Sign in to follow this  
Followers 0
sonjaiko

Liikkuva äiti -retriitti – kuinka treenata ennen ja jälkeen synnytyksen?

1 post in this topic

Marraskuussa Hyvinvointikeskus Villa Mandalassa äideille suunnattu hyvän olon viikonloppu:

https://www.facebook.com/events/1621811098146136/

 

Millainen liikunta tekee raskaana ollessa hyvää ja mitä taas olisi hyvä välttää? Entäpä synnytyksen jälkeen; milloin keho alkaa palautua ja mitkä harjoitukset sopivat tuoreelle äidille? Kurssilla kuullaan luentoja ja tehdään inspiroivia body & mind -harjoituksia, jotka antavat tekniikoita raskausajan liikkumiseen ja hyvinvointiin. Myös rentoutuminen on tärkeä osa tämän elämänvaiheen kehonhuoltoa.

Usein tulevat äidit saavat hyvin ylimalkaisia ohjeita kuten "liiku niin kuin hyvältä tuntuu". Kaikki mikä tuntuu hyvältä ei kuitenkaan välttämättä ole hyväksi äidille tai vauvalle. Tämä Villa Mandalan toivottu ensimmäinen raskausteemainen viikonloppuretriitti antaa tuleville äideille avaimia hyvään oloon ja voimavaroja nauttia tästä ainutkertaisesta elämänvaiheesta. Joogan ja pilateksen harjoitustekniikoihin pureudutaan teorian ja käytännön kautta, osallistuminen ei vaadi ennakko-osaamista kyseisistä lajeista.

Ohjaajana toimii RYT500-joogaopettaja, PilatesHealth-ohjaaja ja tuore äiti Hanna Manninen (ent.Kiviharju). 

KOULUTTAJA: Hanna Manninen (ent. Kiviharju) on tehnyt viisitoista vuotta töitä liikunta-alalla mm. ryhmäliikuntaohjaajana, kouluttajana ja liikunnanopettajana. Hänellä on liikunnan aineenopettajan pätevyys sekä joogaopettajan, ryhmäliikuntaohjaajan, personal trainerin ja pilatesohjaajan koulutus. Hanna kiinnostui äitiysjoogasta ja -pilateksesta oman raskautensa myötä ja kouluttautui sekä opiskeli aiheeseen liittyen. Hannan tyyli ohjaajana on täsmällinen mutta samalla rento ja innostava.

OHJELMA:

LAUANTAI
17.30-17.45 Aloitustilaisuus

17.45-18.30 Luento 1: Treenaaminen raskauden aikana osa 1 / äitiysjooga ja äitiyspilates

18.30-19.30 Harjoitus: Äitiysjoogaharjoitus– kehon ja mielen harjoitus

19.30-20.30 Illallinen

SUNNUNTAI
8.00–9.00 Aamupala

9.00–10.30 Luento 2: Treenaaminen raskauden aikana, osa 2 / äitiysjooga ja äitiyspilates

10.45-11.45 Harjoitus: Äitiyspilates – kehon dynaaminen harjoitus

11.45-13.15 Lounas ja päiväunet

13.15-14.15 Luento 3: Treenaaminen synnytyksen jälkeen / jooga ja pilates

14.15-15.15 Harjoitus: Yogalates synnytyksen jälkeen - yhdistelmätunti joogaa ja pilatesta, jossa liikkeet on modifioitu sopiviksi aloitusharjoituksiksi synnytyksen jälkeen. Tunnilla keskitytään ryhtiin, lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja suorien vatsalihasten erkauman kuntouttamiseen.

15.15-15.45 Välipala
15.45-16.45 Yhteenveto / Questions & Answers 
17.00 -> Kotia kohti

Retriittisisältöjen ohessa rentoudut omassa rauhassa sekä yhdessä muiden retriittiläisten kanssa, rauhoitut retriittikeskuksen miljöössä, nautit kokkimme herkullisesta, raskausaikaan sopivasta puhtaasta kasvisruoasta ja nukut levollisesti stress free area -ideologian mukaan suunnitelluissa huoneissamme. 

Hinta: 225 €, la-su päivät täysihoidolla.

VILLA MANDALA on 4 tähden resort-keskus. Osallistumismaksu sisältää la-su-kurssipäivät täysihoidolla; ruokailut, majoittumisen 2-4 hengen Stress free area –huoneissa ja ohjelmasisällöt. Paikan päällä harjoituksiin tarvittavat välineet (joogamatot jne).

Majoittuminen tapahtuu viihtyisissä 2-4 hengen huoneissa, joista jokainen on oma uniikki, harmoninen kokonaisuutensa hyvää unta ja palautumista palvelevine sisustuksineen. Jokaisessa huoneessa on oma terassi tai parveke suoraan maalaismaisemaan. 2 hh:t täytämme ilmoittautumisjärjestyksen perusteella tulleiden toiveiden mukaan.

LAJIESITTELYT:

Äitiysjooga
Dynaaminen joogatunti, jossa modifioidaan asanat sopiviksi raskauden toiselle ja kolmannelle kolmannekselle. Tunnilla keskitytään jalkojen voimaan, yläselän ja hartioiden liikkuvuuteen sekä hengitykseen ja rentoutumiseen.

Äitiyspilates
Pilatesharjoitus, jossa liikkeet modifioidaan sopiviksi raskauden toiselle ja kolmannelle kolmannekselle. Tunnilla keskitytään ryhtiin, jalkojen voimaan sekä lantionpohjan lihasten vahvistamiseen ja rentouttamiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0