Sign in to follow this  
Followers 0
Guest hannele

Mitä ajatuksia herättää useampi lapsiset perheet?

38 posts in this topic

Kyllä mullakin herää epäillyt uskovaisuudesta, jos perheessä on 5 tai yli 5 lasta. Mäkään en tunne kuin maksimissaan 4 lapsen perheitä ja muistan kuinka aina pienenä mietin, että miten ne voi lähteä mihinkään autolla, kun eivät mahdu normiautoon jne. Tuolloin kun citymaasturit eivät olleet vielä tähän maailmaan saapuneet. Mutta onhan se hienoa, jos on paljon sisaruksia ja perheellä henkistä ja taloudellista mahdollisuutta isoa perhettä kasvattaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä lähinnä mietin miten vanhemmat jaksaa sitä arjen pyöritystä, jos lapsia on esim. enenmmän kuin viisi. Tuntuu, että jo tällaisessa "normiperheessä" on ihan tarpeeksi ruuan laittoa, pyykin pesemistä ym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksi kaveri saa kohta viidennen lapsen ja kaikki ovat suht pienillä ikäeroilla. Ei siinä mun mielestä ole mitään ihmeellistä. Ainoa ajatus on, että mä en itse jaksaisi enempää kuin nämä kaksi. Varmasti riippuu äidin/vanhemman luonteesta ja lapsista, että montako tuntuu itselle oikealta ja montako jaksaa. Mä halusin joskus kolme lasta ja ajatuksena se olisi ihan ok, mutta käytännössä ei. Yksi toinen kaveri haluaisi viisi lasta. Nyt on kolme, mutta saa nähdä miten jatkossa.

 

Mun molemmilla vanhemmilla on (ollut) viisi sisarusta. Mä olen silti ainoa lapsi. Mun mielestä molemmat perhemallit ovat yhtä hyviä :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on viisi lasta ja emme ole uskovaisia. Enkä usko ihmisten ajattelevan uskovaisuuden olevan lapsiluvun takana. Lapsemme ovat kuitenkin syntyneet melko pitkällä aikavälillä. Esikoin ja kuopuksen ikäero on 12vuotta. Jos lapsemme olisivat syntyneet pienemmillä ikäeroilla saattaisi se herättää ihmisissä epäilyksen uskovaisuuteen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksilapsiset perheet ovat ateisteja ja suurperheet uskovaisia ;) mun täytyy myöntää et jos on pienellä ikäerolla +4 lasta niin silloin tulee mieleen et onko ehkäsyn käyttö kiellettyä. Mutta todella, se ei kenellekkään kuulu miksi perheessä on yksi tai useampi lapsi eikä sen pidä vaikuttaa kenenkään päätöksiin. Pitää aina tehdä siten miten on itselle (ja omalle perheelle) hyvä.

 

Omista tunteista, nostan hattua suurperheiden pyörittäjille, mun hermot kestää just ja just yhden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on entinen ala-asteen luokkakaveri, joka odottaa nyt viidettä (kuudetta kertaa raskaana), ja 7 vuoden sisään. Mulla ei siis ole käynyt mielessäkään, et oisivat uskovaisia, vaikka vanhemmatkin ovat yhä suhteellisen nuoria. Mutta jos lapsia on kymmenkunta, alkaa itselläkin kieltämättä käydä mielessä taustalla olevan uskonnolliset syyt (tai uusperhe).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä on aika outo ajatus että kaikista "suurperheistä" ajatellaan että taustalla on uskonto. Meille on nyt tulossa viides lapsi, ikäeroa vanhimman ja nuorimman välillä tulee olemaan 7,5 vuotta. Ei olla uskonnollisia ja kyllä, kaikki lapset ovat suunniteltuja. :D Mielestäni nykyään on jo enemmän isoja perheitä, tuntuu että monilla on vähintään se 3 lasta eikä sitä "normi" 1-2 lasta.
Ja tuosta arjen pyörittämisestä... Mun mielestä se on vaan helpottanut tässä lasten myötä. Lapsilla on aina leikkikavereita kotona, joten ei tarvitse koko ajan olla keksimässä heille puuhaa. Ja samalla vaivalla sitä ruokaa tekee isommankin satsin kuin kolmelle. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajatukset, jotka käyvät mielessä:

 

- Oi ihanaa, noin paljon sisaruksia! (Itselläni on kolme sisarusta, joista on paljon iloa.)

 

- Voi, mahtaa olla joskus rankkaa vanhemmille (varsinkin, jos lapset ovat pieniä) - toivottavasti on hyvät apuverkostot. 

 

- Mitenhän käytännön järjestelyt hoidetaan (nukkuminen, rahan riittäminen jne.)?

 

- Olisi hauska nähdä valokuva koko perheestä ja katsoa, miten vanhempien geenit vaihtelevat lapsissa. :D

 

Suurperheisiin liittyvät ajatukseni ovat siis lähinnä myönteisiä, jos vanhemmat vaikuttavat tolkullisilta ja jälkikasvustaan hyvin huolehtivilta ihmisiltä, mutta samalla käy mielessä, että itse en varmaan haluaisi samaa. Uskovaisuutta alan epäillä, jos lapsia on enemmän kuin viisi (tai viisi pientä lasta). Tämä pätee siis toki vain moderneihin perheisiin; kummatkin vanhempani ovat tosi suurista perheistä ilman perusluterilaisuutta kummempaa uskonnollsista taustaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko myöntää että ensimmäisellä kerralla kun tapasin nykyisen miehen ja kuulin hänen olevan Pohjanmaalta ja omaavan 7 lasta niin ittekin tokaisin että mihins lahkoon herra kuuluu. :D

Ja melkein kaikki tutut on kysynyt samaa kun olen kertonut. Nyt siis nro 8 tuloillaan (mulle eka).

Edited by irppis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse en sitä uskontoa kyllä mieti vaikka isompia perheitä olen nähnyt. Äitini ensimmäinen kommentti on aina tuo ”ovat varmasti lestadiolaisia”.

Itselle näitä kommentteja taisi tulla jo toista ja kolmatta odottaessa. Meill nyt neljä lasta. 

Miehellä on kuusi sisarusta ja eivät ole uskonnollisia. Itsellä äidin puolelta kaksi ja isän puolelta kaksi sisarusta. Itse toivon isoa perhettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohjanmaalla on tosiaan niin paljon isoja perheitä, että 5-6 lasta ei vielä herätä mitään ajatuksia. Jos lapsia on lähemmäs kymmenen, saatan vilkaista, onko äidillä korvakoruja tai ripsiväriä. Eipä asia silti minulle kuulu, joten en kysy, ellei ihminen itse halua tuoda vakaumustaan esiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä viisi, esikoinen oli 6v5kk kun viides syntyi. Nyt täyttää kohta 8v ja kuudes lapsi näillä näkymin olisi tulossa syksyllä. Multa on lähinnä kyselty miten ihmeessä jaksan, miehen lestadiolaisuutta on pari työkaveria epäillyt nähdessään auton täynnä turvaistuimia ja nyt kun on vielä 9-paikkainen auto :lol: Miehen työpari oli hauskasti sanonut että ei se ole vaan yhtä juoppo kuin minäkin :D No onneksi ei nyt sentään mutta oli kyselijät menneet hiljaiseksi :lol: Arki on kyllä vaan helpottanut enkä voisi kuvitella olevani pienemmän perheen äiti, tämä on vaan niin mun juttu :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0