Adelita

Kaikki välikausi- ja talvivaatteista!

913 posts in this topic

Kysymys Molo-konkareille... :)

 

Minkä kokoiset kurahousut ostaisitte 98 cm välikausihaalarin päälle laitettaviksi?

 

Meillä on henkarissa odottamassa kevättä (ja toivottavasti vielä tulevaa syksyäkin) Molon Polly, värinä Flaming Pink (joka on muuten a-i-v-a-n ihana :girl_in_love:) ja ajattelin kaikista kuraisimpina päivinä suojata lasta ja haalareita kuriksilla. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä meillä on tytön kurikset kokoa 90 (en muista merkkiä, ostin aikanaan Tarjoustalon alesta olikohan Pisara?!) ja menevät hyvin tolle varmaan reilut 95cm pitkälle tytölle. Talvihaalarihan meillä on 92 ja mahtuu hyvin.. Vk-haalari odottaa koossa 98 ja varmaan samoilla kuriksilla mennään (ovat itse asiassa vielä pituudesta aika reilut nuo kurahousujen lahkeet)..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Minkä kokoiset kurahousut ostaisitte 98 cm välikausihaalarin päälle laitettaviksi?

Mä oon kyllä aina pojalla käyttänyt vähintään yhtä kokoa isompia, eli tuossa tapauksessa 104/110.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kommentteja KappAhlin haalareista?

 

Lähipiirin kommenttien perusteella niitä on pidetty hyvinä, mutta mitä vaukkariraati sanoo? Miten koot suhteutuvat Reimaan ja Ticketiin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tämän talven 4,5-vuotiaalla pojalla Kappahlin toppahaalari ja tosi hyvässä kunnossa on edelleen. Haalarin kangas on täysin vedenpitävä ja myös kulutuksen kesto on mielestäni hyvää. Haalari on helppo puhdistaa märällä pyyhkeellä ja sitä ei ole koneessa tarvinutkaan pestä kertaakaan. Eilen juuri syynäsin haalarin läpi ja ainoat kulumat mitkä huomasin oli lahkeiden sisäsaumoissa parissa kohtaa pientä karheumaa saumateipin reunan kohdalla noin sentin matkalla. Eli haalari on talven käytön jälkeen lähes uudenveroinen. Haalaria on pidetty pihahaalarina eli se on ollut kovalla koetuksella mutta vk-haalareille tietysti kulutusta saattaa tulla enemmän hiekan ja soran vuoksi. Vetoketju ei taida olla vedenpitävä (ainakaan talvihaalarissa) eli vesilammikossa makaamista se ei taida kestää. Talvihaalarit ainakin ovat pieniä mitoitukseltaan, oli otettava vähintään yhtä kokoa suurempi haalari kuin mitä lapsi on pitkä. Meillä 109cm lapselle 122cm haalari oli sopivan reilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iguana, paljonko teidän 109 cm painaa? Kuinka reilu tuo 122 on teidän kaverille? 

Poika on nyt 3v ja 105cm. Mietin ensi talvelle 116 tai 122. Neuvolassa epäilivät, että poika olisi ensi keväänä n. 112, jos kasvu ei taitu. Näin ollen 122 taitaa olla sopivan kokoinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on ollut Kappahlin talvihaalari ja se on kaiken rymyämisen jälkeen ihan kuin uusi! Olen ollut todella yllättynyt ja tyytyväinen :) Lapsi siis mm. tuossa yks päivä ryömi haalari päällä lumettomalla betoniparvekkeella ja ajattelin, että nyt varmaan tuli ihan hirveät skraidut mutta ei näkynyt mitään jälkiä! Kerran haalariin tuli syksyllä jotain ihan ihme liejua (melkein kuin öljyä) kun olikin märempi päivä, mutta se lähti tosi nätisti pesussa irti. Koko on tosiaan aika nafti, 90cm pituiselle on ollut 98cm haalari sopiva tänä talvena (kasvunvaraa on muttei yhtään liikaa).

 

Ostaisin vk-haalariksi ehdottomasti Kappahlin haalarin (tuntuu olevan samanlaista kangasta), mutta haluan jotain värikkäämpää kuin mitä on tarjolla :girl_sigh:  Tai no ellei sieltä vielä joku kiva väri sitten putkahda, yleensä vk-haalareissa on mun mielestä ollut vaan sininen, punainen ja musta tarjolla.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

mie taas yllätyin ciraf-haalarin toimivuudesta! ollut pk:ssa talven ajan lähes ainoa haalari, muutaman kerran on kävässy lassiekin (se perus liila puku) mutta enimmäkseen tosiaan tuo. ja siellä ne on rymyny pihamaalla kaikenlaisissa keleissä. tossa yks päivä katoin pukua läpi, ei naarmun naarmua missään :o ja vissiin ihan hyvin pitäny kosteuden ulkopuolella, toki täälläpäin on aika kuiva talvi ollu....mutta tyytyväinen siis olen ollut :) ensi talveksi on 104cm (nyt oli 92) lassien g-tech playproof kankaalla, näin parilla lapsella moisen pk:ssa päällä, toivottavasti toimii :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingenjoor: Poika painaa vähän päälle 19 kg. Suosittelen teille ensi talveksi 122 cm. Meillä haalari on juuri sopiva kun vyötärökiristys on käytössä. 116 cm oli meille liian kapea hartioista ja siinä oli myös liian lyhyet hihat leikkimiseen. Kappahlin lasten vaatteet ovat mielestäni yleensäkin niukkaa mitoitusta.

 

Kappahlin nettisivujen mukaan tämän kevään haalarivärit olisivat ainakin vihreä ja pinkki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän lapsilla on Moloa, Ticketiä ja PoPia kevääksi. Kuten oli talvellakin, ja tulee varmaan aina olemaan. Luottomerkit, aina toimii!

 

Uudesta Molon mallistosta on myös vk-haalari, mutta vielä ei ole kokemuksia. Olen kuullut, että vesipilari on huonontunut, koska haluavat taata että vedenpito kestää pesuja ja käyttöä.  Materiaaleja muuttamalla se on saatu aikaan, ja kylkiäisenä vp madaltunut. Kuulemma monien muiden vp-arvot laskevat pesujen myötä kuin lehmän häntä. Molon uusissa sen pitäisi pysyä hyvällä tasolla pesuista ja käytöstä huolimatta. Käyttökokemuksia ei kuitenkaan ole, ja malttamattomana odotankin vk-ilmoja, että päästään testaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osaisiko joku kertoa laiskalle (joka ei jaksa lukea koko ticketin sivua läpi, eikä tätä ketjuakaan jos asiasta on jo puhuttu :blush: ), että mikä noista ticketin vk-takeista ja vk-housuista vastaisi noita ticksun välikausihaalareita? Esikoinen täytti 5v ja epäilen, että haluaa pikkuhiljaa siirtyä haalarista takki + housut -komboon, ja mietin että jos alessa tulee vastaan jo seuraavaa kokoa, niin voisi ostaa. Pojalla on ollut uffo-haalari, ja se on minusta ollut hyvä kulutuksenkestoltaan ja vedenpitävyydeltään. Mikä olisi vastaava housut/takki -kombo? Saa toki suositella muidenkin valmistajien vastaavia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ostimpa pojalle Color Kidsin ulkoilupuvun (takki ja housut, vedenpitävät)  kestihän ne housut vajaan viikon käytössä ennenkuin polvi meni puhki... ja paristakin kohdasta...  :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ink Q kyseli tuolla edeltävällä sivulla noista Ticketin takki/housut-yhdistelmistä. Oonkohan ymmärtänyt oikein, kun mun mielestä niillä ei varsinaisesti ole Uffo-haalaria takki/housut-settinä?

Ainakin tuolla sivustolla ne myydään erikseen. Siis takki löytyy samalla kuosilla kuin haalari, mutta siihen pitää ostaa erilliset housut.

Sittenhän niillä on se plain rain fleecellä, mutta ei se taida näillä leveysasteilla riittää kevääksi, pitää olla jotain lämpöisempää.

 

Meillä on nyt kokeilussa takki/housut-yhdistelmä Polarn och pyretiltä, katsotaan kuinka sen kanssa sitten käy. Siinä ainakin kangas on samantyylinen kuin Ticketin Uffossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ticketin takki-housu setti ja tosiaan takki on samanlaista materiaalia kuin Uffo haalarissa mutta sitten taas vastaavasti housut ovat ohkasempaa. Tai sitten en ole vaan löytänyt oikean materiaalin housuja.

 

Toisena takki-housu settinä meillä on Polarnin setti ja kuten Neven yllä mainitsi niin se on enempi sellaista Uffomaista ja oli meillä jo viime syksynä käytössä eikä ole mennyt miksikään. Tosin eipä tuo neiti nyt niin rymyäkään. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kovasti tässä pohdiskelen minkä merkin toppahaalari meidän pojalle ostettaisiin ja Molon lisäksi rupesi kiinnostamaan tuo Kappahlin haalari. Käväisin äsken lafkan nettisivuilla ja olipas sillä haalarilla hintaa, 89,90€! :o Tai no, jos olen valmis yli satasen toppapukuun laittamaan, niin halvemmallahan tuon ostamalla pääsisi. Mutta oletin tietenkin, että jonkun 60 saisi maks. Kappahlin versio kustantaa, että voisi toimia ns. kakkosahaalarina. Nyt sitten on melkein sama laittaa se muutama kymppi enemmän tuohon Molon haalariin ja käyttää sitä pelkästään talven ajan. Edellinen snow denim -haalari kesti kaikenlaisen käytön ja kokonsa puolesta meni tosiaan koko talven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Jep, mä myös yllätyin viime syksynä siitä, miten kalliita Kappahlin ja Lindexin tekniset haalarit on. Mutta täytyy kyllä sanoa, että meidän Kappahlin viime talvinen toppahaalari oli aivan loistava ja on kuin uusi, vaikka se päällä on möyritty pitkin maita ja mantuja :girl_dance: Ei mitään karheumaa tms. edes polvissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Juurikin noiden kehujen takia ihan vakavissani harkitsinkin kyseistä haalaria ja olin valmis tinkimään pikkaisen, noh, ei-niin-silmiä-miellyttävästä ulkonäöstä (se ihmeen k-kirjain siinä etumuksessa?!). :) Lisäksi tutkailin yhden jos toisenkin merkin haalarivalikoimaa, niin melkeinpä 90% saa vähintään sen satasen lyödä tiskiin, jos meinaa talveksi lapselle saada ulkovaatetta päälle. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä olisin ehdottomasti ostanut tälle vuodelle myös Kappahlin talvihaalarin, mutta tän vuoden värit on niiiiin tylsiä! :girl_sigh: Meillä oli viime vuonna se ihana "tv-virityskuva" kuosi :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysyisin Elloksen toppahaalareista, niistä vedenpitävistä... Onko kokemuksia? Kestävätkö? Entä minkälaista kokomitoitusta ovat?

 

Tarkoitan esim. tällaisia:

 

http://www.ellos.fi/ellos-kids/haalari/395912?N=1z141pmZ1z141roZ1z141o7&rcnt=100&Nao=0

 

Omat muksuni ovat sellaisessa rymyiässä, etten kovin paljoa viitsisi satsata haalariin, jonka polvet ovat todennäköisesti täysin puhki kevääseen mennessä (näin kävi viime talvena uusille Reiman haalareille!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään tuli ostettua Kappahalin 2os. talvivaatteet tytölle ja pojalle talvihousut. Hyödynnettiin tarjous kolme kahden hinnalla, niin hintakaan ei jäänyt pahaksi.

 

Pojalle onkin Molon 2os. setti ja Tuxerin takki viime kevään alesta.

 

Tytölle haalari on vielä ostamatta, koska Molon viime vuotinen menee vielä ainakin alkutalven. Yritän venyttää ostoa aleihin.

 

Vauvalle onkin Ticketin haalari, joka oli löytö kevään alesta. Ainoa että pelkään tuon olevan hieman liian iso.

 

Hinnat tuntuu kyllä karanneen näissä lasten talvivaatteissa. Merkki tec-haalareista saa maksaa melkein 150e ja enemmän. Alkaa mennä jo kipukynnyksen yli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now