tanssija

Lapsen silmälasit

32 posts in this topic

Meillä on Kööllä ollut silmälasit nyt useamman viikon ja hienosti on mennyt. Heti ekasta illasta oli kun ne olis ollut aina, huolehtii suht hyvin ne aina oikeelle paikalle iltasin ja lasit pysyy päässä hienosti koko päivän. Vielä ei oo tullut mitään muuta negatiivista vastaan koko hommassa kun se, että kertaalleen ainakin on kölvi pahoittanut mielensä, kun silmälaseista on tarhassa sanottu tyhmästi. :girl_sad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä ei oo tullut mitään muuta negatiivista vastaan koko hommassa kun se, että kertaalleen ainakin on kölvi pahoittanut mielensä, kun silmälaseista on tarhassa sanottu tyhmästi. :girl_sad:

Onpa kurjaa :(

 

Sellaista tuli mieleen, että minkälaisia silmälaseja tiedän pienillä lapsilla on? Oltiin tällä viikolla silmälääkärissä kontrollissa ja lääkäri painotti, että olisi tosi tärkeää pitää laseja koko ajan. Tyttö (vajaa 1v.) kuitenkin repii ne muutamassa sekunnissa pois päästä ja pisin aika kun on antanut niiden olla on varmaan 5 minuuttia. Sangat on sellaiset tavalliset, jotka kaartuu korvan taakse. Silmälääkäri käski kyselemään optikkoliikkeistä olisiko siellä uimalasin tyylisiä nauhoja/pantoja, jotka tulee pään taakse ja pitää silmälasit paremmin päässä näin pienellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 1 v 7 kk tytöllä on lasit pahan sisäänpäinkarsastuksen ja hieman huonon näön takia. Tyttö on karsastanut n. 3 kk iästä lähtien. Ollaan peittohoidettu heikompaa oikeaa silmää enemmän 8 kk iästä ja nyt myös parempaa. Leikkauksia on monia edessä ilmeisesti 4-5 v iässä. Lasit on ollut nyt kolme viikkoa. Meillä oli alussa ihan sama tilanne kuin teillä Eva Luna, mutta nyt lasit on aamusta iltaan päässä. Meillä tossa autto perhepäivähoitaja, kun tuntuu, että kaikki sujuu hoidossa paremmin eli ei laita vastaan.

 

Aluksi hoitaja totutti vähitellen, hänellä itselläänkin on lasit. Lisäksi kotona ollaan paljon puhuttu, miten hienot ne on ja kehuttu kovasti, jos ne pysyy hetkenkin päässä. Musta tuntuu, että suuri muutos on tapahtunut myös siksi, että tyttö tajusi näkevänsä paremmin lasit päässä.

 

Muakin mietityttää kiusaaminen hirveästi, ei pelkästään lasien vaan myös ton karsastuksen takia. Leikkauksella kosmeettinen puoli saadaan aika hyvin kuntoon, mutta kuitenkin. Mäkin oon saanut lasit pienenä ja inhosin joka hetkeä ja oonkin pitäny piilareita siitä lähiten, kun oli mahdollista. Mut mun mielestä oma tyttö on supersöpö niiden lasien kanssa <3. Mutta ehkä tota kiusaamisasiaa ei kannata etukäteen murehtia, vaan yrittää kertoilla tytölle valmiita vastauksia kyselijöiden perään :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiva kuulla lisää muidenkin kokemuksia pienten silmälaseista :) Meillä on mennyt silmälasien kanssa vaan huonompaan suuntaan, kun tytön mielestä on hauska leikki repiä ne heti pois päästä :( Peittolapunkin on onnistunut saamaan irti muutamia kertoja. Joskus kesällä suostui edes jonkin aikaa katsomaan telkkarista piirrettyjä eikä huomannut, että silmälasit oli päässä.

Edited by Eva Luna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, meidän tyttö keksi alussa kans kivan leikin. Me otettiin sit tiukka linja, että niillä ei leikitä ja komennettiin aika lujaa. Sit kun saatiin ne edes hetkeksi pysymään päässä, niin yritettiin kiinnittää huomiota johonkin tosi kivaan. Mutta teidän tyttö on vielä pienempu, niin ei tietty ymmärrä vielä välttämättä komentamista. Hankalaa kyllä, toivottavasti aika tekis tehtävänsä:)!

 

Niin ja meillä kanssa tyttö repii lappuakin välillä irti, mut en anna siinäkään periks, vaan laitan sen takas vaikka kymmenen kertaa. Joskus tyttö sit luovuttaa:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now