Salama

Kenelle kerrotte yrityksestä?

1023 posts in this topic

Meillä kävi niin onnellisesti ettei tarvinnut miettiä pitempään yrittämisestä kertomista, kun plussasin toissapäivänä! :) Ja päätettiin sitten heti eilen kertoa mun vanhemmille, kun oltiin käymässä. Harva kai noin pian kertoo, mutta ajateltiin niin että kivempihan se on iloisia uutisia kertoa kun on tilaisuus, ja iloita yhdessä. Vaikka jotain kävisikin, niin voidaan sitten yhdessä surrakin. Jaettu ilo on kaksinkertainen ja suru puolikas, vai miten se meni? :)

 

Ja heti tosiaan pääsin kyselemään äidiltä pahoinvointikokemuksia ym., tosi kiva kun muuten ei yleensä juuri mistään kovin henkilökohtaisesta jutella.

 

Anopilta ajateltiin nyt vähän aikaa tätä tietoa pantata, saa toistaiseksi tyytyä yritystietoon. ;) Mies kyllä haluaisi kertoa heti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnea Salama! :)

 

Me ei olla ainakaan vielä kerrottu yrityksestä suoraan kellekään, mutta moni kyllä tietää mun vauvakuumeilusta ja siitä, että tässä aika pian (ollaan sanottu tyyliin et parin vuoden sisään) lapset olis tervetulleita. Luulen kyllä, että plussan jälkeen en minäkään pysty kauaa olemaan hiljaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei tiedä muut kuin yksi kaverini. Ehkä jossain vaiheessa kerron toiselle kaverillekin (jos sattuu tulemaan puheeksi, kun nähdään).. Tätini myös kerran kysyi aika suoraan, että joko ollaan mietitty lapsiasioita, mutta silloin ei vielä oltu alettu yrittämään, joten jätin asian auki.. Jos hän nyt tulevaisuudessa asiaa uudelleen kysyy, niin ehkä saattaisin kertoakin, mutta esim. omille vanhemmille/appivanhemmille en kyllä haluaisi kertoa kuin vasta sitten, kun plussa on tullut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos onnitteluista! :wub: Nyt tosiaan joutuu sitten pohtimaan että kenelle kertoo raskaudesta ja koska, mutta ehkä siirryn sitä miettimään tuonne odotuspuolelle... Mutta itselle on ainakin tullut vähän sellainen fiilis, että kovimmille kyselijöille ei varsinkaan haluaisi ensin kertoa (oonko ilkee? ;) ). Sama juttu siis sekä yrityksen että odotuksen suhteen. Vaikka anopille yrityksestä kerroinkin "painostuksen alla", niin juuri siksi en haluaisi tätä odotusasiaa heti paljastaa, vaikka oikein varta vasten toivoi että kertokaa sit heti jos jotain tapahtuu...

Edited by Salama

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä tunnistan itsessäni joskus samanlaisia piirteitä, joten voipi hyvin olla, että Salama sun tilanteessa en kiusallanikaan kertoisi ensimmäisenä anopille :rolleyes:

 

Me ei ajateltu kertoa yrityksestä juuri kenellekään. Mies on sitä mieltä, että kertoo vasta kun on jotain kerrottavaa (=vauva todistetusti kyydissä, vaikka kyllä musta jo yrityskin olisi kertomisen arvoinen juttu...), ja mä en vaan ehkä muuten vaan halua kertoa, kun tuntuu, että haluan pitää yrityksen vielä meidän kahden omana salaisuutena ^_^ Paitsi muutaman ystävän kanssa olen asiasta keskustellut, mutta he ovatkin jollain tavalla samassa tilanteessa, joten on kiva saada vertaistukea myös ihan livenä B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me (tai lähinnä minä :rolleyes: ) ollaan kerrottu yrityksestä mun parhaalle kaverille, sekä pienessä maistissa olen lipsautellut muutamalle muullekin, kun aihe on tullut puheeksi. Kovin monelle en haluaisi kertoa, mutta en halua yksinkään pähkäillä asioita. Kummankaan vanhemmille ei olla suoranaisesti kerrottu mitään, mutta luultavasti osaavat odottaa että häitten jälkeen on ehkäisy jätetty pois. Mies ei haluaisi kertoa asiasta kenellekään ennen kuin on jotain "varmaa" kerrottavaa, eli haluaisi pihtailla mahdollista raskausuutistakin mahdollisimman pitkään. Tärpistä haluan kuitenkin kertoa parhaalle ystävälleni ja olisihan se kiva vanhemmillekin kertoa aikaisemmin kuin vasta joskus viikoilla 12-13.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kenellekään. :lol: Mä en jotenkin pysty, haluan pitää yrityksen ja haaveilut ihan omana ja miehen välisenä. Kuten einjun mies, mä haluan kanssa kertoa vasta sitten kun on jotain kerrottavaa. Täällä foorumilla on helpompi fiilistellä ja jakaa ajatuksia, kun sen voi tehdä anonyyminä. Tää on sikäli hassua, että muuten lörpöttelen mielelläni lähes mistä vaan. Ehkä taustalla on joku pelko siitä, että tärppäämistä saa odotella pitempään ja joutuisi siihen "joko on tärpännyt? ai ei, miksi? tiedättekö että teidän pitää harrastaa seksiä?" -ryöpytykseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kenellekään muulle paitsi vakuutusyhtiön sedälle. :lol: Selvennän: käytiin korottamassa henkivakuutuksia ja mietittiin, otetaanko pariturvavakuutus (halvempi, mutta lapsen kannalta epäedullisempi, jos molemmat kuolisimme) vai kaksi erillistä henkivakuutusta (kalliimpi, mutta lapsen kannalta parempi).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei olla haluttu kertoa kenellekään yrityksestä. En todellakaan haluaisi olla jatkuvasti vastaamassa kysymyksiin, kuten "no joko nyt on tärpännyt?". Varsinkin nyt, kun en ole onnistunut tulemaan raskaaksi, niin on paljon helpompaa, kun kukaan ei ikään kuin odotakaan raskausuutisia. Toisaalta on kyllä ihanaa, että on tällainen paikka, jossa voi jakaa kokemuksia ja saada samalla myös sitä kaivattua vertaistukea. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yks kaveri tietää ja mun äiti. Kaveri on mulle tällä hetkellä tosi läheinen ja äidin kanssa nyt vaan tuli puhetta asiasta :) En sitten viittinyt kieltää asiaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ei tullut pitkään aikaan kerrottua kellekään (lähes vuoteen yrittämisen aloittamisesta), mutta kesän aikana tuli sitten ilm. kemiallinen raskaus ja siitä saaduista hailakoista viivoista tuli sitten siskolle kerrottua. Se ei kuitenkaan kantanut ja samaan syssyyn tuli kerrotua sitten muullekin lähipiirille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IRL en ole kertonut kenellekään. Yhtenä syynä se, että mun on niin vaikea tulla raskaaksi... Nyt kun toista toivotaan, välillä tekisi mieli paukauttaa joillekin kysyjille suoraan. Lukemattomia kertoja kuulen uteluja toisesta lapsesta... Mutta minä vastaan vain, etten tiedä ja pidän asian omanani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei olla kerrottu kellekään ja sovittiin että yrittäminen on meidän kahden välinen asia. Jos raskautuminen kestää kauan, en kestä sitä että tutut kyttäävät vatsaani tai kysyvät jatkuvasti "joko, joko, joko?" Ainoa joka tietää että yritetään vauvaa, on terveyskeskuksen täti jolta otin B-hepatiittirokotuksen. Tehoste pitäisi ottaa keväällä, mutta juteltiin asiasta ja tehostetta voi kuulemma siirtää jos näin onnellisesti kävisi. Siinäkin meinasin jo herkistyä, joten saa nähdä miten käy kun pääsen vauvauutisista kertomaan läheisille :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muutamalle ystävälle on kerrottu, mutta taisi olla virhe. Nyt vasta yrityskierto 3 menossa, ja neuvoja satelee roppakaupalla. Yritän vaihtaa jouhevasti puheenaihetta uteluiden käynnistyessä, mutta toisaalta oma on vika kun möläytin :) Jotenkin sitä ajatteli, että hetihän meillä tärppää. Nyt näitä neuvoja kuunnellaan sitten. Toivottavasti ei mene enää kovin kauaa siihen, että voi kertoa vauvauutisia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kenellekään ei olla kerrottu eikä varmaan kerrota ennen kuin on jotain kerrottavaa, kuten tuolla aiemminkin oli todettu. Tätä kun kukaan uttui ei odota nyt (koska en heti häiden jälkeen raskautunutkaan - silloin kyllä jotkut sulkulaiset olivat kyselleet), niin en halua aloittaa kyselyiden vyöryä. Varsinkin jos tämä osoittautuu hyvinkin pitkäkestoiseksi projektiksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle kolme viikkoa näköjään kulunut siitä kun tämän viestiketjun aloitin, ja nyt joudutaankin sitten jo miettimään, kenelle ja mitä kertoisi tästä kohdunulkoiseksi päätyneestä raskaudesta... :( Tietysti ne, joille ehdittiin kertoa raskaudesta, ovat saaneet tietää myös tästä. Muille ei varmaan tule ainakaan ihan pian kerrottua, ellei tule luonnostaan puheeksi.

 

Ehdittiin kertoa raskaudesta jo molempien vanhemmille ja sisaruksille, jouduin kertomaan myös töissä käytännön syistä. Mutta hyvä että tuli kerrottua, ettei tarvitse keksiä koottuja selityksiä. Nyt nämä kaikki siis tietävät että yritystä on, ja varmaankin tajuavat myös sen, ettei kannata turhia kysellä jatkossa... Muille kyselijöille voi tulla sanottua aika pahastikin, saapa nähdä... Jos joskus vielä tärppää, pidetään varmaan asia vähän pitempään omana tietonamme, mutta nyt tuntuu hyvältä ratkaisulta, että läheisimmät ihmiset tietävät vähän missä mennään. Ja toki läheisten tuki on myös tärkeä asia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Pahoittelut kohdunulkoisesta, Salama!

 

Me ei olla kerrottu kenellekään eikä ole aikomusta tulevaisuudessakaan kertoa. Tuntuu kovin henkilökohtaiselta asialta. :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä vaiheessa ei varmaan kerrota kenellekkään. Tosin tänne olen ilmoittanut joten ei asia salainen kuitenkaan ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salamalle pahoittelut kohdunulkoisesta :(

 

Meidän yrityksestä ei tiedä kukaan muu kuin kaksi minun kaveria. Voipi olla että muutamat muut ovat arvanneet, mutta tarkoitus ei ole muille kertoakaan (ainakaan nyt aikoihin). Muutamalle läheiselle ystävälle olen kertonut, jotta on joku jolle voi purkaa tuntojaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan 2.5 vuoden odottamisen jälkeen (mies miettinyt ja asiaa jauhettu) vihdoin ryhtymässä hissukseen virittelemään yrittämistä. Mä en kestä olla hiljaa tästä! Mä olen niin tajuttoman helpottunut siitä, että vihdoin rupee asian tiimoilta tapahtumaan, niin mies ei halua kertoa ennenkuin on tärpännyt. Mä haluaisin hölöttää vauvajuttuja äitini ja siskoni yms kanssa jo nyt...vaikka toki haluankin pitää tämän asian meidän kahden välillä....mutta miten vois hössöttää ilman että puoli maailmaa tietää? Kai mun tarttee purkaa tätä intoa täällä netissä :) Tulispa jo joulukuu ja seuraava kierto!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei olla kerrottu kenellekään, ei edes sitä ettei käytetä ehkäisyä ja vauva voi tulla jos on tullakseen. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kenellekään, tuntuu niin henkilökohtaiselta asialta. Jos tätä nyt edes kovin "täysipainoiseksi" yritykseksi voi vielä sanoakaan...no mutta, taustalla on myös se että kaveripiirissä on lapsettomuutta ja en itse haluaisi mahdollisesti olla tilanteessa, jossa tutut ja kylänmiehet tietäisivät meidän yrittäneen jo pitkään. Äidin kanssa olen kyllä noin yleisellä tasolla jutellut vauva-asioista :) joten eiköhän tuo arvaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän ei alunperin pitänyt kertoa kuin äidilleni, mutta tällä hetkellä taitaa tietää molempien vanhemmat ja lähimmät ystävät (ihan omaa syytä tosin..) :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kertonut vain kahelle parhaalle ystävälleni että nyt on yritys alkanut.

Vanhemmille en puhu asiasta, koska sieltä taholta on muutenkin painostettu asiaa oikein ärsyyntymiseen asti.

Viimekerroilla olenkin omille vanhemmille todennut, että kohta en tee ollenkaan muksuja, koska tuntuu että teen ne kohta joitain toisia varten kun itelleni ja miehelleni.

pkrl.... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now