Minttuliini

JS

245 posts in this topic

Jorvissa niinku muuallakin ne ruuhkat tulee ja menee. Lapsivuodehuoneita ei pääse katsomaan jos niissä on paljon potilaita, eli sillä hetkellä kun kävitte siellä ne oli täynnä. Tilanne voi kuitenkin olla jo seuraavalla viikolla erilainen. :)

 

Ja toistettakoon vielä, että mulla ei ole Jorvista kuin hyvää sanottavaa. Henkilökunta oli ihanaa ja pätevää ja ohjausta sai kyllä, mutta toisaalta osasivat jättää rauhaan eivätkä höösänneet koko ajan niskassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole varma, onko puhelimen käytöstä ollut jo juttua (jaksa selata..) mutta kaipaisin ajantasaista tietoa. Nettisivuilla lukee, että vaan ala-aulassa saa kännykkää käyttää, onko tosiaan niin ettei vuodeosastollakaan saa puhelinta käyttää? Lähinnä mietin netin selaus/tekstaaminen. Onko tuoreita kokemuksia asiasta siis?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sielähän ei siinä lapsivuode kerroksessa ole mitään laitteita mitkä menisi sekaisin aukiolevasta kännykästä. Ne kyltit "ei kännyköitä" lähinnä tällä osastolla ajavat yleisen rauhallisuuden asiaa. Moni äiti on synnytyksen jälkeen tosi väsynyt ja tulevat synnäristä eri vuorokauden aikoina niin pyritään takaamaan kaikille hiljaisuus levon ja imetyksen takia. Eli moni väsynyt äiti ei jaksa kuunnella jatkuvaa pirinää ja onnitteluviestien tauotonta piipitystä joka verhon takaa. Eli äänettömällä ei varmaan haittaa ketään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, äänettömällä siis ehdottomasti! Mulla vaan viimeks kävi välillä (eri sairaalassa) aika tylsäksi kun laps nukku ja itellä ei hormonit antaneet myöten nukkua ja tuli surffattua puhelimella netissä, joten tällaiseen käyttöön enemmin pohdin, että ois kiva jos sais tonne mukaan ottaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain ainakin itse ottaa puhelimen mukaan sekä synnärille että huoneisiin. Taisin pitää piippauksella, kun olin kahden hengen huoneessa, ettei häiritse huonekaveria, mutta tultiin kyllä hyvin juttuun muutenkin :) . Itse olen ollut hyvin tyytyväinen Jorviin, tosin ei kokemuksia muualtakaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapsivuodeosastolla sai käyttää kännykkää ihan huoletta ainakin vielä vuosi sitten. Oltiin perhehuoneessa,joten ei tarvinnut edes äänettömällä pitää. Toki, jos jakaa huoneen on korrektia ottaa muut huomioon, mutta surffailu tuskin häiritsee. Ellei ole näppäinäänet kovalla tai muuten häiritsevä näpyttely. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat kokemukset on tammikuulta. Syntymän jälkeen kaivettiin puhelimet esiin ja tiedotettiin syntymästä läheisimmille. Eikä ollut kellään siihen mitään sanottavaa. Perhehuoneessa käytettiin kännykkää ja oli meillä kannettavakin mukana. Kunhan vauva on hoidettu niin täytyihän sitä aikuisillakin jotain sosiaalista elämää olla! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytettiin nyt tammikuussa 2012 kännykkää niin synnytyssalissa kuin lapsivuodeosastollakin (äänettömällä), eikä kenelläkään ollut siihen mitään sanomista.

 

Jorvista jäi kyllä todella hyvät muistot kaiken kaikkiaan, vaikka osuimmekin sinne todella pahaan ruuhka-aikaan. Menisin Jorviin ehdottomasti uudelleenkin synnyttämään.

 

Oletteko muuten saaneet synnytyksestänne epikriisin mukaan?

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle lähetettiin epikriisi postissa muutama viikko synnytyksen jälkeen. Kopio oli mennyt myös neuvolaan, kun olin täyttänyt sen tietojenluovutuslapun sairaalaan tullessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arby: Sain muutaman paperin mukaan lähteissä. Niissä oli tiedot synnytyksen etenemisestä ja erinäisiä lukemia matkan varrelta. Varsinaista sanallista kertomusta jäin kaipaamaan, sitä en luettavaksi saanut. Sellainen oli kuitenkin tehty, mikä selvisi lähteissä keskustelussa synnytyksen vaiheista erään toisen kätilön kanssa. Hän oli sen tarinan lukenut ennen keskustelua. Saisiko tuon sitten pyydettäessä nähtäville? Miten sulla Arby, saitko kaiken haluamasi paperin mukaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat sairauskertomuksensa saa pyytäessä luettavaksi ellei ole jotain lääketieteellistä syytä kieltää niitä sulta (yleensä ei ole paitsi joissain mielenhäiriöissä). Riippuu paikasta miten niitä pitää pyytää, monissa paikoissa pitää kirjallisesti, mutta jos soittaa osastolle niin ne osaa kyllä neuvoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sain mukaani seuraavat paperit Jorvista:

- synnytyskertomus 1 & 2 (kaavakeet, joissa mm. kellonaikatiedot synnytyksen etenemisestä etc.)

- lapsen kertomus

- äidin kertomus

- tuloskysely, josta näkyi kaikki pojasta syntymän jälkeen otettujen rutiinitestien tulokset

 

En kuitenkaan saanut mitään epikriisiä ts. sanallista kertomusta, jossa itse synnytys olisi kuvattu kirjallisesti. Pitänee pyytää sitä sairaalasta, mikäli sellainen on tehty.

Edited by Arby

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tajusin just, että tohon voi vaikuttaa se, että mä olin osastolla ennen käynnistystä raskausmyrkytyksen takia. Voi olla, että olen saanut sen epikriisin siksi että siinä oli tätäkin asiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jorvista hyvät synnytyskokemukset tammikuulta. Kätilöillä jotka tapasin (2kpl) kummallakin oli kokemusta akupunktiosta ja vyöhyketerapiasta, joita sain synnytyksen vauhdittamiseen ja kipuun. Muutenkin toiveitani kuunneltiin tosi hyvin. Osastolla oltiin perhehuoneessa ja kätilöt ja lastenhoitajat oli ihania ja auttoi juuri sen verran ku tarvittiin!

 

Ja tosiaan toi kahvi juttu on totta. Aamusta keittävät vaan kahvia, tuurilla sitä on vielä termarissa puolenpäivän aikaan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jorvista paikkana aivan ihanat kokemukset. Kätiöitä tapasin 3 ja opiskelijoita saman verran ja kaikki olivat tosi mukavia. Kiireelliseen sektioon jouduttiin kun poika ei mahtunutkaan tulemaan alakautta ja siitäkin jäi ihan hyvät fiilikset. Kuten koko synnytyksestä vaikkei mennyt ihan niin Strömsössä. Lapsivuodeosastolla on kanssa ollut aivan mahtavaa henkilökuntaa. :)

 

Tänne tulen ehdottomasti uudelleen synnyttämään jos meille joskus lisää lapsia tulee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jorvin synnyttäneiden osastolla on ainakin keittiössä mikro ja vedenkeitin, joita saa vapaasti käyttää. Sitä mä en nyt ollenkaan muista, että oliko siellä "korvikehuoneessa" sterilointivermeitä vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosto nosto. Mikä on meininki Jorvissa tällä hetkellä? Onko ruuhkaista, onko jotain uutta kerrottavaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jorvista jäi meille hyvät muistot esikoisen synnytyksestä ja osastosta. Ja nyt olis tarkoitus mennä sinne helmikuun 2013 puolessa välissä uudestaan verestämään muistoja ja samalla tekemään uusia! =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmen viikon takaa myös positiiviset kokemukset. Sekä synnärillä, että synnyttäneiden osastolla oli rauhallista. Kätilö oli mukava ja kertoi missä mennään, vaikka lopussa vauvan happisaturaation tippumisen vuoksi tulikin äkkiä kiire. Synnyttäneiden osastolla (7) hoitajat olivat myös mukavia, melko nuoria tosin. Joissakin tilanteissa olisin ehkä kaivannut enemmän neuvoja, antoivat aika paljon tilaa itselle yrittää ensin (mikä toisaalta on monen mielestä myös hyvä juttu). Apua olisi kyllä sitten saanut, jos olisi halunnut. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille jäi todella hyvä fiilis reilun kahden viikon takaisesta. Sisään kun kirjauduttiin saatiin vanhempi ja luottamusta herättävä kätilö. Ensimmäinen joka sanoi jotain koosta ja mainitsi että tänään tää syntyy. Oli kannustava ja rauhallinen. Neuvoi hyvin ensikertalaista mut antoi myös tilaa omille toiveille. Pääsin kokeilemaan ammetta ja sen jälkeen huoneeseen. Musta oli kiva et sama kätilö oli koko ajan mut sehän on vain työvuoroista kiinni eikä muusta. Kivunlievitys tuli todella nopeasti ja muutenkin meitä käytiin katsomassa aika ajoin ja nappia painamalla tuli tietty nopeammin.

 

Tikatessa ei tuntunut mitään ja oli muutenkin kiva tunne ettei ollu kiirettä minnekään. Synnytyksen jälkeen saatiin omassa rauhassaajan kanssa laittautua valmiiksi osastolle (N6). Edellisenä päivänä oli ollut sulku ja täyttä oli joten perhehuone jäi haaveeksi. Se tietysti harmitti et mies joutui lähtee kotiin illalla ja ite jäin kolmen hengen huoneeseen enkä saanut sinäkään yönä unta.

 

Yöhoitajat jäi tosi positiivisesti mieleen. Tulivat esittäytymään ja kysyi tarviiko särkylääkettä ja oliko kysyttävää. Napin takana oli aina apu. Opastusta ja neuvoa sai mielestäni hyvin ja viimeistään kysyessä. Toisena päivänä hoitaja kertoi että perhehuoneeseen pääsisi ja se oli niin ihana juttu! Kun tiesimme että olimme olleet jonossa 4. Edelleen meitä kävi hoitajat moikkaamassa ja kyseli et onko kaikki hyvin, myös yöllä ja kysyi onko vauva syönyt. Mies kysyi jostain hoitajasta et oliks se sama yöhoitaja kun niin paljon puhuin ja sanoin ettei, oli vain sellainen kotoisa olo :) jäi siis oikein hyvä mieli ja uudelleen valitsisin Jorvin.

 

Kun oltiin lähdössä pois niin oli todella vähän porukkaa siis asiakkaita. Tilanne siis vaihtelee paljon. Ruoka oli hyvää ja jääkaapissa oli sopivaa välipalaa. Kahvia oli tosiaan vain aamulla.

Edited by Lala123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naistenklinikan remontti aiheuttaa kuulemma tungosta Jorviin huhtikuusta lähtien. Onko kenelläkään tiedossa millä perusteella perhehuoneet jaetaan? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now