalta mieli elättää toiveita hiukan viiveellä tulleesta kiinnittymisvuodosta... Sen jälkeen ei oo verta näkynyt. Muistaakseni näissä lääkkeellisissä passeissa on alkanu vuoto vasta lääkkeiden lopettamisen jälkeen, tästä en ole varma. Aamusta oli myös pientä menkkamaista kipua. Muuten ei oireita edelleenkään. Sormet ja varpaat ristissä myös sinulle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Huppapuppa tuohan voisi vielä hyvinkin olla kiinnittymisvuotoa ja menkkamainen kipukin sitä tukisi! Sormet ristissä toivon, että tämä kaveri nyt tarttuisi matkaan. :lipsrsealed: Itselläni testipäivänä perjantai, eli heti perään jälkeesi tullaan. Kyllä on piinaavaa tämä. :ph34r: Itselläni käytössä lugejen sijaan terot, lääkärin mukaan oireiden pitäisi teroluteista olla vähäisemmät ja vältyn ilmeisesti lugejen aiheuttamalta mönjältä tätä kautta. Hurjasti tsemppiä ja toivotaan, että veri pysyy nyt visusti poissa!

Edited by Tinas

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Huppapuppa, pidän sormet ristissä! Niukka vuoto ei kuulosta vielä kauhean ikävältä, vaikka tietysti mieluiten ei olisi vuotoa lainkaan (oman mielenrauhan takia). Useinhan normaaliin alkuraskauteenkin liittyy vuotoja, sikäli siis olet vielä ihan hyvillä todennäköisyyksillä mukana. Tsemppiä!
@Tinas, piinapäivät on piinallisia! PIdän peukkuja sullekin.

Kävin Felicitaksessa, siellä päädyttiin vielä ensi keväänä kokeilemaan hoitoa omilla soluilla. Vähän eri lääkkeitä, esihoidoksi DHEA:ta ja elämäntapojen parantamista (lisää liikuntaa, vähemmän stressiä...). Kävin vasta psykologin pitämässä motivaatiokoulutuksessa, jospa osaisin nyt motivoida itseni tähän elämäntaparemonttiin. :D Ehkä saisi töihinkin enemmän virtaa, nyt on siis suht koht ylityöllistetty reissutyö kyseessä. Mukava työ kyllä, kun vain olisi aikaa tehdä niin hyvin kun haluaisi. Ihana lääkäri oli kyllä kyseessä, painotti, että heillä ollaan lyhyen antagonistikaavan asiantuntijoita. Nehän toki hoitaa kaikki julkisen puolen hylkäämät toivottomat tapaukset, eli kokemusta varmasti löytyy. Ei se ota jos ei annakaan (paitsi rahaa, hitosti!), joten mikäpä jottei kokeillaan. Aikatauluksi suunnitteli kevättä, jotta munasarjat ehtii nyt levätä ja itsekin ehdin popsia DHEA-kuurin ja korjailla elämäntapoja. Hyvä mieli jäi kyllä käynnistä, vaikka mies, joka ei ollut mukana, murahtikin "tänä vuonnako ei siis tapahdu mitään?!". Meinasin sanoa, että ei tämä mitään huviretkeä mulle ole, joten en halua mitään juosten kustua uutta hoitokiertoa enää tälle vuodelle. Kolme hoitoa ja punktiota per vuosi on ihan riittävä määrä! Tyydyin kuitenkin perustelemaan lääkityksillä ym. asioilla aikataulun, ja tuntui tyytyvän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0