tikris80

alkuraskauden oireet ennen plussaa

834 posts in this topic

Mulla ei ollut minkäänlaisia oireita ennen plussaa, mitä nyt menkat oli myöhässä ;)

Vähän myöhemmin, olisiko viikoilla 6--> eteenpäin iski älytön väsymys. Väsymys on oikeastaan ollut se ainut oire, mitä mulla on koko raskauden aikana ollut. Niin, ja yhdessä vaiheessa kauhea nälkä :lol: mutta sekin on ohi mennyt jo muutama viikko sitten.

 

Eli toisin sanoen, jos en olisi raskaustestiä tehnyt, niin tuskin olisin tienyt olevani raskaana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm... Ennen plussaa oli noin viikon verran:

-Närästystä

-Palelua

-Väsymystä

-Kuvotusta

 

Päivää ennen plussaa oireet katos

 

Plussan jälkeen:

-Palelu jatkuu

-Väsymys jatkuu

-Kuvotus jatkuu

-Mahaa särkee

-Alaselkä kipeä

Share this post


Link to post
Share on other sites

tein testin kp 29, olin alottanut terolutit ja oletin että seuraavana päivänä alkaisi menkat, eka kierto renkaiden jälkeen joten ei ollut oikein käsitystä mitä noi terot tekee tosiaan . Viikon verran oli menkkakipuja ollutkin ja rinnat ihan älyttömän kipeenä sekä "pitkät päällä", noiden rintojen takia aloinkin sitten miettimään että ei kai vaan olisi niin uskomaton tuuri ollut :D

 

Tosi nopeesti alkokin kuvotus ja hetkittäinen pahoinvointi, en tiedä paljonko korvien välistä oli nuo oireet kiinni.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yli 13 kuukauden odotuksemme palkittiin tänään positiivisella raskaustestillä!!

 

Oireet ennen plussaa:

Väsymystä (laitoin syysväsymyksen ja työkiireiden piikkiin)

Vatsan turvotus (pirun hiilarit?)

Arat rinnat (ihan normaalia ennen menkkoja)

Vatsan viiltoja silloin tällöin aivastaessa tai nopeasti liikkuesti (flunssaa pukkaa?)

 

Eilen illalla sitten kiinnitin huomiota erityisen arkoihin rintoihin ja tummuneisiin nännin nipukoihin, sellaista en ole aiemmin kokenut.

Samalla olo oli jotenkin niin levollinen, että päätin vain tehdä testin aamulla.

 

Aamun vahvan, todella nopeasti muodostuneen selkeän plussan jälkeen, oireiksi olen mieltänyt myös:

kylmät väreet (olikohan niitä jo aikaisemmin, nyt ainakin todella selkeitä)

närästystä (vai olenko taas vaan syönyt niitä pirun hiilareita?)

vatsa murisee ja vihjailee ruokailun muistamisesta

väsyttää (ei mitään uutta)

 

Aika näyttää miten oireet tästä kasvavat ja miten kaikki etenee... Nyt vasta siis kai rv 3+6, mutta tästä on hyvä jatkaa! Plussahan on jo puoli voittoa!!

 

Olikohan tämän kierron plussa-taika muuten aukiolotutkimuksessa??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka!

Nyt on kyllä pakko kirjottaa, kun käyttäjän Herkkis raskausoireet ennen plussaa kuvaa aika paljon omia oireitani ovulaation jälkeen... Tosiaan tänään on päivä kun kuutautisten pitäisi alkaa ja normaalisti joka kuukausi ennen menkkoja rintani ovat olleet arat. Nyt kuitenkin huomasin jo reilu viikko sitten että mikäs on kun rinnoissa ei tunnu mitään... Normaalistihan rinnat ovat arat raskauden aikana joten tuntuu vähän hullulta edes harkita mahdollista raskautta kun omissani ei tunnu mitään, mutta muuten oloni on ollut niin väsynyt ja todella outo että epäilykset heräsivät jo näin aikaisin...

Alavatsassa ja etenkin vasemman munasarjan kodalla tuntuu välillä kummallinen paine/nippaus, päähän sattuu lähes kokoajan mikä ei ole itselleni normaalia, bussimatkat tuntuvat ihan kamalilta niin että oksennusta pidättelen varsinkin jos on yhtään pieni nälän tunne mahanpohjassa ja sitten päälle vielä kokoaikainen päänsärky, aikalailla samat oireet kun Herkkiksellä. Toisaalta kova stressi on ollut nyt viimesen kuukauden aika opinnoista joten vähän pistän senkin piikkiin, mutta jotenkin on vaan niin erilainen tunne kuin ennen...

Oonko aivan kahjo kun mielessä edes pyörii mahdollinen raskaus? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jahas luin tätä keskustelu palstaa näköjään väärinpäin! :D Siis Herkkis on kirjoittanut ekalle sivulle koko keskustelua. Oireet ovat samanlaiset kuin Laurellin paitsi arkojen rintojen sijasta on kova päänsärky...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli ollut jo aiemminkin kipuja/vihlaisuja munasarjojen kohdalla (erityisesti ovulaation aikoihin), mutta tällä kertaa myös oviksen jälkeenkin oli (ja on yhä...) päivittäin vihlaisuja ja painon tunnetta alavatsassa. Välillä kävely oli todella vaikeaa ja tuntui että mahassa on "pallo", jota pitää kannatella ja ei pystynyt tekemään äkkinäisiä liikkeitä. Mulla oli koko ajan myös tosi kylmä...! Niin ja kuvotuksen tunnetta oli myös ja ei pystynyt syömään niin paljon kuin yleensä. Viikko ovulaation jälkeen aloin ajatella, että olisinkohan raskaana, oli jotenkin niin levollinen olo, mutta ei kuitenkaan "ylitoiveikas".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips!

Itse kans tänne sivuille eksyin kun alko olee jotenkin "oudot" fiilikset..

 

Hirmusesti närästää ja on tullu hikka ( mistä kumpikaan ei oo mulle normaalia), Alamaha vihloo ja juimii.. Rintojen arkuutta oli 2-3 pvä, kun normaalisti ennen menkkoja mulla se on yleensä viikkoa ennen niin ettei niihin pahemmin saa koskea kukaan. Nyt vaan pientä arkuutta, ei kuitenkaan niin pahaa kuin menkkojen alkaessa. On ollu päivittäistä päänsärkyä, aaltoilevaaa viluisuutta ( iltasin/ öisin huomaan et nenu on tukossa, mitään muita flunssan oireita kun ei ole, mitkä nekin pärähtää mulle normaalisti kaikki kerralla!), tuhotonta väsymystä ja oon kiukkunen ku amppari välillä. Sit taas katsoessani telkkua ( viimeks kun aloin itkemään, katoin vauva tulossa- ohjelmaa jossa vastasyntyneen isä puhkes kyyneliin, niin myös minä! ) saan hirmusia tunteenpurkauksia..

 

Kokoajan on sellanen fiilis et menkat olis joko päällä jo, tai sitte ne alkais ihan millä minuuteilla hyvänsä, mitään varsinaisia "alkuoireita" mulla kun ei oo nyt tullu, mikä on ihan uutta! Menkkojen ois pitäny alkaa edellispäivänä, mut ei oo vieläkään kuulunu.. Osaks pistän stressin piikkiin, mut jotenkin nyt vaan mietityttää..

 

Lapsi olis kyllä toivottu, lopetin Cerazette- pillerit kesäkuussa, mutta kun oon erittäin pyöreä naisimmeinen, ni pidin sitä lähes mahdottomana, et vielä ees vois tärpätä.. Kuitenki on sellanen olo, että kuvittelen vaan kaiken, sit taas kuitenki tuntuu siltä et mitä jos.. Testiä en uskalla tehdä, asetan itelleni kokoajan päivämääriä et koska sen viimeistään teen, et jos menkat kuitenkin alkaa.. Epätietosuus on perseestä suoraan sanottuna, mutta ei kantti kestä katsomaan että kuinka käy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oireita ennen plussaa oli hyvin niukasti. Alavatsalla tuntui vihlontaa, mutta se muistutti lähinnä menkkakipuja ja olinkin ihan varma, että menkat alkavat ajallaan. Lisäksi rinnat olivat tosi arat, mutta useammassa kierrossa rintoja oli aristanut ovulaation aikoihin, joten ajattelin, että se vaan jatkui nyt vähän pidempään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisin sanoo ettei ollu mitään normaalista poikkeavaa oiretta.

Rinnat aristi mutta niinhän ne aina ennen menkkoja,

vähän huimaili mutta niinhän aina kun niska on tarpeeks jumissa,

pari päivää ennen menkkoja turvotti aivan järkyttäväti mutta niin tekee aina,

ainoo mitä ei aina tee oli tunneherkkyys, joku pienikin asia sai silmäkulman kostumaan. nyt kun mennään 6+3 on kaikki muut paitsi rintojen arkuus kadonnu :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on ollut parin viikon verran alavatsassa kipua joka aiheuttaa sen etten voi nukkua vatsallani enkä pitää mitään vatsani päällä. Pari viikkoa sitten minulta tuli kuukautisvuotoa tummempaa, ruskeahkoa ja melko niukkaa vuotoa parin päivän ajan, menkkojenkin olisi kuulunut alkaa vasta noin 5 päivän päästä. Ajattelinkin siksi odottella seuraaviin menkkoihin asti ja teen vasta sitten testin jos niitä ei kuulu. Kellään ollut näitä oireita?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa oireet olivat hyvin samankaltaiset kuin ennen kuukautisia:

-Pinna kireällä ja kovat alavatsakivut.

 

Lisäksi:

-Muutamia yksittäisiä äklötyskohtauksia, jotka menivät aika nopeasti ohi.

-Alavatsalla ns. "viileitä" vihlaisuja...tuntui kylmältä hassusti. Vasemmalla puolella erityisesti.

-Nukahdin istualteen lehteä lukiessa.

-Poskeeni tuli finni, mitä ei ole ikinä ennen tapahtunut.

-Suupieleni aukesi!

-Jatkuva aivastelu!!

-Vessassa juoksu ja pistävä haju.

-Paine alavatsalla.

 

Nyt taas samantyyppisiä oireita. Lisäksi nenän tukkoisuutta ja yöllä oikein juoksi nenä että piti lähteä niistämään.

Saapa nähdä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa oireina oli:

- turvotusta

- kylmiä väreitä

- tissit turpos kummalisen paljon ja oli arat

- päikkäreiden tarve muutamana päivänä

- etova olo parina päivänä

- dpo 6 ja 7 vähäistä veristä vuotoa

- miehelle raivoaminen ja itkeminen

- jatkuva vessassa juokseminen

- menkkamaista "puristusta" vatsassa

 

edit: se tärkein, eli järkyttävä NÄLKÄ unohtui mainita ja se, että normaalisti muutama päivä ennen menkkoja tulevat "lurinat" kohdun kohdalta jäi pois

Edited by sirppu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kopsasin nää suoraan tuolta kuumeilupuolen ketjusta "oireet jotka herättävät toiveet".. Kirjoittelin nämä sinne dpo 6 eli neljä päivää ennen plussaa.. smile.gif

 

- Pieniä maha nippasuja ja muita hassuja tuntumia masussa.. Oviksen aikaan masuun sattui vasemmalle puolelle, se puoli on pääasiassa kipuillutkin (olisko sitä keltarauhaskipuilua)

- Iltaisin kun menee nukkumaan, tuntuu mahassa ikäänkuin supistelua.. Tuntuu samalta kuin harjoittelusupistukset raskaanaollessa! Semmosta ajoittaista kiristelyä..

- Ihan kuin joskus tuntuis tissit "oudoilta".. Tää on oireista kaikkein epämääräisin, ja voi hyvin johtua vaan siitä että kuulostelen miltä tisseistä tuntuu.. (Muistan miltä tisseistä tuntui edellisessä raskaudessa just ennen plussaa, eikä tää oo vielä sitä)

- Suurin toiveiden herättäjä on se että lämmöt on koholla, normaalisti ne on ennen ovista 35,8 ja sen jälkeen 36,2, maksimissaan 36,4.. Mutta äsken mittasin digimittarilla ja lämmöt 36,9!! Ihan perinteiselle mittarilla lämmöt jopa 37,3!

 

Dpo 8 sitten alkoi tuhruttelu, joka hieman yltyi dpo 9, ja luulinkin ihan menkkojen alkaneen.. Tuli n.puoli kuukupillista puhdasta verta.. Mutta jo iltapäivällä vuoto loppui kokonaan, joten seuraavana aamuna tein testin! Ja plussa tuli dpo 10! lipsrsealed.gif

Edited by Pisces

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Suurin toiveiden herättäjä on se että lämmöt on koholla, normaalisti ne on ennen ovista 65,8

 

 

Oho! :o

 

 

 

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulin useana päivänä, että olen vilustunut ja flunssa on tulossa, mutta ei lopulta tullutkaan. Liittyy ehkä raskauteen (tai sitten ei..). Rintojen arkuus (hiukan enemmän kuin ennen menkkoja).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla lämmöt nousi tohon 37 ja vähän yli, kun normaalisti ovat siinä 36,5. Nenä oli tukossa ja sitten oli vaan semmonen tunne, että olisi raskaana. Plussa-aamuna oli menkkasärkyä, mutta menkkoja ei kuulunut..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on reilu viikon ollut "raskausoireita": yököttävä olo joka päivä (varsinkin aamupalan jälkeen), hikoilua yöllä, vatsassa menkkamaisia kipuja sekä välillä pientä nipistävää kipua, pääkipua on ollut enemmän kuin yleensä. Viikko sitten noustessani sohvalta, minulla tuntui vasemmalla vatsassa viiltävä kipu, ja autossa ollessani tuli äkkijarrutus, niin vatsaan, ihan keskellä sattui. Eilen lenkin jälkeen alavatsani oli kipeä jonkin aikaa. Pillereitä olen syönyt säännöllisesti ja tyhjennysvuotokin tuli normaalisti viime viikolla (tosin oli niukempaa kuin yleensä ja kesti vain kaksi päivää). Tein raskaustestin viime perjantaina, mutta se oli negatiivinen. Voisinkohan olla raskaana, vai onko tämä jotakin muuta..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin toiseen ketjuun samasta aiheesta...laitan vielä tänne :)

 

Elikkäs ennen plussaa..

 

Hurjat mielialavaihtelut, etenkin itkuherkyys

Kirkkaan valkoista limamaista vuotoa

Yhtenä päivänä järkyttävä selkäkipu

Nenän tukkoisuus

Päänsäryt

Paleleminen

 

Etenkin hurjista itkukohtauksista aavistin että jotakin on nyt hormonaalisella puolella.. :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa mulla ei ollut oikeastaan muita oireita kuin rintojen kasvaminen ja aristaminen, sekä hurja tunteikkuus. Jälkimmäisen ajattelin liittyvän ihan vaan alkaviin menkkoihin, mutta kuinkas sitten kävikään :grin:

 

edit. Ja testasin siis pari päivää sen jälkeen kun menkkojen olisi pitänyt alkaa, olisko ollut kp 30/28.

Edited by Mimsi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa oli noin viikon ajan sellainen olo, että menkat alkaa hetkellä millä hyvänsä, samanlaista juilintaa. Myös hieman flunssaista oloa ja nenän tukkoisuutta. Tuota flunssaista oloa ja nenän tukkoisuutta oli ollut aikaisemmissakin kierroissa, mutta tuo mahan juilinta oli uusi ja siis oikea oire itselläni:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastikään annettiin "pikkukakkoselle" lupa tulla ja nyt huomasin yks päivä outoja menkkakipuja alavatsassa. Lisäksi lievää kuvotusta oon huomannut silloin tällöin varsinkin ruokailuvälien venyessä.

 

Testiä en oo tehnyt enkä aatellut muutamaan viikkoon tehdäkään. Mulla ei oo edellisen lapsen jälkeen vielä kuukautisetkaan alkaneet (poika jo 1,5 v), joten ei mitään käsitystä missä vaiheessa kiertoa tässä edes ollaan.

 

Saas nähdä joko muka heti ois tärpännyt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainoa poikkeava "oire" oli kumman euforinen tunne, joka alkoi pari päivää ennenkuin seuraavan kierron olisi pitänyt alkaa. Fyysiset oireet oli ihan samanlaisia kuin aina ennen menkkoja; oli tiputteluvuotoa (joka tällä kertaa vissiin olikin kiinnittymisvuotoa!), rintojen turvotusta jne. PMS-kiukku oli hyvin lievää ja tosiaan iltaisin oli ihanan miellyttävä ja pehmoinen olo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silloin kun mulla oli vauvakuumetta ja kovasti luin näitä keskusteluja niin lupasin itselleni että sitten kun plussaan niin kerron tänne oireet. Ei niitä oireita loppujen lopuksi paljoa edes ollut mutta kerrotaan kuitenkin :D

 

Oireet ennen plussaa:

- KYLMÄ!! ja olin varma että flunssa tulee

- rinnat aristi

- tiputtelu/tuhruvuotoa ei tullut ollenkaan vaikka normaalisti tuli useampana päivänä ennen menkkoja

 

Siinäpä ne oikeastaan oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now