Sign in to follow this  
Followers 0
Nadda

Pyörä lapselle

48 posts in this topic

Missä iässä olette hankkineet polkupyörän lapselle? Millaisen?

 

Mietin, että jos jo ensi kesäksi hankkisi 2,5-vuotiaallemme jonkinlaisen pyörän. Pitäisikö sen olla ihan kolmipyöräinen vai joko kannattaisi hankkia sellainen isompi pyörä apurattailla? Oletteko nähneet missään unisex-pyörää, joka sopisi sekä tytölle että pojalle? Yleensä kaikista pyöristä on saatavana vain joko prinsessa- tai rallimalli. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

meille eka 3-pyöräinen tuli kun neiti oli 9kk, isovanhemmat halusivat ostaa vaikkei silloin vielä ajamisesta luonnollisesti mitään tullutkaan.

 

1,5v ajeli sitten sillä pyörällä, ensin edestakaisin eteisessä (8m käytävä) ja syksyllä ulkona niin, että vedin perässä jotta pääsi ylämäet. tasaisella polki itse.

 

ekan 'oikean' pyörän appareilla sai n 2,5veenä. suosittelisin teillekin suoraan tuota isompaa fillaria, polkurata kun on jokseenkin erilainen noissa 3- ja 2-pyöräisissä.

 

empä ole törmännyt vielä pyörään josta ei paistaisi suoraan että 'kummalle se on tarkoitettu' värit on aika pitkälti pinkki, punainen, sininen tai harmaa... :rolleyes:

 

muoks* ota muuten lapsi mukaan ostoksille, ja koita riittääkö pituus polkemiseen. esim 12 tuumaisessa suositus on 3-4v tai n 90cm---

 

27-1001_l.jpg

 

 

Tämä on bilteman sivuilta, musta sopii kummalle vaan.

Edited by flaming

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös meillä on pyörä ostoslistalla kesää ajatellen. Oon noita pyöriä eri lehtisistä ja netistä katsellut ja aika lailla ne on sukupuoliroolittuneita väreiltään ja koristeiltaan. Halpa-Hallin mainoksesta näytin tytölle pyöriä ja hänestä HelloKitty-pyörä ei ollut kiva, vaan häntä miellytti kuvan perusteella vihreä bmx-tyyppinen lastenpyörä... Katsotaan nyt mihin päädytään ja mikä kaupassa tyttöä sitten miellyttää.

 

Yllättävää oli se, että muutamassa ns. halpakaupassa (esim. yllämainittu Halpa-Halli) on myynnissä lasten pyöriä, joissa ei oo jalkajarruja. Mä oon ymmärtänyt, että etukäsijarru on tullut pakolliseksi EU:n lakien myötä tässä vuosi pari sitten, mutta kyllä mun mielestä 12" ja 16" pyörissä saisi olla jalkajarru sen lisäksi. Tuntuu jotenkin aika hurjalta, että noin pienten lasten pyörissä ei oo kuin käsijarru.

 

Toisaalta mä en oo itse yli 10 v ajanut pyörällä, jossa olisi jalkajarru, eikä se tunnu musta yhtään oudolta, joten kaipa ajat muuttuu ja lapsetkin oppivat heti ajamaan jalkajarruttomalla pyörällä.

 

Monilla sivuilla tuo 12" pyörä on mainittu sopivaksi 3v -> tai pituus 90 cm ->, mutta Nopsan sivustoilta (tai Intersportin mainoslehtisessä) mainitaan, että 12" olisi sopiva 80-100 cm, ja 16" 90cm ->. Vähän yllättävää vaihtelua merkeittäin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

itse pidän pakollisena vielä meidän 5veellekin tuota jalkajarrua (tässä uudessa on käsijarrukin). neidin fillari on anttilasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ostettiin muksulle eka pyörä, kun oli muutamaa kuukautta vaille 2v. Prismasta ostettiin ihan tavallinen apupyörällinen 12-tuumainen pyörä. Toi oli puna-musta, poikien malli, mutta mun mielestä yhtä hyvin käy tytöillekin. Tyttöversio tuosta oli kyllä ihan pinkki, tietenkin.

 

Niin että suosittelisin kyllä tuommosta ihan oikeaa pyörää, ei kolmipyöräistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojilla on kesällä ikää n. 2,5v ja kovasti mietin juurikin tuota polkupyöräasiaa ja tämän ketjun perusteella taidetaan hommata ihan kunnon fillarit apupyörillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoiselle ostimme 12-tuumaisen pyörän 2-vuotislahjaksi, mutta poika oppi ajamaan sillä (eli siis polkemaan itse) vasta siitä vuoden päästä. Yhtenä syynä se, että ekana pyöräilykesänä (poika syntynyt toukokuussa) pyörä oli pikkasen liian iso vielä. Nyt sama poika täyttää toukokuussa 5 vuotta ja pitäisi ostaa isompi pyörä, jotta kuopus voisi alkaa käyttää sitä 12-tuumaista. Ei käynyt oikeastaan mielessäkään vuosi sitten, kun kuopus täytti kesäkuussa 2, että oltaisi ostettu sille pyörä. Liian aikaista. Katsotaan nyt kesän/kevään tullen, että kuinkakohan nopeesti kuopus (täyttää kesäkuussa 3) oppii polkemaan pyörällä. Toisaalta ostimme jo sellaisen aikuisen pyörään tulevan istuimen kuopukselle pyöräretkiä ajatellen. Esikoinen jaksaa jonkin verran polkea, joten pyöräretket ovat jo mielessä. Toisaalta olemme nyt alkaneet harkita sellaista peräkärryä aikuisten pyörään pojille, jotta pääsisimme oikeesti pidemmälle pyöräilemään. Silloin ei ainakaan tarvitsisi miettiä mihin asti esikoinen jaksaa ajaa tai oikeastaan mistä asti jaksaa ajaa takaisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Monilla sivuilla tuo 12" pyörä on mainittu sopivaksi 3v -> tai pituus 90 cm ->, mutta Nopsan sivustoilta (tai Intersportin mainoslehtisessä) mainitaan, että 12" olisi sopiva 80-100 cm, ja 16" 90cm ->. Vähän yllättävää vaihtelua merkeittäin...
Menisköhän tuollainen 12" vielä ekasta pyörästä nyt 3,5-vuotiaalle, joka ei vielä osaa polkea ja jolla pituutta n. 100cm?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Meidän poika oli jotain tuota luokkaa viime kesänä ja kyllä kelpasi ja kelpaisi varmaan tänäkin vuonna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toys "R" us liikkeessä oli pari aika neutraalia polkupyörämallia pienille lapsille. Väreinä jotain kirkkaanpunaista/sinistä ja yks Nalle Puh-aiheinen pyörä aika neutraalilla violetti/vihreä värityksellä + Nalle Puh kuvin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Just noita Helkaman pyöriä olen itsekin katsellut. Sopisivat tytölle ja pojalle, ja toivottavasti myös kestäisivät kahden lapsen käytössä.

Mietin vaan pitäisikö kolme täyttävälle lapselle olla vielä se tanko, josta pyörää voi työntää vai ottaako se asenne, että lapsi ajaa pyörällä sitten kun osaa sillä itse ajaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jos on tarkoitus käyttää toisellakin lapsella, niin suosittelen tankoa! Meillä se tanko on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen ajoi tänään ekaa kertaa tänä vuonna pyörällä ja onhan se 12-tuumainen aika pieni nyt. Poika täyttää kohta 5 vuotta ja käyttää pääosin 110-koon vaatteita. Taitaa siis olla isomman pyörän hankinta edessä ja saisi sitten kuopuskin kokeilla pyöräilyä :)

 

muoks. Siitä tangosta vielä sen verran, että ainakin tänään siitä oli hyötyä, kun ylämäessä poika tarvitsi vähän työntöapua :)

Edited by AnneJ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pyöränosto edessä myöskin. En tiedä oppiiko tuo neiti sillä vielä mitään tekemään tänä kesänä, mutta anoppi haluaa aina ostaa jonkun hyödyllisen ja vähän kalliimman lahjan, niin ajateltiin sitten pyytää polkupyörää.

Ollaan katseltu sellaisia 12" pyöriä, missä olisi se työntökahva, koska ainakin tänä kesänä siitä luulisi olevan paljon hyötyä :rolleyes:

 

Halpa-Hallissa oli sellaisia pyöriä, jotka olivat punaisia tai sinisiä, mun mielestä ne molemmat vois mennä sekä tytölle että pojalle, ei tuo meidän parivuotias vielä niin paljon ymmärrä saati välitä onko joku juttu vähän poikamainen vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meirän poijjaalle ostettiin eka filtsu vähän reilu 2,5 vuotiaana. On elokuussa syntynyt, silloin kesällä ennen kuin täytti kaksi ei puiston pyörillä halunnut polkea ollenkaan, joten ei kolmipyöräistä hankittu ollenkaan. Tuo pyörä hankittiin sitten seuraavana keväänä heti kunhan pyöräilykelit alkoi.

 

Alkuun pyöräily ei kiinostanut lainkaan kun ois pitänyt vähän harjoitella, mutta sitten kun naapurin likka oli kans harjottelemassa, piti hakea omakin pyörä ;). Naapurin rouva sitten opetti meidänkin pojan ajamaan. Työntötanko oli tosi hyvä sen ekan kesän kun päästiin liikkeelle sitten pitempiäkin matkoja, sai työnnettyä jos ei enää jaksanut/huvittanut polkea. Viime kesänä, kun poika siis oli vähän vajaat neljä, ois työntötanko pitänyt ottaa pois, kun se polkeminen rupes väsyttämään jo niin kovin aikaisessa vaiheessa... <_<

 

Tänä keväänä se 12 " oli ihan liian pieni, seuraava pyörä ostettiin kaverilta, ja siinä ei enää käytetty työntötankoa. Tuolla 12 " ruvettiin sitten opettelemaan ilman appareita ajoa, uskalsi vähän paremmin kun ylsi jalat maahan tarvittaessa. Ja sitten kun otettiin apparit pois siitä isommastakin pyörästä, sai pikkusisko sen pienen pyörän ja rupes samantien ajamaan :). Kuukautta aiemmin kun kokeilin, ei yltänyt vielä jalat polkimille kunnolla, sen kriittiset pari senttiä vissiin tullut lisää pituutta. Likka on nyt 2v8kk mutta aika pienikokoinen, ei varmaan oo 90 senttiä vielä rikki.

 

Ja meille ostettiin sillon kaks vuotta sitten Nopsan pyörä uutena. Väriltään pyörä on musta-hopea-punainen, siinä on etukori ja kyljessä lukee Princess ;). Pääteltiin että ei poitsu ehkä osaa lukea sinä aikana kun se on käytössä. Kuvioina pyörässä on Pokemon-tyyppisiä hamstereita tmv. Siis aika poikamainen muuten, mutta tosiaan prinsessojen pyörä. Erittäin unisex.

 

Ehdottomasti kannattaa kattoa tyttöjen pyöriä jo siksi, että niissä on usein vakiona etukori, siinä on kiva kuskata metsästä kaikkee sälää ;) Ja perusyksväriset menee pojalle ja tytölle, edelleen kannattaa sit hankkia kori.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän kohta kolmevuotiaalla tytöllämme on tämän kesän ajan ollut ketjuvetoinen Union-merkkinen kolmipyörä, ja sillä on ajeltu todella ahkerasti ja yllättävän pitkiä matkojakin! Tuo Union on sellainen klassinen "retromalli", jossa on ihanat vaaleanpunaiset kumipyörät. Meidän yksilö on saatu naapureilta ja on kuulema jo muutaman vuosikymmenen vanha. Neiti oppi tosi hyvin polkemaan sillä ja tykkää ajamisesta kovasti. Pyörä laitetaan kyllä visusti talteen pikkuveljeä odottamaan sitten neidin kasvettua siitä ulos :)

 

Ensi kesäksi on jo tutuilta tiedossa 12" apupyörällinen perusfillari, uskoisin, että tasapainoharjoittelu on sitten helpompaa, kun on tuolla kolmipyörällä jo oppinut sen polkemistekniikan.

 

muoks. Tuo Union on kyllä täydellisen unisex pyörä!

Edited by keijutiira

Share this post


Link to post
Share on other sites

No meillä tälläiset pyörät odottaa varastossa:

WebQuality_max240pxl.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pojalle musta ja tytölle tuo ruskea :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovasti haluttaisiin kaksosille polkupyörät 2-vuotislahjaksi. Bilteman sykkelit on ihan söpöjä, mutta noita "halpapyöriä" on kaiketi muuallakin?! Onko kenelläkään tietoa, että milloinka mahtaisivat tulla kevään polkupyörät myyntiin isompiin marketteihin (CityMarket ja Prisma)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellon Prismassa ainakin oli pyöriä jo viime viikolla. En katsonut tarkemmin että millaisia ja miten pieniä.

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kiitos infosta! :) Eli eikun Prismaan katsomaan mahdollista tarjontaa... Cittarissa ei ollut ainakaan, kuin aikuisten pyöriä?! Höh! :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

KOkeiltiin vähän pyöriä pojille, mutta en oikein tiedä minkä kokoinen pyörän pitäisi olla. Esikoinen on nyt 93cm ja tuo 12-tuumainen tuntui passelin kokoiselta. Mietityttää vaan että onko se jo ensi kesänä liian pieni? 16" oli aika ivon näköinen, mutta siinäkin ylettyi juuri jalat polkimille. Onko isommalla pyörällä sitten hankala polkea? Kuopukselle (84cm) 12" on aika siinä ja siinä, että ylettyykö kesällä polkimiin. En kyllä haluaisi ostaa kolmipyöräistä kuopukselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kohta 4-vuotiaalla (104cm) 12" pyörä. Oppi polkemaan sillä viime kesänä ollessaan 3-vuotias ja vähän satulaa (+tankoa) nostamalla ajateltiin vielä tämä kesä pärjätä...jos syksyllä alesta ostaisi sitten isomman. Tänä keväänä ajatuksena on myös napata apupyörät pois.

 

Kuopus täyttää keväällä 2 ja varmaan tämä kesä mennään vielä tuollaisella muovisella työnnettävällä 3pyöräisellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vilkaisin pikaisesti lähi-Cittarin valikoimaa ja siellä oli kahta väriä 12-tuumaista pyörää: vaaleanpunainen ja ihme sini-lila. Noista jos pitäisi valita, ostaisin mieluummin sen vaaleanpunaisen :lol: 16-tuumaisia oli neljää väriä, joista ainakin vihreä oli aivan ihana :) Muita ominaisuuksia en jäänyt tutkimaan, kun ei varmaankaan tänä vuonna vielä Enskalle omaa pyörää osteta. Saa kuitenkin polkea puistossa kaupungin kolmipyöräisillä ja mummilassa polkutraktorilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0