make

Ensimmäinen kierto km:n jälkeen

182 posts in this topic

Nytpä pystyn vastailemaan tähänkin.

 

Ensimmäinen kierto keskenmenon jälkeen oli 30 päivää. Tyhjentyminen alkoi spontaanisti (sopivasti juuri ennen kuin piti mennä lääkäriin miettimään että lääkkeellinen tyhjennys vaiko kaavinta). Pieni todettiin kuolleeksi nt-ultrassa viikolla 11+5 jolloin vastasi viikkoija 9+2. Tyhjentyminen alkoi siis 11+6.

 

Tyhjentyminen alkoi mahakivuilla/pienillä supistuksilla aamuyöstä ja hurja vuoto aamulla. Vuodin noin kuusi tuntia kuin hanasta kaatamalla kunnes olikin tuo lääkäriaika. Lääkäri tyhjensi kohdusta vielä tavaraa pinseteillä vetämällä ja tämä auttoi oloon valtavasti. Kohtu ultrattiin tyhjäksi sekä vuoto samalla helpottui ja muuttui normaaliksi kuukautisvuodoksi. Jälkivuotoa tai semmoista tuhrua kesti noin kaksi viikkoa.

 

Ensimmäiset kuukautiset oli pitkät, runsaat ja klönttiset muttei mitenkään kivuliaammat. Normaalisti vuoto kestänyt noin 5 päivää mutta nyt noin 10 päivää ja ensimmäiset neljä päivää oli runsaampaa kuin normaalisti. Sen jälkeen tullut vielä ruskenmustaa vuotoa ja pieniä palasia.

 

Onpas hehkeetä raportoida näin tarkasti mutta jos jollekin apua kun miettii näitä juttuja (vaikka niin yksilöllisiä onkin).

 

Nyt käymme nöyrinä uuteen yritykseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kkm, lääkkeellinen tyhjennys rv.12. Tyhjennysvuoto kesti noin 14 päivää ja kuukautiset alkoivat ihan puskan takaa kp27. Normaalisti minulla on kp35, joten kkm:n jälkeinen kierto on näköjään huomattavasti lyhkäsempi. Yritin bongata ovistakin testeillä, mutta plussaa ei tullut. Joko ovista ei ole ollut tai sitten ovis on ollut silloin kun km vuoto on ollut vielä päällä.

"Jännää" tässä on se ettei minulla ole menkkakipuja ollenkaan, vaikka yleensä tapaa olla aika koviakin kipuja. No saa nähda nyt sitten että jääkö kierto näin lyhyeksi (toivottavasti) vai palautuuko se taas normaaliin mittaansa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, viimein pääsen (?) vastaamaan tähän itsekin. Mulla siis kkm rv 10 (alkio vastasi 8+3) ja lääkkeellinen tyhjennys. Vuotoa ei ollut oikein nimeksikään, yhtenä iltana noin kymmenisen minuuttia kestänyt ryöpsäys ja muutamana päivänä hyvin niukkaa vuotoa, välissä vuodottomiakin päiviä. Alle viikossa loppui sekin vähä kokonaan.

 

Menkat alkoivat kp34, kun mun normaali kiertoni on noin 27 päivää. Viikon siis olivat myöhässä. Vuoto oli parina päivänä runsasta ja kivutkin hieman normaalia kovempia, mutta kolmannen päivän jälkeen vuoto väheni ihan tuhruksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ymmärtääkseni, fysiologisesti jos tarkastellaan mitä tapahtuu niin kierto alkaa ovulaatiosta. Kuitenkin teknisesti kuukautiskierto lasketaan kahden kuukautisten välillä koska tämä on helpompi.Km-vuoto ei ole sama kuin kuukautiset ja ovulaatio voi tulla milloin vaan km:n jälkeen kun keho on siihen valmis. Siten ensimmäinen kierto km:n jälkeen ei ole aikaväli km:n ja seuraavien kuukautisten välillä, jos nyt viilataan pilkkua. Joten ei ole syytä huoleen jos kuukautiset eivät tule kuukauden päästä keskenmenosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^minulle lääkäri sanoi että niin kauan kuin on vuotoa niin elimistössä on vielä raskaushormoonia. Ja siitä kun vuoto loppuun niin voi jonkin ajan päästä vasta ovuloida. Eli sen takia keskenmenovuodon alusta seuraaviin kuukautisiin voi mennä niin eri aika.

Edited by Kyllikki79

Share this post


Link to post
Share on other sites

^minulle lääkäri sanoi että niin kauan kuin on vuotoa niin elimistössä on vielä raskaushormoonia.

 

Olematta millään tavalla fysiologisesti alan asiantuntija, kommentoin tähän vain sen verran, että tässä tarkoitettu "raskaushormoni" eli hCG lienee keskenmenon jälkeen tavallisesti koholla kauemmin kuin vain vuodon ajan. Esimerkiksi itselläni hCG oli verikokeessa koholla vielä kolme viikkoa keskenmenon jälkeen, vaikka vuoto loppui alle viikossa. Joillakuilla perinteinen kotiraskaustestikin (herkkyys 25) voi haamuilla useamman viikon, itselläni se alkoi näyttää puhdasta negaa parissa viikossa.

 

En nyt varsin pidä keskenmenon jälkeistä kiertoani kummoisena osviittana tulevasta, koska kuten sanottua, kp1:n määrittäminen keskenmenon jälkeen on melkoista arpomista. Päätin silti laskea arvioidun tyhjentymispäivän kp1:ksi, jotta saan edes jonkinlaisen arvion kierron kestosta. Omalla kohdallani tyhjentyminen on lähes päivälleen määritettävissä siksi, kun lääkkeellinen tyhjennys ei mennyt aivan oppikirjan mukaisesti ja tästä syystä minua ultrattiin yhteensä kolmesti prosessin aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla ainakin piti se paikkaansa että niin kauan kuin oli vuotoa niin elimistössä olis sitä hormoonia. Ite kun vuosin sen reilun kuukauden välillä enemmän ja vähemmän niin vasta kun verikokeessa se hormooni oli laskenut niin sit vasta loppu vuoto. (Mulla oli se arvo 60 pari päivää ennen vuodon loppumista) Mut tietty jokaisella se on yksilöllistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallelujaa!! kuukautiseni alkoivat vihdoin ja viimein, ei mennyt kuin yli 6 viikkoa.. mutta ihana ajatella että kroppa alkaa nyt todella toipua ja voidaan yrittää vuodon loputtua uudestaan!

Minusta tuo odottaminen tuntui todella pitkältä, ja kuukautiseni alkoivat todella pienelle tuhruvuodolla, nyt kuukautiset jatkuu neljättä päivää, todella runsaina,ja sunnuntain sain nappailla särkylääkkeitä kovaan kipuun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kierto on ollut aina ennen keskenmenoa lähes tarkalleen 30 päivää, nyt keskenmenon jälkeinen kierto kesti sitten huimat 37 päivää. Toisaalta kyllä tiedän, että tämäkin kierto on varsin kohtuullinen keskenmenon jälkeiseksi kierroksi. Elämäni pisin silti (jos ei keskeytynyttä raskautta oteta lukuun).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitänpä tänne jälleen tilannetta. Mulla kesti siis kkm:n tyhjennysvuodosta ekoihin menkkoihin 34 päivää, mikä on viikon normaalia kiertoani pidempi aika. Nyt on ensimmäinen keskenmenon jälkeinen "normaali kierto" meneillään ja sain ovisplussan eilen kp 22. Se siis indikoisi sitä, että tämäkin kierto lienee tuolla noin 35 päivän hujakoilla. Saas katsoa, pitenikö mulla kierto kuinka pysyvästi keskenmenon seurauksena vai palautuuko joskus vielä takaisin 27 päivään. Kokemuksia, anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mun normaali kierto on 32-35 päivää. Ensimmäinen keskenmenon jälkeinen kierto (kaavinnasta laskettuna) oli 41 päivää, toinen 46 päivää. :wacko: Ekassa ovis tuli muistaakseni KP 30 ja tokassa KP 32. Kolmannessa kierrossa, jossa raskauduin, ovis tuli KP 19 eli kierrosta olisi tullut tuossa vaiheessa normaali. Meinasin jo vaipua epätoivoon, kun toinen kierto oli ensimmäistäkin pidempi, mutta onneksi sitten kroppa palasi raiteilleen.

:lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekat menkat lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen TÄYSIN normaalisti! Kierto 25pv. ;D ;D Ja niinkuin kaikki oppaat sanovat, ne olivat normaalia runsaammat, mutta kipuja ei ollut, niinkuin ei minulla yleensäkään ole.

 

Jos kierto on pysynyt normaalina, loppuviikosta pääsee jo etsimään ovulaatiota. :) Ennen km:a ovulaatio on ollut kp12 noin. Ovulaatiotesti näytti plussaa aina kp11. Tärpännyttä kiertoa ei kylläkään tikutettu, mut peuhaamiset ajoitettiin kp11-13 :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesäkuussa oli alkuraskauden km ja meni kesken ihan itsekseen, eli vuoto alkoi. Oli kipuja enemmän kuin yleensä ja vuoto kestivät muistaakseni kaiken kaikkiaan 11 päivää (eli kauan) sekä oli myös runsaampaa kuin normaalisti. Kierto oli tosi säännöllinen ennen km:a (aika tarkalleen 28 päivää aina) ja km:n jälkeen kierrot ovat pidentyneet noin 35 päiväisiksi. Eli täällä myös km aiheuttanut sen, että kierrot ovat pidentyneet. Harmittaa, että kesäisellä km:lla on vieläkin vaikutuksia kiertoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vihdoin ja viimein pääsen tähän ketjuun vastaamaan :)

 

Eli keskenmeno 8 viikkoa sitten ja kaavinta 5 viikkoa sitten.

 

Kaksi viikkoa kaavinnan jälkeen alkoi sitten menkat, luulin ensin et jälkivuoto alkoi uudestaan, mutta lääkäri ultrattuaan jälkitarkastuksessa totesi, että kyllä ne oli menkat. Eli vaikka spontaanin keskenmenon jälkeen oli välissä vielä kaavinta niin menkat tuli vaan viikon myöhässä. Ihme juttu. Kuvittelin, et kaavinnasta kierto alkaa alusta, mutta näemmä ei.

 

Nyt ekoista menkoista kolme viikkoa ja tänään on ovulaatio eli jälleen tulossa vähän pidempi kierto kuin normaalisti, mutta varmaan ens kierrossa jo tasoittuu. Onneksi edes tää kroppa jotenkin toimii, se vähän lohduttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eka kierto oli 39 päivää, mikä on reilun viikon enemmän kuin mun normaalikierto. Olen ihan iloinen tuosta, kun olin varautunut että menee tyyliin 2-3kk ennen kuin menkat alkaa. Nyt toivon, että kierto tasaantuis heti takas normaaliin, mutta saapa nähdä. Ennenkin kiertohäiriöitä kokeneena en ihan usko, että niin käy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla meni kaavinnasta tasan 7 viikkoa siihen, että kuukautiset alkoivat. Papereissa luki, että yleensä menee 4-6 viikkoa, joten olisin jo saattanut huolestua, jollei mulla olisi ollut neljän viikon jälkeen kaavinnasta jälkitarkastusta yksityisellä puolella, jossa kerrottiin silloin, että ovulaatioaika on lähipäivänä. Osasin siis odottaa, että menee vähän yli kuusi viikkoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika jännä, kun mä jostain luin, että menee helposti jopa 80 päivää ennen kuin kuukautiset alkaa... Se on aika paljon enemmän kuin 6vk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen kierto 31 päivää (laskettuna lääkkeellisen tyhjennyksen tekemisestä), toinen vähintään saman verran. Ennen km:a kierto oli (mulle) yllättävän tasainen 28-33 päivää, mutta saa nähdä millaiseksi nyt taas muuttuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt voin minäkin vastata tähän ketjuun.

Spontaani km tuli rv 6+0 eli ihan alkumetreillä. Vuotelin noin 7 päivää eli ehkä päivän pidempään ku normaalisti. Tänään vaihtui kp34 kp ykköseksi, eli mulle ihan normipituinen kierto. Olen tosi helpottunut kun menkat tuli ajallaan :girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi kun pääsisin jo tähän ketjuun vastaamaan. Tuulimunan jälkeinen kierto menossa ja kp 41... kauankohan menkkoja saa vielä odotella. Niin mukavaa kaiken tämän päälle... :skilletgirl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi kun pääsisin jo tähän ketjuun vastaamaan. Tuulimunan jälkeinen kierto menossa ja kp 41... kauankohan menkkoja saa vielä odotella. Niin mukavaa kaiken tämän päälle... :skilletgirl:

 

Ja tuosta neljä päivää ja testasin plussan :girl_in_love: Tein testin vain saadakseni menkat alkamaan, mutta toisin kävi... Kunpa tämä nyt olisi se pysyvä plussa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linnealle ONNITTELUT!! :girl_in_love:Ihana ylläri!

 

Mulla tuulimunan jälkeinen kierto ja eilen alkoi menkat kp. 40. (Luulin ekaksi että oli jo aiemmin, kun kp 25 oli myös vuotoa n. kolmen päivän ajan. Se ilmeisesti oli kuitenkin vielä jotain muuta vuotoa.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä toivotaan nopeesti kierron alkamista ja yrityksen alkamista! mies ei erityisemmin ole vauva kuumeinen mutta toivoo kyllä raskaaksi tuloa :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun kierto oli ennen raskautta 25-50, kkm:n jälkeen menkat alko 28 pv kaavinnan jälkeen ( muutama päivä sen jälkeen kun verikoe näytti hcg:n laskeneen 15) ja kierto on pysyny säännöllisenä (28 pv) tän 6 kk:n ajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now