Adelita

Vauvan ja/tai lasten kanssa risteilylle

129 posts in this topic

Mielisimme kovasti risteilylle pienokaistemme kanssa, mutta muutama asia mietityttää. Ensinnäkin, miten hyvin laivalla mahtuu kulkemaan vaunujen kanssa? Entäpä kaksosvaunujen?

Toiseksi, miten onnistuu ruokailu esim. buffetissa? Oletteko varanneet sellaisen pöydän, johon saa helposti vaunut viereen? (Jos lapsi syö jo kiinteitä ja istuu syöttötuolissa, tämä ongelma lienee helpompi ratkaista... ;) )

Kolmanneksi... Jos olette laivalla yötä, niin missä voi lämmittää vastikepullon (tai ruokapurkin) öisin? Onko joissakin hyteissä mikrot vai pitääkö lämmitys hoitaa jotenkin muuten? :unsure:

 

Eli tänne kaikki hyvät vinkit, joilla vauvaristeilyn saa onnistumaan! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Tukholman ristelyllä kun poitsu oli 2kk. Tosi hyvin meni! Meillä oli vaunut mukana ja niillä mahtui hyvin kulkemaan. Kakasostenvaunut ei varmaan mene hytin ovesta, sen verran kapee oli noille meijän taviksille. Mutta onkohan siellä jotain inva hyttejä jossa olisi leveemmät oviaukot? Muuten siellä mahtuu varmaan ihan hyvin kulkemaan. Meillä oli myös rintareppu jonka kanssa liikuttiin myös paljon. Maidot mulla kulki mukana omasta takaa, mutta eikö niitä ole sellassia tuttipullonlämmittimiä jotka toimiin sähköllä. Meillä oli matkalla mukan myös pojan kummit jotka hoitivat poikaa kun syötiin. Vaunuille saatiin kyllä paikka pöydän viereen kun pyydettiin. Jos mentäisiin kaksistaan vauvan kanssa ottaisin sitterin mukaan ja laittaisin lapsen siihen ja pöydälle ruokailun ajaksi :lol: Itse näin kaksi äiti vauvoineen jotka matkustivat keskenään ja heillä oli koko ajan vaunujen alla BB:n sitterit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan ens viikolla lähdössä Ruotsin risteilylle. Poitsu on nyt 9kk ja mukaan lähtee myös pojan kummit sekä heidän 3kk tyttärensä.

 

Meillä on yhteinen sellanen Family-hytti, joka on suht tilava. Sinne mahdutaan koko poppoo. Siljalta sai sinne varattua myös matkasängyt kummallekin vaaville.

 

Kummallekin vauvalle ollaan ottamassa matkarattaa mukaan, kun meinattiin, että niiden kanssa ois laivalla kätevämpi liikkua.

 

Tämä pikkutyttö syö pelkkää korviketta. Hänen äitinsä ottaa vedenkeittimen mukaan, niin on kätevä tehdä sitten korvikkeet (jauheesta tekee) ja lupasi myös meille lainata, niin saa vesihauteessa ruokia lämmittää pojalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää vielä lisätä että poika nukku molemmat yöt läpensä risteilyllä :lol: Mä olin ihan huolissani enkä saanut nukuttua kun kuuntelin hengitystä :rolleyes: Ei ole muuten niin hyvin nukkunutkaan varmaan ikinä ;)

 

Meillä poitsu nukkui hytin (silja promenade) ikkunasyvennyksessä vaununkopassa. Olisi ollut liian ahdasta vaunujen ja matkasängyn kanssa. Siljalla saa myös alasängyt vedettyä yhteen jos haluaa nukkua perhepedissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isabellezalle: Mulla on tuplavaunut 74cm leveät. Inva hyttiin mahtuu niillä hyvin ovesta sisään. Nyt tullaan taas suomeen kahden viikon päästä ja inva-hytti on varattu siljalta. Ainakin serenade ja symphony laivoissa sellaisia on. Muuten ei kyllä pääsis meitsi matkustaan yksin lasten kanssa, ovat 1v8kk ja 2,5kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarviiko vauva/lapsi jotain henkilöllisyyspaperia Tukholman risteilylle? Meinattiin kesällä lähteä käymään siellä. Tytöllä tuolloin ikää 1v 5kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin silja symphonylla kun poika oli 4,5 kk. oltiin commodore hytissä, ja siihen kuuluvalla loungella käytiin eväät lämmittämässä. Tosin tuo lounge menikin ennakkotietojemme vastaisesti yöksi kiinni, joten ongelmia olisi tullut, mikäli ei olis sillon öitä pärjätty tisumaidolla. Näin kyllä yhden äidin käyvän illalla kymmenen aikaan sieltä loungelta kiehuvan kuumaa vettä termariin, eli heillä oli homma ratkaistu niin.

Hyttiin saatiin pojalle matkasänky, ja tosiaan siinä nukkui elämänsä eka yön yhdellä syötöllä :rolleyes: Eli yökukkujat, ei kun laivalle :lol:

Muuten todella hyvin pärättiin. Buffettiin varattiin pöytä nurkkauksesta, joka me sitten ystäväperheen (heillä 3kk vanha mukana) kanssa vallattiin :rolleyes:

Henkkareita ei pojalla ollut, eikä kukaan kysellyt. Siljan asiakaspalvelusta sanottiin, ettei tarvii. Tosin minä näin etukäteen painajaista siitä että joku ruotsalainen väitti poikaamme omakseen, eikä me pystytty asiaa todistamaan :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pöytä kannattaa varata buffasta/ravintolasta etukäteen ja samalla sanoa, että on x lasta vaunuissa ja y lasta syöttötuolissa, varaavat sitten teille sopivan pöydän sopivasta paikasta.

 

Korvikkeiden kanssahan olis helpointa jos vauva syö huoneenlämpöistä. Onnistuuko totuttaminen? Jauheet on reissussa käteviä, vesihän säilyy "keitettynä" vuorokauden. Me kun oltiin risteilyllä, mulla oli pilttipurkissa fairya niin sai tytön tuttipullot pestyä hytissä.

 

Meillä tytöllä ei ollut vielä nimeä kun käytiin tukholmassa, silloin ei ollut mitään henkkaria, tietenkään. Tallinnassa syksyllä olikin sitten passi. Asiaa kannattaa kysyä laivayhtiön asiakaspalvelusta.

 

Muutenkin noista ruoanlämmitys yms jutuista kannattaa kysyä asiakaspalvelusta jo ennen reissua, jos he eivät asiaa tiedä, on heidän tehtävänsä ottaa siitä selvää! :) Niin, ja tokihan myös laivan infosta voi sitten reissun päällä kysellä. Mä olen kaksi kertaa ollut vauvan kanssa Vikingin laivoilla risteilyllä ja kummallakin kerralla on saatu TOSI hyvää palvelua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin risteilyllä nyt sitten viikonloppuna. Pojalla oli passi mukana, vaikkei sitä mihinkään tarvittukaan, mutta otettiin varmuuden vuoksi.

 

Pojan serkkutyttö joi korviketta ja heillä oli vedenkeitin mukana. Tetrakorviketta joi, mutta heillä oli sellanen pullonlämmitin mukana. Periaatteessa niinkuin termari, mutta tuttipullon kokoinen. Ihan näppärä oli. Siinä oli aina kuuma vesi mukana ja sitten vain tarpeen tullen sinne törkättiin tuttipullo lämpeemään.

 

Meidän poika ei kyllä nukkunut hyvin laivalla. Hirveetä hillumista aamuyöllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Useimmilla laivoilla on leikkihuoneen yhteydessä vauvanhoitohuone ja mikro lastenruokien lämmittämistä varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö joku millaisia on ne Siljan lastenrattaat, joita saa lainata panttia vastaan? Varmaankaan niitä ei makuuasentoon saa? Meitä ei kamalasti houkuta täpötäydellä autokannella alkaa kaivelemaan matkarattaita peräkontista, saati sitten yrittää niitä nostella autojen yli (viime kesänä tuli todettua miten ahtaat ne autojen välit on, kun mä rv 25 en mahtunut autokannella kulkemaan, kun autojen peilit oli sopivasti vatsan korkeudella :rolleyes::lol: ), joten me ajateltiin ottaa laivaan mukaan vain kantoreppu. Kuitenkin olis ihan kiva, jos ei pojan ihan koko aikaa tarvi siinä olla.

 

muoks. Tarkennan vielä sen verran, että haen lähinnä sitä, että minkälaiset ne rattaat on 9 kk:n ikäisen istua, onko niissä jotkut valjaat?

Edited by Nuppu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne on ihan perus avorattaat Brion Ponyt tai Emmaljungan Softyt, en muista kummat. Niissä ei kyllä mitään valjaita ole eikä ne mene makuu asentoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitos! Nuo on molemmat sen mallisia, ettei valjaat oo pakolliset, eikä makuuasentokaan ole tarpeen, koska pojan päikkäreiden aikaan nukkua pussutetaan varmasti koko perhe hytissä ja kerätään voimia tulevaan ajomatkaan ;) Hyvä hyvä, ettei siis tarvi omia raahata laivaan mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin päiväristeilyllä pojan ollessa 6 kk. Kaikki meni hyvin. Matkarattaat olivat mukana ja poika nukkui niissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kantoreppu on meillä todettu ihan ehdottomaksi vekottimeksi risteilyllä! Esim. ulos kannelle ei oikein taida minkäänlaisten rattaiden kanssa päästä, ja muutenkin vauva repussa pääsee parhaiten liikkumaan.

 

Ja tosiaan ainakin Silja Serenadella ja Symphonylla on mikro siellä leikkihuoneessa, ja myös buffetista mikro löytyi.

 

Vinkkinä myös sellainen, että ainakin noilla em. laivoilla on suljettu "luggage room", mihin saa vaunut matkan ajaksi, jos ei niitä laivalla tarvitse, mutta haluaa niiden kanssa perillä Tukholmassa kärrytellä. Tuo huone on auki muistaakseni aina puoli tuntia saapumisen jälkeen, ja muuten lukittuna. Sinne ei tosin kovin monia vaunuja mahdu, joten kannattaa olla nopea ;) Me oltiin ainakin tosi tyytyväisiä tuohon mahdollisuuteen, kun vaunut vievät hytissä tosi paljon tilaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnittelen reissua Tukholmaan ja tällä hetkellä Silja kuulostaa hyvältä. Täältä sai taas hyviä vinkkejä, tulen sitten kertomaan, miten matka sujui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyttiin saa sen vauvansängyn, mutta yleensä silti lapsi on nukkunut vieressäni (seinän puolella) äp-makuupussissa. Me ollaan tarjottu poikkeusoloissa iltaruuat/juomat lämmittämättöminä. Sitä ehkä kannattaa treenata kotona etukäteen.

 

Ergo on ollut laivassa tosi näppärä. Ja uskon, että varsinkin Viikkarin laivoilla, kaksosten vaunut ovat kyllä tosi haasteelliset saada mahtumaan yhtään minnekään. Hyttiin ei mahdu Siljankaan laivoilla edes kaikki normaalit vaunut kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me käytiin nyt kesällä Siljalla Tukholmassa kahden 1v lapsen kanssa ja meillä oli hytti promenaden puolelle. Mies kävi pyytämässä infosta lapsille kummallekin matkasängyt ja ne levitettiin toisen alasängyn paikalle. Nukuttiin sitten miehen kanssa siinä toisessa alasängyssä :lol: Hyvin mahtui ja hätätapauksessa toiselle meistä olis ollut yläsänky, jos ois alkanut ahdistamaan. Kummallekin lapselle oli matkarattaat (Gracon Mosaicit) laivalla mukana ja niillä mahtui ja pääsi hyvin liikkumaan siellä laivalla niin buffeteissa (kanssamatkustajien iloksi) kuin myös kannella. Ainoastaan Helsinkiin palatessa ruuhka hisseille oli niin älytön, että päädyttiin sitten kantamaan rattaat alas portaita. Onneksi sisko oli apukätenä, koska muuten olis mennyt kikkailuksi matkatavaroiden ja muiden romppeitten kanssa (oltiin siis pidemmällä lomamatkalla ja jouduttiin raahaamaan laivalle aika paljon muutakin kuin risteilyä varten olevaa tavaraa).

 

Hytissä aina taitettiin matkarattaat kasaan ja toiset meni kaappiin ja toiset sen peilipöydän alle. Sängyn alle sit matkalaukut. Yllättäen ei ees tuntunut ihan niin ahtaalta kuin mitä sellaisen tavaramäärän kanssa olisi voinut tuntua ;) Tilannetta helpotti tosi paljon nuo pieneen tilaan menevät matkarattaat! Otettiin aamiaisbuffetit koko porukalle ja lapset söivät siellä tyytyväisenä puuroa ja karjalanpiirakoita. Muuten ruuaksi lämmitettiin tarvittaessa Helsingistä ostetut soseet siellä lastenleikkipaikan mikrossa tai sitten siellä yhdessä kahviossa (?). Maitoa ostettiin myös sieltä samaisesta kahviosta lapsille (eivät juo korvikkeita tms. enää).

 

Noin muuten sitten Tukholmassa maissa tuntui että aikaa oli tosi niukasti ja ei ehditty juuri kuin käväistä vanhassa kaupungissa (ja siitäkin ajasta 1 tunti värjöteltiin hirveässä kaatosateessa pylväikön kupeessa kuninkaanlinnan lähistöllä) ja suorittaa normit "kaksosrutiinit" sekä koluta Åhlens pikavauhdilla. Åhlensin lastenhoitohuone oli todella ylikansoitettu ja sinne lähes joutui jonottamaan, koska väkeä oli ihan hirmusti liikkeellä juuri silloin. Paremmaksi ja nopeammin sujuvaksi paikaksi osoittautui pari kerrosta ylempänä jonkun kahvion läheisyydessä ollut (yhteis)wc.

 

Tämän hirmuisen romaanin loppukirjoituksena siis tiivistän, että Siljalla tämä kaksosperhe kävi tosi mukavasti sujuneella lomaristeilyllä. Lapsetkin nukkuivat niin pitkät yöunet laivassa että emme edes muista milloin olisi sujunut yöt niin mallikkaasti! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shoppailu vinkkejä Tukholmaan. NK:lla oli kaikki kesä vaatteet puoleen hintaan. Sieltä löytyy Ganttia, Burberryä, Tommyä, poppia, reimaa jne. Siellä oli ollu ihan Burberryn hoitolaukku puoleen hintaan. Reiman välikausi asuja ja asusteita yms. Ålensilla on ihania Babrababa vaatteita vaikka kuinka paljon ja ihania Kåtvigin tutteja. Ja sieltä löytyy myös paljon Åhlensin omaa mallistoa olevia retro vaatteita. Itselleni oli vaan pettymys että koot loppuivat 80cm <_< Åhlensin hoito huonessa oli hyvin väljää ja yläkerran vessassa oli hoitotasot vapaina. Me oltiin tälläkertaa lentokoneella matkassa, mutta seuraavaksi taas sitten laivalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin just päiväristeilyllä Turku-Maarianhamina-Turku, laiva lähti 8 ja palas 7.30 - myöhästyneenä 15min. Kaikki meni todella hienosti ja kaikilla oli niii-in muukaavaa.. vaikka herätys oli jo puoli neljä aamulla, kotiinpaluu kymmeneltä illalla. Suosittelen! Laivalla oli merirosvoleikkialue ja muumi-juttuja tavallisen leikkihuoneen lisäksi. Meidän 2,5v poika viihtyi oikein mainiosti pikku Mattiasten, Wiiwien ja Pettereiden kanssa.

 

Ruokailu oli hieman piinaavaa kun poikaa häiritsi väsymys, eikä meinannut enää jaksaa mitään, ei myöskään syödä, vaikka oltiin buffetissa.. lähtiessä vauva hermostui kantoliinaan ja kaikki tuijotti mitä tapahtuu.. :D

 

Meillä oli tosiaan kantoliina ja rattaat ja niitä vaihdeltiin tarpeen mukaan lasten kesken. Laivan vaihto sujui hyvin, mentiin Galaxyll ja tultiin takas Europalla. Joillakin oli mukana kaksostenrattaat/-vaunut, mut mun mielestä niillä ei olis päässyt joka paikkaan, esim. hissiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Shoppailu vinkkejä Tukholmaan. NK:lla oli kaikki kesä vaatteet puoleen hintaan. Sieltä löytyy Ganttia, Burberryä, Tommyä, poppia, reimaa jne. Siellä oli ollu ihan Burberryn hoitolaukku puoleen hintaan.

 

Suosittelen samaa, ostettiin viime kesänä poitsulle (joka tuolloin matkusti tosin vielä masussa) sieltä kasapäin vaatteita joita en normihintaisina ostaisi ikinä :) Viime kesänä oli ainakin koko osastolla kaikki tuotteet -50%.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tukholman reissu tehty :)

 

Olimme heinäkuussa Siljalla, meno Serenadella ja paluu Symphonylla. Liikenteessä oli tosi paljon lapsiperheitä, vaunut oli monella. Poika oli reissun aikana puolivuotias eikä syönyt vielä kauheasti kiinteitä, joten pääsin testaamaan mikrossa lämmittämistä vain kerran. Hoitohuoneen mikro oli ihan järkyttävän korkealla, en siis edes nähnyt sen nappeja, jotka olivat luukun yläpuolella. Eipä ainakaan lapsoset pääse näpräämään laitetta kun ei tällainen oikean ihmisen kokoinen 155-senttinen äitikään. Aamupalalla ja illalla syömässä vaunut olivat mukana. Aamupalalla mahtui olemaan hyvin, mutta illalla kun kävimme syömässä (huonot) pihvit, oli tosi ahdasta. Meillä oli promenade-hytti ja vaunut mahtuivat sisälle, kunhan vessan ovea ei avannut. Poika nukkui hyvin yöt, nukkui minun vieressäni seinän puolella. Nukumme kotonakin perhepedissä, joten tuo oli helpoin järjestely. Muuten hytissä ei paljon mahtunut temuamaan, mutta vauva seurasi onnessaan promenaadilla käveleviä ihmisiä sylistä.

 

Laivaan meno ja sieltä poistuminen oli yhtä epämiellyttävää touhua kuin aina. Ihmisillä oli kauhea kiire päästä pois kaljapakaasiensa kanssa ja kukaan ei väistänyt vaunuja. Hissit olivat täynnä ihmisiä ja vaunujen kanssa ei paljon portaita kuljeteta, joten aika kauan sai odottaa varsinkin Helsingin päässä.

 

Tukholmassa olimme yhden yön hotellissa, Siljan terminaalin vieressä olevassa Scandic Ariadnessa. Olimme tyytyväisiä hotelliin, pojalla oli matkasänky, nukkui tosin taas minun vieressäni osan yöstä. Isommille lapsille alakerrassa on pallomeri ja ala-aulassa oli myös hyvä hoitohuone, jouduimme jonkun aikaa alhaalla viettämään kun odotimme huoneen saamista. Kuljimme Tukholmassa metrolla, vaunujen kanssa oli helppoa mennä.

 

Emme meinanneet millään löytää Åhlénsin paljon puhuttua hoitohuonetta. :rolleyes: Kun sitten löysimme, sinne tuli yksi nainen miehensä kanssa ja naisella oli aika epämiellyttävä olo, lähtivät nimittäin siitä suoraan sairaalaan synnyttämään kun olivat lääkärille soittaneet. Sohvalla oli mukava imettää ja vaipat helppo vaihtaa. Hetkellisesti tuli ruuhkaakin, mutta aika rauhassa sain syöttää pojan.

 

Kaikkiaan tosi onnistunut reissu, ehdimme shoppailla riittävästi, mutta kahdessa päivässä pystyi myös rentoutumaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Viking Linen Mariellalla risteilyllä tuossa syyskuun alussa ja neidillä ikää 2,5 kk.

 

Reissu meni oikein hyvin, meillä oli luksus-hytti, jossa parisänky, seinustalla pitkä pöytä (josta sai tehtyä hyvän hoitopöydän) ja jääkaappi. Jääkaappi oli ihan plussaa, koska neiti on osa-imetyksellä, niin avatut korvikkeet eivät menneet hukkaan. Lisäksi hytissä oli telkkari, josta sai seurattua yökerhon tohinaa, kun ei sinne enää kovin myöhään illalla viitsinyt vaunujen kanssa mennä. Neiti nukkui vaunujen kopassa meidän keskellä, toimi meillä ihan hyvin. Korvikkeet lämmitettiin Philippsin pullonlämmittimessä hytissä, mikrojakin olisi tarvittaessa löytynyt ravintoloista ja lasten leikkihuoneesta (en tiedä tosin miten ne olisivat yöllä olleet auki).

 

Laivalla käytiin syömässä Ellas'issa ja Food Gardenissa. Henkilökunta oli todella avuliasta ja vaunuille järjestyi aina paikat pöydän vierestä. Lisäksi aamiaiselle mahtui ihan hyvin vaunut pöydän viereen (Buffet).

 

Liikuimme laivalla pääosin vaunujen kanssa, kerran neiti oli rintarepussa, mutta vaunut tuntuivat helpommilta, vaikka hissiä saikin odotella joskus älyttömän kauan. Löysimme onneksi laivan perältä hissin, jota suurin osa matkustajistaei ollut hiffannut. Hissi oli kaiken lisäksi isompikin kuin "päähissit".

 

Tukholmassa käveltiin Viikkarin terminaalista keskustaan, reitti oli helppo ja vaunuilla pääsi mukavasti liikkumaan. Parissa kohtaa pyörilijöitä sai varoa kunnolla, kun ne laskettelivat Slussenin mäkeä kovaa alas. Åhlensilla testasimme hoitohuoneen (löytyy siis alimmasta kerroksesta lastentarvikeliikkeen sisältä). Me vähän hämäännyttiin kun hissistä ulos tultaessa näkyi vaan ruokakauppa, mutta se lastentarvikeliike löytyy sieltä perältä (rullaportaiden vierestä). Hoitohuoneessa oli ruuhkaista, mutta vaipat saatiin vaihdettua, imetettyä ja pullo lämmitettyä.

 

Reissu meni loistavasti, suosittelen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvät immeiset, laittakaa noita Tukholman vinkkejä siihen toiseen ketjuu myöskin, kiitos! (Siis se ketju, jossa peräänkuulutan Tukholman lastentarvikeliikkeitä, hoitohuoneita, ruokapaikkoja jne.) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö joku, onko Siljalta mahdollista saada hyttiin lapselle matkasänkyä? Ollaan lähdössä ihan vaan miniristeilylle ja olen varannut perhehytin (kun mukaan lähtee myös serkkuni kääpiölle seuraksi), jossa siis on kaksi hyttiä väliovella yhdistettynä ja ilmeisesti parisänky molemmissa. Meidän kääpiö on melko levoton nukkuja (nukkuu kyllä todella hyvin, mutta poukkoilee melkoisesti unissaan :rolleyes: ), joten olisi mukavaa kaikkien mahdollisimman hyvien yöunien takaamiseksi saada hänet nukkumaan turvallisesti matkasänkyyn eikä korkeaan parisänkyyn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now