Siona

Brion vaunut

536 posts in this topic

^No onhan toi paljon pienempi istuinosa kuin mitä meidän Kombeissa on. Ja kyllähän sitä tosiaan voi lampaantaljaa ja tyynyä käyttää mutta jos me kuitenkin "joudutaan" hommaamaan syksyllä tuplat niin olisikohan kuitenkin fiksumpaa harkita niitä jo nyt. Matkiksia toki voi käyttää ja onhan ne meillä käytössä koko ajan kun lähetään autoilemaan (tai lähimakuuniin :grin:) mutta en mä niillä nyt parin tunnin lenkkeilylle lähtisi vaan siihen haluan ihan kunnon rattaat.

 

Meillä kyllä neiti osaa istua jo hyvin mutta kun se on niin älyttömän pitkä matka sieltä selkänojasta siihen turvakaareen. Ja siinä neiti kuitenkin tykkäisi olla kun siitä näkee niin kivasti eteenpäin.

 

Sori, mä nyt valitan täällä koko ajan mutta tuli vaan viikonloppuna jotenkin niin yllärinä koko homma :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo emmaljungissakin on sikaiso se ratasosa ja sinne hukkui isompikin lapsi. Siksi meillä on kuppimallinen penkki ja se on kivampi. Musta noi britaxirkin oli vähän isot.. :D

Mutta ne ei oo kallis investointi kerralla. Tai siis musta niitä oli ozbabyn nettikaupassa just halvalla, ja hobby hallissakin taitaa olla alepäivät joten kurkkaapa sieltä. Toisen istuimen ja vauvalle kopanhan voi ostaa sitten vasta kun on se tarve :) Meillä oli musta ratasosa ja violetti se alaistuin! :D päheet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taljalla mennäänkin nyt sitten vielä jonkin aikaa mutta missä iässä noin suunnilleen yhdistelmien ratasosa alkaa olla sopivan kokoinen (jos koskaan).

No ei se koskaan sopivan kokoinen ole, mutta ehkä yli kaksivuotiaalle ihan ok :girl_sigh: Minusta koko yhdistelmien ratasosa on jotain ihan järjetöntä, ja suututtaa vieläkin, että se oli pakko ostaa, jos vaunut halusi <_< Sen takia olen nyt sitten jo kahden lapsen kanssa kärsinyt kamalista rattaista, kun en ole viitsinyt ostaa uusiakaan, kun kerran yhdet rattaat jo on :rolleyes: No, nyt voisi ehkä pikkuhiljaa tosiaan olla aika ostaa jotkut kivat tuplarattaat... Olisi pitänyt vaan tajuta ostaa ne jo ajat sitten -_- On tuossa isossa ratasosassa tietty se hyvä puoli, että sinne mahtuu sujuvasti kaksi lasta istumaan :D Pitäisiköhän yrittää vieläkin pärjätä ilman tuplarattaita sen ominaisuuden avulla? :P

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brio Go -setistä kaipaisin käyttökokemuksia. Miten esim. renkaat käyttäytyvät vaikkapa näin kevätkeleillä, kun tiet ovat täynnä hiekoitussoraa talven jäljiltä? Onko pienten etypyörien lukitusmekanismin kanssa ollut ongelmia? Go-rattaat miellyttäisivät kapeutensa ja ketteryytensä vuoksi Singeihin ja Happyyn verrattuna, mutta lienevätkö niin tukevat kuin nyt vaikkapa ilmakumipyöräiset taisteluvaunut. (Juu, eivät ole,mutta miten paljon ei-tukevammat ne ovat?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oho, enpäs ole täällä ketjussakaan pyörinyt moneen kuukauteen (edellisen kommentini jälkeen)!

 

Sikkaralla, ihan varmasti se olin minä siellä kaupassa! Kuinka moni höpöttelee kaikenlaista kummitytöstään ja hänen vaunukokemuksistaan ;) Ja pari päivää myöhemmin käytiin sitten ne vaunut jo heti hakemassakin! Nyt niitä on saanut ihastella jo monta kuukautta olohuoneen nurkassa ja toivottavasti ihan pian pääsisivät tositoimiin!!

 

Ihan vakuuttunut olen edelleen, että tehtiin hyvä päätös ostaessamme noi Brio Go:t!

 

Lurtis, käytännön kokemus multa vielä puuttuu, mutta etupyörien lukitusmekanismi on mun mielestä ainakin ihan näppärästi toimiva. Sehän on melko samanlainen kuin muissakin Brio:ssa joissa kääntyvät etupyörät.

Taisteluvaunut on mun mielestä ihan omaa luokkaansa... Kyllä Go:t on mun mielestä enemmän kaupunkivaunut kuin mitkään mökkivaunut. Mutta kyllä niillä hiekkateillä pääsee ihan hienosti kulkemaan. Omasta kokemuksestani pystyn jo sanomaan, että jopa paremmin kuin Singeissä, joissa ei sitä jousitusta ole.

 

Ja yksi suuren suuri plussa minkä olen vasta tässä vatsan kasvun myötä ja selkäkipujen lisääntyessä tajunnut, niin Go:n vaunukoppa on käytännöllisen korkealla (verrattuna taas esim. Singeihin, jotka ystävälläni on), että herkkä selkäni tulee varmasti kiittämään, kun ei tarvitse kumarrella kovin matalalle laskeakseen/nostaaksen vauvaa vaunukopasta edes takas!

 

Mielelläni kyllä itsekin kuulisin muilta Go-vaunujen käyttäjiltä arkielämän kokemuksia! Tulen itse niitä sitten kertoilemaan, kunhan neiti suvaitsee saapua käyttäjäksi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän Go:lla mentiin kaikista niistä paikoista mistä kaverin nelipyöräisilläkin eli ei ne hiekotussorat yms menoa heikennä. Lukitussysteemi on helppo käyttää ja kun renkaat saa myös helposti irti saa niitä putsattua esim. syksyllä kun kuljettiin lähtisessä maastossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Go-kommenteista. Vielä ei ole päästy Go-kärryjämme käytännössä käyttämään, mutta sellaiset tuli siis hommattua. Yksi syy hankintaan oli tosiaan se, että koppa on selkävaivaiselle tosiaan sopivan korkealla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko eri malleissa erilainen kiinnityssysteemi kopalle? Meillä on siis vm09 Kombit ja mietin että jos tulokkaalle etsisikin kovan kantokopan eikä kovaa kantokassia niinkuin esikoisella oli. Tulisi vähän kevyempi setti kun saisi sen ratasosan sieltä alta pois ja pelkän kopan tilalle. Mutta pitääkö mun etsiä nimenomaan pari vuotta vanhaan Kombiin sopivia koppia vai kävisikö esim Happyn koppa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olinko laiska lukija, vai enkö vain huomannut, mutta onko kellään Brion Happy 2012 -mallia? Itse ihastuin ko. malliin, mutta epäilenpä, että pelkkä ihastus ei riitä. Onko siinä jotain huonoa siinä mallissa?

 

Jousitus tuntui olevan hyvä, samoin kankaat. Ja tykkäsin, kun vaunu on niin ryhdikkään oloinen. Ottaisimme kovan kantokopan, koska se miellytti enemmän. Tykkäsin, kun kovassa kopassa oli myös lippa, niin on varmasti talvella suojaisa vauvalle.

 

Katsoin myös Oran Jovi Airia, mutta en tykännyt siitä niin paljon kuin noista Happyista, vaikka periaatteessa samantyyppinen yhdistelmävaunu olikin.

 

Meillä on myös Brion Singit, jotka ois tarkoitettu kaupunkikäyttöön, joten noiden Happyjen ei tarvi mennä pieneen tilaan autossa tms. Lähinnä etsin meille hyviä lenkkeilyvaunuja. Ja onhan se ulkonäkökin tärkeä. ^_^

 

Olikohan jotain olennaista, mitä en huomannut tutkailla? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vuoden 2012 Brio Happy Harmonyt, ruskeat kovalla kantokassilla. En osaa niistä mitään pahaa sanoa :). Se kuomun lippa on näin kesälläkin (ja oli myös keväällä) ihan huippu, vauvan saa sen ja sitten sen päällyspeiton nostettavan osasen (mikä ihme sen nimi on? :D) kanssa suojattua auringolta kokonaan ilman mitään epäilyttävän näköisiä harsovirityksiä, ellei ihan suoraan sinne koppaan paista aurinko. Meidän vauva on ikäisekseen pitkä, ja musta on tosi hyvä, että tuo koppakin on sen verran tilava, että mahtuu siellä vielä pötköttelemään pitkäänkin. Just lenkkeilykäytössä nuo on mun mielestä ihan parhaat ja se alakorikin on tilava, joten kulkee siellä isommatkin ostokset, jos joutuu käymään kaupassa kävellen (mulla ei ole ajokorttia joten kun mies ei ole kotona, käyn jossain marketissa vaunujen kanssa, niissä on tilavat käytävät, niin hyvin mahtuu kulkemaan niiden kanssa). Johonkin R-Kioskille tai muihin pieniin tiloihin on ihan perseestä mennä noiden kanssa, mutta mä olen ratkaissut ongelman käymällä tuommoisissa paikoissa vauva kantorepussa tai -liinassa, kun ahdasta jossain Ärrällä olisi varmasti ketterämmilläkin vaunuilla.

 

Ratasosasta en osaa sanoa vielä mitään, kun meidän vauva on vielä niin pieni, että matkustaa vaunukopassa :). Kovasti olen siis noista vaunuista tykännyt ja uskaltaisin suositella, vaikkakaan mulla ei kyllä mistään muista vaunuista ole kokemusta, että voihan vaan olla, etten paremmasta tiedä :D. Meillä on se runko, jossa on taitettava se työntöaisa, mikä on tosi näppärä juttu, kun mies on päälle 180cm ja itse olen 160-senttinen, niin työntökorkeuden saa molemmille sopivaksi.

Edited by aamuaurinko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi kiitos aamuaurinko kommentista! :)

 

Haluaisin mustana juurikin nuo Happy Harmonyt ja myös taitettavalla työntöaisalla, kun olen itse alle 160cm. Teleskooppiaisassa jää liian korkealle se matalinkin taso. Meidän lyhyillä geeneillä se kova koppa menee tosiaan varmaan marraskuisellakin ens kesänä.

 

Voi kun malttais vielä hetken ennen kuin tekee päätöstä. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on Brion Happyt mutta vm 2011. En tiedä paljonko on eroa tämän vuoden malliin. Ollaan oltu tyytyväisiä. Meillä oli pehmeä kantokoppa ja nyt käytössä ratasosa. Kumpikin on toiminut mainiosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös 2011 vuoden Happyt, kovalla kantokopalla ja ovat olleet kyllä ihan tosi loistavat sekä kesällä, että talvella. Rattaina ja vaumuina. Enkä jaksa uskoa, että ainakaan huonompaan olisivat menneet.

 

En simäinen 10kk myös asuttiin luhtitalossa johon aina jouduin kantamaan rattaat "kierreportaita" kerroksen ylöspäin eikä sekään ollut sinänsä mikään onelma. Rattaat myös mahtuivat sedanin perään (tosin ilman renkaita ja farkkuun toki kokonaisina (ford mondeo) ja tilaakin jää. Vaikka isot tavallaan ovatkin (tavallaan, koska ovat kuitenkin melkein puolet kapeemmat kuin Emmaljungat :girl_haha:) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löytyisikö BRIO GO -vaunuista lisää kokemuksia, ja ihan rehellistä kritiikkiäkin?

Tuskinpa mitkään vaunut ovat kuitenkaan täysin täydelliset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

näin neljät GOt tänään kaupungilla :girl_sigh:

niihin tulee talvipyörät, mutta kuulin huhua että ne ei kävis vanhaan runkoon-eli ainoa tapa saada ne on ostaa uudet got.. toivottavasti tää on vaan huhu :)

itse tykkäisin että selkänoja menisi ratasosassa makuulle, musta sen asento on liian pysty jos miettii vaikka 6kk ikäistä vauvaa joka kopasta siirtyisi siihen.

 

got haluaisin kyllä kokeilla, mutta ne on käytettynäkin niin hinnakkaita että taaperolle tuskin kannattaa ostaa enää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go:t on hyvät!!! Meillä on ollut eri vaunuja/rattaita/tuplia lähemmäksi sadat erit ja esim. bugaboon cameleoneja(monet vertaa cameleoneja ja go:ta) meillä on ollut kymmenet... ja go:t on ehdottomasti paremmat!! Ja me kuljetaan niillä metsässä, pururadoilla yms. ja isompi vielä yleensä seisomalaudalla ja hyvin kulkee. Ainoa miinus on se että selkänoja jää aika pitkäksi kun on makuuasennossa, menee paljon pidemmälle kuin mihinkä etupyörät/runko loppuu. Oon saanu kankaat päädystä nirhaumalle kun olen kääntänyt liian läheltä seinää kun en ole muistanut että on niin pitkä :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

niihin tulee talvipyörät, mutta kuulin huhua että ne ei kävis vanhaan runkoon-eli ainoa tapa saada ne on ostaa uudet got.. toivottavasti tää on vaan huhu :)

 

Ruotsalaisista vauvablogeista lukemani perusteella tosiaan vaikuttaisi siltä, että talvipyörät kävisivät vain tulevaan vuoden 2013 Go-malliin. Johtuu siitä, että vaihtavat ilmeisesti koko etupyörien kiinnitysrakenteen. Malli kai julkaistaan syys-lokakuussa. Jos tää pitää paikkansa niin on sinällään hassua, että tosi monessa vaunuliikkeessä myyjät ovat jo ainakin meille mainostaneet että Go:n tulee talvipyörät. Olisi kivaa kyllä saada jostain varmistus, miten on, ennen kuin vaunut ostaa... Itselleni ainakin just toi talvipyörien puuttuminen (sekä tosiaan etypyörien muutenkin vähän heppoisen oloinen rakenne ja lukitussysteemi) on syy, miksi en oo vielä noita vaunuja hankkinut. Taittuvat työntöaisa kun on ihanan ergonominen ja pidän siitä, että koppa on vaunuissa korkealla eli muuten vaunut olisivat tosi hyvät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä taas olen jättänyt ne kauppaan koska musta ne jää liian pystyyn. Kaverilla on sellaiset ja tiedän kyllä että niissä voi silti nukkua vaikka 3h päiväunia, mutta en jotenkin pidä ajatuksesta-siis samoin en pidä esim scootereista kun ne jää pystyyn. Jos edes vähän menisi alemmaksi niin miksei :) se berry on värinä ihana! ja valkoisella rungolla.. mää tarviin uuden vauvan :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No voi vee, jos niiden talvipyörien kanssa on asia noin! Meillekin vauvatarvikeliikkeessä asiaa mainostettiin ja vähän siksikin päädyimme Go-setin ostamaan, kun ajattelimme ostaa isot pyörät talveksi.

 

Vaunut itsessään tuntuvat toimivan oikein hyvin. Kävelty on teillä ja lenkkipolulla ja niillä mennään ihan hyvin. Ostoksilla ollessa kärryt kääntyvät tosi sutjakkaasti. Vielä ei ole ratasosalle käyttöä, mutta koppa ja kaukalo toimivat tällä kokemuksella hienosti. Osien kiinnittäminen runkoon on tosi näppärää ja koppa on kevyt nostella. Tykkään myös, että koppa on ylhäällä: ei tarvitse selkävaivaisen kumarrella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo se on kurja, tiedän että moni odottelee niitä talvipyöriä, ja jos ne jääkin saamatta tuon takia että on väärin infottu myyjää.. en tiedä voisiko siinä sitten jopa vaihtaa uuden rungon, eikös kuluttajasäädöksissä voi kauppaa perua jos myyjä on väärää tietoa antanut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille muuten sanottiin liikkeessä ettei go:ta pysty kasaamaan ratasosan kanssa kuin vain ja ainoastaan silloin kun istuin on naama menosuuntaan joka on väärää tietoa, ne pystyy kasaamaan myös niin että istuin on naama työntäjäänpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Go:n virallinen esittelyvideo netissä on kyllä hyvin valaiseva ja esittelee ominaisuudet hyvin.

 

Me kävimme tänään liikkeessä ja kun tuo DI mieheni oli purkanut vaunut about palasilsi jän totesi niiden vaikuttavan oikein hyviltä (kahden aiemman lapsen kokemuksella).

Harmillisesti liikkeen myyjä oli kotenkin über-nuiva, ja hänestä sai kiskoa tietoa. Ja hän ei ollut kuullutkaan mistään talvipyöristä tai että olisi tulossa mitään uutta mallia. Täytyy etsiä joku vähän pätevämpi liike josta nuo sitten ostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävimme tänään Vantaan Lastenturvassa, ja myyjä sanoi Go:n talvipyörien käyvän tämän vuoden malliin ja nyt syksyllä uuteen julkaistavaan malliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAPUVAA!

 

Meille tuli tänään Brio Happyt 2012 mallia Telescope-rungolla. Mies on pitkä, joten hän tulee käyttämään runkoa kaikista korkeimmalla tasolla. MUTTA korkeimmalla mahdollisella tasolla ollessaan aisa lonksuu siitä kohdasta, mistä se pitenee.

 

Onko tämä kaikkien Telescope-runkojen ominaisuus, vai onko meillä jotain häikkää?

 

Muuten vaunut vaikuttavat kyllä niin iiiihanilta ja kevyiltä ja näppäriltä, että ei malttais odottaa käyttöä ja käyttäjää :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now