tikris80

alkuraskauden oireet ennen plussaa

834 posts in this topic

Meillä tärppäsi vasta n. yk30, joten kaikki valeraskausoireet oli ehditty kokea monessa kierrossa. Jos jotain oireita olikin, niin ajattelin taas vain kuvittelevani ne. Oli siis todellinen yllätys, kun kaksi viivaa ilmestyikin testiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mitään oireita ennen plussaa <_< Eikä plussan jälkeenkään. Vasta viime päivinä alkanu väsyttään tosi paljon ja ainut oire tähän mennessä. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ainoa oire ennen plussaa oli palelu ja tietysti menkkaoireet loisti poissaolollaan. Plussauksen aikoihin alkoi turvotus, heräily aamuyöllä, vihlontaa häpyluussa ja lonkissa sekä alavatsan nippailut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Listataanpa nyt omiakin alkuraskauden oireita tänne toivottavasti hyödyksi ja toivoa antamaan erityisesti sellaisille kohtalotovereille, jotka toivovat raskautuvansa avusteisesti lääkkeellisissä kierroissa ja ovat pistäneet irrotukseen Pregnylin sekä käyttäneet loppukierron tukena Lugesteronia. Mulla oli nimittäin tämä tausta plussakierrossa ja sitä ennen takana oli useita lääkkeellisiäkin negakiertoja, joissa todennäköisesti erityisesti Lugesteron aiheutti rasittavia "lumeoireita". Niinpä alla mun kokemuksia siitä, mikä erotti "lumeoireet" oikeista oireista ^_^ Vanhana kunnon "testipelkurinahan" sain tietää plussanneeni vasta kp 29/29 (dpo 16). Sitä edeltäviä oireita arviolta kp 24-28 (dpo 11-15) välillä:

- Rintojen pakotus ja suoranainen särky. Saatoin havahtua hereille yöllä kylkeä kääntäessäni kivusta johtuen ja iltaisin rintaliivejä riisuessa pääsi aina tuskan ähkäisy. Tätä oiretta ei voi kylliksi alleviivata omalla kohdallani. Nimittäin normaalisti negakierroissa mulle ei tule minkäänlaista aristusta rintoihin tai sitten se on tosi maltillista jomotusta, joka haipuu kokonaan pois useita päiviä ennen menkkojen odotettua alkua. Samoin negaan päätyneessä IVF-hoitokierrossa Pregnylistä tuli kyllä kunnon tissikipu, mutta sekin laantui pois loppukiertoa kohti. Tällä kertaa kipu sen sijaan säilyi voimakkaana ihan kierron loppuun asti. Täytyy myöntää, että tästä oireesta toivo todella heräsi ^_^
- Satunnainen, menkkamainen juilinta  sekä painon tunne alavatsalla. Nämä ovat kuitenkin hankalia oireita, sillä niitä mulla on esiintynyt paljon myös negakierroissa. Erona tässä plussakierrossa olivat kuitenkin myös selkeät, tuikkivat vihlaisut häpyluussa, sillä niitä en muista negakierroissa rekisteröineeni.
- Hiukan normaalia kovempi väsymys. En kuitenkaan osannut arvioida kovin tarkkaan, että voiko se johtua raskaudesta vaiko kiireestä, jota mulla sattuu nyt erityisesti olemaan töissä. Nyt jälkiviisaana tiedän, että ensin mainitullakin saattoi olla osuutta asiaan.
- Voimistunut janon tunne. Mua ei yleensä normaalioloissa juuri janota, joten joudun tietoisesti keskittyä juomaan tarpeeksi. Nyt janon tunne vaivasi jatkuvasti ja pähkäilinkin miehelle, että puhkeaakohan mulle sokeritauti.
- Selkeästi tihentynyt tarve käydä pissalla riippumatta siitä, vaikka joinkin yhtä paljon kuin normaalisti. Ihmettelin kp 26, kun kävin työpäivän aikana vessassa viisi kertaa. Normaalisti käyn kerran, korkeintaan kaksi. Lisäksi heräsin myös joka yö vessareissulle, mitä ei ole tätä ennen tapahtunut näin säännöllisesti vuosiin.
- Närästys. Siinä vaiheessa alkoivat hälytyskellot tosissaan kilistä. Mua ei nimittäin tapaa närästää juuri koskaan (no okei, ehkä tyyliin pari kertaa vuodessa esim. oikein railakkaiden pikkujoulujen tms. jälkeen :D).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä raskaudessa sain ekat haaleat viivat dpo 10 ja oireet ennen sitä oli menkkapoltot (alkaa aina päivää ennen menkkoja, eli vielä oli aikaista), alamahan painontunne ja nippailut. Iltaisin paleli ja turvotti ja mahaa vetäessä sisään tuntui että jotain oli edessä eikä saanu vedettyä. Niin ja nopeissa liikkeissä esim. kumartuessa vihlaisi.

Lisäksi oviksesta jonnekin dpo 6 asti oli vahva tunne ettei tärpännyt, mutta sitten se vaihtui. Tuli jotenkin rauhallinen fiilis ja tuntui että voisi olla raskaana :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli joku dpo6 lähtien pari kovaa vihlaisua oikealla puolen vatsaa. Samoin kovaa päänsärkyä ja tosi voimaton olo, väsymys ja haukottelu. Olin myös pienessä nuhassa, joten en sillain osannut kiinnittää huomiota ennen kuin ne vaan jatkui ja jatkui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäisessä oli erittäin voimakasta palelua, väsymystä, rintojen arkuutta ja turpoamista, hajuherkkyyttä, finnejä... Oonkin käyttänyt erityisesti tuota rintojen arkuutta "raskaustestinä" jos olen epäillyt :D Mutta nyt ei ollut käytännössä mitään oireita tässä toisessa raskaudessa. No okei, paria päivää ennen testaamista päätin jäädä kotiin lepäämään (teen jatko-opintoja) eli nukkumaan koko päiväksi, ja jossain vaiheessa sitä tokkuraa muistan ajatelleeni, että näin väsynyt en ole ollut sitten edellisen raskauden, josta on viisi vuotta. Jälkeenpäin kävi ilmi, että tein ilmeisesti tosi aikaisessa vaiheessa testin, minkä vuoksi ehkä oireetkin ovat nyt tulleet vähän hitaammin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa ei ollut oikein mitään, koska plussasin niin aikaisin, dpo10. Rv4-5 välillä alkoikin sitten ilmaantua oireita: väsymystä, kuvotusta, kovaa janoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa ei ollut kovin montaa oireitta. Jonkun verran paleli, parina päivänä oli hetkittäistä pahoinvointia, väsymystä ja aknea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo5 olin sata varma, että kiinnittyminen olisi tapahtunut. Kova kipu alavatsassa, mitä ikinä ennen ei ole ollut. Pari päivää tuon jälkeen (dpo7) tissit kipeytyi, mikä pisti kans vähän miettimään, että jotain on nyt meneillään. Normaalisti tuo tissikipu on tullut heti oviksen jälkeen, tosin ei noin pahana kuin tuolloin.  Siitä lähtien ollut oireita enemmän ja vähemmän, kauhea palelu, menkkakivut, joita ei ole ollut esikoisen syntymän jälkeen ollenkaan sekä turvotus. Dpo10 tuli selvääkin selvempi haamu testiin sitä ennen parin päivän testit (dpo8 ja 9) on olleet todella haaleita, mutta punertavia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eipä ollu mitään sellasia oireita, että olis hälytyskellot soineet. Päivää ennen plussaa dpo14 olin ihan satavarma kahvilla istuessa, että nyt lorahti verta ja menkat alkoi. Kun pääsin veskiin, niin olikin pelkkää kirkasta. Että tuo yksi asia oli ainut sellainen selkeä tavallisesta poikkeava juttu. Toki sitten rinnat arat, pieniä menkkajomoja jne mutta ihan samanlaista kuin loppukierrossa yleensä. Nyt dpo 21 eikä paljon kummempia oireita oo vieläkään. 

Edited by Helmi2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo7 oli järjetön päänsärky ja sitten kauhea oksetus. Mietin jo silloin voinko olla raskaana kun harvemmin meinaan oksentaa. Dpo9 alkaen ollut pieniä tuntemuksia alavatsassa säännöllisesti. Myös ruokailun jälkeen välillä etonut. Nyt dpo11. 

Muoks: Muistinpa, että mun yhdet lempparisipsit maistui mielestäni oudolle/pahalle dpo10. Ajattelin et on jotenkin viallinen pussi tms, mut ei miehen mielestä maistunut erilaiselle. 

Edited by Maallinen olento

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dpo8 menkkajomoa alaselällä ja alavatsalla. Dpo9 alkaen rintojen kylmänarkuutta, närästysherkkyyttä. Dpo13 alkaen alavatsalla nippailuja, painontunnetta. Plussa dpo13 illalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te joilla on ollut useampia raskauksia, olivat alkuraskauden oireet erilaiset?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli ihan erilaiset. Esikoisesta ei ollut mitään oireita ennen plussaa. Tai no tiputtelua päivää ennen kuin menkkojen piti alkaa (mulla ei ole ikinä tiputtelua). Luulin että mulla ei ollut ovista plussakierrossa niin en sitten edes testannut ennen kuin menkat olivat pari päivää myöhässä. Silloin alkoi myös epämääräiset mahakivut. Nyt toista odottaessa tein plussan jo 3+3 koska oli niin kammottavan huono-olo ollut jo monta päivää ja rinnat tuntuivat raskailta niin jotenkin vain tiesin, että raskaana ollaan. Tässä raskaudessa taas tiputtelua ei ollut. Omalla kokemuksella siis todella erilaiset oireet kahdessa raskaudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska selasin tätä hulluna ennen sunnutaina tullutta plussaa niin ajattelin kirjoitella omia oireita tänne. :) 29.5 tehtiin siis kolmas inssi. Dpo2, omaan korvaan liian aikaisin mutta who knows, iski samanlaiset kiinnittymisoireet kun esikoisesta. Heikko olo, pyörryttää, aivan tajuton väsymys ja vatsa kipeä koko päivän. Dpo6-8 sitten iski ihmeellinen minitauti, pientä lämpöä ja kröhää mutta kaatoi kanveesiin ihan totaalisesti. Siitä sitten alkoi aina iltapäivisin pieni huimaus ja jatkuva nälkä. Ne kaksi sai miettimään että hmm mitä jos! Ja dpo12 piirtyi sitten niiiin kauniit kaksi viivaa testiin :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainoa oire, johon kiinnitin huomiota, oli jomotus ja pieni kipuilu alavatsan oikealla puolella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palelu, runsas valkovuoto, muutama tippa verta, eli lienee ollut kiinnittymisvuotoa. Näiden lisäksi uni muuttui yhtäkkiä tosi syväksi, sain hormooninäppyjä peräti kolme ja iltaisin karmea väsymys. Plussasin dpo 11, joten aika nopeasti tuli vahvistus, että yllä mainitut jutut oli raskausoireita. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen raskaudesta en muista kummempia oireita, ainakaan normi ps-oireista poikkeavia. Sillon testasin plussan kun menkat oli jo myöhässä muutaman päivän ja alkavasta raskauspahoinvoinnista hoksasin testata, rv:t oli jo lähempänä 5:ttä.

Toisen lapsen yrityksessä kemialliseksi jäänyt raskaus oli runsasoireinen. Dpo8 olin varma että oon raskaana kun leikkelepaketti haisi kamalalta. Rintakipuili ja tuntemukset kohdussa alkoi jo pari dpo 6-7, haamu näkyi testissä dpo10. 

Kemiallista seuraavassa kierrossa plussa sain taas ja sain selvän plussan dpo10. Oireita ei ollut juuri mitään. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä raskaudessa tissit kipeytyi, mahaa ehkä hieman nippaili, tuli hieman etovaolo jos ruokailujen välit venyivät ja menkat ei alkanut vaikka kuinka odotin. Ei tullut, eikä vieläkään ole tullut, tunnetta siitä että olisin raskaana.
Muoks. Olihan mulla vielä iltaisin jäätävä kylmyys.

 

Kopsaan tähän edellisten raskauksien oireet tästä ja muista ketjuista:
1. raskaus:

Pitkä yritystaival oli takana ja edellisissä kierroissa oli jos minkäkinlaista "oiretta". Nyt ei tullut kytättyä, mutta eipä sieltä kyllä mikään loistanutkaan olemassa olollaan. Ilman testausta en olisi tiennyt olevani raskaana. Testin tein, kun menkkajomoja oli ollut jo muutaman päiivän ajan. Yleensä ne kesti vain päivän ja sitten vuoto jo alkoikin.
Tissit oli samalla tavalla kipeänä, kuin aina ennen menkkoja. Ne kipeytyi aina joko heti oviksen jälkeen tai vähän myöhemmin.
Se mitä ihmettelin oli, että testiä edeltävänä päivänä teki mieli avokadoja ja mehukeittoja, mutta mikään liha ei ois napannut. Samaisena päivänä myös huippasi hieman töissä.

 

2. raskaus:

Oireita ei pahemmin ollut, mutta mikä sai epäilemään mahdollista plussaa oli menkkakrampit ilman menkkoja. Sama oire oli esikoisesta. Toinen oire oli, että yhtäkkiä tankotanssi tuntui raskaammalta. Tästä raskaudesta tuli tunne, että olisin raskaana.
Lisäksi kauhea turvotus.

Edited by Anastacia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä toisessa raskaudessa merkitsevin oire oli oireettomuus, tai oikeastaan että PMS-oireita ei tullut lainkaan vaikka yleensä olen superkiukkuinen monsteri jopa viikon ennen menkkoja. Nyt olin vain tyyni ja rauhallinen.

Menkkamaiset jomotukset tulivat kyllä mutta en niitä ihmetellyt. Sitten vähän alkoi olla kuumotusta poskissa, ja plussapäivänä (dpo 14) mittasinkin lämmön, joka oli sen 0,5 astetta mun normilämpöä korkeampi. Vatsa myös turvoksissa ja pientä närästystä, mutta molempia voisi olla ennen kuukautisiakin.

Ekasta raskaudesta poiketen ei ole ollenkaan tisseissä tuntemuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäistä kertaa tässä plussakierrossa (ja parissa edeltävässä kierrossa) oli niin, että rinnat kipeytyivät hieman päältä ja ulkosivuilta ja tuntuivat oudon täyteläisiltä ja painavilta. Tämä ei ole minulle ollenkaan tyypillinen PMS-oire.

Lisäksi oli ihan selkeä punertava/beigehtävä kiinnittymisvuoto, mutta siinäpä ne oireet taisi ennen plussaa ollakin. Tuosta beigestä valkovuodosta tajusin testata, muuten olo oli aika sama kuin parissa edeltävässä negakierrossakin. 

Plussasin dpo 9, tänään dpo 11. Dpo 10  alkoi olla vähän painavaa tunnetta, kireyttä ja nipistelyjä vatsanpohjalla, törkeet allergiaoireet miljoonine aivastuksineen ja vähän semmoinen "hitaallakäyvä" ja vähän jopa sairas olo, semmonen etten oo ihan oma itteni.

Vielä eilen tuli vaaleanpunertavaa vv:a, menkkojen pitäisi alkaa vasta sunnuntaina, joten nyt kaikki peukut pystyyn, että papu pysyisi kyytillä!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

- kipeät rinnat n. viikko ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaa (ei ole mulle ollenkaan tyypillistä muuten)

- todella kipeä finni otsassa (ei tämäkään mulle tyypillistä)

- ”virtsatietulehdusoireet”, eli sellainen pieni vihlonta ja olevinaan vessahätä vähän koko ajan (tästä oikeastaan aloin tosissaan epäillä, koska oli tuttu oire aiemmista raskauksista)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now