Taateli

Tyhmät kysymykset vauvanhoidosta

637 posts in this topic

Mites vähän kanssa matkustaminen. Kuinka pienen kanssa uskaltaa lähteä ulkomaille? :) Meillä syntyisi vauva keväällä ja kauheasti haluttais lähteä seuraavana marraskuuna jonnekin lämpimään... Vauva olis silloin n. 7 kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle vuoden ikäsen kanssa on helppo matkustaa! :) mä olin pojan kanssa New Yorkissa tämän ollessa 5,5kk ja nyt perjantaina suunnataan Mallorcalle ja poika on 8kk. Toki tähän on mahtunu pari Lapin reissuakin jo ja joulukuussa vielä Tallinna.

 

Rohkeasti vaan liikkeelle :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bodien käyttöön voisin kommentoida, että riippuu varmaan myös vuodenajasta ja toki mistä itse tykkää. Meillä esikoinen syntyi lokakuussa, ja käytettiin bodeja n. 1,5v ikään asti. Talviaikaan oli nimittäin kätevää, että body ei jätä koskaan selkää paljaaksi edes ulkoillessa ja riehuessa. Varsinkin kun esikoinen oli jo tuolloin hoidossa, niin hoitajakin tykkäsi siitä ettei tarvinnut olla koko aikaa tunkemassa paitaa housuihin jne. Käytettiin kyllä kylmempää aikaan talvella usein housuja, ohkaista bodya alla ja päällä jotain kivaa pitkähihaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oöen käsittänyt että paita on bodyä kätevämpi sitten kun alkaa pottaharjoittelu, mutta ei ole asiasta vielä omaa kokemusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos hyvistä vastauksista. Bodyn käyttö on varmasti myös käyttäjä kohtaista. :) En sitten hamstraa kauheasti etukäteen isompia kokoja. Mä ja mies ollaan oltu aika pieniä vauvoja, niin tulokkaalla pienetkin koot menee luultavasti pidempään. :) Saahan niitä lisää hankittua myöhemminkin. Varaudun nyt jos n. 1v asti olis bodyt käytössä.

Edited by mimosa32

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy puhua mies ympäri reissaamisen suhteen. Se on enemmän sitä mieltä ettei vauvan kanssa ainakaan mihinkään ulkomaille voi lähteä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä kuuluisiko kysymys pikemminkin vaunuosioon kuin tänne, mutta menköön: miten lastenvaunut pitäisi putsata lenkin jälkeen? Onko tähän mitään hyvää rutiinia/nyrkkisääntöä tms? Syyssäillä käyvät herkästi kuraisiksi, mutta sisällä tahtoisin niitä säilyttää.

 

Oon yrittänyt pahimpia rapoja pyyhkiä kuivalla pyyhkeellä ja välillä harjannut jollain autonpesuun tarkoitetulla harjalla kuraa renkaista. Silti vaunut tuovat paljon kuraa sisään ja varmaan alkavat näyttääkin likaisilta hiljalleen. Lenkkeillään osa matkasta kuntopolulla jossa ei ole asfalttia. Tämänkin vuoksi rapaa riittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Mulla ois yks kysymys;

Meillä on vauvalla poskissa tollasta näppylää joka nyt on ärtynyt (ollut myös sellasia kellertäviä näppylöitä), neuvolasta kehotti et rasvailen nyt alkuun jollain perusrasvalla (esim. joku AQUALAN L. ) Mut hokasin et mulla on täysin käyttämättömänä tuo äitiyspakkauksessa tullut mamilan nännivoide! Voikohan tota nännivoidetta käyttää vauvan poskiin? Kellään kokemusta?

Jos ei täältä vastausta tule, niin täytyy sit huomenna soitella neuvolaan ja kysellä sieltä :)

edit. Neuvolassa kysyin et oisko kookosöljy hyvä, mut neuvola oli vähä silleen et se saattaa olla liian rasvaista, mut toki ei kieltänytkään sen käyttöä. Mää kun en omista mitään perusrasvoja, muuta ku kookosöljyä.

Edited by Tepsa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luulen et nännivoide on ihan fine, mut kokeile laittaa äidinmaitoa! Meillä ainakin kaikki näpyt ja naarmut paranee sillä :lol:

Apteekin perusvoiteissa on parabeeneja ja muita ällötyksiä, niitä ei ainakaan kannata vauvan iholle laittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now