Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

Turvavyöistuin turvaistuimen tilalle - milloin?

36 posts in this topic

Kertokaapas viisaammat, että missä vaiheessa voi luopua turvaistuimen käytöstä kokonaan ja siirtyä käyttämään turvavyöistuinta tai istuinkoroketta ja turvavyötä? Joissakin istuinkorokkeissa mainitaan käyttöikä jo 3 vuodesta ylöspäin... Onko olemassa joitakin virallisia paino- ja/tai ikärajoituksia/-suosituksia noiden istuinten ja korokkeitten käytöstä?

 

Nimim. kahvilla... :huh:

 

(Muokkasin vähän otsikkoa...)

Edited by Adelita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä menossa sama pohdinta, minkäkokoisen uskaltaa laittaa turvavyöistuimeen. Esikoinen on nyt n. 16kg (ja n. 95cm), ikää reilu 2v 7kk. Vauva olisi siirtymässä kaukalosta turvaistuimeen varmaan parin kuukauden päästä, eli ongelmana on, ostaako toinen turvaistuin vaiko isommalle jo turvavyöistuin (kuten meille lastentarvikeliikkeessä suositeltiin). Tuntuisi vaan hurjalta laittaa vajaa kolmivuotias pelkkien autonvöiden varaan... :girl_impossible:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 4,5 vuotias, jolla on pituutta 107cm ja painoa 16kg (joo, on tosi hoikka tyyppi..)

Meillä on Britaxin joku turvaistuin, jossa poika on tähän asti ollut kiinni turvaistuimen omilla vöillä. Nyt jätkä on sen verran pitkä, että on siirrettävä käyttämään samaa istuinta auton vöillä.

Tyttö 2vee (10kg 84cm) istuu edelleen selkä menosuuntaan Britaxin Two Way Elitessä. Kummatkin istuimet on hankittu esikoisen ollessa n 1v.

 

Tarvitsisin apua seuraavaan tilanteeseen:

Nyt olis vaan ongelmana, että keväällä mun palatessa töihin, tarvitsisi miehen työautoon kummallekkin lapselle turvaistuimet. (Mun autoon jää toiset istuimet.) Miehen työauto on pakettiauto ja turvaistuimet ei voi olla työpäivän ajan penkeissä kiinni. Esikoiselle meinattiin ihan tavallista korokeistuinta, jotta mies saa vietyä lapset aamuisin hoitoon (hoitopaikkaan matkaa alle 1km.) Mutta mitähän tuolle tytölle keksisi? Joku helposti autoon kiinnitettävä systeemi sen pitäisi olla ja vielä sellainen, että mahtuu miehen työautoon joka on täynnä työtarvikkeita... Pelkkä korokepenkki tuntuu kuitenkin aika hassulta noin pienellä.. Hoitomatka on lyhyt, mutta siltikin.. Ja turvavyöistuinten painorajakaan ei taida olla sopiva tuolle himpun reilut 10 kiloiselle..

Olisko vinkkejä?

Edited by hiljaisuus

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mä suosittelisin teille joko Kiddy Comfort pro (9-36kg), tai Kiddy Infinity Pro (9-18kg), Comfort Prosta saa myöhemmin turvavyöistuimen kun taas Infinityä käytetään pelkästään palkin kanssa. Nuo on kevyet (paino n. 5kg) ja helpot käyttää. Meille on tulossa tuo Infinity Pro ja mitä olen istuimiin perehtynyt niin tuo on se paras vaihtoehto kun täytyy siirrellä autosta toiseen.

 

Myös Cybex Pallas on vastaava istuin joka voisi vastata teidän tarpeita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä Ora 123 soft, joka on tarkoitettu 9-36 kiloiselle, ja siitä saa turvavyöistuimen ja korokkeen myöhemmin. Se on helppo kiinnittää ja irrottaa. Olisin ehkä ostanut jonkun palkki-istuimen, jos olisin ymmärtänyt silloin niiden päälle mitään, mutta pari vuotta sitten niistä oli muistaakseni aika nihkeästi tietoa tarjolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis minä olen (ainakin tähän asti ollut) totaalisen pihalla näistä istuinasioista! :blink: Nyt vasta kuulin ensimmäistä kertaa tuollaisista turvavyöistuimista. Onko niitä siis sellaisia, joista saa lopuksi vielä semmoisen pelkän korokkeen käyttöön? Hm... Voisikin olla ihan kätevä... hm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kenelläkään kokemuksia näistä:

 

- Britax-Römer Adventure (turvavyöistuin > istuinkoroke)

- Concord Transformer X ( -"- )

- Graco Logico LX Comfort ( -"- ) ???

Nuo ovat kaikki ns. tavallisia tyrvavyöistuimia, eivätkä isofix-malleja.

 

Laitan vielä linkin, josta nuo (sekä monet muut) löytyvät:

 

Turvavyöistuimet

Edited by Adelita

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä siirtyi esikoinen syksyllä turvavyöistuimeen. on pitkä ikäisekseen (3-vuotisneuvolassa juuri oli 107,5cm/19kg), joten painoraja tuli vastaan syksyllä ja lisäksi tuo pituus aiheutti hankaluuksia. meilläon käytössä maxi cosin rodi airprotect. on oikein jees istuin, mutta haaveilen hälle concordin transformer xt:stä, jossa on kaasujousikallistus sekä isofix-kiinnitys. voisin kuvitella, että concordissa olisi mukava torkahtaakin, josko saisi vähän enemmän kallistettua kuin tuota rodia. rodissakin on siis kallistus.

 

kakkonen onkin sitten hankalampi tapaus... hää on nyt 1,5-vuotias ja oli juuri neuvolassa 15,7kg. eli pakko siirtää turvaistuimesta, jossa omilla vöillä, johonkin turvavyöistuimeen aika aikaisin. ajattelin nyt katsastaa tuon cybexin pallaksen, josko sitä voiis käyttää 18kg:n jälkeenki palkin kanssa. sitä, miksi ei voisi, en jotenkin ymmärrä...

 

meillä on nyt käytössä maxi cosin tobi, naama menosuuntaan, hällä. selkä menosuuntaan menisi vielä pitempään istuimen omilla vöillä, mutta tekee auton niin ahtaaksi, että luovuttiin siitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 4-vuotias siirtyi juuri turvavyöistuimeen (15 kg/97cm). Olisi mahtunut edelleen olemaan turvaistuimessa, mutta tarvitsemme tilaa, että saamme myös turvakaukalon takapenkille. Hieman kyllä mietitytti, että joko voidaan tuo pätkä siirtää turvavyöistuimeen. Hyvin on onnistunut:girl_wink: Istuimena Britaxin Kid Plus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos turvaistuimessa on vielä mahdollisuus painon puolesta istua (esim. 25 kg:aan asti), niin onko lapsen pituus se määrittävä tekijä, minkä perusteella on vaihdettava turvaistuimesta turvavyöistuimeen?

Ja toinen kysymys: Onko todellakin niin, että Britaxin Two Way Elite on turvaistuin, jossa lapsi voi istua myös auton 3-pisteturvavyöllä kiinnitettynä (ei siis istuimen omilla vöillä)? :huh: Onko kukaan käyttänyt tuota istuinta ns. turvavyöistuimena?

 

Meillä naperot ovat nyt n. 98-100 cm pitkiä ja painoa on n. 17-18 kg. Vielä mahtuvat turvaistuimeen, mutta...hm...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistelisin, että pituus rajoittaa noissa turvaistuimissa lopulta aika vähän. Muistaakseni siinä vaiheessa, kun silmät ovat istuimen yläreunan tasalla, pitää vaihtaa isompaan malliin.

 

Enska on ollut turvavyöistuimessa (Cybex Solution X-Fix) hieman alle 3-vuotiaasta. Painoraja 18 kg alkoi entisessä istuimessa (Britax Fixway) olla täynnä, ja toisaalta vauvan turvakaukalon käyttäminen ilman jalustaa (joka oli siinä turvaistuimessa) alkoi käydä rasittavaksi. Pituuden puolesta olisi tuohon turvaistuimeen mahtunut vielä oikein hyvin, jaloillekin oli ainakin numeron 29 vk-kengissä vielä tilaa :lol:

 

Harkitsin jossain vaiheessa myös tuota Eliteä, mutta kun ei se mahtuisi selkä menosuuntaan meidän autoon kuin yhdelle paikalle, ja siinä on käsittääkseni vähän heikompi jalkatila, niin ei meille ollut sopiva vaihtoehto. Eniten tuota selkä menosuuntaan matkustamista estää meillä se, että kuskin taakse ei vaan mahdu. Uskoisin, että 3-vuotias turvavyöistuimessa on kuitenkin parempi ratkaisu kuin se, että vauva kulkisi vähän väliä huterasti/väärin kiinnitettynä (kun ne perhanan turvavyöt aina jäivät miten sattuu, ja huomasi välillä vasta irrottaessa että väärin meni).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja toinen kysymys: Onko todellakin niin, että Britaxin Two Way Elite on turvaistuin, jossa lapsi voi istua myös auton 3-pisteturvavyöllä kiinnitettynä (ei siis istuimen omilla vöillä)? :huh: Onko kukaan käyttänyt tuota istuinta ns. turvavyöistuimena?

 

 

Meillä on Two-Way Elite. Se on nyt käytössä pienemmällä muksulla ja selkä menosuuntaan vielä toistaiseksi. Ohjekirja on tässä vieressä ja sen mukaan sitä voi pitää ilman turvaistuimen omia vöitä 15-25 kiloisella. (Eli auton vöillä kiinnitettynä.) Eli tän kuvan/ohjeen mukaan toimisi siis turvavyöistuimena.

(Tää istuin on ostettu vuodenvaihteessa 06/07 ja ollut siis aiemmin isommalla lapsella käytössä. Ohje on siis niiltä vuosilta ja en tiedä jos uusia malleja on tullut ja niiden kanssa on jotain muutoksia ohjeissa.)

 

Ei olla kokeiltu sitä turvavyöistuimena, sillä isommalle hommattiin toinen istuin ja tuo jäi sitten pienemmälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä siirryttiin turvavyöistuimeen (Britax Kid Plus) jo ennen kolmen vuoden ikää (n. 2v 8kk) kakkosautossa (pienempi siirtyi siinä vaiheessa pois kaukalosta ja isompi tarvitsi uudet istuimet, meillä kun ei autoihin mahdu kuin yksi selkämenosuuntaan istuin), ykkösautoon hommattiin Britaxin Evolva. Poika painoi silloin 16kg . Suositushan on että ei alle 3-vuotialle. Lastentarvikeliikkeissä, toisessa sanottiin silloin että voi jo käyttää, toisessa taas ei suositeltu.

 

Nyt jos olisin valinnan edessä päätyisin kyllä varmaankin noihin palkki-istumiin mistä saa sitten tuon turvavyöistuimen myöhemmin. Lyhyillä matkoilla tuo turvavyöistuin toimi ihan hyvin alusta asti, pidemmillä matkoilla taas kun poika nukahti niin astento ei ollut yhtä hyvä kuin Evolvassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen (lähemmäs 100 cm/n. 16 kg) siirtyi turvavyöistuimeen n. 3 v 3 kk iässä, kun kuopus otti hänen turvaistuimensa käyttöön. Ostettiin molempiin autoihin isofix-kiinnitettävät Concord Transformer T turvavyöistuimet (vissiin Eurotest 2010 voittaja). Mietittiin myös Britax Kid Plus -istuinta.

 

Meille lastentarvikeliikkeen myyjä suositteli turvavyöistuinta, hänen mielestään olisi turha ostaa lapsille "päällekkäisiä" turvaistuimia, kun esikoinen on jo sen verran iso. Olen kyllä samaa mieltä, meillä meni tosin vähän hassusti tuo siirto, suoraan selkä-menosuuntaan turvaistuimesta kasvot menosuuntaan turvavyöistuimeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin viikonloppuna sovittamassa nuorimmaiselle Cybex Pallasta, mutta tuo hieman vajaa kolme vuotias ei siihen mahtunut. Tyttö on nyt päälle 100cm ja painaa 15,2kg. Palkki-istuimen olisin kyllä tuon ikäiselle mielummin ottanut mutta minkäs teet. Meillä tullaan nyt siirtymään turvavyöistuimeen viimeistään kesällä (istuin tulee olemaan Cybex solution X-fix), sillä selkämenosuuntaan istuimessa jalat jää aika ikävästi jo. Toisessa autossa siirryttiin just Britaxin Evolvaan, joka meiltä löytyi esikoisen jäljiltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on 3-vuotiaan, 14,5 kiloisen esikoisen istuin siirtymässä kuopukselle ja nyt on armoton pähkäily menossa: uusi turvaistuin joka muokattavissa myöhemmin vyöistuimeksi vai suoraan turvavyöistuin...? Tyttö on tosiaan aika hoikka mutta kuitenkin 97 cm pitkä, ns. "pitkä tyttö". Hintaeron takia olisin kallistumassa vyöistuimeen, mutta onko se kuitenkin liian heppoinen meidän neidille? Toisaalta meillä on kaksi turvaistuinta (molempiin autoihin) eli voidaan pidemmälle matkalle tai tarvittaessa siirtää molemmat istuimet yhteen autoon, tosin onnettomuus voi tietysti sattua milloin vain ja missä vain... Pitää varmaan suunnistaa lastentarvikeliikkeeseen ja kysellä sieltäkin mielipidettä.

 

Tähän liittyen: mikä virka on isofixillä vyöistuimessa? Kun se turvavyö pitää kuitenkin kiinnittää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos turvavyöistuimessa ei ole isofixiä, pitää aina muistaa kiinnittää turvavyö sen jälkeen kun lapsi lähtee istuimesta. Tai sitten vaihtoehtoisesti yrittää ilman lapsia ajaessaan muistaa ennen lähtöä laittaa turvavyöt kiinni myös takapenkillä. Henk.koht. en muistaisi, joten hyvä että penkit ovat aina kiinni muutenkin. Muuten voisi kallis istuin hajota ensimmäisessä kurvissa.

Edited by Miinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomasin eilen että meidän kaukalo alkaa vaan olla liian pieni tytölle, pakko se on kohta hommata istuin. Poika menisi painon mukaan jo turvavyöistuimeen mutta tosiaan mietityttää että voiko tuon laittaa pelkkiin auton vöihin. Poika on noin 97cm ja 16kg nytten, eli ei mikään hentonen kaveri. Kasvot menosuuntaan on autossa ollut kohta 2vuotta.

Omaa autoa meillä ei ole, vaan olemme muiden kyydittävänä ja välillä saamme auton lainaksi. Tuon harvaan autoilun takia ei tosiaan tekisi mieli ostaa toista turvaistuinta eli kaipa se on päädyttävä ihan turvavyöistuimeen kun kerta kokoakin siihen on jo?

Miks kaikki lapsen varustukseen liittyvät asiat on niin hankalia välillä? :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh, meidän kohta nelivuotiaamme istuu edelleen Izi Kombissa :grin: Jäbä on niin hoikka, ettei painoraja kolkuttele edes vielä, mutta nyt alkaa tulla mun mittani täyteen tuon penkin sotkemisen kanssa, kun ylttää potkimaan kurakengillä edessä olevaa penkinselkämystä.

 

Lähinnä Maxi Cosin FeroFixiä ja Concord Transformeria olen katsellut. Vähitellen taitaa olla vaadittavat 15kg kasassa.Tiedän jo valmiiksi saavani tästä taas yhden ominaisuuksien vertailusuon kehitettyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mun on pakko tulla tänne ihmetelemään, että miten ankin tyttö ei mahtunut pallas-istuimeen??? kirjoitettu jo tovi sitten, mutta vasta nyt pisti silmään...

 

meidän pikkuherra 2v 2kk, pituutta vähän vajaa metri ja painoa 16,5kg matkustaa lositavasti pallaksessa, ei mitään ongelmaa mahtumisen kanssa. sitä palkkiahan voi säätää ja lisäksi pyllyn alta otetaan ylimääräinen tyyny pois, kun lapsi on isompi...

 

eikö teillä ollut silloin ketään opastamassa tuon kanssa???

 

isommalla (3v 10kk) on solution x-fix ja ollaan oltu äärimmäisen tyytyväisiä. neiti on varmaan n. 113cm pitkä ja painaa n. 20kg ja tuo istuin on hällä ollut keväästä saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä lapset ovat siiryneet kumpikin 3 vuoden iässä turvaistuimesta turvavyöistuimeen. Aika nafti oli tila lopussa ennen siirtoa, mutta kyllä se meni... Turvaistuimena Britaxin malli, joka on itse asiassa jo poistunut markkinoilta. Turvavyöistuimena Britax Kidfix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanhemmalle tytölle tilattiin Concordin transformer XT, neljä vuotta tulee muutaman kuukauden päästä täyteen ja 15 kg on juuri ja juuri kasassa.

 

Istuin on ihan mahtava tuollaiselle pikkutiitiäiselle. Se on melkein kuin turvaistuin malliltaan ja kallistus on hyvä ja uskomattoman helppo käyttää. Nappia painamalla istuin kasvaa sitten ihan uusiin mittoihin. Ja isofixit on iso plussa, ei tarvi miettiä pysyykö istuin kyydissä ilman matkustajaa, jos on unohtanut lukita sen vöillä.

 

I'm in love! :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanhempi lapsi siirtyi turvavyöistuimeen siinä vaiheessa kun painoi 18 kg, eli jossain vaiheessa nelivuotiaisuuttaan. Meillä on joku ihan perus Britax istuin, oliskohan Britax Kid. Se on ollut ihan hyvä, turvavyöistuimen kanssa toimiminen on niin paljon ihanampaa kuin turvaistuimen kanssa puljaaminen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0