Luna

Dubaihin vauvan kanssa

93 posts in this topic

Olemme làhdòssà ensi viikolla Dubaihin 5,5kk vauvamme kanssa. Vàhàn alkaa jànskàttàmààn... Vauva on lentànyt jo muutaman kerran, 3 tunnin lentoja Suomeen ja nyt sitten tulee 6 tunnin lento. Lentàminen ei sinàllààn jànnità, mutta vinkkejà kaipaisin Dubaissa (tai muissa vastaavissa maissa) kàyneiltà. Kàvimme Dubaissa viime vuonna, joten paikka on tuttu, todella siisti ja lapsiperheille sopiva.

 

Vauvan imetys? Voiko muslimimaissa imettàà julkisesti vaikkapa puistonpenkillà harson suojassa vai pitààkò etsià suojaisampi paikka?

 

Auringon otto? Vuokraamme rannalla aurinkovarjon, eikòhàn sen suojissa vauva pàrjàà lasit silmillà ja runsaasti aurinkorasvaa pààllà? Meressàkin kàymme varmasti pulahtamassa, vaikka tyttò ei ole toistaiseksi kylpyammetta suurempaan vesimààrààn tottunut.

 

Turvakaukalo? Hirvittàisi ajella siellà ilman ettà vauva olisi kaukalossaan, ja takseissa ei ole varmaankaan omia kaukaloita... Ajattelimme ottaa oman mukaan, mutta saako sen koneessa ottaa kàsimatkatavaroihin? Ruumassa kaukalo saisi varmasti kolhuja, sinne en haluaisi laittaa.

 

Alotellaan nàillà, lisàà vinkkejà saa antaa!

 

muoks. Niin ja mukaan tulee helposti taittuvat, kevyet rattaat ja kantoliina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LUNA!

 

Miten matka meni? Kerro kokemuksia!

 

Meillä olisi matka tiedossa ensi keväänä Israeliin kun tämänhetkinen masuasukas on 5-6 kk vanha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me taas lähdetään Abu Dhabiin lokakuussa, joten kaikki vinkit sinnekin ovat tervetulleita. Poikamme tosin on silloin jo 2v3kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaanpas tätä ketjua. Onko muita Dubaissa käyneitä tai sinne matkaa suunnittelevia?

Miten olette toimineet mm. turvakaukalon kanssa? Missä hotellissa olette olleet, onko suosituksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan mahdollisesti menossa Dubaihin huhti-toukokuussa, viela ei olla matkaa varattu tosin. Yksi hyva ystavani asuu siella joten siksi ;) Olemme ajatelleet hotellia Jumeirah Beachilta jota ystavani suosittelikin. Muistaakseni han myos sanoi etta mitaan turvakaukaloita ei autoissa kayteta joten turha sellaista on sitten raahata mukana.

 

Mekin ollaan jo lennetty kolme kertaa, lahelle ja kauas joten se ei enaa jannita. Itse suosittelisin ostamaan vauvalle hihallisen ja lahkeellisen uv-puvun, se paalla voi menna veteenkin polskimaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsbels, minkä lentoyhtiöllä lennatte? Finnair ei ainakaan lennä Dubaihin enää huhtikuun alun jälkeen ja matkatoimistojen matkoja kun katsoin niin maaliskuun loppu/huhtikuun alku tehdään viimeiset matkat. :( Harmittaa, kun oltais haluttu reissuun huhtikuussa. Meinaatteko olla viikon vai pidempään? Me olimme ajatelleet 10 päivän omatoimimatkaa, mutta ei siis onnistu muutakuin konetta vaihtamalla ja siihen emme lapsen kanssa ryhdy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ me asutaan Lontoon kulmilla joten taalta paasee sinne suoraan milloin vain. Lennetaan joko BA:lla ellei sitten oteta pakettia Virgin Holidaylta.

 

Mieluummin mentaisiin juuri maalis-huhtikuussa mutta pojan 1v synttarit osuvat juuri siihen rakoon joten mennaan huhti-toukokuun vaihteessa. Siella tosin alkaa jo silloin olemaan aika kuuma mika vahan arveluttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa,

 

Oltiin Dubaissa, kun tyttö oli 8 kk ja hyvin meni. Liikenne kyllä hirvitti ja kun minnekään ei oikein päässyt kuin taksilla, niin siihen sai kyllä totutella. Itse olimme matkassa tammi-helmikuun vaihteessa ja sää oli kyllä tosi miellyttävä pohjoisen asukkaalle: aurinkoa ja lämpöä piisasi muttei läkähdyksiin saakka. Majoituimme Dubain kaupunkialueella (ei siis siellä biitsillä) ja homma toimi mielestäni hyvin. Himoshoppajaallehan tuo oli varsinainen paratiisi varsinkin noin Shopping festivaalien aikaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleistuntumaksi jäi, ettei perushintataso juuri Suomesta poikennut, mutta esim. ravintoloita oli tosi moneen lähtöön; esim. yhdessä pakistanilaisessa ravintolassa syötiin pilkkahintaan suunnilleen parasta ruokaa, mitä olen missään saanut. Vaatekaupoissa hintataso oli hieman halvempi kuin Suomessa, mutta alennusmyynnit kun olivat päällä, niin aleprosentit olivat kovat ja valikoima huomattavasti Suomen aleja suurempi. Supermarketissa ruuan hinta taisi olla aika lähellä meikäläistä - ainakin noissa vauvanruuissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dubai kutsuis maaliskuussa, lennot varattiin tänään.

 

Hyviä hotellisuosituksia otetaan vastaan, mukaan lähtevät lapset ovat matkan aikana 1v11kk ja 3v5kk. Alustavasti ollaan katsottu Tamani Hotel Marina, joka sijaitsee Dubai Marinassa ja toiseksi Arabian Courtyard Hotel & Spa, Dubain museon vierestä. Mikä alue lapsiperheelle ois hyvä?

 

Hieman outoa ettei noihin yhden makuuhuoneen huoneistoihin mahdu kahta lisävuodetta, vaan joudutaan varaamaan kahden makuuhuoneen huoneisto. Älyttömän kokoisia nuo vaan ovat kun useimmissa neliöt isompia kun meidän asunnossa. Kuitenkin kiva ois saada jokaiselle oma vuode, ettei toinen lapsista nuku meidän välissä.

 

Kaikki vinkit tervetulleita :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin olemme tammikuussa lähdössä Dubaihin, mukana matkassa ovat 1v ja 3v. lapset. Kaikki kokemukset ja vinkin otetaan vastaan! Erityisesti tammi-helmikuussa Dubaissa käyneet voisivat kertoa tarkemmin tuosta säästä, kai siellä lämmintä pitäisi kuitenkin olla?

Vähän huolestuttaa tuo taksilla matkustaminen, turvaistuin on niin iso ettei sitä voi ottaa mukaan, puhumattakaan siitä, että niitä pitäisi olla kaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anki, toivottavasti ei tule myohassa mun vastaus. Mun mielesta Dubai Marina-alue on oivallinen kohde lapsiperheelle. Siita kun paasee kavellen moneen paikkaan mika ei muuten ole siella helppoa. Esim. Dubai Mall ja The Walk. The Walkilla on kivoja, ihan kohtuu hintaisia ravintoloita, osa siina katutasossa, osa ylemmalla tasolla. Sielta loytyy myos putiikkeja, kauneushoitoloita (paljon halvempia ja parempia kuin hotellien tiloissa olevat) ja sita kautta paasee myos rannalle.

 

Meidan viime reissun hotelli oli ihan siina The Walkin alussa, parin minsan paassa Marinasta. Oikein onnistunut valinta juuri sen takia etta hotellilta pystyi helposti poistua syomaan (kun ei joka paiva tai kerta haluttu niita hotellin ravintoloita) tai kaymaan kaupassa ilman etta piti jarkata auto juuri sita varten.

 

Sellainen tuli viela mieleen etta monissa ravintoloissa henkilokunta on enemman tai vahemman filippiinilaisia ja he olivat lahes riesaksi asti meidan pikkuisen "kimpussa". Todella ystavallisia ja kivoja ihmisia mutta ruokarauha olisi valilla ollut mukavaa...

Edited by Helsbels

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä haaveillaan jo (näin hyvissä ajoin :D) 2vkon matkasta Dubaihin ensi marraskuussa. Mikäli kaikki menee hyvin, tuleva vauva on silloin 8-9kk:n ikäinen. Olen ajatellut että Dubai olisi tuon ikäisen kanssa hyvä vaihtoehto, koska lento on suht lyhyt, hygienia on varmaan parhaasta päästä ja jos sitten jotain ikävämpää tulee niin varmasti myös sairaanhoito on hyvää tasoa :). Myös hotellit vaikuttavat tuolla hyviltä ja varsinkin nuo huoneistohotellit käteviltä; monissa oli näköjään pesukone ja kuivurikin + hyvä keittiövarustus. Onko kellään kokemusta Finnmatkojen ja Aurinkomatkojen huoneistohotelleista? Suosituksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsbels vastauksesi ei tullut liian myöhään, me ei olla vielä hotellia varattu. Kivaa kuulla että tuolla Marinan aluella pärjää ihan kävellenkin, sieltä suunnalta nyt sopivaa majoitusta etsitään, joko huoneistohotelli tai vuokrataan huoneisto. Ihan joka ilta ei lasten kanssa jaksa lähteä takseilla etsimään ruokapaikkaa ja kiva on päästä kävelemään.

 

Pääseekö Palmusaarelle menemään kävellen?

 

Annma, www.dubai.fi sivustolta löytyy ainakin jotain kommenttia aurinko- ja finnmatkojen hotelleista. Muutenkin sivustolta saa vinkkejä Dubain matkaa varten ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me suunnitellaan kanssa Dubain matkaa nyt keväälle. Kaksi kertaa ollaan aiemmin käyty ('04 ja '07-08), silloin tosin aikuisporukalla. Meillä on sikäli eritilanne, että mitä luultavimmin majoitutaan sukulaisiin, mutta oltaisiin kuitenkin suurimman osan ajasta omillamme.

 

Lapsiperheellehän Dubai on oivallinen lomailukohde: siisti, turvallinen, takuulämmin ja kohtuullisen lentomatkan päässä. Mutta liikenne pohdituttaa. Taksin varassa oltaisiin suurimmaksi osaksi ja liikennehän siellä on kotoSuomeen verrattuna aikamoista. Turvaistuimen mukaan raahaaminen ei ole vaihtoehto, mutta vain sylissäpitäminenkin vähän hirvittää.

 

Miten te lapsen kanssa käyneet olette loppujenlopuksi toimineet?

Edited by anina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me saatiin vihdoin majoituskin varattua, tasan kuukauden päästä on lähtö.

 

Vuokrattiin holidaylettings.co.uk kautta 1-makuuhuoneen huoneisto Marina Sailistä, on aivan Dubai Marina Yacht Clubin vieressä. Näkymät pitäs olla ainakin kuvien perusteella hyvät ja lyhyen etäisyyden päässä ruokakauppa yms. Jäi himpun verran halvemmaksi kun Marinan alueen halvimmat huoneistohotellit.

 

Kaikilta juuri matkalta tulleilta kivoja lapsiperhevinkkejä kaipaillaan edelleen ;):) . Oletteko käyneet retkillä Dubain ulkopuolella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me palattiin maanantaiyönä Dubaista. Loppujenlopuksi päädyttiin majoittumaan sukulaisissa JBR:ssa, oli kyllä kätevää. Marinan seutu on parissa vuodessa kehittynyt niin, että tosi kivasti pääsi kävellenkin liikkumaan. Ruokakauppoja oli useita kävelymatkan päässä, kuten myös shoppausmahdollisuuksia The Walkin ja Marina Mall:in muodossa. Ihana oli myös lähes ulko-oven vieressä ollut lämmitetty uima-allas, muutama lounaspaikka ja pieni leikkikenttä. Rannallekin pääsi näppärästi. Suosittelen siis lämpimästi Marinaa, vaikka anki teidän majapaikalta on vähän pidempi kävelymatka rannalle.

 

Sukulaisten autossa oli tyttöä varten hankittuna turvaistuin, mutta taksillahan me siellä pääasiassa liikuttiin. Ne taksikuskit on joskus ihan ihme tyyppejä, mikähän siinä on, että aina pitää kaahata..

 

The Walkin varrella (varsinkin siellä JBR:n plaza-tasolla) on paljon hyviä ravintoloita. Me kokeiltiin Sadafin plaza-tasolla ollut intialainen ja katutasolla ollut meksikolainen ja molemmat oli tosi hyviä. Marina Mall:in pohjakerroksen sushipaikka on miehen serkun suosikkisushipaikka, eli sitä kannattanee kokeilla, jos on sushin ystävä.

 

Me pysyttiin kaupungin sisällä, eli ei tehty nyt mitään retkiä. Aavikolle jos pääsee, se on aina huippua.

Tyttö on ihan hurmoksessa vedestä ja kaloista ja käytiinkin Dubai Mall:in akvaariossa ja UnderWaterParkissa. Noiden yhdistelmälippu oli aikuisilta muistaakseni 50dhs/hlö.

 

Perjantaina (paikallisten lauantai) käytiin porukalla syömässä Jumeirahin palmun Atlantiksessa. Buffetravintolassa Saffron. Ruotsinlaivan buffet kalpenee tuolle 10-0 (vaikka ehkä laivan buffet kalpenee nykyään kaikelle..). 265dhs oli juomien kanssa (valikoimaan kuului kuohuviinit, viinit, oluet, soft drinkit l. mocktailit ja mehut, limut), jos ei halunnut juomia hinta oli muistaakseni 195dhs. Ja se jälkkäripöytä, ah :P

 

Palmulle ei kyllä taida päästä kävellen. Taino, kyllähän siellä kävelytiet meni, mutta on tosi pitkän matkan päässä ja se varsin on pitkä.

 

Tytöllä oli hihallinen ja lahkeellinen UV-suojauikkari, se oli tosi kätevä. Muuten sitten vaan rasvailtiin. Me raahattiin omat ruuat ja vaipat varmuuden varalta mukaan. Loppujenlopuksi tyttö söi tosi paljon paikallista ruokaa, mutta välillä oli kätevä kaivaa se tuttu ja turvallinen ruokapurkki esiin. Kaupasta jouduin kerran ostamaan hedelmäsoseen, kun unohdin välipalan ja Hipp:n luomuhedelmäsose maksoi 8dhs eli vähän reilun puoltoista euroa. Valmisruokia oli tosi vähän, äidinmaidonkorvikejauheita sen sijaan oli vaikka minkä merkkisiä. Vaipat myös oli kalliin puoleisia, n. 24 vaipan Pamperspaketti maksoi 25dhs, eli viitisen euroa. Valikoimaa oli kyllä tosi reilusti.

 

Se mikä kannattaa Dubaissa muistaa, on pukeutuminen. Soveliasta on julkisilla paikoilla (poislukien tietty poolit ja beachit) käyttää hihallista t-paitaa ja ei minimini-mittaista hametta. Kaikenlaisia kummajaisia siellä kyllä näkee käyskentelevän, mutta tuijotuksen kohteena ei oo kiva olla. Mä suositan maassa maan tavalla -ajattelua. Mall:ien ulkopuolella on ihan ohjeet, joissa kielletään paljastava pukeutuminen. Mä ratkaisin asian pashminalla, jonka sai kietaistua olkapäiden suojaksi, jos ei halua raahata mukana hirveää arsenaalia vaatteita. Ja puolisoiden väliset hellyydenosoitukset on myös pannassa, eli ei käsikädessä kävelyä myöskään julkisilla paikoilla.

 

Ja Mall-kierroksille suosittelen kunnon kenkiä, mäkin sain kamalat rakot, vaikka jalassa oli tosi hyvät nahka-avokkaat, joilla olin kävellyt paljon. Ne lattiat on tosi liukkaita ja kävelyä kertyy huomaamatta paljon. Muutamat viimekerrat olinkin sitten crocseissa, vaikka vähän hävettikin :P

 

Ihanaa matkaa Anki, näkymät teiltä on kyllä tosi kivat.. Tässä muutama tuore teaseri Marinasta ;)

 

18050_311675568069_668933069_3414646_2840132_n.jpg

18050_311683283069_668933069_3414680_4591694_n.jpg

 

 

edit. Pitää vielä sellainen lisätä, että Dubai on kyllä tosi helppo kohde lapsen kanssa. Siellä on tosi siistiä, erittäin turvallista (toki maalaisjärkeä pitää käyttää) ja yleensä aina lämmin. Paikalliset on ihan hulluina vaaleisiin lapsiin ja lirkuttavat kuka mitenkin. Lento on inhimillinen ja lapsia siellä on tosi paljon.

 

Halpaahan siellä ei enää ole, varsinkin nyt kun euron suhde dollariin on niin surkea. Ravintoloissa yleensä on vähän halvempaa kuin täällä ja ruokamäärä on varsinkin thai/kiina/intia paikoissa ihan järjetön. DoggyBag on siellä ihan tuttu ja aina saa tähteet mukaan, jos haluaa, yleensä ei tarvitse edes erikseen kysyä/pyytää.

Edited by anina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voin lämmöllä suositella Dubaita, meidän maaliskuinen matka meni hyvin ja takaskin olis kiva joskus päästä.

 

Meillä lapset jaksoivat vaihtolennotkin suht hyvin. Mennessä ei mitään ongelmia, takas tullessa konevian takia jouduttiin odottamaan neljätuntia ylimääräistä ja ei ehditty alkuperäiselle vaihtolennolle, onneks kuitenkin mahduttiin seuraavaan koneeseen ja saman vuorokauden puolella Suomeen.

 

Lapsiperheelle mun mielestä just siksi ihana paikka että on puhdasta, lämmintä (talvella ei kuitenkaan liian paahteista), turvallista ja ihanaa kun ei näe juopuneita turisteja. Miinuksena ehkä nuo pitkän välimatkat, mutta nekin menee näppärästi taksilla ja sillä on edullista ajella.

 

Meidän vuokraama asunto Marina Sail:ssä oli kiva (sisustettu Ikea tavaroilla), hiemanhan tuolta oli kävelymatkaa, mutta Marina Mall kuitenkin lyhyen matkan päässä. JBR Walk ihan kävelymatkan päässä myös, Marina Walkille pidempi matka, mutta sinnekin tuli kahtena iltana käveltyä syömään. Ehkä mä seuraavan kerran etsisin majoitusta Marina Walkin läheisyydestä, jos Marinan alueelle majoittuisin.

 

Me kierreltiin nuo kauppakeskukset nähtävyyksineen, Bur Dubai ja souk-alueet, käveltiin Marinan ympäri, uimassa käytiin Jumeiran Beach Parkissa. Ei tehty mitään retkiä. Lapsille ja itsellekin oli kokemus ylittää lahti arban kyydissä.

 

Vielä hyvä vinkki kaikille matkaaville, ottakaa vaikka kartta mukaan mihin on merkitty teidän hotelli. Meillä ei yksikään taksikuski matkan aikana tiennyt missä meidän kyseinen torni sijaitsee, jokaiselle sai sen selittää. Mennessä taksikuski soitti vuokraisännälle ja kysyi ajo-ohjeet.

 

Tässä nyt jotain...yritän vastailla jos jollain on kysymyksiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dubain matka varattu! Kuukauden kuluttua olisi lähtö.

 

Muutama kysymys siellä olleille.

 

Pääseekö rattaiden kanssa hyvin liikkumaan? Joku mainitsi, että Pamperseja oli myynnissä, onko Liberoita? Pampersit kun ei sovi meidän tytölle...

 

Onko keskusta alueella mitään leikkipuistoja tms?

Share this post


Link to post
Share on other sites

On siellä kaikkea myynnissä... ihan suomalaisiakin merkkejä normaaleissa ruokakaupoissa. Mitään ei kannata rahdata sinne. Vanhassa puolessa pääsee rattaiden kanssa mihin vain mutta, uudella puolella ei pääse mihinkään ilman autoa.

 

Leikkipuistoista en tiedä mutta poikani viihtyi ihan vilinää katselessa ja uima-altaassa uiden.

 

Pitää vain muistaa et olkapäät ja polvet peittoon ja tunteita ei tule näyttää julkisesti. Poika lapset ovat in varsinkin vaaleat ja niitä tullaan kyllä puristelemaan. Missä ei tarvii pelätä. Lasten vaatteet on edullisia kuten myös lastentarvikkeet.

 

suosittelen lämmöllä.

 

Ja muistakaan eläintarha ja akvaariot niissä on paljon katseltavaa!! Poikamme ainakin viihtyi....

 

girl_dance.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reissusta palattu ja oli kyllä kokemisen arvoinen paikka. Varmaan menään joskus uudelleenkin.

 

Lapsista pidetään paljon ja lapset saavat erityiskohtelua joka paikassa. Lähes kaikissa ravintoloissa on syöttötuolit ja vauvanruoka lämmitettiin aina pyydettäessä.

 

Etäisyydet ovat todella pitkiä, joten hotellin sijaintiin kannattaa panostaa. Suosittelen hotellia ensisijaisesti Jumeirahin rannalta, jos rantaelämästä ei niin paljon välitä niin jonkun kauppakeskukse yhteydestä. Näin on edes jotain kävelymatkan etäisyydellä.

 

Erityisesti tähän aikaan vuodesta on hyvät alennusmyynnit ja lastenvaatteita on tarjolla vaikka kuinka paljon. Kaikki mahdolliset merkkivaatteiden lastenkaupat löytyvät!

 

Rannoilla ja puistoissa on lasten leikkipaikkoja keinuineen ja liukumäkineen. Kauppakeskuksista löytyy pieniä huvipuistoja jossa on laitteita ihan pienillekin. Akvaariot ovat myös hyvää ajanvietettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä kanssa yksi vauvan kanssa Dubain matkaa suunnitteleva. Matkaan olisi tarkoitus lähteä marras-joulukuun vaihteessa ja pojalla silloin ikää 10kk. Lisää vinkkejä ja ajankohtaisia juttuja kohteesta & matkustamisesta kaivataan! :) Kertokaa omia matkakokemuksianne - mikä meni nappiin ja mitä tekisitte toisin jne. Mitä mieltä olette Bur Dubain alueesta lapsen kanssa reissatessa? Käsittääkseni ostospaikat on lähellä, mutta rantaan matkaa...? Kiitoksia kaikille jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now